Dodaj do ulubionych

I co dalej?

30.07.11, 08:48
witam wszystkie staraczki.u nas sytuacja chyba sie już wyklarowała.po roku prób w końcu coś się ruszyło.M jest juz po operacji żylaków powrózka nasiennego.u mnie wyniki dobre,jajniki oba pracują prawidłowo,cykle 28 dniowe.pęcherzyki pękają prawidłowo.monitoring to potwierdził.miałam badany progesteron i wynik na 21dc to 16,0.podobno to dobry wynik.prosze was o poradę jakie jeszcze mogę zrobić badania.nie chce siedzieć bezczynnie czekajac na poprawe nasienia M .
Obserwuj wątek
    • lenkau Re: I co dalej? 30.07.11, 10:42
      HSG? Może trzeba sprawdzić czy jajowody drożne a jak tak, to kolejny krok inseminacja jak się nasienie poprawi.
      • gusia310583 Re: I co dalej? 30.07.11, 10:45
        jak tak czytam te posty na temat isymilacji i dalszych prob to mam wrazenie ze nasza droga tu sie skonczy,bo to koszty na ktore nas nie stac,niestety:sad(
        • lenkau Re: I co dalej? 30.07.11, 12:29
          Ale miałaś hsg czy nie? Bo ja miałam badanie drożności na NFZ,tak też miałam 2 razy histeroskopie i laparoskopię i dwie inseminację też miałam na Fundusz. Wiadomo standard niski w państwowej przychodni,ale się nie płaci. Poza tym są kliniki gdzie inseminacja kosztuje 400 zł.
          • gusia310583 Re: I co dalej? 30.07.11, 20:53
            nie miałam ,zobaczymy co powie na następnej wizycie
            teraz muszę zapisać się na usg piersi, bo od około 2 tyg strasznie boli mnie nad lewa piersią,myślałam ze to może jakiś mięsień naciagnełam ,ale to chyba nie to.jak byłam na monitoringu u niego to kazał mi się zapisać do przychodni.mam nadzieje ze to nic poważnego.
    • anga1976 Re: I co dalej? 30.07.11, 21:52
      Ja w sprawie progesteronu - nie wiem czy przychodnie mają różne zakresy ale ja miałam za kazdym razem w 21 dniu cyklu około 65. Lekarka powiedziała, że jak będę miała mniej niz 15 to zwiększy dawkę luteiny (mam niedomoge lutealną). W fazie lutealnej u mnie w laboratorium podano prawidłowy zakres między 5.30 a 86 więc jest to duża rozpietość i Twój wynik mieści się w normie. Moja lekarka chciała jednak podnieść w razie czego dawkę. Zapytaj lekarza może o to jeżeli będziesz się starać o dziecko.
      • lenkau Re: I co dalej? 30.07.11, 22:56
        Są różne jednostki progesteronu,jak ng/ml to musi być po owu więcej niż 8. Większy zakres jet przy nmol/l.
        • gusia310583 Re: I co dalej? 31.07.11, 16:09
          według lekarza to bardzo dobry wynik,wiec muszę szukać dalej,maż jest cały czas na witaminkach tj,selen,cynk,Wit c.ja biorę tardyfelor,bo ostatnia moja morfologia była tragiczna,wiec obowiązkowo już go łykam,pierś boli coraz bardziej,i mam wrażenie jakby była opuchnięta w miejscu w którym czuje ból.strasznie się boje.
          • gusia310583 Re: I co dalej? 03.08.11, 09:17
            witam,jurto mam wizytę i mam nadzieje ze zrobi mi to usg piersi bo zwariować można,raz boli tak ze nawet biustonosz mi przeszkadza,raz wogóle zapominam ze boli,juz nie-wiem co mam o tym myśleć.chciałabym zapytać go o wszystkie możliwe badania które jeszcze powinnam zrobić żeby mieć jasność,ale nie wiem co jeszcze,zastanawia mnie moja temperatura,zawsze wydawało mi sie ze powinna rosnąć tylko do owulacji a potem spadać,a u mnie przy owulacji jest na poziomie 36.7-36,9.a teraz na 2 dni przed @ mam 37,2.co o tym sadzicie?
            • gusia310583 Re: I co dalej? 04.08.11, 15:40
              Jestem już po wizycie,dostałam skierowanie na usg na poniedziałek-rozmawiałam z lekarzem o innych badaniach,ale powiedział ze na chwile obecna to co powinniśmy wiedzieć to już wiemy,wiec teraz czekam na @.potem 10dc i 16dc na usg celem sprawdzenia lewego jajniczka i pęcherzyka,mierzenie cały czas temperatury,i tak jeszcze 2mc,,jeżeli nadal wszystko będzie szło trak jak idzie teraz to w październiku czeka mnie laparoskopia,i wtedy będziemy wiedzieli juz na czym stoimy,jeżeli wyjdzie ok.to walczymy dalej,a jak wyjdzie coś nie tak to już kierunek klinika.tylko to czekanie mnie meczy,pozdrawiam was cieplutko dziewczyny..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka