Dodaj do ulubionych

ewo pomocy

19.06.04, 15:45
Obserwuj wątek
    • gosiiik Re: ewo pomocy 19.06.04, 15:52
      PRZEPRASZAM chciałam poprawic na Ewo z duzej litery i mi wskoczyło.
      Dzis moj 27dc normalnie mam 26 dniowe i dzis robiłam test i wyszły piekne 2
      krechy ale od 4 dni biore lek DOXYCYLINUM, gdyż stwierdzono u mnie urealpalmę.
      Jest to antybiotyk i nie wiem co dalej robic czy brac czy nie biore 2*1 tabl.
      Dodam ze juz 2 razy poroniłam i przyczyna mogła byc ta ureaplazma .
      Jestem w kropce i naprawde nie wiem co robic brac czy nie? Planowo kuracje
      powinnam zakonczyc we środe.
      nawet sie jeszcze nei ciesze z tej ciązy tak sie boje ze moge ja stracic
      • Gość: asia Re: ewo pomocy IP: *.cyberx.pl / *.cyberx.pl 19.06.04, 17:59
        widzę że nikt ci nie odpisał nie wiem jak jest z doxycylinom czy można ją brać
        w ciąży a zwłaszcza na początu. Niektóre antybiotyki można brać w I trymestrze
        inne w II a jeszcze inne tylko w III. Najlepiej byłoby gdybyś skontaktowała się
        ze swoim gin ale jest sobota może zadzwoń do prywatnego lekarza i powiedz mu o
        swoim problemie powinien udzielić ci informacji lub do szpitala na odział
        ginekologii tam lekarz też napewno ci odpowie.
        gratuluje i ściskam mocno mam nadzieję że wszystko będzie dobrze
        pa pa asia
    • Gość: iwka901 Re: ewo pomocy IP: *.wroc.zigzag.pl 19.06.04, 18:15
      Ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym na infornację o lekach- tylko nie wiem czy w
      sobotę działają, lub pojechałabym do szpitala, gdzie dyżuruje ginekolog.
    • ewa.analityk1 Re: ewo pomocy 19.06.04, 20:02
      Nie powinno się brać tego antybiotyku w ciąży, ale cię pocieszę, na początku
      ciąży mało rzeczy może zaszkodzić maleństwu, ja odstawiłabym, a w poniedziałek
      do lekarza, najwyżej zmienią lek
      • Gość: Magda Re: ewo pomocy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.04, 21:39
        No ale skoro ta przypadłość mogła być przyczyną poronień to nie wiem czy to
        dobrze odstawić antybiotyk. Przecież i tak Dziewczyna bierze go już któryś
        dzień. Ja myślę, ze najlepiej skontktować się z lekarzem prowadzącym,
        ewentualnie zadzwonić do szpitala. I koniecznie nas to poinformować o tym co co
        Ci poradzą i co zrobisz.
    • gosiiik Re: dzieki 21.06.04, 10:22
      Dzięki za odpowiedzi.
      Lek biore cały czas, gdyż boje sie ze jak go odstawie a tej bakteri jeszcze sie
      nie pozbyłam, to moze ona spowodować że poronie (tak było do tej pory).dzis o
      18 mam wizyte u gina i zobaczymy czy słusznie go brałąm.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka