01.11.10, 11:53
witam
w tym cyklu przyjmowalam clo i dostalam pregnyl
po kilku dniach na usg wyszlo ze pecherzyk pękł i Pani doktor przepisala mi duphaston na zagnieżdżenie i zrobic test 2.11 i powtorzyc 5.11 i wtedy jak bedzie negatywny to odstawic duphaston i czekac na @
dzisiaj jest 31dc, testy negatywne a @ nie ma
czy to ze nadal jem duphaston ma wpływ na @, czy dopiero jak go odstawie to dostane @?
bardzo prosze o pomoc bo nie wiem co mam robic
Obserwuj wątek
    • anm-a Re: duphaston 01.11.10, 12:03
      Niedawno miałam ten sam problem. Brałam duphaston, @ nie było, zrobiłam 2 testy - negatywne i dopiero jak odstawiłam tablety to pojawiło się krwawienie. Duphaston zatrzymuje @, ale jeśli masz watpliwości to zrób badanie krwi, albo zgłoś się do lekarza.
      • free-klaudia26 Re: duphaston 01.11.10, 15:04
        Duphaston nie zatrzymuje @ może ja troszkę opóźnić ale to tez nie reguła .Ja wiem to na swoim przykładzie bo i czasem tak miałam ,ze jak brałam potem odstawiłam to @ przychodziła 1-3 dni później ale i miałam tak ,że w trakcie jego przyjmowania dostałam okres.
        • sisetka26 Re: duphaston 01.11.10, 17:01
          ja jutro mam 32dc, w takim razie rano zrobie test i jak bedzie negatywny to chyba odstawie duphaston
          • free-klaudia26 Re: duphaston 01.11.10, 20:05
            No chyba to będzie najlepsze wyjście ,ewentualnie możesz się skontaktować jeszcze ze swoim lekarzem i zapytać.
    • anm-a Re: duphaston 01.11.10, 12:08
      Mam do Ciebie pytanko. Piszesz, że brałaś clo, jakiej grubości miałaś po nim endometrium i jakiej wielkości miałaś pęcherzyki?
      • sisetka26 Re: duphaston 01.11.10, 12:59
        endometrium Ci nie powiem bo nie wiem, pecherzyki w prawym jajniku byly 3 i mialy okolo 15-16 mm ale w lewym byl jeden na prawie 19 mm wiec dostalam pregnyl
        • anm-a Re: duphaston 01.11.10, 21:45
          napisz jak wyszło
          • sisetka26 Re: duphaston 02.11.10, 10:13
            no i nie wiem dziewczyny, test negatywny dzisiaj rano, temperatura powyzej 37 a @ nie ma
            chyba odstawie ten duphaston
    • justyna9926 Re: duphaston 02.11.10, 14:55
      Nie wiem jak ci zalecała twoja gin ale moja powiedziała mi żeby brać duphaston do 26 d.c. potem odstawić czekać na m a jak nie będzie to zrobić test. Jesli test będzie pozytywny to zacząć brać duphaston a jak negatywny to czekać na miesiączkę. Ostatnio czekałam dość długo po odstawieniu duphastonu ale m. przyszła niestety.
      • sisetka26 Re: duphaston 02.11.10, 16:44
        a mi kazala brac az do 32 dc czyli dzisiaj i zrobic test
        jak negatywny to i tak brac i zrobic znowu test w piatek i dopiero wtedy jak bedzie negatywny to odstawic i czekac na @
        ale wydaje mi sie ze juz dzisiaj test by wykazal cos a branie do piatku tylko przedluzy czas do kolejnych starań
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka