Gość: terra IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.09.03, 23:34 Slyszalam negatywne opinie na temat baterii (obu) tego telefonu. Czy ktos ma moze z tym doswiadczenia i moze cos w tej kwestii powiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lila Re: samsung A300 IP: *.satkabel.com.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 15.09.03, 23:40 obie baterie i ciensza i grubsza sa do dupy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rsysiek Re: samsung A300 IP: *.mancafe2.mancomplex.pl 18.09.03, 12:14 bateria slim trzyma 24h a gruba max 3-4 dni ale mnie to nie przeszkadza co noc klade do ladowanie i po problemie zreszta w zapasie masz druga.Mimo tego nie do ciagniecia i mimo ze aparat ma juz 2 lata jest calkiem calkiem, jego wyglad jest nadal nowoczesny.Jesli ktos lubi skladane phony to polecam napewno lepszy od v50, v51, v66, v60 a mialem kazdy z nich.jesli chcesz jakies info to pytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terra Re: samsung A300 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.09.03, 17:53 chetnie, po pierwsze czy samsung ma raporty doreczenia i slownik...? i czy obsluguje dlugie smsy? po drugie: ekran wewnetrzny jest podswietlany na zielono? po trzecie: jak sie sprawdzaja dzwonki? ciekawe? da sie znalezc cos innego niz wilhelm tell albo auld lang syne tylko po_prostu_dzwonek? po czwarte: czy telefon wygodnie lezy w rece? wygodnie sie pisze smsy? jakosc dzwieku dobra? i....czy ze wzgledu na klapke nie zaczyna klekotac lub grozic rozpadnieciem...? aha, takie wyniki baterii przy jakim uzytkowaniu telefonu? ja glownie pstrykam smsy, srednio z 15/dzien a rozmowy gora 5min/dziennie... mozesz sie ustosunkowac? i ostatnie, bo cos sie rozgadalam, z tego co kojarze rozmiary telefonu sa takie w sam raz... nie za duzy, nie za maly... tak? dzieki sliczne, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Re: samsung A300 IP: *.mancafe2.mancomplex.pl 20.09.03, 11:24 Heh witam No to pokoleji Nie nie posiada raportu doreczenia, słownik tak posiada i dlugie smsy . Tak wewnetrzny na zielono jest naparwde sporych zomiarow wiec wszytsko jest czytelene. dzwnki jest ich cos kolo 50 ale wszytski podobne do siebie, nic specjalnego.Jest stronka z ktorej scigasz program i gotowe dzwonki lub wybierasz z listy i wpisujesz w kompozytor ale mozesz wgrac to programem za pomoca kabla lub podczerwieni.oprocz tego masz tam caly soft do obslugi a300( jak cos podam strone ) Z bateria slim telefon lezy w dloni elegancko przy grubej juz zaczyna ci cos pzreszkadzac. Klapka trzyma sie bardzo dobzre na swoim miejscu, nie ma takiego problemu jak w motorolach, tu chyba jest jakis mocneiszy plastyk.Smski pisze sie bardzobardzo fajnie klawisze sa gumowe i lekko wystajaca do gory wiec nie ma problemu z nacisnieciem prawidlowego, chyba nawet lepiej niz w motce 722i. Co do baterii to uzywam slima spokojnie mi wsytarcza bo i tak w nocy lezy na ladowarce.Smsmy nie przszkdzaja jak pogadsz z 60 minut to telefon ci padnie. Rozmiary telefonu sa oka, wiesz jesli ktos byl przyzwyczajony do produktow nokii bez klapek jak wiadomo wiec roznica jest .wielkoscia zblizony do motki v50 napewno mneijszy od 722.A co do wygladu to juz zecz gustu.A tak jak pisalem mimo 2 lat bo tyle telefon jest na rynku wcale sie nie zestazal jesli chodzi o wyglad Wczoraj widzialem w salonie IDEA , dalej maja go w ofercie. ja kocham te ksztalty :) pozdrawiam Krzysiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terra Re: samsung A300 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.09.03, 12:27 to jeszcze tak gwoli scislosci: ile dziennie dzwonisz/wysylasz smsow..? slownik polski? o strone tez poprosze...:) aha, czy mozesz napisac po ile jest a300 w idei? niedlugo konczy mi sie umowa i czekam co mi zaproponuja, liczac, ze samsung bedzie na liscie... dzieki bardzo za odp, z prosba o dalsze pozdrawiam, Ida ps. to prawda, ze kiedy otwierasz telefon, podswietlenie zewnetrznego ekranu nie gasnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terra Re: samsung A300 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 20.09.03, 12:33 i tylko jeszcze dodam, wyrazajac ogromne zdziwienie, ze to dla mnie niezrozumiale jak bateria Li-ion 900mAh (czyli znacznie wieksza niz w niektorych siemensach, ot c55 a nawet me45) trzyma tak niepewnie... CZEMU???? Gdyby nie to, nie wahalabym sie ani chwili dluzej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Re: samsung A300 IP: *.mancafe2.mancomplex.pl 21.09.03, 10:45 no to pisze dalej:) W modelu ktory ja mam jest stary soft wiec slownik jest angielski, w nowych podobno jest polski. Stronke podam ci pozniej.W ideii jest za 1,22 w promocji ale jesli masz kupowac nowy telefon to wybierz cos innego, nie kreci cie kolorki polifonia itd....? tak wyswietlacz zewnetrzny swieci caly czas przy otwartym telefonie. dlaczego bateria Li-ion 900mAh tak slabo trzyma? no coz moge sie tylko domyslac ze albo jest niskiej jakosci albo telefon ma duze zuzycie pradu, tez sie dziwie ze nie dopracowali tego tymbardziej ze telefon nalezal wtedy do klasy wyzszej w byle promocji kosztowal kupe kasy!!!. Ja gadam max 30 minut dziennie, smsy sporadycznie gdyz zawsze wysylam z kompa.A jak juz mam jakas sprawe wole juz zadzwonic niz pisac. Jesli gadasz ponad godzine przez telefon wybierz inny aparat.jesli chesz cos podobnego wybierz motke 722i PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terra Re: samsung A300 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.09.03, 13:51 Kolorowe ekrany, polifonie... no wlasnie... Jak wchodze do salonu i pytam pana, czy jest cos bez bajerow, to patrzy na mnie, jakbym spadla z drzewa... A mnie po prostu nie zalezy na kolorkach, swiergotaniu ptaszka zamiast dzwonka, tysiacu gier. Telefonu potrzebuje do rozmow i smsow, ew. budzik, zegarek, kalendarz. No i jako baba chcialabym telefonu "cieszacego oko", a taki wlasnie jest ow samsung. Ja z kolei przede wszystkim pstrykam smsy, dzwonie sporadycznie, raczej w wyjatkowych sytuacjach. Czasami nie wiadomo kiedy telefon sie moze przydac do rozmowy, wiec szkoda ze z ta bateria tak niepewnie... A jesli juz dzwonie, to rozmawiam nie dluzej niz minute: ot, zalatwic cos raz dwa i bye bye. Typowe oszczedne uzywanie telefonu typowo prywatnego. W najblizsza sobote dowiem sie jakie telefony Idea proponuje mi jako stalej klientce... Mam cicha nadzieje, ze ze wzgledu na umiarkowane rachunki i raczej skromne historie polaczen nie bedzie na liscie super-hiper-ekstra nowoczesnych telefonow za 1zl, tylko raczej zaproponuja mi cos ze starszych modeli... A wymienic musze koniecznie, bo moj obecny telefon kompletnie sie rozlozyl... Tylko ze dziwna jest swiadomosc brania telefonu z lepsza przeciez bateria li- ion, ktora mimo to wytrzymuje krocej niz stara niklowka... GRRR, tylko to caly czas wzbudza we mnie niepewnosc, czy bateria samsunga przez dwa lata zupelnie nie klapnie... Ale skoro raczej malo dzwonie, a wiecej smsuje, czasem strzalki vel sygnaly puszczam...no nie wiem... I jeszcze pytanko: ile kresek ma wskaznik naladowania baterii? I czy jest latwo przewidziec, ze zbliza sie punkt zero akumulatora? pozdrawiam, czekajac na stronke. ps. Ciezko jest mi wyobrazic siebie nadajaca przez komorke wiecej niz godzine... Darmowe 30min abonamentu i tak zawsze zuzywam smsami... Rzadko kiedy laczna dlugosc rozmow przez caly miesiac przekracza 10min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: samsung A300 IP: *.satkabel.com.pl / *.walbrzych.dialog.net.pl 22.09.03, 12:53 moj A300 ma slownik tylko angielski,ale posiada rarorty doreczen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terra Re: samsung A300 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.09.03, 21:08 lila, a mozesz powiedziec w jakiej jestes sieci i kiedy kupowalas telefon? na stronie ery w podstronie telefony mozna sobie wejsc w tekstowa wersje a300 i wyraznie jest tam opcja "raporty doreczen wlaczone/wylaczone" stad konsternacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terra Re: samsung A300 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 14:20 MAM!!! Nareszcze zakupiłam mojego Samsunga a300 i jestem ogromnie zadowolona. w rzeczywistosci jest jeszcze piekniejszy niz na zdjeciach i nawet wystawach, jego urok objawia sie po wzieciu telefonu w dlon... na baterie nie narzekam, na razie grzecznie formatuje zgodnie z zaleceniami pana z salonu i producenta, od wczoraj rano dopiero spadla jedna kreseczka naladowania. generalnie- BOMBA! telefon cudo! no i ten niebieski ekranik....OHHH Odpowiedz Link Zgłoś