gosiiik Re: ewo pomocy 19.06.04, 15:52 PRZEPRASZAM chciałam poprawic na Ewo z duzej litery i mi wskoczyło. Dzis moj 27dc normalnie mam 26 dniowe i dzis robiłam test i wyszły piekne 2 krechy ale od 4 dni biore lek DOXYCYLINUM, gdyż stwierdzono u mnie urealpalmę. Jest to antybiotyk i nie wiem co dalej robic czy brac czy nie biore 2*1 tabl. Dodam ze juz 2 razy poroniłam i przyczyna mogła byc ta ureaplazma . Jestem w kropce i naprawde nie wiem co robic brac czy nie? Planowo kuracje powinnam zakonczyc we środe. nawet sie jeszcze nei ciesze z tej ciązy tak sie boje ze moge ja stracic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: ewo pomocy IP: *.cyberx.pl / *.cyberx.pl 19.06.04, 17:59 widzę że nikt ci nie odpisał nie wiem jak jest z doxycylinom czy można ją brać w ciąży a zwłaszcza na początu. Niektóre antybiotyki można brać w I trymestrze inne w II a jeszcze inne tylko w III. Najlepiej byłoby gdybyś skontaktowała się ze swoim gin ale jest sobota może zadzwoń do prywatnego lekarza i powiedz mu o swoim problemie powinien udzielić ci informacji lub do szpitala na odział ginekologii tam lekarz też napewno ci odpowie. gratuluje i ściskam mocno mam nadzieję że wszystko będzie dobrze pa pa asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwka901 Re: ewo pomocy IP: *.wroc.zigzag.pl 19.06.04, 18:15 Ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym na infornację o lekach- tylko nie wiem czy w sobotę działają, lub pojechałabym do szpitala, gdzie dyżuruje ginekolog. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: ewo pomocy 19.06.04, 20:02 Nie powinno się brać tego antybiotyku w ciąży, ale cię pocieszę, na początku ciąży mało rzeczy może zaszkodzić maleństwu, ja odstawiłabym, a w poniedziałek do lekarza, najwyżej zmienią lek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: ewo pomocy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.04, 21:39 No ale skoro ta przypadłość mogła być przyczyną poronień to nie wiem czy to dobrze odstawić antybiotyk. Przecież i tak Dziewczyna bierze go już któryś dzień. Ja myślę, ze najlepiej skontktować się z lekarzem prowadzącym, ewentualnie zadzwonić do szpitala. I koniecznie nas to poinformować o tym co co Ci poradzą i co zrobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiiik Re: dzieki 21.06.04, 10:22 Dzięki za odpowiedzi. Lek biore cały czas, gdyż boje sie ze jak go odstawie a tej bakteri jeszcze sie nie pozbyłam, to moze ona spowodować że poronie (tak było do tej pory).dzis o 18 mam wizyte u gina i zobaczymy czy słusznie go brałąm. Odpowiedz Link Zgłoś