Dodaj do ulubionych

niepłodna, że hej

28.05.12, 04:52
Napiszę, bo nie wierzę, że można mieć tyle przyczyn niepołodności w jednym ciele.
Jestem w miarę świeżo po laparoskopii i napiszę Wam co wyszło i co zrobili:
- oba jajowody udrożnili pod wysokim ciśnieniem, bo bylo slabo
- uwolnili jakiś zrost z esicą
- endometrioza ogniska - coś tam usunęli
- PCOS
- adenomioza plus ciastowaty trzon macicy
Więcej rzeczy nie pamiętam. By to szlag. To chyba już koniec..
Jak myślicie?
Obserwuj wątek
    • k_anilorak Re: niepłodna, że hej 28.05.12, 10:47
      - endometrioza
      - zrosty w macicy
      - niedrożne oba jajowody
      - 3 razy wycinali mi jakieś "farfocle" - niby polipy ale polipami po badania hist-pat nie były
      - hiperprolaktynemia
      - słabe parametry nasienia

Pomimo tego dzięki invitro dwa razy byłam w ciąży. Niestety obie ciążę poroniłam ale jest jakaś tam nadzieja że jest to możliwe.
    • annajustyna Re: niepłodna, że hej 29.05.12, 10:28
      Ale jak naprawili, to gdzie problem?
      • daanuta7 Re: niepłodna, że hej 29.05.12, 11:42
        Nie jesteś sama, u mnie:
        -słabe parametny nasienia męża
        -endometrioza
        - niedrożne oba jajowody
        Pomimo tego rozważyliśmy in vitro! lekarz powiedział, że wiele zależy również od psychiki. Co prawda jesteśmy po jednym nieudanym transferze, ale podchodzimy do drugiego,damy radę, ja w to wierzę. Najlepiej, żebyś poszukała jakiejś dobrej kliniki i dobrego fachowca. Jak jesteś z okolic 3maista to moge Ci polecic invimed w Gdyni, bo sama się tam leczę. Pamiętaj jednak, ze wiele zależy także od Twojego nastawienia!Powodzneia!
        • zetka31 daanuta7 29.05.12, 23:25
          Danusia, a dlaczego nie udrożnisz tych jajowodów? U nas z Twojego zestawu tylko endometrioza nie wystąpiła. Po udrożnieniu zaszłam w ciążę naturalnie, mimo tragicznych wyników męża. Żałuję tylko, że tak późno padła diagnoza.
    • storiaa Re: niepłodna, że hej 30.05.12, 03:24
      Dziękuję Wam. Ja nie wiem, czy sobie po prostu nie darować. Coś zrobili , ale chyba nie wszystko, skoro lekarz na 3 mesiące chce mnie w menopauzę wsadzić. Nie wiem, czy się zdecyduję. Starczy mi huśtawek nastrojów i płonnych nadziei. Poza tym czy nie ma ryzyka, że po tej kilkumiesięcznej menopauzie nie będę miała znowu niedrożnych jajowodów? Nie wiem co robić.
      • k_anilorak Re: niepłodna, że hej 30.05.12, 11:27
        Nie zawsze da się udrożnić jajowody.
        • storiaa Re: niepłodna, że hej 30.05.12, 19:11
          U mnie się chyba udało ( po zastosowaniu wysokiego ciśnienia kontrast przeszedł)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka