Dodaj do ulubionych

Forum dla niepłodnych

19.08.11, 21:55
Witam, znacie jakieś forum dla niepłodnych osobników płci męskiej - bo mężczyzną to już raczej nie jestem...
Obserwuj wątek
    • lili2010 Re: Forum dla niepłodnych 19.08.11, 22:40
      forum na którym napisałeś chyba odpowiednie, skąd takie mniemanie o sobie? Czy my (kobiety) będąc niepłodne nie jesteśmy kobietami? Płodnośc lub jej brak nie jest wyznacznikiem tego kim jesteśmy...
    • teligo Re: Forum dla niepłodnych 20.08.11, 12:24
      No litości, mój mąż jest w 100% mężczyzną smile Choroba nie odbiera ani kobiecości, ani męskości.
      Polecam Bociana, kopalnia wiedzy i źródło wsparcia.
      A konkretniej o męskich sprawach można poczytać tu:
      www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewforum.php?f=63
      www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewforum.php?f=26
      Głowa do góry, pewnie jest i będzie ciężko, ale grunt to dobrze o sobie myśleć.
      Pozdrawiam!
    • aurita Re: Forum dla niepłodnych 20.08.11, 15:51
      Mysle, ze mezczyzna jestes smile

Polecilabym www.nasz-bocian.pl ale tam tez wiecej baby pisza, jednak forum jest moderowane, jest dzial "psychologiczny" i "pogadajmy"
      W grupie razniej, nie ty pierwszy i nie ostatni.
    • ana_pe Re: Forum dla niepłodnych 20.08.11, 21:29
      Robert! witaj u nas smile i glowa do gory chłopie !!
    • robert-76 Re: Forum dla niepłodnych 21.08.11, 20:04
      Dziękuję Wszystkim za słowa wsparcia, tylko ilu facetów żona zostawia po kilkunastu latach małżeństwa dla płodnego mężczyzny? Ilu z Was się to przydarzyło? Wyniki mam słabe ale nie beznadziejne ale Ona chciała "normalne" dziecko.
      • ana_pe Re: Forum dla niepłodnych 21.08.11, 20:44
        ja powiem Ci tak: jesli zostawila Cie z takiego powodu znaczy, ze chyba nie bardzo jej zalezało.. przepraszam Cie, ze pisze w taki sposob, bo przeciez nie znam Was. U nas to ja jestem bezplodna i to nie mam slabe wyniki, tylko jestem poprostu bezplodna. Nie moge miec dzieci w sposob naturalny. Z tego powodu przebylismy z mezem walke wspolnie! A. wspieral mnie bardzo i nie pomyslalam nawet ze moglby mnie zostawic dlatego, ze chce miec dzieci "po bozemu". (sorki, mam na mysli naturalnie, Bog do tego nic nie ma)
        Tak wiec sadze, ze nie byla Ciebie warta poprostu i tyle.
        Trzymaj sie ciepło chłopie. Badz twardy smile
        Pozdrowienia
      • teligo Re: Forum dla niepłodnych 21.08.11, 21:47
        Co to za "żona", która z powodu choroby zostawia męża? Co to za człowiek? To nie Ty przestałeś być mężczyzną, tylko ona nie wie, co to miłość. Może nie powinnam jej oceniać, bo przecież to tylko forum, ale jestem stroną, która mogłaby sobie odejść i mieć "normalne" dziecko, tylko, że wychodziłam za mąż za człowieka, a nie jego plemniki... Trzymaj się, są na świecie kobiety, dla których świat nie kończy się na dziecku, jeszcze będziesz szczęśliwy, choć teraz pewnie wydaje Ci się to niemożliwe.
        • zosia9 Re: Forum dla niepłodnych 21.08.11, 23:06
          Witaj,
          podobnie jak kolezanki polecam bociana. Może jeszcze kontakt z wolontariuszem akcji "niepłodność boli", też znajdziesz na bocianie. Faceci niepłodność przeżywają trochę inaczej niż kobiety i może fajnie byłoby z takimi pogadać, poznasz wielu swietnych mężczyzn. na pawde o byciem kobietą czy facetem nie decydują wyniki badań medycznych.
          A swoją drogą piszesz że nie jest bardzo źle medycznie, tylko że życiowo. zastanów się czy chciałbyś mieć dziecko z taką kobietą jak twoja była żona????
      • z_oe Re: Forum dla niepłodnych 19.09.11, 07:11
        Znam taki przypadek. Po 11 latach "zona" poszla z sasiadem (plodnym) wymieniajac zamki , do dzis ,mimo,ze po rozwodzie sadza sie o podzial majatku,bo wedlug jej jemu nic sie nie nalezy,bo "zmarnowal"jej zycie nie zapladniajac.

Szkoda faceta, dobry z Niego czlowiek.

Ona ma dziecko z sasiadem, zostala sama -sasiad sie tylko zabawil.

On ozenil sie 2 raz i tez ma dziecko- z in-vitro , tworza szczesliwa rodzine .

I kto na tym lepiej wyszedl?

Ona samotna, rozwscieczona z dzieckiem czy On szczesliwie zakochany -tez z dzieckiem?

Nie poddawac sie, nie ogladac za siebie. Skad wiesz-moze dobrze sie stalo.
        Pomysl gdyby Wam udalo sie in-vitro i Ona nie kochajac Ciebie odchodzi i zabiera dziecko- a Ty jak dojna krowa placisz kase co miesiac i nie mozesz widziec jak dorasta Twe dziecie?
        • zuzka.82 Re: Forum dla niepłodnych 20.09.11, 08:41
          Robert, pewnie jesteś na maksa rozżalony i wcale Ci się nie dziwię. Zgadzam się jednak z moimi poprzedniczkami - miłość powinna być na zawsze i na wszelkie trudności. Wygląda niestety na to, że Twoja żona podeszła do sprawy dosyć egoistycznie. W takiej sytuacji nie wiadomo, czy później i tak by nie odeszła z innego powodu, nawet jakbyście mieli dziecko - przecież życie składa się z problemów.
          Ze swojej strony zapewniam Cię, że płodność naprawdę nie jest wyznacznikiem męskości. Zapewniam też o tym mojego męża i tak wspieramy się już szósty rok.
          Być może dla Ciebie jest jakieś inne przeznaczenie - może teraz znajdziesz tę jedyną? a może ona opamięta się i wróci?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka