IP: *.dbn.pl / *.pl 16.08.04, 11:20
Czy bramnie luteiny powoduje ma wpływ na wyższą temperaturę? Moje temp. są
takie:
1dc 36,64
2dc 36,62
3dc 36,59
4dc 36,62
5dc 36,62
6dc 36,58
7dc 36,59
8dc 36,62
9 dc 36,62
10dc 36,69
11dc 36,59
12dc 36,59 (test owulacyjny pozytywny)
13dc 36,89
14dc 36,93
15dc 36,90
16dc 36,93 (zaczęłam brać luteinę)
17dc 36,87
18dc 37,00
19dc 36,80
20dc 36,87
21dc 36,73
22dc 37,03
23dc 36,89
24dc 37,03
25dc 37,03
26dc 37,06
27dc 37,03

Dziś zrobilam test ciążowy ale wyszedł negatywny. Cykl ostatni był 28-dniowy.
Czy luteina mogła mi zawałszować wyniki i wpłynąć na wyższą temperaturę. Czy
w związku z tym nie było owulacji ??
Obserwuj wątek
    • maretina Re: luteina 16.08.04, 11:27
      luteina podwyzsza temperature ciala. nie ma sensu jej mierzyc podczas brania
      luteiny.
      jesli chcesz mierzyc to popros o duphaston. on nie wplywa na ptc. z tym, ze on
      jest drogi.
      • Gość: Aneczka_28 Re: luteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 14:13
        to będzie mój drugi cykl z luteiną i mam w związku z tym pytanie. Czy luteina
        dopochwowa moze być tańsza niz 70zł za 60tabl (dwa opakowania)? Dostałam
        receptę i zdziwiłam się ze tak drogo!! Co lekarz musi dopisać do recepty aby
        byla ewent. tańsza? Maretinko, czy Ty się leczysz w Invikcie?
        • maretina Re: luteina 17.08.04, 14:17
          Gość portalu: Aneczka_28 napisał(a):

> to będzie mój drugi cykl z luteiną i mam w związku z tym pytanie. Czy luteina
          > dopochwowa moze być tańsza niz 70zł za 60tabl (dwa opakowania)? Dostałam
          > receptę i zdziwiłam się ze tak drogo!! Co lekarz musi dopisać do recepty aby
          > byla ewent. tańsza? Maretinko, czy Ty się leczysz w Invikcie?
          Aniu.
          kup luteine doustna. na ulotce jest napisane, ze mozna ja stosowac dopochwowo.
          jest o niebo tansza, kosztuje ( przynajmniej u mnie w olsztynie)3 zl i 20
          gr!!!smile
          ja nie wiedzialam o tym i maz mi wypisal dopochwowa i za 3 opakowania
          zaplacilismy prawie 150 zlotych.
        • maretina Re: luteina 17.08.04, 14:17
          zapomnialam dopisac, ze lecze sie w invikciesmile
          • Gość: kattrin1 Re: luteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 14:25
            Maretinko,
            przepraszam że zawracam głowę, ale mam pytanko:
            Jak z zaciązeniem na luteinie, czy nie mając teoretycznie innych problemów (prl
            extra w normie, inne hormony też) można w 1 cyklu brania jej zaciązyć?

Dzieki za odp. pozdrawiam cieplutko Kasia
            • maretina Re: luteina 17.08.04, 14:36
              Kasiu luteina to progesteron, ktory podtrzymuje powstala ciaze. zatem jesli nie
              zachodzilas, bo cialko zolte zle pracowalo to luteina zwiekszy Twoje szanse.
              jesli hormony masz odbre, owulacja na pewno jest warto sprawdzic meza nasienie.
              jak bedzie dobre tto moze pora na droznosc?
              nie wiem nie jestem lekarzem, moge sie mylic.
              • Gość: kattrin1 Re: luteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 14:45
                Dziękuje bardzo,
                zobaczymy za 2 tyg. czy sie udało....

Dzięki jeszcze raz, pozdrawiam cieplutko Kasia
              • Gość: kattrin1 Re: luteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 14:46
                Dziękuje bardzo za odpowiedź,
                zobaczę za 2 tyg, czy sie udało...

dziekuje jeszcze raz, pozdrawiam cieplutko, Kasia
          • Gość: Aneczka_28 Re: luteina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 08:37
            dzięki za odpowiedź co do luteiny - to rzeczywiście ogromna różnica!! Nie
            jestem tylko pewna czy na receptę wystawioną na luteinę dopochwową mogę
            poprosić w aptece o tę tańszą czy też lepiej uzyskać od doktorka stosowną
            receptę (na tę doustną) I tu moje drugie pytanie : czy Ty Maretinko leczysz się
            może u dr Piątkowskiego?
            pozdrawiam cieplutko i czekam na nius bo mam dzis wizyte w Invikcie i sama nie
            wiem co robić....
            • maretina Re: luteina 18.08.04, 08:55
              nie lecze sie u dr piątkowskiego, ale znam i goraco polecam. sumienny czlowiek,
              niczego nie lekcewazy.
              ja laze do dr łukaszuka.
              co do recepty to wszystko zalezy od pani w aptece, moze bedzie chiala zarobic i
              sie postawic okoniem.
              jhak masz wizyte dzis to popros doktora o przepisanie recepty. ewentualnie
              polaz po innych aptekachsmile
              ja tez czekam na wizyte w invikcie, ale mam przyjsc 3 dc a po luteinie nie wiem
              kiedy przyjdzie @.
              moge zapytac co u Ciebie stoi na przeszkodzie?
              masz gg?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka