Dodaj do ulubionych

dni płodne

03.04.12, 10:29
Drogie Panie, mam takie pytanie.. z dnia 30 na 31 kochałam się ze swoim mężem..ostatnią miesiączkę miałam 16marca2012r. długość cyklu trwa zazwyczaj 29 dni.. jakie jest prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży... chciałam zaznaczyć że nie mam żadnych objawów ciąży.. proszę o rady.
Obserwuj wątek
    • ciupaczzka Re: dni płodne 03.04.12, 12:58
      szanse masz, ale wiesz co, tutaj dziewczyny duzo powazniejsze problemy maja niz wrozenie
      z takim pytanie to na inne forum!
      • kavainca Re: dni płodne 03.04.12, 13:14
        ciupaczzka napisała:

> szanse masz, ale wiesz co, tutaj dziewczyny duzo powazniejsze problemy maja niz
        > wrozenie
        > z takim pytanie to na inne forum!

he, he, he...dobrze, że tym razem ktos inny to napisał smile
    • k_anilorak Re: dni płodne 03.04.12, 14:01
      Proponuję z tym pytaniem zgłosić się do redakcji Bravo Girl.
    • horpyna4 Re: dni płodne 03.04.12, 15:47
      Dni płodne są wtedy, jak pojawia się śluz płodny. Żadna wyliczanka nie jest wiarygodna.
    • franulina Re: dni płodne 03.04.12, 20:24
      No dobra, też mi się wydaje, że pytanie nie na to forum, ale niech będzie.

Jeśli nie jesteś pewna, czy współżycie odbywa się w dni płodne, powinnaś zacząć stosować metodę termiczno-objawową. Czyli to, czego uczą w parafiach na kursach przedmałżeńskich (jako antykoncepcję, co nie ma większego sensu - ale jako wspomaganie przy zajściu w ciążę jest jak najbardziej wskazane). Zajrzyj sobie na forum "naturalne planowanie rodziny", tam się wszystkiego dowiesz.
      Są jeszcze inne metody ustalania owulacji: testy owulacyjne (tzw. testy LH, do kupienia w każdej aptece i Rossmannie), a nawet specjalne urządzenia, które stosują metodę termiczno-objawową za ciebie (zajrzyj na allegro).

Jeśli współżyłaś w czasie owulacji, oboje z mężem jesteście zdrowi i niestarzy, to prawdopodobieństwo zajścia w ciążę wynosi ok. 1/4 do 1/3.

Jeśli masz podejrzenia, że macie trudności z zajściem w ciążę, to zgłoś się do dobrego lekarza. Albo napisz na tym forum, ale z innym pytaniemwink

Pozdrawiam, F.
    • zielonykrolik Re: dni płodne 11.04.12, 14:28
      Przede wszystkim by stosunek zaowocował ciążą należy współżyć w dni płodne. Co za tym idzie należe je dokładnie określać. Jeśli sama nie umiesz są specjalne mikroskopy owulacyjne, testy do tego celu. Pamiętaj też że stosunek w dni płodne nie oznacza, ze będziesz w ciąży. Nie musi dojść do zapłodnienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka