Dodaj do ulubionych

prośba o pomoc - koniec dupharsonu

17.09.12, 13:28

Witam ma pytanie odnośnie testu ciążowego kiedy go w zasadzie zrobić
Byłam na monitoringu cyklu 6 września okazało się ze mam ładne dwa jajeczka po 19 mm dostałam zastrzyk na pęknięcie który miałam wziąć następnego Nida czyli 7 września
Od zeszłego poniedziałku czyli 10 września biorę 2 tabletki dziennie duphaston to był mój 15 dc
Wyczytałam ze powinno się zrobić test po skończeniu opakowania czyli po 10 dniach wychodzi na to ze za dwa dni skończę opakowanie a okres mam dostać dopiero 24 września i teraz zgłupiałam czy po skończeniu leku zrobić i ewentualnie jeśli jest ciąża trzeba brać dalej czy przerwać i poczekać do spodziewanej miesiączki
Obserwuj wątek
    • marygirl Re: prośba o pomoc - koniec dupharsonu 17.09.12, 19:59
      test zrobic najwczesniej w terminie spodziewanej miesiaczki lub kilka dni po, duphastonu nie odstawiac wczesniej, jak test lub najpewniej bhcg wyjdzie pozytywnie to brac dalej, jak negatywnie to odstawic i czekac ja okres
      • agnieszkahal Re: prośba o pomoc - koniec dupharsonu 18.09.12, 07:34
        hmm no własnie też tak myślałam tylko leki kończą się predzej a miesiączka ma przyjść w przyszłym miesiącu a wiecej leku nie mam ;/
    • horpyna4 Re: prośba o pomoc - koniec dupharsonu 18.09.12, 09:41
      Trochę to bez sensu. Duphaston należy zacząć brać nie wcześniej, niż po kilku dniach fazy lutealnej, bo wzięty za wcześnie może zablokować owulację. A jak się zacznie brać w odpowiednim momencie, to pod koniec brania test już jest wiarygodny.

Tak, czy owak, zatestuj jutro. Jeżeli wynik będzie pozytywny, to będziesz coś już wiedzieć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka