Dodaj do ulubionych

dokumenty po IVF

29.12.11, 20:52
Dziewczyny, czy wy po IVF dostałyscie z kliniki protokól po zabiegu? jestem po dwóch nieudanych niestey IVF. Zastanawiam się czy dostanę od lekarza dokumenty z przebiegu leczenia, pobrania komórek jajowych i zapłodnienia itp. Jest to dla mnie ważne, bo mysle nad zmianą lekarza.
Obserwuj wątek
    • indiankaszamanka Re: dokumenty po IVF 29.12.11, 21:08
      Hej! Ja też mam za sobą 3 nieudane IVF dokładnie ICSI w sumie 5 transferów. Za każdym razem dostawałam protokół, w którym wypisane były kolejne dni stymulacji (leki i ich dawki), ilość pobranych komórek, a po transferach ilość zarodków i liczba komórek w zarodkach. Nie wiem, gdzie się leczysz, ale w mojej klinice pacjenci mają teczki z pełną dokumenacją leczenia i można w razie potrzeby poprosić o kserokopię odpowiednich dokumentów.
      • libera6 Re: dokumenty po IVF 29.12.11, 22:27
        Ja rowniez jak przedmowczyni dostalam kserokopie protokolu, gdzie jest czarno na bialym jakie dawki lekow byly stosowane, wyniki usg, estradiolu, potem punkcja, jakie zarodki podane, wyniki m i transfer
    • arpona Re: dokumenty po IVF 30.12.11, 00:37
      W każdej z 3 klinik, w których się leczyłam, dostawałam po IVF protokół z odpowiednimi informacjami (ilość pobranych i zapłodnionych komórek, zastosowane leki, liczba zarodków, liczba blastomerów itd.).
      • szagula1 Re: dokumenty po IVF 30.12.11, 21:00
        Dzięki, zaraz po nowym roku poproszę o protokół po INF, chociaż czuję, że będą problemy.
        • ulaula Re: dokumenty po IVF 31.12.11, 23:02
          Nie rozumiem czemu oczekujesz problemów - dokumentacja medyczna MUSi być wydana pacjentowi na jego życzenie.
          U mnie nie było problemów - choć po inv - 3 pełne programy, nic nie dostałam do ręki od razu. Zmieniając jednak lekarza poprosiłam, odczekalam tydzień i dostałam wszystko co potrzebowałam
    • alatoja Re: dokumenty po IVF 01.01.12, 13:31
      Ja po 2 latach leczenia w Novum zapragnelam zasiegnac porady specjalisty z innej kliniki. Poprosilam wiec Novum o przygotowanie epikryzy (opisu przebiegu leczenia) i kopii wszystkich dokumentow/badan z 2letniego leczenia. Wszystko otrzymalam bez problemu. Dodatkowo lektura epikryzy wzbogacila mnie o nowe informacje dot. przebiegu mojego leczenia - niestety zawierajace nieprawde np: napisano tam, ze przed czyms mnie ostrzegano, co nie mialo miejsca. Przez chwile chcialam nawet pisac jakies skargi, ale uznalam, ze w potrzebje pozytywnych emocji wokol siebie, a nie afer, wiec odpuscialam. Faktem jest, ze ten skandaliczny epizod przypieczetowal moja decyzje o zmianie kliniki. Przenioslam sie do Invimedu, z sukcesemsmile.
    • dagmara-k Re: dokumenty po IVF 06.01.12, 17:05
      w bocianie dostalam dokument z danymi od punkcji przez transfer do mrozenia. pewnie o leki moznaby porposic, zeby dr napisal lub skserowal. pacjent ma prawo do tzw dokumentacji zewnetrznej.
      • 131313a Re: dokumenty po IVF 09.01.12, 12:28
        ja leczę się w invickcie. dostaję pełną dokumentację z wizyty na wizytę, wydruki badań, a nawet " wypis anestezjologiczny " po pick upie. gdyby coś się zapodziało to masz dostęp on line do swoich onformacji i możesz je w każdej chwili wydrukować. Najfajniejsze to to ze dostaliśmy nawet zdjęcia komórek przed ET. pozdrawiam
        • szagula1 Re: dokumenty po IVF 09.01.12, 20:36
          Dzwoniłam już do mojej kliniki i dowiedziałam się, że oni dają dokumentację tylko na prośbę pacjentki. Odbiorę przy okazji, tylko okaże się tylko co będzie zawierać?Na moje pytanie o to położna dosyć chłodno ale grzecznie odpowiedziała, ż podstawowe informacje o stymulacji, ilości pobranych komórek, zaplodnieniu. Zobaczymy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka