Dodaj do ulubionych

senność po Bromergonie

05.06.04, 11:40
Od dwóch tygodni biorę bromergon na zbicie prolaktyny (30,5 ng/ml). Lekarz
uprzedzał mnie o skutkach ubocznych takich jak senność, nudności, zawroty
głowy. Przez pierwszych kilka dni brałam małą dawkę (1/4 tabletki na noc) i
czułam się nie najgorzej. Po zwiększeniu dawki do połowy tabletki jestem
nieprzytomna przez pół dnia. Poradźcie mi co robić aby nie zasypiać przy
biurku w pracy. Może rano brać lecytynę? A może macie jakiś inny pomysł?
Obserwuj wątek
    • ajk74 Re: senność po Bromergonie 05.06.04, 11:45
      ja też niestety przy połówce źle się czułam. Rano nie mogłam się obudzić,
      później było mi słabo. po 2 - 3 godzinach było lepiej, choc nudności i zawroty
      głowy zostawały. po kilku tygodniach jest lepiej, udało mi sie też zmniejszyć
      dawkę do 1/4, jest dużo lepiej. Życzę wytrwałości.
      Agnieszka
    • mikanm Re: senność po Bromergonie 05.06.04, 15:32
      moim zdaniem najlepszy sposób to przeczekać aż się organizm przyzwyczai. wiem
      że to jest trudne (też brałam bromergon i ohydnie się po nim czułam), ale to
      chyba najlepsze wyjście. ja jak zwiększałam dawkę (też zaczynałam od 1/4) to
      gdzieś tak przez tydzień źle się czułam a potem mijało. może powinnaś pobrac
      dłużej tą 1/4 dawki? no ale jak już zwiększyłaś to bez sensu jest teraz
      zmniejszać. a najlepszy sposób na sennośc to kawa smile
      pozdrawiam
    • Gość: maretina Re: senność po Bromergonie IP: *.ols.vectranet.pl 05.06.04, 18:39
      przez pierwszy tydzien brania bromergonu spalam wszedziewink
      potem sie przyzwyczailam.
    • madalenam Re: senność po Bromergonie 05.06.04, 19:49
      Dziękuję Wam bardzo - jak widzę (czytam) nie ma wyjścia: trzeba przetrwać. Na
      szczęście od 10 czerwca mam urlop, więc muszę jeszcze wytrzymać trzy dni w
      pracy, a później mam dwa tygodnie wolnego smile)) Może po urlopie będzie lepiej.
      • Gość: Kobietka Re: senność po Bromergonie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.04, 20:24
        Przetrwać to jedyne wyjście tym bardziej, że bromergon jest skuteczny, więc
        warto. Ja brałam od samego początku po całej tabletce 2 razy dziennie, potem 3
        razy dziennie. Organizm się przyzwyczja, jeden prędzej drugi później sad(
        Ale po pierwszej tabletce usnęłam na stojąco przy zmywaniu naczyń.... Gdyby nie
        mąż, który wykazał się przytomnością umysłu, rozbiłabym głowę na kafelkach.
        Potem, gdy już wiedziałam jak reaguję, kładłam się na "drzemkę".
        Także wytrwaj skoro już bierzesz i trochę już wytrzymałaś.
        • tekla12 Re: senność po Bromergonie 05.06.04, 20:28
          A może zamienić bromergon na dostinex?
    • nukolada Re: senność po Bromergonie 07.06.04, 13:14
      ja biorę od marca po 1/2 tab bromergonu i niezaobserwowałam u siebie senności,
      ani innych dolegliwości. Może bałam się, że jeśli coś dodatkowo będzie się ze
      mną dziać to znaczy źle. Na razie czekam. Powodzenia
    • m.meg Re: senność po Bromergonie 07.06.04, 22:34
      Biorę 1/2 tab. od listopada. Jak zaczynałam to było faktycznie ciężko.....
      Rano gdy jechałam do pracy autobusem to walczyłam z moimi zamykającymi się
      powiekami........ I miałam wrażenie, ze wypiłam 2 mocne drinki. Normalnie
      wstydziłam, sie, żeby nikt mnie nie obserwował, bo jescze pomysłi sobie, że
      pijana baba jedzie o 8.00 do pracy.....
      Teraz juz duzo lepiej. Moze trochę "otępiała" jestem wink
    • Gość: Malta99 Re: senność po Bromergonie IP: 193.23.63.* 08.06.04, 09:45
      Dziewczyny, ja niestety tez podobnie sie mecze na tym bromergonie. Ale nie ma
      wyjscia. Dlatego biore tylko 0,5 tabletki wieczorem i rano calego castangusa,
      tak jak wyczytalam na forum. Na pocieche wam powiem, ze moj gin powiedzial, ze
      jest to jedyny lek, w ktorego dzialanie wierzy. wiec nie ma co.

pozdrawiam
      • Gość: aga2831 Re: senność po Bromergonie IP: *.fish.ar.szczecin.pl 08.06.04, 14:05
        czy ergolaktyna to to samo co bromergon????
    • badarka Re: senność po Bromergonie 08.06.04, 11:21
      A jak bierzesz? Doustnie czy dopochwowo?
      Bo dopochwowo podobno skutków ubocznych jest dużo mniej.

Ja tak zaczynałam, od razu po całej tabletce dwa razy dziennie (pierszą w
      piątek wieczorem). Tylko ja jestem z tych szczęśliwych, co mogą brać bromergon
      bez problemów.
      • Gość: Miska Re: senność po Bromergonie IP: *.proxy.aol.com 08.06.04, 13:36
        Ja mialam przez 2 tygodnie nudnosci rano czasami tez e w dzien senna tez
        bylam.Biore Bromergon 4 tygodnie,a teraz mialam tylko 2 dni miesiaczke zamiast 6
        (bo tyle zawsze mialam)tak sie zastanawiam czy to czasem nie od Bromergonu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka