Dodaj do ulubionych

Lekarz w Opolu

30.12.10, 12:25
Mam pytanie o dobrego lekarza od niepłodności w Opolu, od 10 miesięcy staramy się zajśc w ciąże bezkutecznie, lekarz, prywatne wizyty, stwierdził że cykle są regularne wg. testów owu. owulacja występuje, męża wyniki ok i skierował mnie na badanie drożności jajowodów - oczywiście pójdę choć bardzo się boje. Tylko zastanawiam się czy to dobra droga bez żadnych innych badań oprócz USG. U kogo warto się skonsultować?
Obserwuj wątek
    • amik83 Re: Lekarz w Opolu 01.02.11, 11:18
      An_e_czka pamiętam Cię z forum Dla starających się, zapisywałyśmy się na kolejne listy sad
      Też byłam prywatnie u lekarza. Jako że byłam wtedy akurat w okresie okołoowulacyjnym zrobił mi usg, stwierdził pięknie rosnące jajeczko- więc owu występuje. Męża badania raczej w porządku, przepisał tylko witaminy żeby polepszyć ruchliwość (odrobinkę poniżej normy). Powiedział, że teraz coraz większym problemem staje się wrogośc śluzu i przeciwciała przeciwplemnikowe u kobiety. Wysłał nas na badanie- test Kramera: Wynik- wrogość śluzu ale na szczęście brak przeciwciał w krwi. Stwierdził, że w tym przypadku inseminacja daje duże szanse na zajście w ciążę. My jednak chcielibysmy nadal próbować działac "naturalnie". Znajoma ginekolog poleciła nam lekarza zajmującego się immunologią i jedziemy do niego za tydzień do Łodzi . Innych badań nie miałam robionych, żadnych hormonów, drożności jajowodów - nie wiem czy to dobrze bo przeciez problem może dotyczyć także inych sfer.
      No ale zobaczymy co nam powie ten lekarz z Łodzi.
      Ale skoro obecnie wrogośc śluzu jest problemem tak wielu par to może i Wy powinniście zrobić badania w tym kierunku?
      • annajustyna Re: Lekarz w Opolu 01.02.11, 11:36
        Wrogosc sluzu wedlug wielu lekarzy to pic na wode i fotomontaz. Zrobcie, dziewczyny, badanie na droznosc (najlepiej laparo).
      • lenkau Re: Lekarz w Opolu 01.02.11, 14:24
        Powinnaś mieć zrobiony pełny monitoring cyklu,to,że w środku cyklu był pęcherzyk to nie świadczy,że masz owulacje,pęcherzyk może nie pękać. Co za lekarze...
        • an_e_czka Re: Lekarz w Opolu 01.02.11, 18:53
          Dzięki za odpowiedź cóż niedługo mam badanie drożności i poczekam na diagnozę i ewentualnie dalszy plan działania. Myśle że jak badanie wyjdzie ok to hormony, monitoring cyklu, ewentualnie laparoskopia. Zaczynam się bać w wkręcać w straszne internetowe historie o przyczynach niepłodności. Nie ukrywam że badania bardzo mnie stresują, ale czego się nie robi. Pewnia każda z nas czuje podobnie .
          • daisy_2810 Co do immunologa z Łodzi... 01.02.11, 19:33
            Dziewczyny nie wiem tego z autopsji, ale od koleżanek, co zostało zresztą potwierdzone przez moją panią gin. Najpierw poleciła mi go, żebym pojechała do niego i zbadała swoją immunologię. Zaczęłam więc dopytywać co on takiego robi itp. Powiedziała, że jest dobry, że coś tam bada, ale mam się nie zrazić bo jest mrukliwy i bywa opryskliwy. Zabrałam się więc najpierw za normalne podstawowe badania. W międzyczasie 3 moje koleżanki pojechały i przysłowiowo poszły z torbami... Gość zażyczył sobie krocie za pierwszą wizytę na której bez gadania skierował je na badania. Skasował wtedy chyba 150 zł a wizyta trwała ok. 10 minut. Zrobiły badania, które wyszły je ok. 4tyś. jednej z nich zalecił tylko jakieś tam zastrzyki, które kosztowały tyle samo co badania. Żadnej niestety nie udało się zajść w ciążę i dały sobie spokój. Wróciłam więc z tą historią do mojej gin. która wcześniej mi go poleciła a ona przyznała, że faktycznie on jest dobry ale... nie chciała więcej komentować. Powiedziała tylko tyle, że leczenie u niego często kosztami pokrywa się z in vitro a daje mniejsze szanse na zaciążenie niż in vitro uncertain
            Tak czy inaczej, jak pisałam wcześniej... ja nie byłam u żadnego lekarza z Łodzi i nie są to moje opinie. Po poczytaniu kilku wątków na necie dowiedziałam się, że jeździ tam wiele par którym IV się nie udało. Więc stwierdziłam, że wolę w ostateczności najpierw wydać kasę na IUI, potem InVitro a na końcu zdecydowałabym się na immunologię. Bo zabulić przeszło 4 tyś żeby dowiedzieć się, że z moją immunologią jest wsio ok to wolę to przeznaczyć na inne wspomaganie zachodzenia w ciążę wink ALe to tylko moje zdanie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka