Dodaj do ulubionych

chce miec dzidzie!!!pomozcie

28.04.04, 11:31
BARDZO CHCIELABYM JUZ MIE DZIDZIE KOCHOAŁAM SIE ZE SWOIM PARTNEREM PRZEZ CAŁE
JAJECZKOWANIE PO PARE RAZT DZIENNIE,JAKIE JEST PRAWDOPODOBIENSTWO ZAJSCIA W
CIAZE??CYKLE MAM RACZEJ REGULARNE,OKRES TRWA 4 DNI.POMOZCIE!BARDZO CHCE TA
DZIDZIE!!
Obserwuj wątek
    • maretina Re: chce miec dzidzie!!!pomozcie 28.04.04, 11:36
      a skad pewnosc, ze jajeczkowanie na pewno bylo w tych dniach, kiedy sie
      kochaliscie?
      zdrowe pary kochajac sie w dni plodne maja 23 % szans na ciaze.
      nie przejmuj sie jednak statystyka i robcie co do was nalezywink

ps. nie warto kochac sie kilka razy dziennie starajac sie o dzidzie, bo
      nasienie traci swoja wartosc.
      podobno optymalna ilosc stosunkow podczas starania to ok 3 razy w tygodniusmile
      pozdrawiam i nie nakrecaj sie, nie histeryzuj, nad dzieckiem nalezy troszke
      popracowacsmile. nie ma nic na zawolanie
      • magda010 Re: chce miec dzidzie!!!pomozcie 28.04.04, 11:43
        Starania u zdrowej pary moga trwac do roku czasu, tak wiec musisz sie wyluzowac
        i uzbroic w cierpliwosc. Dobrze byloby, gdybys sie nauczyla obserwowac, kiedy
        masz owulacje - test Persona lub pomiar temperatury i obserwacja sluzu ci to
        ulatwia. Poza tym nie mozna przeginac z tym kochaniem sie, bo jak za czesto, to
        plemniki sa za slabe i trudniej zaplodnic. Standardowo powinno sie kochac przez
        caly czas trzy razy w tygodniu. Poza tym wiadomo, ze w ciaze mozna zajsc
        jeszcze przed owulacja, tzn gdy jest sluz plodny do 5 dni przed owulacja,
        plemniki moga sie przechowac i w czsie owulacji dojdzie do zaplodnienia, wtedy
        wiec tez warto sie kochac. No i wybierajcie pozycje sprzyjajace zaplodnieniu -
        klasyczna jest dobra, a po stosunku polezec sobie na plecach z nogami
        podkurczonymi. Powodzeniasmile
        • jowa20 Re: chce miec dzidzie!!!pomozcie 29.04.04, 11:15
          WYSŁAŁM CI MAILA SPRAWDZ SKRZYNKE
      • Gość: JOWA20 Re: chce miec dzidzie!!!pomozcie IP: *.interdata.net.pl / *.interdata.net.pl 29.04.04, 11:02
        DZIKUJE CI ZA ODPOWIEDZ CHYBA MASZ RACJE...A Z TA CIAZA TO BYWA ROZNIE JEDI
        ZACHODZA OD RAZU,A DRUDZY MUSZ CZEKAC I CZEKAC....
    • lidek0 Re: chce miec dzidzie!!!pomozcie 28.04.04, 13:27
      A jakie robiłaś badania przed i jak wyniki? One moga przyspieszycpojawienie się
      fasolki iz wiekszyć szanse za szczęśliwą ciążę.
      • jowa20 Re: chce miec dzidzie!!!pomozcie 29.04.04, 11:17
        SKARBIE JAKIE BADANIA??
        • lidek0 Re: chce miec dzidzie!!!pomozcie 29.04.04, 11:43
          Jak to jakie badania??? Hormony: progesteron, /pomaga utrzyamć ciążę/
          prolaktyna /za wysoka przeszkadza zaciążyć i może byc przyczyna poronień/,
          estradiol, testosteron, toksoplazmoza, cytomegalia, chlamydia, ewentualnie
          badanie nasienia pod kątem bakteriologicznym.
          Lekarz nie zleciła Ci żadnych badań??? Przecież musisz wiedzieć czy Twój
          organizm na ciąże jest gotowy, czyjestes zdrowa. Wiele rzeczy nie daje o sobie
          znać, poza tym badania przyspieszą starania. Z np. zawysoka prolaktyną możecie
          starać się bardzo długo, jeżeli jej nie badasz i nie zbijasz. Alke to tylko
          przykład.
          • monikaj Re: chce miec dzidzie!!!pomozcie 02.05.04, 05:25
            Sorry za może głupie pytanie ale proszę napisz czy wymieniony zestaw badań to
            ma robić każda kobieta, która postanowiła zajść w ciążę zanim jeszcze zacznie
            jakiekolwiek starania?

Bo owszem słyszłam o różyczce, toxo ale hormony? Który lekarz skieruje na takie
            badania jeśli nie ma podstaw tzn kiedy kobieta się stara i nie zachodzi.

W tej chwili mieszkam poza Polską i jak poszłam tutaj do lekarza rodzinnego i
            powiedziałam, że chcemy się zacząć starać o dziecko to pani doktor powiedziała
            mi abym brała kwas foliowy i przyszła jak test będzie pozytywny...
            • lidek0 Re: chce miec dzidzie!!!pomozcie 04.05.04, 08:16
              Ni ebardzo rozumiem co to znaczy są podstawy lub ich nie ma? Kobieta może mieć
              zupełnie regulane cykle byc okazem zdrowia i miec rozregulowana gospodarkę
              hormonalna. Dla mnie badanie prolaktyny czy progesteronu to tak samo ważne tak
              tokso. Progetseron jest odpowiedzialny za utrzymanie ciązy do momentu
              całkowotego ukształtowania się łozyska, więc warto wiedziec czy masz odpowiedni
              poziom i czy nie musisz brac leków a te podaje sie zaraz po owulacji czyli
              przed stwierdzeniem czy w ciązy jestes czy nie, fasolka ma zabiezpieczoną ilośc
              tego hormonu. A prolaktyna? Nie dośc , że upośledza druga fazę cyklu co
              utrudnia zaciażenia a tym samym starania trwają dłużej to może byc przyczyna
              poronień. Tak więc chyba warto zrobić te badania. Ja sama jestem najlepszym
              przykładem kompletnie rozregulowanej gospodarki hormonalnej. Byłam okazem
              zdrowia, @ regularne, żadnych dolegliwości, wszystko na pozór w najlepszym
              porządku a ty niedomoga progesteronu, nadmiar prolaktyny. Dla nie badania
              hormonale to troska o fasoklę w takim asamym stopniu taj tokso, cytomegalia czy
              różyczka.
              pozdrawiam
    • Gość: Ewelina Re: chce miec dzidzie!!!pomozcie IP: *.radio.rzeszow.pl 29.04.04, 10:32
      Zachowujesz sie jak nastolatka każdzy chciał by miec "dzidzie" zastanów sie to
      ze sie kochasz nie znaczy ze bedzie od razu dziecko. poczytaj troche
      ksiazek !!!!
      • wybredna Re: chce miec dzidzie!!!pomozcie 29.04.04, 10:53
        Jak znajomi poszli do lekarza i powiedzieli,że nie mają dzieci a kochają sie
        kilka razy dziennie.Lekarz zapytał czy chcą dziecko z wody zrobićsmile
        • jowa20 Re: chce miec dzidzie!!!pomozcie 29.04.04, 11:18
          SORRY TA ODPOWIDZ TO NIE DO CIEBIE...
        • jowa20 DO EWELINY 29.04.04, 11:22
          CZYTAŁM I TO DUZO I MOJA WIEDZA NJESY WYSTARCZAJACA,TROCHE ZROZUMIENIA....I CZY
          JA WIEM CZY KAZDY CHCIAŁBY MIEC DZIDZIE?/TO SKAD TYLE USUNIEC I
          MORDERSTW...POCZYTAJ STATYSTYKI

• jowa20 Re: chce miec dzidzie!!!pomozcie 29.04.04, 11:14
      • jowa20 Re: chce miec dzidzie!!!pomozcie 29.04.04, 11:19
        CZYTAŁM I TO DUZO I MOJA WIEDZA JEST WYSTARCZAJACA,TROCHE ZROZUMIENIA....I CZY

• jowa20 Re: chce miec dzidzie!!!pomozcie 29.04.04, 11:21

• Gość: Kama Re: chce miec dzidzie!!!pomozcie IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 29.04.04, 12:23
      Każdy na tym forum CHCE MIEĆ DZIDZIĘ.
      A mi to w ogóle się wydaje ,że im bardziej się chce, to tym bardziej to działa
      jak najlepsza antykoncepcja .
      A ponoć jak się czegoś bardzo pragnie , to można to osiągnąć , albo np.
      działanie tzw. autosugestii, no i co , szkoda ,że to działa tylko nie w
      przypadku upragnionej ciąży!!!
      Staram się być dobrej myśli, ale czasami mam dość .
      Pzdr. Kama .
      • Gość: anna-joanna Re: chce miec dzidzie!!!pomozcie IP: *.menis.gov.pl / 195.164.60.* 29.04.04, 13:21
        No niestety masz rację. U mnie też tak jest.
        Straszna załamka. Jak długo u Ciebie trwa ta "ciążowa" antykoncepcja?
        • Gość: jowa20 Re: chce miec dzidzie!!!pomozcie IP: *.interdata.net.pl / *.interdata.net.pl 29.04.04, 16:01
          na szczescie krotko ale juz sie załamuje.jak to jest ze ten kto nie chce dzidzi
          to ja ma i np.usuwa a my nie mozemy.pozdrawiam
        • Gość: Kama Re: chce miec dzidzie!!!pomozcie IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 30.04.04, 08:58
          Dokładnie 8 m-cy, tzn. trzy m-ce naturalne , a po 3-ciej nieudanej próbie ,
          odrazu poszliśmy do lekarza. I tak już 6 m-cy faszerują mi mężulka i próbują
          mnie trochę dostymulować , żeby zwiększyć szanse. Jestem po jednej nieudane
          UIU. Do lekarza poszliśmy tak szybko, bo sorry uważam , że jeśli się robi to
          w "odpowiednie" dni i nic , przez 3 cykle , to coś musi być nie tak , biorąc
          jeszcze w dodatku pod uwagę z jaką częstotliwością kobiety zachodzą w tzw.
          nieplanowaną ciążę. Dlatego śmieszy mnie jak ktoś mówi , że trzeba się zgłosić
          do lekarza po dwóch latach prób!!!??? i co dwa lata w plecy ? a tak wiemy na
          czym stoimy i już leczonko rozpoczęte.
          Z tą "ciążową antykoncepcją" to jest tak , że ja nie potrafię nie myśleć o tym
          że tam się może lub powinno począć nowe życie i robię wszystko , aby mu pomóc -
          leżenie z nogami do góry min. 15min, itd. co normalnie się chyba tego nie
          robi ,no nie ?
          Pzdr. Kama

• Gość: jowa20 Re: chce miec dzidzie!!!pomozcie IP: *.interdata.net.pl / *.interdata.net.pl 30.04.04, 09:43
            KAMILKO DZIEKI ZA ODPIS.MASZ RACJE W ZUPEŁNOSCI.JAZNAM SWOJ ORGANIZM I WIEM
            DOKLADNIE KIEDY MAM JAJECZKOWANIE.JESZCZE TROSZKE POPRUBUJE I ZROBIE TAK JAK
            TY...MYK MYK DO LEKARZA,A TO LEZENIE Z NOGAMIE DO GORY,CIEKAWE CZY POMAGA?
            • Gość: Kama Re: chce miec dzidzie!!!pomozcie IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 30.04.04, 10:40
              Ha,ha, leżę do góry z nogami , bo to się praktykuje podczas UIU. Na pewno nie
              zaszkodzi, a może pomoże... no i obowiązkowo teraz przed fiku-miku mąż musi
              wypić eliksir w postaci coca-coli lub kawki, jako ,że podobno kofeinka ma wpływ
              na żywotność i ruchliwość plemniczków . Ja już się poprostu łapię wszystkich
              desek ratunku.
              Pzdr. Kamcia.
      • lidek0 Re: chce miec dzidzie!!!pomozcie 29.04.04, 14:32
        Stres związany ze staraniami może podnosić prolaktynę a ta upośledza druga faze
        cyklu i utrudnia zaciążenie. Stąd te problemy.
        • Gość: jowa20 Re: chce miec dzidzie!!!pomozcie IP: *.interdata.net.pl / *.interdata.net.pl 30.04.04, 09:47
          LIDEK CO DO TYCH BADAN,O KTORYCH PISZESZ TP NIE TWIERDZE ZE NIE MASZ RACJI.ALE
          WIEKSZOSC MOICH KOLEZANEK MA DZIECI I NICZEGO TAKIEGO NIE ROBILY I JEST
          WSZYSTKO OK.
          • lidek0 Warto zrobić te badania. 30.04.04, 10:23
            To czy je zrobisz zależy tylko od Ciebie. Nie mówie, że jak nie zrobisz to coś
            się stanie, ale ja nie robiłam i żałuję. Moim zdaniem będziesz spać spokojniej
            po ich zrobieniu, będziesz wiedziła czy Twój organizm na ciążę jest gotowy,poza
            tym być może skrócisz czas starań. Jezeli już tak bardzo nie chcesz to
            przynajmniej prolatynę i progesteron zbadaj. Ostatnio coraz więcej kobiet ma z
            nimi problemy.
            poczytaj na dziecko-info
            www.dziecko-info.com/planowanie_ciazy/przygotowanie_do_ciazy.shtml
            i na forum "dla starających się" jest wątek o badaniach.
            tak czy inaczej życze powodzenia
            • Gość: jowa20 DO LIDKA IP: *.interdata.net.pl / *.interdata.net.pl 06.05.04, 00:22
              NA PEWNO MASZ RACJE Z TYMI BADANIAMI.JA CIAGLE CZEKAM NA OKRES,CHYBA TAK BARDZO
              CHCE BYC W CIAZY ZE WMAWIAM SOBIE OBJAWY.SŁYSZAŁAM,ZE JESLI DOJDZIE DO
              ZAPLODNIENIA TO PO OWU TEMP.CIALA PODWYZSZA SIE O OK.10 KRESEK.CZY ZAWSZE TAK
              JEST???PROSZE O ODPOWIEDZ.DZIEKI Z GORY!!
              • lidek0 Re: DO LIDKA 06.05.04, 08:03
                Na temperaturach się nie znam, dla mnie byłay mało miarodajne i badałam hormony
                oraz monitoring cyklu.
              • Gość: Kama Re: DO LIDKA IP: *.net.wlnet.com.pl / 80.72.34.* 06.05.04, 14:25
                Hej jowa20, podwyższona temp. , tak jak i bolące piersi są zarówno objawem
                ciąży jak i niestety 2-giej fazy cyklu i zbliżającego się okresu.
                Pzdr. Kama.
          • lidek0 Re: chce miec dzidzie!!!pomozcie 30.04.04, 10:32
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=11944541
    • Gość: dobry duszek Re: chce miec dzidzie!!!pomozcie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.04, 00:07
      z pewnych powodów podciągam wątekwink))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka