Dodaj do ulubionych

objawy po transferze - in vitro

29.10.12, 07:41
Kochane, jestem 2 dpt i bardzo się denerwuję. Nie mam żadnych objawów. Miałam podany 1 zarodek -blastocystę. Do wczoraj miałam bóle piersi, dziś już znacznie mniej. Poza tym zupełnie NIC. Martwię się tym bardzo. Bo w końcu słyszałam gdzieś ,że w ciągu 2-4 dni dochodzi do zagnieżdżenia..... Jak czytam na forum to jednak większość dziewczyn ma chociażby lekkie kłócia,lekkie bóle - u mnie nic takiego nie występuje. Coraz bardziej myślę ,że nic z tego nie wyszło sad
Obserwuj wątek
    • thorgalla Re: objawy po transferze - in vitro 29.10.12, 09:36
      >>większość dziewczyn ma chociażby lekkie kłucia,lekkie bóle
      Większość to nie znaczy wszystkie.
      I ta większość martwi się owymi kłuciami i bólami,myśląc,że coś jest nie tak.
      Kobiecie po transferze nie dogodzisz big_grin

Uspokój się,zrelaksuj przy książce czy komedii.
      Co ma być to będzie,teraz nie masz na to wpływu.
    • k_anilorak Re: objawy po transferze - in vitro 29.10.12, 17:59
      Nie ma szans żebyś coś czuła 2dpt.
      Mam za sobą trzy transfery (w tym dwie ciąże biochemiczne) i wiem że za każdym razem było inaczej. Najwięcej "objawów" miałam w cyklu bez ciąży.
      • slonko746 Re: objawy po transferze - in vitro 29.10.12, 18:24
        Dziewczyny a jak to jest z temp. ??Wzrasta przy zagnieżdżeniu zarodka?? Dzisiaj obserwuję u siebie podwyższoną . Nawet 36,9. Sama nie wiem.
        • jeza_bell Re: objawy po transferze - in vitro 29.10.12, 19:21
          Temperatura powinna być typowa do cyklu- po owulacji- transferze zarodków podwyższona aż do terminu miesiączki, jeżeli po tym czasie nie opada, a wręcz rośnie- można mieć nadzieję, czego życzę smile
    • z_oe Re: objawy po transferze - in vitro 31.10.12, 14:31

Duzo za wczesnie by sie nakrecac.
      Nie powinnas nic czuc jezeli chodzi o sam zarodek.
      Mozesz odczuwac "skutki uboczne" lekow ktore przyjmowalas -hormony itp...stad duzo dziewczyn np. ma bole piersi itp.

Mozesz miec lekkie krwawienie w dniu implantacji-ale nie musisz. nie u kazdej jest to zauwazalne czy tez nie u kazdej wystepuje.
      Jedynym objawem udanego transferu jest pozytywny test i rosnaca beta...nieudanego objawy sa odwrotne.

Czekac, bo nic innego nie pozostalo..stres czy radosc -czyt. emocje w tych trudnych dniach po transferze tez nie odgrywaja duzej roli , jak masz byc w ciazy to bedziesz , ale jedno jest pewne- pozytywne nastawienie ,bo bez tego nie jedna tutaj by hopla dawno zlapalasmile

Kciukasy zaciniete jak najmocniej...powodzeniasmile

• magdalena_wawa Re: objawy po transferze - in vitro 04.11.12, 11:01
      A robilasa juz bete? Ja mialam transfer wczoraj ( 03.11) i również nie mam objawow.Co wieceje równiez mam wrazenie ze piesi mnie ciut mniej bola niz przed. Wizyte i badanie bety mam dopiero we wtorek
      • slonko746 Re: objawy po transferze - in vitro 04.11.12, 14:21
        We wtorek ?? Bardzo wczesnie od transferu .Ja mam zrobić dopiero 10dpt czyli 06 listopada. Do tej pory nic nie sprawdzałam. Kupiłam test ale boję się go wykonać. Mam wrażenie ,że nic z tego - także nie chcę się jeszcze bardziej dołować. A ten wtorek to już w ogóle nie wiem jak przeżyję.
        • trifoia Re: objawy po transferze - in vitro 04.11.12, 21:17
          Trzymam kciuki we wtorek!!! Ja mam testowanie w sobote. Jestem po II crio 6-dobowych blastocyst. Czekam na info! Bedzie dobrzesmile)))
    • pigeon23 Re: objawy po transferze - in vitro 10.11.12, 21:44
      to ja Ciebie pocieszę mam nadzieję. ja kompletnie nic nie czułam, żadnych kłuć, bólów (bóli?) piersi, zero jakiegoś innego samopoczucia, dodatkowo krwawiłam po transferze w 3 do 5 dnia i potem jeszcze trochę i musiałam leżeć i JESTEM W CIĄŻY - aktualnie 19 tc. Trzymam mocno kciuki, nie wsłuchuj się za bardzo w swój organizm. nie myśl o tym za bardzo, ja wiem, że to cieżko nie myśleć. ja miałam sposób: oglądałam sobie w necie moje ulubione seriale komediowe, nie czytałąm forów, starałam się nie myśleć. ciężko, ale do zrobienia! powodzenia!
      • slonko746 Re: objawy po transferze - in vitro 11.11.12, 16:11
        Bardzo dziękuję za pocieszenie. Dzisiaj 15dpt. Juro wieczorem wizyta u gina.Strasznie się boję.
        • pigeon23 Re: objawy po transferze - in vitro 11.11.12, 20:44
          trzymam kciuki! robisz test z krwi?
      • martika_81 Re: objawy po transferze - in vitro 21.05.16, 21:03
        Hej piegon23, właśnie przeczytałam Twój wpis. Ja mam bardzo podobną sytuację do Ciebie w 2 dpt zaplamiłam, był też krwawy śluz. Lekarz zwiększył mi lutinus i plamienie ustało. Nie mam żadnych objawów, chociaż przy poprzednich miałam bóle i skurcze macicy. Bardzo się martwię, czy fasolki wciąż we mnie są. Cieszę się, że Tobie się udało. Może coś mi polecisz? Pozdrawiam
    • endopech Re: objawy po transferze - in vitro 11.11.12, 16:48
      4 dpt ...brak objawów...tylko 2 dpt w nocy obudził mnie mega ból ale po 20 min przeszło po nospie i od tamtej pory tylko jajniki czuje ale bardzo słabo...piersi nic...czekam do czwartku 8dpt (5 dniowe blastocysty) jak ma wyjść to może wyjdzie ...ale mam huśtawkę nastroju i schize brrrr
      • katiko Re: objawy po transferze - in vitro 11.11.12, 18:25
        ja za pierwszym podejsciem mialam klocie w jajniku. W zasadzie non-stop. Troche jak bole miesiaczkowe, potem lekkie skurcze.
        Skonczylo sie ciaza i zaraz potem poronieniem... wiec to chyba nie za dobrze.
        Poza tym nadwrazliwe na dotyk piesi, czeste wizyty w WC, lekkie plamienie - podobno implementacyjne.
        I napady goraca a ja to zmarzlak jestem.

• kachnus31 Re: objawy po transferze - in vitro 12.11.12, 20:56
      witajcie,
      Jestem po transferze 3 dzien i mam dośc liczenia dni do testu, czy wiecie czy można spokojnie podrózować ? myśle walnąc się w kuszetce w pociągu i jechać na kilka dni do krakowa sie wyluzowac ale to 12 h w pociągu, co myślicie ?
      • natkat02 Re: objawy po transferze - in vitro 13.11.12, 14:51
        ja mialam 2 razy udane inv- za pierwszym razem zero objawów, za drugim teraz jedynie malutenkie plamienie chyba w 6dpt i bole jak na okres, pewnie wtedy sie zarodek zagniezdzil. takze moze byc roznie, wiem ze kazda z nas chce sie dopatrzyc czegokolwiek, co by wskazalo, ze sie udalo....Ale po prostu trzeba czekac spokojnie na test....powodzenia!
        • endopech Re: objawy po transferze - in vitro 13.11.12, 16:26
          to mnie trochę pocieszyło bo dziś coś we mnie pękło i wracając z pracy płakałam sama do siebie ...wariatka..ale milion myśli mnie gnębi..dziś jest mój 6 dpt blastocysty nie mam objawów a przynajmniej nie ujawniły się jeszcze...myślicie że 8dpt na testowanie jest ok ? ?
          • adormidera1 Re: objawy po transferze - in vitro 13.11.12, 16:47
            tak na testowanie ale beta z krwi tylko i wyłącznie!! testy moczowe mogą nie wyjść krew wyjdzie pewnie koło 5 - 10 - 20, mniej wiecej
          • pigeon23 Re: objawy po transferze - in vitro 16.11.12, 08:49
            ja testowałam 10dpt - ponoć wtedy wynik dopiero wiarygodny. ale być może można wcześniej.
            • endopech Re: objawy po transferze - in vitro 16.11.12, 09:42
              to ja zrobiłam test w 8 dpt (licząc transfer jako zero gdyż miałam wieczorem) i beta wyszła mi 12 ...miałam podane blastocysty ...teraz mam schize w sob powtarzam 10dpt...myślicie że coś z tego będzie ???
              • adormidera1 Re: objawy po transferze - in vitro 16.11.12, 15:59
                a jakie zarodeczki ci podawali tzn ilo dniowe i mrożone czy swieże?
                • endopech Re: objawy po transferze - in vitro 16.11.12, 17:45
                  5 dniowe , świeże
    • ala-b Re: objawy po transferze - in vitro 05.12.12, 11:36
      w piatek miałam transfer, wczoraj odczuwalam przez 2 h bóle podbrzusza nie wiem czy to dobrze czy wrecz przeciwnie, lekarz powiedzial ze test moge zrobic dopiero za 2 tygodnie, co robic?
      • kamila500 Re: objawy po transferze - in vitro 05.12.12, 12:13
        hej ala mysle ,zeby poczekac ja mam 1 dpt. przeczytaj jakos fajna ksiazke .ja staram sie spotykac z kolezankami ,zeby nie siedziec w domu . ale daj znac o sobie .ktore ivf? .
    • kamila500 Re: objawy po transferze - in vitro 05.12.12, 11:57
      hej slonko .ja jestem 1 dpt .tez dostalam jeden kwiatustek z osmiu.piersi mnie bola ale od tygodnia mysle ,ze po hormonach .kazdy to inaczej przechodzi. staraj sie pozytywnie myslec.wiem ,ze czasami tak nie idzie .ale widzisz jestesmy juz we dwie,moje jest juz 3 ivf.a twoje ? sorry za brak znakow inerpuk. mieszkam we wiedniu .i moja klawitura tego nie posiada
      • slonko746 Re: objawy po transferze - in vitro 05.12.12, 12:12
        To moje 1 iCSI. Przed tem miałam kilka inseminacji w tym 1udana zakończona poronieniem zatrzymanym. Dlatego tak panicznie się boję. Ja jestem dzisiaj 39 dpt ,leci 7tc i kilka dni. Kolejną wizytę mam dopiero 14 grudnia. Nie mam dalej żadnych objawów.Najbardziej denerwuje mnie to ,że tak długo trzeba czekać od wizyty do wizyty.
        • kamila500 Re: objawy po transferze - in vitro 05.12.12, 12:17
          a robilas sikacze ,bo dlugo 39 dpt
          • slonko746 Re: objawy po transferze - in vitro 05.12.12, 12:25
            Kochana przecież napisałam ,że to 7tc . W sikacze się nie bawiłam - tylko betę. Z tym,że beta była zrobiona 10 dpt.
            To moje pierwsze ICSI.
            • kamila500 Re: objawy po transferze - in vitro 05.12.12, 12:32
              najgorsze jest czekanie
              • ala-b Re: objawy po transferze - in vitro 05.12.12, 12:52
                czekanie to meka ja mam tydzien wolnego w pracy i juz nie wiem co porabiac wiec pieke ciasto dla meza ale i tak nie moge przestac o tym myslec...
      • hu.ng Re: objawy po transferze - in vitro 20.07.13, 23:54
        Hej ,ja tez mieszkam w wiedniu i szykuje sie do in vitro ,jesli jeszcze wchodzisz na ta strone to mam prosbe,napisz mi na priva w ktorej klinice podchodzilas do in vitro i ogolnie jakie wrazenia ,bede wdzieczna moc_lan_the_le@yahoo.com
    • rex75 Re: objawy po transferze - in vitro 05.12.12, 18:44
      Witam jestem tu pierwszy raz, wlasnie urodzilam ale staralam sie o dzidziusia dlugo. Zaszlam w ciaze 2 miesiace po CLO wiec juz spanikowana umowilam sie na In Vitro w Bialymstoku. Kupilam leki i niepotrzebnie bo juz bylam w ciazy jak pojechalam do kliniki.
      W zwiazku z tym mam do oddania /sprzedania za male pieniadze Gonal( zastrzyki) ktore kosztuja mase pieniedzy a ja nie chce zeby sie przeterminowaly. Wazne sa do marca 2013. Jezeli pomoglabym komus prosze o kontakt na moj mail: ewakontakt1@o2.pl
      • boskajola Re: objawy po transferze - in vitro 05.12.12, 21:11
        Slonko - mam do Ciebie pytanie, pamietasz jaką miałas bete w 21 dpt?
        • slonko746 Re: objawy po transferze - in vitro 06.12.12, 07:15
          Nie wiem, nie badałam. Betę badałam tylko 2 razy. 10 dpt i 2 dni później.
          • adormidera1 Re: objawy po transferze - in vitro 06.12.12, 08:25
            ja miałam 22 dpt 5 dniowych blastuś 12505. wysokiej bety, trzymam kciuki!!!
            • boskajola Re: objawy po transferze - in vitro 06.12.12, 08:48
              kurcze to moje 638 to rzeczywiscie mało ...
              • jagusia81 Re: objawy po transferze - in vitro 06.12.12, 09:21
                ja w 19 dpt miałam 1003
                • ala-b Re: objawy po transferze - in vitro 06.12.12, 10:56
                  Dziewczyny prosze o pomoc! moze troche panikuje ale nie chce zrobic nic co mogloby zaszkodzic zarodkowi, a mianowicie mialam w zeszly piatek transfer, a jutro w piatek mam impreze świąteczną pracowniczą i mam takie pytanko: czy moge włożyć szpilki? prosze jesli cos wiecie na ten temat dajcie znac...
                  • ana_pe Re: objawy po transferze - in vitro 06.12.12, 13:34
                    yyy chyba żartujesz??
                  • ala-b Re: objawy po transferze - in vitro 06.12.12, 18:57
                    czy na usg trzeba jezdzic do tej samej kliniki czy pozniej mozna juz w swojej przychodni?
                    • starajacasie82 Re: objawy po transferze - in vitro 17.12.12, 15:37
                      Czy ktoś tak miał, że od dnia transferu bóle jak na @ a jednak się udało ?
                      Bo jak tak mam...
                      • adormidera1 Re: objawy po transferze - in vitro 17.12.12, 17:12
                        tak własnie miałam. tak bolało ze bez nospy ani rusz, a i tak nie za bardzo pomagało. tak bolało ze z bólu wymiotowałam! i sie udało!!! trzymam kciuki
    • starajacasie82 Re: objawy po transferze - in vitro 17.12.12, 20:35
      Mnie aż tak mocno nie boli, więc nospy nie potrzeba, ale po prostu czuję się tak samo jak przed każdą @. Jedynie to pocieszam się jeszcze tym, że to już w dniu transferu tak było, no a przecież chyba wtedy jeszcze się sprawa nie wyklarowała, myślę, że nie aż tak szybko. Piersi też bolą , ale to już od punkcji. Beta po świętach, bo w trakcie świąt nie da się, ale jednocześnie kusi mnie zwykły test sikany. Wiem, że nie zawsze wychodzi od razu, ale na ten moment myślę sobie, że jak np. zrobię w święta i coś wyjdzie to będę się ciut cieszyć, a jak nie wyjdzie to bez załamki, bo może się mylić smile Ale to pewnie teraz takie mam podejście, bo jak wyjdzie jedna krecha to od razu nastrój świąteczny do d..., zobaczę przemyślę jeszcze.
      Ewentualnie czy możecie podać nazwy jakiś w miarę wiarygodnych testów sikanych ?

Pozdrawiam
      • agusia_mamusia Re: objawy po transferze - in vitro 23.01.13, 13:53
        dzieczyny podbijam watek. jestem 7 dobie po transferze 5-dniowych zarodkow, caly czas boli mnie brzuch jak na @. Bardzo sie denerwuje. Wczoraj robilam bete (taka procedura w Invicie) i wyszla mi 14. Nie wiem co o tym myslec. W głowie mam zupelny metlik. Lekarka jedynie skomentowala ze jestesmy na dobrej drodze, ale zeby nie wpadac w euforie. A ja od tego myslenie chyba zwariuje!!! Co wy myslicie? jest ktos kto przechodzi to samo? lub przeszdl?
        • boskajola Re: objawy po transferze - in vitro 24.01.13, 20:03
          to powtórz bete jutro, ja przyrosnie ok 100% to jest ciąża. Chociaz 7 dzien na badania to wczesnie. A bol brzucha jest normalny. Trzymam kciuki..
          • agusia_mamusia Re: objawy po transferze - in vitro 25.01.13, 13:30
            zrobilam dzis badania, bo planowo jest dzis moja 3 weryfikacja, beta 115 !! nie moglam uwierzyc wlasnym oczom!! tylko jest we mnie takie dziwne uczucie, ze "boje sie" cieszyc, nie wiem czy wiecie o co mi chodzi. Niby wszystko idzie super, ale czuje sie troszke jak w bance mydlanej, ktora w kazdej chwili moze peknac...... Buzia mi sie smieje, serce tez, ale rozum mowi - ze jeszcze wszystko sie moze zdarzyc. Staram sie byc dobrej mysli, 4 weryfikacja za tydzien.
            • boskajola Re: objawy po transferze - in vitro 25.01.13, 21:07
              Agusia, pieknie przyrasta betka, będzie dobrze! smile
    • 1nadziejka Re: objawy po transferze - in vitro 05.08.13, 21:10
      Hej Dziewczyny!
      Piszę po raz pierwszy w życiu na forum. Odkąd przechodzę przez to samo co Wy- z niesamowitym zaangażowaniem czytam wszystkie wpisy. Rozumiem teraz, czym są grupy wsparcia i inne tego typu miejsca, choć nigdy nie wątpiłam w ich sensowność, po raz pierwszy sama czuję, że i mnie pomaga czytanie. Postanowiłam też coś napisać.
      Jestem po bardzo trudnej i bolesnej kuracji hormonalnej, miałam zespół wczesnego przestymulowania jak ocenił lekarz. Punkcja przeszła równie ciężko i przez 5 dni dochodziłam do siebie niemal jak po operacji. Potem były skutki uboczne leków, wymioty, nudności, ból brzucha i piersi. Staram się jak mogę, ale chyba trochę miałam pecha z tym wszystkim, byłam nawet w szpitalu jeden dzień. Obecnie jednak już 4 dpt (2 zarodki)- jak to Wy piszeciesmile i dziś też dowiedziałam się o 2 zamrożonych zarodkach. Nadzieja jest oczywiście ogromna ale i strach duży. Niesamowite, przez co kobiety są w stanie przejść, by zostać matkami. Trzymam za Nas wszystkie kciukismile Pozdrawiam Ciepło czekając na wyniki krwi...
      • ma1c Re: objawy po transferze - in vitro 17.08.13, 22:34
        1nadziejka jesteś już po becie? Jaki wynik? Miałaś jakieś objawy?
        • 1nadziejka Re: objawy po transferze - in vitro 18.08.13, 00:08
          Hej! Pierwsza próba nieudana... mega miesiączka od kilku dni i duży rollercoster w głowie... zbieram myśli, siły... pozdrowienia i miło mi, że ktoś zapytał. Dziękujęsmile
          • przyszla_mamuska Re: objawy po transferze - in vitro 22.08.13, 16:36
            dawno mnie tu nie było... mam na koncie 1 poronienie w 9tc, potem crio transfer nieudany... i kolejna stymulacja i.... moja córcia ma już przeszło 2,5 roku smile musicie wierzyć i przyciągać dobre myśli. nie ma nic piękniejszego jak usłyszeć "kocham Cię mamusiu".
            życzę wam wszystkim powodzenia i sobie też bo za jakieś 1,5 tygodnia jadę po nasze mrozaki wink
            • marygirl Re: objawy po transferze - in vitro 27.08.13, 18:46
              ja czekam na sobote na testowanie po criotransferze, to bedzie 10dpt, podane 2 blastocysty, mam juz synka z transferu w 2010 rokusmile wtedy 10dpt wyszedł mi test sikany a w 12dpt miałam bete 1010.jak te dni wolno leca uncertain
        • 1nadziejka Re: objawy po transferze - in vitro 30.11.13, 21:56
          Hej Dziewczyny! Jestem w ciążysmile Rodzina jeszcze nie wie. Tylko ja i mąż. Wysmile zaczynam 4 tydzień beta ponad 4tys, jest duża szansa na bliźniaki. Magia.... Trzymajcie się! i Trzymajcie kciuki za moje maluchy, bo muszą być teraz silne i dzielne, tak jak jasmile
    • mary4 Re: objawy po transferze - in vitro 25.08.13, 18:59
      witajcie,
      w sobote kolo 15h mialam pierwszy mój transfer z jednego zarodka rozmrozonego określonego jako blastocysta 5 BB, jestem juz po 4 inv pgd, walcze od 4 lat...
      pisze do Was aby dodać sobie odwagi i siły,
      pierwsza weryfikacja we wtorek kolo 15h (invicta)
      próbuje nie myśleć... troche dzieki relanium patrze jak przez szybę...
      ehh
      pozdrawiam serdecznie
      • mary4 Re: objawy po transferze - in vitro 27.08.13, 11:35
        to mam dzisiejsze wyniki:
        Bghc-0,1
        Estradiol beta -1896
        progesteron -4,74
        i teraz czekam na rozmowe tel zlekarzem
        pozdrawiam
        • wielorak Re: objawy po transferze - in vitro 28.08.13, 11:15
          mary4 bardzo mi przykro sad daj znać po rozmowie z lekarzem
        • mary4 Re: objawy po transferze - in vitro 28.08.13, 15:46
          wielorak
          lekarz powiedzial ze mam nie dobór luteiny i mam brac
          dopochwowo 12szx3x dziennie
          podjezykowo 4szt x3 dziennie
          i estrogenn bez zmina 3x1szt
          rozmowa trwala moze 5minut bez pytania nawet jak sie czuje...
          kolejna weryfikacja 30-go
          bede sie odzywac
          pozdrawiam

po za tym mam malenki problem wepchnac 12szt luteiny do suchej pochwy
          moj maz na początku sie smiał a potem sam stwierdzil ze jest nie lekko nawet jemu wepchnąc
          po wepchnieciu leze 1-2godz potem pare kroczków po domu i raczej odpoczyam
          wg zasady co ma byc co bedzie
          choć wczoraj mimo relanium nie moglam powstrzymac placzu bo uwazam ze to invicty wina przed transferem nie zrobili mi poziomo hormonu a pewnie by wyszlo,,,
          no nic
          dzis mysle optymityczniej
          pozdrawiam
    • elaa36 Re: objawy po transferze - in vitro 23.07.18, 13:22
      wczoraj mialam transfer i na chwile obecna czuje jedynie napiecie w podbrzuszu a same piersi w koncu staly sie mniej bolesne.
      Do tego nie daje zapomniec o sobie moj mezczyzna,ktory twierdzi ze zaczynam ciazowe sztuczki ,co doprowadza mnie do szalu (pamietajmy wczoraj byl transfer wink )
      Mysle ze nie ma sie czym martwic bo i tak Beta da nam odpowiedz a te dni tak sobie mysle powinny byc nasze i dla nas.
      Pozdrawiam
      • sara1980.01.01 Re: objawy po transferze - in vitro 30.08.18, 16:32
        Powidzenia ella36☺️ Dzisiaj mam 2 dpt☺️ Napięcie w podbrzuszu jest mniejsze lub większe. Nic pozatym☺️ To jest mój pierwszy raz i nie wiem czego się spodziewać. Ogólnie spędzam dzień z netflixem i psem na kanapie☺️ Trzymam kciuki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka