Dodaj do ulubionych

Owulacja po Fostimon

13.11.11, 13:44
Witam, od kilku lat staramy się z mężem o dziecko, w chwili obecnej leczę się przyjmując lek Fostimon na wywołanie owulacji. Przyjmowałam 4, 6, 8 i 10 dnia cyklu oraz 11,12,13 i 14 dnia cyklu.Dziś jest 14 dzień cyklu, przyjęłam ostatni zastrzyk z Fostimonu i jutro jestem umówiona na USG oraz zastrzyk wywołujący pęknięcie pęcherzyka.Pęcherzyki rosły dwa, 10 dnia cyklu miały rozmiar 12mm i 14mm. Rano zaobserwowałam lepki, gesty przezroczysty śluz i coś pomarańczowego w nim.
Moje pytanie brzmi czy jest to objaw pękniętego pęcherzyka czyli owulacji i w związk uz tym mam tylko 24h na zapłodnienie?
Mam pytanie czy ktoś również przechodził taką kurację i czy to możliwe ze dziś mi pękł pęcherzyk i musimy z mężem działać bo jutro będzie za późno? sad
Pozdrawiam i z niecierpliwością czekam na odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • rokitka00 Re: Owulacja po Fostimon 14.11.11, 18:18
      Hej
      Ja jestem stymulowana Fostimonem, tylko biorę go od 4-10 dc po 1 amp. Wyhodowałam 1 pęcherzyk, który w 11 dc miał 23 mm, pregnyl dostałam w 12 dc, a w 13 dc już pęcherzyka nie było. IUI nie udana.
      • rokitka00 Re: Owulacja po Fostimon 14.11.11, 18:20
        Przepraszam, nie odpowiedziałam ci na pytanie. To raczej nie owulacja, pęcherzyki pękają przy rozmiarach ponad 20 mm, a rosną ok 2 mm na dobę, nie sądzę więc żeby twoje pęcherzyki tak szybko urosły. Ja przy fostimonie miałam bardzo dużo śluzu, bo ten lek ma duży wpływ na endometrium.
      • gosia21m1 Re: Owulacja po Fostimon 14.11.11, 21:08
        Dzięki za odpowiedź, jak zwykle u mnie za dużo niepotrzebnego stresu i przejmowania się, własnie wrócilam od lekarza, pecherzyk jest 20mm, dostałam na pęknięcie Ovitrelle i beddziemy z mezem działac smile po 24 -36 h od zastzyku
        to dopiero nasze początki ale mam zdiagnozowane PCOS i Puregon napewno na mnie nie działa sad bo mimo zastrzykow poprzednio owulacji nie było
        mam nadzieje ze tym razem sie uda
        • rokitka00 Re: Owulacja po Fostimon 15.11.11, 18:07
          Trzeba wierzyć w to że się uda. Powodzenia
          • gosia21m1 Re: Owulacja po Fostimon 21.11.11, 19:21
            Niestety nie tym razem sad
            w sobote byłam na usg i z mojego 20mm pecherzyka zrobila sie torbiel, nie pęknął.
            czyli ovitrelle nie zadziało, zastanawiam sie czy lekarz nie dal mi przypadkiem za duzo tych zastrzyyków? i nie zostałam przestymulowana? strasznie boli mnie ten jajnik co miałam pęcherzyk
            czeka mnie kolejny etap zastrzyków, jak ja ich nie lubie.....
            ale może kiedys nam sie uda, moze tym razem da mi cos lepszego na pekniecie tego pęcherzyka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka