Dodaj do ulubionych

Zrosty na jajnikach

26.10.11, 11:48
Jak pozbyć się dużej, a nawet bardzo dużej ilości zrostów na jajnikach.
Ogólnie mam zespół policystycznych jajników, brak owulacji.
W ciążę zaszłam dzięki inseminacji w listopadzie 2008r. Po czym urodziłam córeczkę.
Pragnienie posiadania kolejnego dziecka nie zna granic.
Przy każdym cyklu powtają u mnie torbiele, które niby się whłaniają.
Przed tym nie brałam żadnych leków stymulujących.
W sierpniu 2010r pękł - byłam operowana
Przed tą miałam jedną nieudaną IUI no i z razji tego byłam stymulowana.
We wrześniu 2011r znów pękł i znów byłam operowana.

I co teraz, mam się pogodzić z myślą, że więcej dzieci mieć nie będę ?
Może miała któraś, podobną sytuację ?
Doradźcie coś, bo zwarjuję.

Teraz wiem, że muszę dojść do siebie po operacji, ale co za pół roku za rok za kilka lat ?
Obserwuj wątek
    • k_anilorak Re: Zrosty na jajnikach 26.10.11, 19:44
      Z całym szacunkiem ale co mają czuć kobiety (których jest tutaj prawie 100%) ktróre być może nigdy nie będą miały dzieci? Jak się pogodzić z taką myślą?
      Ja ma zrosty, niedorżne jajowody, endometriozę. Jestem po 3 zabiegach, w listopadzie mam kolejną. Nieudane 3 inseminacje i in vitro ...wymieniać dalej?
      • madzia23lubin k_anilorak 26.10.11, 21:15
        JA nie chciałam nikogo urazić, po prostu szukam osób z podobnym problemem, aby coś doradziły, nie wpadam tu od tak, Uwierz mi że moje dziecko to cud dzięki metodzie IUI, ot tak też nie zaszłam w ciąże, więc bardzo dobrze wiem jakie to straszne uczucie. Miałam to szczęście i się udało czego każdej z Was życzę, po prostu mój stan się pogorszył i szukam jakiegoś wyjaśnienia na to.
        I po co te złośliwości od razu, co mam Ci napisać, że z żalu jesteś zgryźliwa ?
        Tutaj każda jest w tej samej sytuacji i każda powinna siebei na wazej wspierać, a nie robić przetarg, która bardziej niepłodna.
    • edytka8080 Re: Zrosty na jajnikach 26.10.11, 20:09
      witaj madziu! pamiętam ciebie ja walcze o pierwsze 10 lat pozdr Cię

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka