Dodaj do ulubionych

CASTAGNUS !!!!

16.07.04, 14:34
Dziewczynki, jak szybko spada poziom prl po przyjmowaniu Castagnus ??
i czy mozna rozpocząc przyjmowanie w dowolnym dniu cyklu??
Tak jak doradzałyście, kupiłam go sobie ale nie wiem kiedy znowu zbadać prl i
kiedy ewentualnie moga być pozytywne efekty przytulanka ??
Pozdrawiam i prosze o pomoc
MLsmile)
Obserwuj wątek
    • emis.p Re: CASTAGNUS !!!! 16.07.04, 14:43
      Dosłownie to samo mnie interesuje, ponieważ zaraz biegnę do apteki po castagnus.
      pozdrawiam
      Ewa
      • Gość: Magda Re: CASTAGNUS !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 14:45
        i ja smile
    • Gość: Aga lublin Re: CASTAGNUS !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 14:50
      faktycznie informacja na ulotce jest bardzoooo skompa, sama miałam kłopty, ale
      teraz wiem, ze powinno się przyjmować od 1dc, no 3dc i przez 90 dni.W moim
      przypadku wyłykałam półtora opakowania i prolaktyna z 26,.. zmniejszyła się do
      14 smile)) i lekarz kazał mi go odstawić , wiec odstawiła, powiedział, że taki
      niewielki wzrost jak 26 nie jest problemem i trzeba zająć się owulacją i
      endometriumsmile)) życzę powodzeniasmile)))
    • Gość: Aga lublin Re: CASTAGNUS !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 14:51
      a prolaktynę należy badać między 20-22 dc , przy cyklach 28-30 dniowych
    • marzenalep Re: CASTAGNUS !!!! 16.07.04, 14:56
      dzięki za informacje, trzymam kciuki również za was, zyczę powodzenia w
      staraniach, dajcie znać jak coś sie zmieni wink)
      Pozdrawiam MLsmile)
    • Gość: Aga Re: CASTAGNUS !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.04, 14:58
      oczywiscie marzenko , jestem tu codziennie, więc również skrobnij co nieco jak
      idą postępysmile)))
      • marzenalep Re: CASTAGNUS !!!! 16.07.04, 15:06
        w porządku, razem zawsze raźniej wink)
        w takim razie do "poczytania" wink))
        ML
        • Gość: BUKA Re: CASTAGNUS !!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.07.04, 23:10
          Kupiłam ten ziołowy lek, ale czy przy długich cyklach (potabletkowych)
          bezowulacyjnych oraz raczej skąpych miesiaczkach nadal jest on polecany? Czy
          coś mi pomoże?
          • Gość: magda010 Re: CASTAGNUS !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 19:34
            Ja tez go biore na dlugie, bezowulacyjne , potabletkowe cykle. Lekarz mi go
            zalecil, biore dopiero 3 tygodnie i mam monitorowany cykl. Jak narazie nic sie
            nie zmienilo, chociaz hormonow drugi raz nie badalam. Jesli masz podwyzszona prl
            to na pewno warto go brac, a jak nie to w sumie tez, bo on moze pomoc w
            uregulowaniu cykli. Napisz jak ciebie lecza z tego i jak dlugo po odstawieniu
            masz takie historie? Ja od wrzesnia i lekarz mowi, ze nie moze mi zagwarantowac,
            ze w ogole kiedys to sie unormuje sad
            • Gość: magda010 Re: CASTAGNUS !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 21:45
              Moge napisac cos optymistycznego! Pierwszy raz od wrzesnia, od odstawienia pigul
              mam pecherzyk dominujacy!!! Bylam wczoraj ponownie na usg i lekarz byl bardzo
              zadowolony i mowil ze pieknie to wyglada. Bedzie owulacja - tak powiedzial. Mam
              hiperprolaktynemie i do tej pory nie mialam owu i @ tylko 3 razy od wrzesnia.
              Moj lekarz, ktory jest najwspanialszym lekarzem na jakiego do tej pory trafilam
              zaczal mnie leczyc bardzo delikatnie - castagnusem i kazal uzbroic sie w
              cierpliwosc. No i dziala! Teraz bardzo sie ciesze, ze bralam wlasnie castagnus,
              a nie od razu bromergon, bo po nim prl czesto szybko i gwaltownie wzrasta.
              • buka4 Re: CASTAGNUS !!!! 22.07.04, 22:11
                No więc zaczęłam brac po przeczytaniu tych postów na forum! Biorę drugi dzień
                dopiero. W 22 dniu cyklu idę zbadac testosteron i progesteron, ale może
                poproszę wówczas także o zbadanie prolaktyny (może już coś się zmniejszy).
                Pytałaś MAdziu od kiedy przestałam brac tabletki. Otóż po powrocie z podrży
                poślubnej wink Tj. Od października. Pierwsze trzy cykle były BAAAARDZO
                owulacyjne - sluz w 14 dniu, który dokładnie rozpoznałam jako płodny i wszystko
                regularnie przez pierwsze dwa cykle. Jednak ze względu na ostrzeżenia
                ginekologów, żeby tak od razu nie zachodzić po pigułkach (możliwość ciąży
                mnogiej itp.) postanowiliśmy z mężem zaczekać - stosowaliśmy inne
                zabezpieczenia... I teraz pięknie....brak owulacji... przypuszczam, że na 100%
                od trzech cykli, bo były wyjątkowo wydłużone (36-41 dni), a dzien przed okresem
                delikatne plamienie. Martwię się, czy aby ten progesteron po raz drugi nie
                będzie taki niski, ale dodałas mi nadziei na OWU po castagnusie wink Poniewaz
                jestem bardzo wysoka (prawie 180) i wazę 67kg to biorę zgodnie ze wskazówkami
                na ulotce dwie tabletki C rano przy śniadaniu. Dopiero po badaniu progestronu
                idę do mojej GIN z wynikami...zobaczymy czy pochwali tego castagnusa i
                samowolną decyzję jego zażywania wink

Napisz mi, czy poziom progesteronu też Ci wzrósł dzięki C?
              • Gość: kitun Re: CASTAGNUS !!!! IP: *.net-serwis.pl 09.08.04, 10:30
                A gdzie znalazłaś tego wspaniałego lekarza? Właśnie kogoś takiego mi trzeba...
                Może jakieś namiary, jeśli to nie tajemnica...
    • Gość: Katja Re: CASTAGNUS !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 12:20
      Dziewczynki!
      Moja koleżanka (pomimo że przez dobre 3-4 m-ce nie miała miesiączki), zaczęła w
      kwietniu zażywać Castagnus. Łykała go 90 dni (tak jak pisało na opakowaniu), no
      i skutek jest taki, że... jest w ciąży!
      Tak więc Castagnus naprawdę działa.. smile
      • Gość: BUKA Re: CASTAGNUS !!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.07.04, 00:12
        Znakomicie - od razu uwierzyłam w powodzenie wink
    • buka4 Re: CASTAGNUS !!!! 26.07.04, 23:19
      Czy nikt więcej nie jest zainteresowany rozwijaniem tego wątku zamiast
      tworzeniem setek nowych na ten sam temat????
      • Gość: magda010 Re: CASTAGNUS !!!! IP: *.ekoenergia.com.pl 27.07.04, 08:38
        Bylam na kolejnym usg i jest pieknie po castagnusie - endo uroslo jak nalezy,
        byla owulacja, cialko zolte bylo i wszystko gra. Mierze tempke i tez pieknie
        wzrosla. Lekarz kazal mi brac jeszcze przez 2 nastepne cykle. Poziom hormonow
        zbadam dopiero pozniej, ale castagnus jest niesamowity - jak na ziolowy lek
        przy tak powaznym schorzeniu dziala rewelacyjnie. Oczywiscie trzeba troche
        cierpliwosci, nie u kazdego zadziala w pierwszym cyklu brania.
    • agat78 Re: CASTAGNUS !!!! 27.07.04, 17:42
      Hej
      ja tez go biorę tylko że nie od początku cyklu a od 15 dc. Tak zaczęłam go brać
      bo akurat w tym dniu byłam u gina i mi go zalecił a nie mówił żeby czekać do
      początku następnego cyklu a ja się nie pytała. Więc kończę dopiero pierwsze
      opakowanie a mam go brać 90 dni. Coś tam działa. Nie wiem czy u mnie spadła PRL
      (210 po obciążeniu a przed normalny wynik) bo nie badam, ale lepiej się po nim
      czuje. Nie mam tak silnego PMSa jak do tej pory.
      Fajnie, że on tak działa i można zajśc na nim w ciążę.
      Pozdrawiam
      • Gość: BUKA Re: CASTAGNUS !!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.07.04, 22:32
        Ja też nie biore od początku cyklu, tylo tez tak od środka...czuję się lepiej,
        a w piątek robię badania! Napisze Wam jak mi posżło...ciekawa jestem czy już od
        razu prolaktyna będzie niższa!? Jestem VERY CURIOUS!
    • variacja Re: CASTAGNUS !!!! 28.07.04, 23:10
      a czy rzeczywiście nie ma żadnych ubocznych działan?
      • Gość: magda010 Re: CASTAGNUS !!!! IP: *.ekoenergia.com.pl 29.07.04, 09:01
        no nie ma. jedynie w ciazy nalezy uwazac, bo wiadomo, ze obniza prl, a w ciazy
        prl musi stopniowo wzrastac.
        • Gość: haneczkal Re: CASTAGNUS !!!! IP: 213.199.192.* 29.07.04, 11:47
          Dziewczyny tyle pochwal dla Castagnusa ze chyba tez sie na niego "skusze". Mam
          hiperprolaktynemie ale w takim wydaniu ze nie mam wogole okresu!!! bralam
          wszsystkie mozliwe leki ale z czasem organizm m sie na nie uodparnial i nie
          dzialaly (nie wspomne o tym jak fatalnie sie po nich czulam). czy myslicie ze
          taki soft srodek jak Castagnus moze mi pomoc??? nawet jakbym brala podwoja
          dawke? Napiszcie prosze co myslicie.
          • magdulka26 Re: CASTAGNUS !!!! 30.07.04, 14:19
            Dziewczyny a z jakiej normy zbijacie prolaktynę? Umnie ona wynosi 128,1 i
            wątpię że ją szybko zbiję castangusem.Tak bardzo chcę się tej cholery pozbyć i
            szybko zbić.
            • Gość: haneczkal Re: CASTAGNUS !!!! IP: 213.199.192.* 30.07.04, 14:38
              ja tez mam wysoki poziom i wydaje mi sie ze ten cud Castagnus dziala tylko w
              lzejszych przypadkach. Niemniej tez sprobuje go lykac przez 90 dni ale w
              mocnijeszej dawce. Chyba nie zaszkodzi skoro to ziolowy lek.
              • Gość: BUKA Re: CASTAGNUS !!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.07.04, 21:38
                No i ładnie....co prawda biorę CASTAGNUS dopiero 10 dni, ale robiłamdziś
                badania progesteronu 21 dc. i spadł mi do 0,56...fatalna sprawa,.....
                • Gość: xentia Re: CASTAGNUS !!!! IP: 217.11.133.* 02.08.04, 15:25
                  Witam !!
                  Ja też biorę castagnus - co prawda od 2 dni :} ale zawsze to już coś !! Do tego
                  Witaminkę b6 b12 cynk :} i jeszcze pare leków ale to już na inne schorzenia !!
                  We wrześniu ide na badania i zobaczymy czy jest jakaś poprawa !! Musze zrobić
                  prolaktyne z obciązeniem - wiecie ile to kosztuje ?? Robiłam to ze 3 lata temu
                  i nie pamiętam !!
                  pozdrawiam
    • beatz Re: CASTAGNUS !!!! 02.08.04, 15:50
      Dziewczyny , a co myślicie o kombinacji DEXAMETHASON + CASTANGUS ? Mam
      podwyższony androstendion i dhea ,dexam. biorę od 1 dc. castangus też od 1dc.,
      ale tak na własną rękę (PRL OK. 20)
      • Gość: haneczkal Re: CASTAGNUS !!!! IP: 213.199.192.* 02.08.04, 16:07
        badanie prolaktyny w poznaniu kosztuje 26 zlotych. rano pobieraja krew a za
        pare godzin jest wynik.
    • Gość: Magda Re: CASTAGNUS !!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 09:55
      A czy Castagnus może zaniżac teperaturkę ? Biore dopiero tydzień i to nie od
      poczatku cyklu (od 5 dnia ) zauważyłam że tempka na wykresach jest niższa i to
      stosunkowo o jakieś 2-3 kreski niż zazwyczaj była ? Np w porównaniu z
      oprzednim cyklem i z tymi 5 dniami bez castagnusa? Czy to może przez ten lek? I
      czy to normalne czy mam sie tym niepokoić? i czy ew. przy Castagnusie po owu
      jest zauważalny wzrost tempki?
      • dorolika Re: CASTAGNUS !!!! 10.08.04, 12:06
        Dopiero od tego cyklu mierze tempkę i biorę castagnus, także brak mi
        porównania, ale z doświadczen innych dziewczyn podejrzewam ,że moja temka jest
        chyba zaniżona. Więc podciągam wątek. Wiecie cos na ten temat??????
        • Gość: nina79 Re: CASTAGNUS !!!! IP: *.waw.sa.gov.pl 10.08.04, 12:17
          Ja gdy brałam castangusa temperatura mi spadła. Czytałam też przy wątkach
          innych dziewczyn, iż również miały ją obniżoną.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka