IP: *.waw.sa.gov.pl 11.05.04, 15:37
Dziewczyny mam pytanie. Występuje u mnie owulacja i poziom hormonów mam w
normie. Czy powinna monitoringować cykl i czy mogę mieć problemy z
uwalnianiem się jajeczka? Nie mam o tym zielonego pojęcia może ktoś coś na
ten temat wie. Goraco Was pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • maretina Re: Nina 11.05.04, 18:08
      a ile sie starasz o ciaze?
      • Gość: nina Re: Nina IP: *.waw.sa.gov.pl 12.05.04, 10:20
        Dzięki Maretinko!!! Staram się o ciążę od kilku miesięcy ( 5 cykli)bez efektów,
        ale dopiero w ostatnim cyklu zrobiłam sobie test owulacyjny, który wyszedł
        pozytywnie, ale niepokoi mnie to, iż przez ostatnie miesiące moja
        przed miesiączką mam silne bóle wczesniej takich nie miałam i zaczęłam się
        zastanawiać nad monitoringiem owulacji, aby sprawdzić czy wszystko jest ok, ale
        nie wiem czy jeszcze trochę zaczekać wiadomo koszty.
        • badarka Re: Nina 12.05.04, 10:28
          nie napisałaś nic o sobie. Ja tam mało wiem, dziewczy wiedzą dużo więcej, ale
          przede wszystkim nie napisałaś, czy masz regularne cykle, czy owulację miałaś
          14 dni przed @ (a nie mniej), które hormony badałaś? Może wtedy ktoś Ci
          podpowie coś konkretniejszego?
          • Gość: nina 79 Re: Nina IP: *.waw.sa.gov.pl 12.05.04, 10:37
            Ostatnią owulację miałam 14 dni przed miesiączką. Cykle regularne od 31 do 33
            dni. Jedynie raz w roku cykl mi się wydłuża do 36 dni. Progesteron i prolaktyna
            7 dni po owulacji w porządku, badałam również LH, FSH i estradiol w pierwszej
            fazie cyklu. Trzy lata temu stosowałam przez 3 miesiące antykoncepcje i
            wróciłam normalnie do miesiączkowania po jej odstawieniu. Niepokoi mnie to, iż
            lekarze nie proponują mi dodatkowych badań i mówią tylko czekać i czekać.
            • maretina Re: Nina 12.05.04, 10:39
              a maz? badal nasienie?
              • Gość: nina 79 Re: Nina IP: *.waw.sa.gov.pl 12.05.04, 10:46
                Jeszcze nie badał ma to zrobić w tym miesiącu. Natomiast za tydzień wybieram
                się do ginekologa i chciałabym się do tego przygotować, dlatego zadaję Wam te
                pytania.
                • maretina Re: Nina 12.05.04, 10:54
                  jak wyjda dobrze chlopaki i jesli hormony sa ok to moze pora bedzie sprawdzic
                  droznosc jajowodow.
                  tylko spokojnie, 5 miesiecy staran to nie powod do panikismile
                  • Gość: nina79 Re: Nina IP: *.waw.sa.gov.pl 12.05.04, 11:05
                    Wielkie dzięki za pomoc! Maretinko, kompletnie nie wiem co kryje się pod
                    pojęciem drozność jajowodów, ale czy są jakieś objawy gdy są one niedrożne?
                    Będę wdzięczna za podpowiedż.
                    • maretina Re: Nina 12.05.04, 11:11
                      nie ma zadnych objawow. ajajowodami zaplodnione jajo przemieszcza sie do
                      macicy, plemniki wlatuja do jajowodow i tam nastepuje zaplodnienie zatem jesli
                      sa niedrozne to nalezy je udrazniac.
                      natomiast nie szukaj u siebie wszystkich tych rzweczysmile
                      starasz sie 5 miesiecy "dopiero"(wiem, ze to duzo dla kobiety), masz dobre
                      hormony, mam nadzieje, ze maz bedzie mial dobra armie chlopakowsmile)), tylko
                      czasu wtedy bedzie wam potrzeba i luzusmile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka