Dodaj do ulubionych

Program Invitro z Sukcesem

29.05.12, 11:58
Cześć Dziewczyny! Mam pytane czy słyszałyście może coś więcej o programie InVitro z Sukcesem? Może wzięłyście w nim udział? Bardzo proszę o informację, ponieważ zastanawiam się jak to wygląda w praktyce. Z góry dzięki!
Obserwuj wątek
    • aasb Re: Program Invitro z Sukcesem 29.05.12, 22:14
      daanuta7
      dałam się uwieść reklamie Invitro do skutku w Invikcie w zryczałtowanej cenie 9600 w zeszłym roku, co okazało się jednym wielkim kłamstwem (przynajmniej w moim odczuciu) i chęcią czerpania zysków z naszych problemów. Pierwsze badania kosztowały nas 700pln (które okazały się nie do końca potrzebne), a później Pani doktor nie była w stanie nam powiedzieć czy powinniśmy podejść do zabiegu czy nie. Zaproponowała nam na początek około 8 prób inseminacji, a jak się nie uda to wtedy pomyślimy.
      Suma summarum cudem i awanturą udało nam się wymusić umowę do zapoznania.
      Po przeczytaniu wyszło, że opłata zryczałtowana to wielka lipa, a podejście do 1 zabiegu miało kosztować około 20 tysięcy. Program nie obejmował szeregu badań, które zalecała klinika, wizyt i innych kwestii związanych z Invitro.
      Na dodatek Pani koordynator projektu nie potrafiła odpowiadać na najprostsze pytania, tylko jak zacięta płyta mówiła, że jak podpiszemy umowę i wpłacimy kasę to się reszty dowiemy.

Podziękowaliśmy za współpracę i wróciliśmy do Invimedu. Tam nasz lekarz nie zalecał nam tylu badań, a my po 3 zabiegu jesteśmy w 7 tygodniu ciąży smile
      W Invimedzie całość kosztowała nas około 20 tysięcy (2iui, 3 ivi, badania, wizyty, leki).

Moim postem nie chcę Cię zniechęcić tylko zaproponować, żebyś bardzo dokładnie zapoznała się z warunkami umowy jaki proponuje klinika w takim programie. Nie twierdzę, że nie ma uczciwych klinik, które poza biznesem (co jest oczywiste) rozumieją naszą sytuację i choć od czasu do czasu robią coś żebyśmy nie nie spłukały do końca wink
      Życzę powodzenia smile
      • edytka8080 Re: Program Invitro z Sukcesem 29.05.12, 23:02
        ten program to lipa trza byc 100 procentowym zdrowym
    • zetka31 Re: Program Invitro z Sukcesem 29.05.12, 23:33
      Danusia, a Ty nie myślisz o tym, żeby udrożnić te jajowody? Gdzieś wcześniej czytałam, że w tym główny problem. Ja się dowiedziałam o moich niedrożnościach po 4 latach leczenia. Dzięki Bogu po laparo zaszłam w ciążę naturalnie. Mój mąż miał bardzo słabe nasionka, a mimo to chłopak nam biega po domku, aż trzeszczy. Z Twojego zestawu to tylko tej endometriozy nie maiałam. Może warto zrobić laparo, co? W czasie laparo okazało się, że na moich jajnikach było coś w stylu skorupki i to też było przeszkodą w zajściu w ciążę. Ale hsg tego nie wykazuje, więc laparo okazało się strzałem w 10tkę. Życzę trafnych decyzji i spełnienia marzeń.
      Zaglądam tu z sentymentu i trzymam kciukasy
      • daanuta7 Re: Program Invitro z Sukcesem 05.06.12, 11:41
        Zetka1 ja już zajmuje się moimi jajowodami, ale myślimy o in vitro. Korzystamy z usług Invimedu i jesteśmy bardzo zadowoleni, tylko chciałam wybadać sytuację jeśli chodzi o ten ich program In vitro z sukcesem. Zawsze lepiej zapytać kobiet, które już korzytstały, bo lekarze różnie mogą namawiać...czytałam cały regulamin dokłądnie, nie widzę żadnych haczyków, a invimed wydaj się być naprawdę godną zaufania kliniką. No nic zobaczymy...jak podejmiemy decyzję, dam znać na forumsmile 3majcie się Dziewczyny!
        • darka.0 Re: Program Invitro z Sukcesem 09.06.12, 18:59
          Ja obecnie uczestniczę w programie In vitro z Sukcesem i jestem zadowolona. Co prawda nie udało się za pierwszym razem (straciłam ciążę w 8 tyg.) to teraz przystąpiłam do criotransferu i czekam na wynik. Myślę ,że jakbym się zdecydowała na jedno in vitro to mogłabym stracić. Teraz jak odpukać by się nie udało, to płacę tylko za leki. Criotransfer i wizyty są darmowe.
          • daanuta7 Re: Program Invitro z Sukcesem 14.06.12, 11:41
            No to rzeczywiście wygląda sensownie. Jeszcze muszę podpytać innych, ale wiem, że się kwalifikujemy z mężem, więc chyba nie ma co się zastanawiać. jak ktoś jest jest zainteresowany tematyką, to podsyłam linka do ich stonki: invitrozsukcesem.pl/
            • m.natka Re: Program Invitro z Sukcesem 20.06.12, 00:26
              ja miałam styczność z invimedem, ale szkoda moich nerwów..nie chce się wypowiadać na ten temat, powiem tylko, że zrezygnowałam z leczenia w invimedzie..czułam się nie jak pacjent na wizytach, ale jak jakiś natręt, który ciągle ma pytania itd.
              • darka.0 Re: Program Invitro z Sukcesem 20.06.12, 18:02
                A powiedz natka czy leczyłaś się w Gdyni w Invimedzie?
                • m.natka Re: Program Invitro z Sukcesem 25.06.12, 07:24
                  darka.0 tak w Gdyni w Invimedzie. A Ty też w Gdyni?
                  • darka.0 Re: Program Invitro z Sukcesem 25.06.12, 16:03
                    Tak ja w Gdyni się leczę. Jestem po pierwszym in vitro nie udanym. pod koniec sierpnia będę przystępowała do drugiego. Na razie nie mam złych opini mimo porażki. W Gdyni chyba jest tylko jeden lekarz dr Kwieciński. Trochę mnie zaniepokoiła natka swoją wypowiedzią. Jest ktoś może na forum komu się udało w Invimedzie w Gdyni in vitro za pierwszym albo za drugim razem?
            • pycka78 Re: Program Invitro z Sukcesem 24.06.12, 23:11
              a do kogo chodzicie do invimedu?
              • darka.0 Re: Program Invitro z Sukcesem 26.06.12, 18:13
                Czy jest osoba na tym forum, która uczestniczy lub uczestniczyła w tym programie? Jak tak to jakie macie opinie? Jestem po pierwszym nie udanym in vitro. Na razie nie mam takich negatywnych doświadczeń, ale jestem ciekawa czy są osoby które podchodzą w programie drugi raz i jak są traktowane?Ja będe podchodziła do drugiego in vitro w sierpniu lub we wrześniu. Czekam na opinie.
        • pycka78 Re: Program Invitro z Sukcesem 24.06.12, 23:13
          daanuta7 u kogo się leczycie?

• lamia39 Re: Program Invitro z Sukcesem 04.07.12, 14:50
      Dec.katarina: pomijajác fakt ze juz watki ktore podajesz sa skasowane (przynajmniej ja nie moge na nie wejsc), jednak chronologicznie daanuta7 jest ok;

12/03/12 pisze ze jest w ciázy (nie podaje jak dlugiej)
      forum.gazeta.pl/forum/w,191,131685595,134169679,Re_In_Vitro_za_czy_przeciw_.html?wv.x=2

02/04/12 pisze: ze 9 tydz
      forum.gazeta.pl/forum/w,191,121493991,134784219,Re_Invimed_Gdynia.html?wv.x=2

08/05/12 pisz, ze sa po pierwszym nieudanym transferze, wklejam bo mi ucieklo..
      forum.gazeta.pl/forum/w,191,135698681,135698681,Dieta_na_nieplodnosc.html

19/06/12 pisze, ze ma drugi transfer ( widocznie sie nie udalo w marcu...)
      forum.gazeta.pl/forum/w,191,136550944,136753215,Re_Klinika_Invimed_Wroclaw_dr_Gizler.html?wv.x=2
      POPRAWCIE MNIE JESLI SIE MYLE, ale czego tu dec.katarina nie rozumiesz
      • dec.katarina Re: Program Invitro z Sukcesem 04.07.12, 23:27
        Lamia39:

12.03.2012 - W tym poście, daanuta7 pisze, że korzystała kilkakrotnie z IVF

forum.gazeta.pl/forum/w,191,131685595,134169679,Re_In_Vitro_za_czy_przeciw_.html
        12.05.2012 - a w tym poście pisze, że jest po jednym transferze

forum.gazeta.pl/forum/w,191,135380670,135915326,Re_majowe_ivf_.html
        14.06.2012 - tutaj pisze, że był już drugi transfer z mrożonych zarodków

forum.gazeta.pl/forum/w,191,136561996,136635917,Re_IVF_slabe_zarodki_.html
        19.06.2012 -tu pisze, że dopiero podchodzi do drugiego transferu.

forum.gazeta.pl/forum/w,191,136550944,136753215,Re_Klinika_Invimed_Wroclaw_dr_Gizler.html
        Każdy niech oceni sobie sam, jak dla mnie te przykłady są wystarczające, informacje są sprzeczne i występują niespójności czasowe…. i dlatego zdecydowałam się o tym powiedzieć. Jak to możliwe, że ktoś w marcu deklaruje, że wielokrotnie podchodził do in vitro, a już w czerwcu mówi, że miał dopiero jeden transfer? Albo pisze w jednym poście, że miał transfer, a kilka dni później, że dopiero do niego będzie podchodzić? Jak łączę to z faktem nieustannego promowania jednej kliniki, a potem konkretnego jej programu marketingowego (nawet na nie związanych z tym watkach pełno linków do strony invimedu) to przychodzi mi na myśl tylko jeden wniosek. I dlatego ostrzegam przed ŁATWOWIERNOŚCIĄ…

a linki, które wrzuciłam jak najbardziej działają! – jeśli klikając masz błąd to skopiuj link i wklej w przeglądarkę na pewno wszystko wyskoczy.. Mi się wszystkie te linki otwierają, mogę Ci podesłać screeny na maila, jeśli chcesz… a jeśli ktoś je usunął, hmm – to też budzi poważne wątpliwości, bo skoro nie ma problemu, to po co to robić…
        • daanuta7 Re: Program Invitro z Sukcesem 10.07.12, 10:06
          dec.katarino właściwie nie wiem o co Ci chodzi? O jedną literówkę? I zastanawia mnie jeszzce jedno, dlaczego aż tak starasz się żeby mi dopiec na tym forum i do tego nie wiem po czym wnioskujesz o jakiejś reklamie? Masz jakiś cel w tym? Widać, że Ci bardzo zależy...
          Jakoś tak nieswojo się czuje. Do tej pory z dzieczynami wymieniałyśmy się radami, doświadczeniem, a teraz.... myślałam, ze tutaj znajdę wsparcie.

obrałaś sobie za punkt honoru udowodnienie czegoś, co ma tak naprawde niewielką szkodliwość.
          Tylko Ciebie tak dotknęły te nieścisłości.

Reszta myślac, że "cos tu nie gra" po prostu przeszła nad tym do porzadku dziennego, Ty postanowilas zaspamowac wątki w których pojawiła sie daanuta.7.
          Mówisz co myslisz, wiem, juz to napisałaś, tylko czy reakcja adekwatna do akcji..?
          • daanuta7 Re: Program Invitro z Sukcesem 10.07.12, 10:08
            W poprzedniej wypowiedzi pojawił się mjakiś błąd, bo poniższe stwierdzenie nie jest moje, tylko powiino być zacytowane i pochodzi od innej użytkowniczki, ale nie wiem czemu się tam znalazło?
    • pycka78 Re: Program Invitro z Sukcesem 04.07.12, 21:08
      JESTEM Z TOBĄ dec.katarina ! też miałam wątpliwości co do tej pani. Zadałam jej nawet na jednym z wątków bezpośrednie pytanie dlaczego tak dziwnie odpowiada, ale zostało bez odpowiedzi... a teraz jak czytam te wszystkie wpisy, to faktycznie słabo się to trzyma kupy. No cóż... widocznie niektóre kliniki muszą już w tak desperacki sposób szukać klienteli... to straszne, ale trzeba uważać. brawo za spostrzegawczość i dzięki za info!
      • ya-smin Re: Program Invitro z Sukcesem 05.07.12, 17:57
        czy wiadmomo coś aby invimed we wroclawiu zamierzal taki program wprowadzic?
        • aasb Re: Program Invitro z Sukcesem 05.07.12, 20:11
          ya-smin
          z tego co mi wiadomo to każda klinika ma inne programy. Jak tylko pojawił się ten program w Gdyni to dzwoniłam do Invimedu w Warszawie (tu się leczyliśmy) i zapytałam o to czy oni też go przewidują i powiedziano mi, że niestety nie. Wyjaśniono mi, że mimo iż jest to "sieć" klinik to każda z nich ma możliwość realizowania swoich pomysłów.
    • rokitka00 Re: Program Invitro z Sukcesem 05.07.12, 19:14
      Ja nie wierzę w takie programy. IVF to jak gra w totka, tylko tu masz większą szansę na wygraną, ale nie 100%-ową. Jeśli zatem przejdziecie WSZELKIE możliwe badania i znajdą przyczynę niepłodności, przy której IVF to pewniak, to faktycznie masz szansę na SUKCES. Często jest jednak tak, że podchodzi się po kilka razy do IVF, a lekarze nie znają przyczyny niepowodzenia i wtedy sukces nie co się oddala.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka