Dodaj do ulubionych

Kiedy testować?

23.09.11, 17:45
Dziewczyny, jakie miałyście zalecenia po transferze co do tego, kiedy robić test ciążowy?

Ja jestem w trakcie drugiego podejścia w drugiej klinice i w każdej mówili inaczej. W pierwszej kazali mi robić badania hormonalne + betę 4. dpt, 8. dpt i 11. Teraz powiedzieli mi, że mam zrobić test dopiero po 14 dniach. To z kolei wydaje mi się strasznie długo.

Jak było u Was? Kiedy wg Was wynik jest miarodajny?
Obserwuj wątek
    • coco7710 Re: Kiedy testować? 23.09.11, 18:50
      najlepiej w 14dpt ,ale ktora z nas wytrzyma do tego czasu...najlepiej chyba w 10dpt zrobic bete hcg bo czesto testy nie sa miarodajne....wg ginka powinno s robic w 14dpt...no niestety długooooo s czeka
      • looleyka Re: Kiedy testować? 23.09.11, 19:06
        mi kazali testowac 14 dnia, a ze to wypada w niedziele to mam zrobic test dopiero w poniedzialek. o ile, rzecz jasna nie przyjdzie wczesniej @ uncertain
    • ana_pe Re: Kiedy testować? 23.09.11, 20:45
      lepiej wytrzymaj przynajmniej 11 dni po. Wiadomo, ze pozniej wynik jest bardziej miarodajny, choc najwazniejszy jest przyrost bety. Ja testowałam 10 dpt a potem za 48 h. Jesli jestes w ciazy - wynik bedzie po tych 10 dniach, czy 11 dniach po.
      • z_oe Re: Kiedy testować? 24.09.11, 07:55
        Zalezy jeszcze co bierzesz po transferze. Jak silny progesteron typu pregnyl, to i tak wyjdzie tes pozytywny a pozniej zonk.
        Ja stawiam na 14dpt, choc przyznaje sie bez bicia,ze w pierwszej probie kupilam 20 czulych testow przez neta, bo sie wstydzilam isc po taka ilosc do apteki i testowalam ile wlezie, czasem i 3 razy dzienniesmile
        Teraz tego nie zrobie, nameczylam sie wtedy psychicznie ,ze szok...nigdy wiecej glupot ")
        Uzbroic sie w cierpliwosc i czekac.
        Jak ma byc dzidzia to bedzie, zaden wczesny test ciazowy jej nie zatrzyma, wiem ze trudno ale niestety tak to juz jest .
        Trzymam kciukasysmile
        • adetka Re: Kiedy testować? 24.09.11, 08:19
          "Jak silny progesteron typu pregnyl, to i tak wyjdzie tes pozytywny a pozniej zonk. " pregnyl to nie progesteron.
          • z_oe Re: Kiedy testować? 24.09.11, 08:36
            adetka masz racje, chce napisac,ze pregnyl zawiera hormon gonadotropine, ktory falszuje wynik testu na pozytywny, tak czy siak po kazdym transferze zaleca sie testowanie po 14 dniach,po to,by wynik byl w miare wiarygodny.

• aasb Re: Kiedy testować? 24.09.11, 11:34
              ja co prawda po IUI testowałam też 14 dnia, i zaraz po południu przychodziła @ sad
              no i jak znam mojego lekarza to też będzie kazał mi czekać, ale w moim życiu to na wszystko co dobre muszę czekać smile
              Teraz czekam jeszcze na decyzję czy zmieniamy mieszkanie na większe i tak wszystko na raz smile
              IMCI, mieszkanko, remont, szał w pracy - całe moje życie smile
    • venilia Re: Kiedy testować? 24.09.11, 16:07
      Mój lekarz zalecił 11 dpt i tak też zrobiłam. Beta wyszła bez żadnej wątpliwości smile
      Test sikany tylko na pamiątkę.
      • zuzka.82 Re: Kiedy testować? 27.09.11, 07:59
        No więc zrobiłam sikańca 12. dpt tzn. dzisiaj. Jest druga kreseczka! smile Blada, ale jest! big_grin Zaraz jadę na betę i jak będzie OK, to powtórzę ją jeszcze 14 dpt.
        • alatoja Re: Kiedy testować? 27.09.11, 09:40
          Wielkie gratulacje!
        • magaprzy78 Re: Kiedy testować? 27.09.11, 16:43
          Zuzka ale świetna wiadomość jak się cieszęsmile...gratulacje!!!!!!!!
          Daj znać jak betka>>>pozdrawiamsmile
          • zuzka.82 Re: Kiedy testować? 27.09.11, 17:34
            Mam wyniki bety: 309,7. smile więc chyba ta ciąża jest... smile Ale czy to nie za mało? Jak się liczy wiek ciąży po in vitro - od zapłodnienia czy od początku cyklu? Pick-up miałam 14. dc, więc w miarę normalnie.
            • milut_ka Re: Kiedy testować? 27.09.11, 17:51
              Zuzka.82, według mnie REWELACJA!!!
              A czy możliwe, że to ciąża bliźniacza ??
              • wypalona_zarowka Re: Kiedy testować? 27.09.11, 18:43
                zuzka smile piękna beta, gratuluje!!
              • zuzka.82 Re: Kiedy testować? 27.09.11, 20:35
                Mam nadzieję, że nie... wink Chyba niedługo się przekonam. smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka