edwarda3 29.04.04, 23:29 mam pytanie, w jakis sposob robi sie to badanie, czy jest to badane z krwi ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martini_very_bianco Re: chlamydia 29.04.04, 23:31 albo z krwi, albo wymaz z pochwy 16%VOL 22%VAT forum homeopatia forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: chlamydia IP: *.ibi.uni.wroc.pl 30.04.04, 08:27 Zdecydowanie wymaz z pochwy. Lekarz musi pobrać, zdaje się w drugiej połowie cyklu, chociaż pewna nie jestem. To badanie musi zrobić także Twój partner, tak by wykluczyć wzajemne zakażanie się. Mam nadzieję, że wynik będzie negatywny w obu przypadkach. Jeśli zaś nie to kuracja antybiotykowa ale chlamydia może być trudna do wytępienia. pozdrawiam, Nina Odpowiedz Link Zgłoś
martini_very_bianco Re: chlamydia 30.04.04, 12:45 dlaczego nie z krwi? Moj lekarz twierdzi, co prawda robie to badanie na dwa fronty, ze w calej jego karierze nie zdarzylo sie, zeby te wyniki sie nie pokrywaly. Tylko trzeba pilnowac, zeby nie badali Ci tej krwi pod katem tej chlamydii z przewodu pokarmowego 16%VOL 22%VAT forum homeopatia forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: chlamydia IP: 62.233.251.* 30.04.04, 13:58 Martini, szczerze mówiąc mi lekarz powiedział, że te z krwi nie są wiarygodne. Ale dlaczego nie to już się nie zapytałam więc nie wiem. NIna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgosia Re: chlamydia IP: *.toya.net.pl 01.05.04, 22:56 to zalezy co chcesz zbadać jesli obecnosc antygenu to z wymazu , a jesli przeciwciała to z krwi, ja osobiscie uwaza ze te z krwi sa lepsze musisz oznaczyc IgG (wtedy wiesz czy zakazenie ma charakter przewlekły ) i IgA )wtedy zobacysz czy ostry) nalezy robic to u oby partnerów a jesli wyjdzie pozytywnie to wtedy leczenie u obu i powtóeka po 2 ygodniach oc \zakonczenia leczenia. powodzenia i negatywnego wyniku Odpowiedz Link Zgłoś