Dodaj do ulubionych

badanie HCG

07.05.13, 20:02
Mam wynik badania HCG, niestety nie beta, tylko HCG, na forach mnóstwo jest informacjo o beta, czy HCG 715 mIU/mI sugeruje radość? Czy da się określić tydzień ciąży? Co robić dalej umawiać się na wizytę, czy powtórzyć HCG żeby określić przyrost, co radzicie?
Obserwuj wątek
    • kotka_pusia82 Re: badanie HCG 08.05.13, 09:02
      Powtórzyć w ciągu 48 h.
      Przyrost powinien wynosić ok. 66 %
      Z tego co się orientuję HCG to jest właśnie beta HCG, chodzi o ten sam hormon.
      a jak testy sikane? wychodzą dwie kreski?
      Leczyłaś się? Brałaś jakieś hormony?
      W którym dniu cyklu jesteś?
      Pozdrawiam i życzę udanych przyrostów smile
      • kavainca Re: badanie HCG 08.05.13, 10:15
        powinnaś mieć normy dlaposzczególnych tyg ciaży na wyniku
        HCG to hormon ciążowy, betaHCG to chyba zmiana/przyrost tego hormonu (te magiczne min 66% co 48h)
    • begonya Re: badanie HCG 10.05.13, 14:35
      Takie HCG świadczy, że ciąża jest, ale nie daje absolutnie informacji o tym, jak ona się rozwija. Co do określania wieku ciąży na podstawie wyniku ilościowego, to musisz wiedzieć, że normy dla poszczególnych tygodni są bardzo szerokie - tak jak sugerują inne forumowiczki, ważne jest wykonanie kolejnych oznaczeń w następnych dniach (co 2-3 dni) i obserwacja przyrostu. Do lekarza zgłoś się i tak, może za jakiś tydzień-dwa (wtedy jest szansa na zobaczenie już nie tylko pęcherzyka ciążowego, ale i serduszka dziecka), by sprawdził, czy ciąża się rozwija i jest prawidłowo zagnieżdżona.
    • niebieskie_buciki Re: badanie HCG 10.05.13, 17:32
      Moim zadniem radość, ale trzeba to jeszcze kontrolować. U mnie w środę wynik beta hcg wynosił 317, a dzisiaj czekam na drugi wynika z rana. Życzę powodzenia i zdrowiutkiego maleństwa smile Trzymam kciuki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka