Dodaj do ulubionych

dziwne objawy....

25.12.10, 09:39
Witam.Od kilku miesiecy staramy sie o maluszka i nic(podwyzszony testosteron i nieregularne cykle)Ginekolog zalecila mi Luteine w 16dc przez 10dni,i jak do tej pory okres byl,co prawda w caly swiat po tej luteinie ale zawsze tak mniej wiecej po 10dniach od odstawienia.W tym miesiącu jest inaczej,dzisiaj wlasnie przypada 33dc a ja przez ostanie 2 dni mialam jakies brązowe plamienia,dzisiaj juz tego nie ma to mnie niepokoi...czy to juz miesiączka ? Przed tym plamieniem bardzo bolal mnie brzuch i piersi,teraz lekko kluje prawy jajnik a piersi prawie wcale nie bolą.Mialam malutką nadzieje ze to moze ciąza bo kilka dni temu temp.wzrosla do 36,8 potem spadla a dzisiaj znowu mialam 36,6 nic z tego nie rozumiem,jestem wsciekla sama na siebie,ze nie moge zajsc.Od kilku miesiecy ,co miesiąc robie test bo mysle ze to ciąza jak okres sie spoznia,a on ciągle sie spoznia i tak w kolko.......
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: dziwne objawy.... 25.12.10, 11:13
      Tez tak mialam, aczkolwiek testosteron teoretycznie w normie, ale PCO (choc po kuracji clo owu byla) - pomogla laparo i w 1 cyklu po zaciazylam.
      • meg-i77 Re: dziwne objawy.... 25.12.10, 12:06
        ginekolog wykluczyla umnie PCO,czytalam ze takie lekkie plamienie w dniu spodziewanej miesiączki to plamienie implantacyjne czyli wczesna ciąza...tak bardzo bym chciala zeby u mnie tak wlasnie bylo
        • annajustyna Re: dziwne objawy.... 25.12.10, 13:32
          Zycze Ci tego z calego serca! Odczekaj z 2 dni po terminie spodziewanej meisiaczki i zrob test.
        • kathrinn82 Re: dziwne objawy.... 25.12.10, 13:35
          Kochana, Luteina w 16dc ok, pod warunkiem, że masz potwierdzoną owulację wcześniej...co innego jak masz nieregularne cykle, np owu w 20dc? przykładowo...luteina może zablokować owu...co do objawów...przy luteinie tak się zdarza...głowa do góry, trzymam kciuki.
          • meg-i77 Re: dziwne objawy.... 25.12.10, 14:09
            kathrinn82 napisała:

> Kochana, Luteina w 16dc ok, pod warunkiem, że masz potwierdzoną owulację wcześn
            > iej.
            zanim zaczęlam brac Luteine mialam usg dopochw.w 13dc i ginekolog powiedziala ze mam pęcherzyk ze zaczyna sie owulacja.Niepokoją mnie tez bardzo te skoki temeratury,w jeden dzien 36,8 a w następny 36,5,w kolejny znowu podwyzszona.od kilku dni nawet mierzylam w ciągu dnia i zawsze jest 37 lub ponad(wiem ze powinno sie mierzyc zawsze po przebudzeniu)Nie potrafie myslec o niczym innym,a z kazdym mocniejszym bolem w podrzuszu mam lzy w oczach ze to okres
            • kathrinn82 Re: dziwne objawy.... 25.12.10, 19:10
              to że był pęcherzyk, nie musi oznaczać, że pękłsmile nie brałabym luteiny tak w ciemno...
              ale trzymam kciuki żeby się udałosmile luteina podwyższa temperaturę, ale Ty odstawiłaś już tak? więc jest szansasmile trzymam kciukismile
              • meg-i77 Re: dziwne objawy.... 25.12.10, 21:11
                tak,nie biore juz od 8dni a te lekkie plamienia mialam w 30dc przez 2 dni wczesniej tego nie bylo,ale podobno po Luteinie tez są jakies plamienia tylko,ze zaraz po odstawieniu....cóz pozostaje mi czekac i miec nadzieje
                • kathrinn82 Re: dziwne objawy.... 27.12.10, 12:27
                  i jak tam? zrobiłaś test?smile
                  • meg-i77 Re: dziwne objawy.... 27.12.10, 14:11
                    witam po swietach....denerwuje sie coraz bardziej,dzisiaj35dc a okresu nadal nie ma.Temperatura ciągle ta sama36,8.Piersi lekko nabrzmiale,brzuch nadal pobolewa i te kilka jakby brązowych kropel pod koniec siusiania (i tak od 4dni).Nie wiem co o tym myslec,czy czekac dalej? czy lepiej isc do lekarza.....chyba niepotrzebnie doszukuje sie na sile oznak ciązy cry
                    • kathrinn82 Re: dziwne objawy.... 27.12.10, 14:13
                      brałaś wcześniej luteinę? czy to pierwszy raz?
                      na moje to powinnaś zrobić albo betę, albo test i iść do lekarza...
                      • meg-i77 Re: dziwne objawy.... 27.12.10, 14:27
                        Luteine biore od 5 mies. zawsze w 16dc przez 10dni,przez ten czas moje cykle są 30-34 dniowe raz mialam 40dniowy,wiec troche dlugie jak po Luteinie.Na ulotce wyczytalam ze miesiączka powinna wystąpic od 5-10dni po odstawieniu, u mnie wlasnie dzisiaj jest 10dzien.Ta temperatura tez jest dziwna,kiedy mierze w pochwie to codziennie jest 36,8 a pod pachą 35,6 czy taka roznica jest normalna? myslalam zeby zrobic test ale nie wiem czy to nie za wczesnie....
                        • meg-i77 Re: dziwne objawy.... 27.12.10, 14:37
                          tak szczerze to boje sie zrobic test....boje sie ze znowu bedzie ta cholerna jedna kreska,od kilkunastu miesiecy juz tyle razy ją widzialam sad
                    • nadave Re: dziwne objawy.... 27.12.10, 14:20
                      Zrob test! smile Ja tez mialam podobne objawy na poczatku. Brazowe plamienia, powiekszone piersi, brzuch jak na @.... Trzymam kciuki smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka