laura.gos 03.07.14, 13:30 Cz y ktoś już ma jakieś doswiadczenia? wiecie jacy lekarze tam przyjmują? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
laura.gos Re: invicta wrocław 08.07.14, 15:27 no cóż jak to się mówi trzeba liczyć na siebie, ale przynajmniej już wiem kto tam przyjmuje, więc jak ktoś chce wiedzieć to piszcie na priv Odpowiedz Link Zgłoś
by_micha Re: invicta wrocław 08.07.14, 22:30 ja byłam na wizycie u dr Gruszczyńskiej bardzo fajna doktor sporo lat w Niemczech pracowała. Ogólnie mam dobre wrażenia była jeszcze jedna lekarka młodsza nieco ale wydawała się sympatyczna. W rejestracji dostałam informację, że przyjmuje też profesor Łukaszuk i doktor z doświadzceniem w UK. my dopiero zaczynamy, ledwo namówiłam męża na badania... cóż, trzeba kiedyś zacząć. W gabinecie mój doktor rozłożył ręce i powiedział żeby próbować w klinice, o tej dużo słyszał wiec się wybrałam. Na razie konsultacje bezpłatne Odpowiedz Link Zgłoś
ona_kika Re: invicta wrocław 18.08.14, 12:51 jutro mam pick up trzymajcie kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malgonia772 Re: invicta wrocław 28.08.14, 14:45 My korzystamy z programu rządowego, dr Jakubow, wcześniej w lipcu mieliśmy konsultacje u Prof. Być może wykonamy także pgs-ngs ale nie wiem czy pieniędzy starczy Odpowiedz Link Zgłoś
ona_kika Re: invicta wrocław 02.10.14, 14:35 Małgonia jak u Ciebie? [podchodzisz do tego ngs? to 7 tys chyba kosztuje, ale odpada Wam koszt leków jeśli macie refundowane... malgonia772 napisał(a): > My korzystamy z programu rządowego, dr Jakubow, wcześniej w lipcu mieliśmy kons > ultacje u Prof. Być może wykonamy także pgs-ngs ale nie wiem czy pieniędzy star > czy Odpowiedz Link Zgłoś
judy_taaa Re: invicta wrocław 25.09.14, 10:36 ja byłam u dr Jakubowa, konkretny i w sumie dobrze że skorzystalismy z tej bezpłatnej konsultacji, teraz zakwalifikował nas do rządowego, więc dopiero startujemy długim protokołem, ponoć skuteczniejszy..nie wiem nie znam sie, ale ufam lekarzom. Odpowiedz Link Zgłoś
ona_kika Re: invicta wrocław 03.10.14, 15:46 ja jestem po transferze wczoraj testowałam 6dpt 11, w poniedziałek znowu...trzymajcie kciuki! a Ty wronynyny? wronynyny napisał(a): > hej, na jakim etapie jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
wronynyny Re: invicta wrocław 16.10.14, 00:18 jeszcze raz w tym wątku - gratulacje!! pierwsza invictowa ciąża, pięknie możesz napisać u jakiego lekarza jesteś? i kto robił transfer? ściskam mocno kciuki, by wszystko było dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
ona_kika Re: invicta wrocław 27.10.14, 12:53 wronynyny chyba już nie jestem sama do grona szczęśliwców dołączyło zdaje się kilka dziewczyn ja jestem u dr waleśkiewicz ogórek. a Ty wronynyny? wronynyny napisał(a): > jeszcze raz w tym wątku - gratulacje!! pierwsza invictowa ciąża, pięknie > możesz napisać u jakiego lekarza jesteś? i kto robił transfer? > ściskam mocno kciuki, by wszystko było dobrze > Odpowiedz Link Zgłoś
ona_kika Re: invicta wrocław 30.10.14, 14:01 miała być uśmiechnięta buźka a nie smutna Odpowiedz Link Zgłoś
wronynyny Re: invicta wrocław 16.10.14, 00:31 co do mnie - w połowie listopada transfer jedynej zamrożonej blastocysty. co potem? nie wiem ... Odpowiedz Link Zgłoś
stkrotka_b Re: invicta wrocław 27.10.14, 12:40 chętnie dołączę do was kontynuuje program rządowy po wszytskich świętych w invikcie Odpowiedz Link Zgłoś
wronynyny Re: invicta wrocław 11.11.14, 23:05 trzymam kciuki u kogo się leczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina626 Re: invicta wrocław 26.11.14, 13:15 Witajcie, jestem nowa na forum. W przyszłym tygodniu mam wizytę kwalifikującą do programu rządowego in vitro. Jaki jest czas od tej wizyty do rozpoczęcia działania? Odpowiedz Link Zgłoś
martitka0 Re: invicta wrocław 27.11.14, 22:16 hej! jestem po pierwszym nieudanym podejsciu do in vitro z programu rzadowego ale w Poznaniu, mysle nad przeniesieniem sie do invicty. chcialabym sie dowiedziec czy dlugo czekalas na rozmowe kwalifikacyjna, jestem ciekawa czy jest duzo chetnych. trzymam kciuki za szybka stymulacje pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina626 Re: invicta wrocław 28.11.14, 16:29 Jak się okazuje mamy najpierw spotkanie z położną (we wtorek) i wtedy dopiero wizyta z lekarzem i decyzja. O dziecko staramy się już od około 1-2 lat jednak dopiero marzec-kwiecien 2014 zrobiliśmy badania. Miałam wysoką prolaktynę więc biorę dostinex no i okazało sie 2 tygodnie temu że mam niedrożne jajowody. Najpierw chwila szoku, że pozostaje in vitro i po podjęciu decyzji na wizytę z położna umawiają od ręki. Nie wiem natomiast ile będzie teraz trwało branie hormonów i przygotowanie do pierwszego zapłodnienia Odpowiedz Link Zgłoś
martitka0 Re: invicta wrocław 28.11.14, 19:03 To szybko sama wybieralas lekarza? czy przypisali Was do kogos? przynajmniej wiesz na czym stoicie, my leczymy sie od 5 lat , mam bardzo niskie AMH, prawdopodobnie to jest przyczyna nieplodnosci. powodzenia na wizycie Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina626 Re: invicta wrocław 01.12.14, 20:15 Zapisaliśmy się do lekarza, którego znałam z wcześniejszych wizyt kontrolnych. Od niego dowiedziałam się o klinice i możliwości zrobienia w niej badań i programu in vitro. Wizyta już jutro. Podobno głównie formalna, zasady programu i dokumenty Odpowiedz Link Zgłoś
wronynyny Re: invicta wrocław 02.01.15, 13:42 ewelina626 i jak po wizycie? mam nadzieję, że Was zakwalifikowali? kiedy zaczynacie? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina626 Re: invicta wrocław 05.01.15, 17:25 tak, i juz po pierwszym podejsciu jestesmy. to Ty- nynyny? Odpowiedz Link Zgłoś
wronynyny Re: invicta wrocław 05.01.15, 23:11 ja jestem w trakcie stymulacji, za tydzień mam planowaną punkcję. ale źle się czuję - bolą mnie jajniki, trochę opuchnięta jestem, boję się hiperstymulacji przy pierwszym podejściu mnie trochę bolały, ale nie tak wcześnie.. ewelina626 jeśli piszesz, że jesteś po pierwszym podejściu, czy to oznacza, że się nie udało? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina626 Re: invicta wrocław 06.01.15, 13:12 Nie udalo sie, nic sie nie zaplodnilo . W drugim będzie metoda ICSI, mam nadzieje ze tym razem se uda Odpowiedz Link Zgłoś
qadeira Re: invicta wrocław 28.05.15, 11:33 Jak oceniacie Invictę?Nie macie wrażenia,że nie nadążają z przyjęciami pacjentów, panuje chaos i pośpiech?Komu udało się zajść w ciążę?Szczerze mówiąc jestem przerażona;] Odpowiedz Link Zgłoś
daga790 Re: invicta wrocław 15.06.15, 15:41 ja nie odniosłam takiego wrażenia, wręcz odwrotnie, klinka kameralna . A już napewno tam nie ma pośpiechu heh co czasem może irytować, ale może i dobrze, że wszystko dokładnie sprawdzają. A byłaś kiedyś w innej klinice? Ja byłam i wierz mi, że niektórzy to mają chaos qadeira napisała: > Jak oceniacie Invictę?Nie macie wrażenia,że nie nadążają z przyjęciami pacjentó > w, panuje chaos i pośpiech?Komu udało się zajść w ciążę?Szczerze mówiąc jestem > przerażona;] Odpowiedz Link Zgłoś
milusiaw Re: invicta wrocław 09.01.15, 20:06 Dziewczyny jeśli któraś potrzebowałaby utrogestan zostało mi 1 opakowanie, mogę odsprzedać, a jeśli trzeba by wiecej a macie recepty mogę wykupić w Czechach. mamuska1401@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
xxxnunaxxx Re: invicta wrocław 11.11.15, 12:12 Witajcie. Czytałam ostatnio,że można zostać dawczynią komórek. Chciałabym pomóc jakiejś parze, z tym,że nie wiem czy ta klinika wszystko pomyślnie i bezproblemowo przeprowadzi. Wiecie może coś na ten temat? Bardzo bym chciała pomóc dlatego pytam... Odpowiedz Link Zgłoś
kseniiiaa Re: invicta wrocław 19.11.15, 11:06 Hej nuna, moja koleżanka ostatnio przechodziła kwalifikację do programu ale niestety nie spełniała wszystkich kryteriów.. cały proces jest dosyć sprawny, najpierw wypełniasz ankietę, później zapraszają cię do kliniki, jest spotkanie z psychologiem i badania genetyczne.. później jeśli wszystko jest ok, lekarz kieruje dalej proces.. ale najważniejsze żebyś była zdrowa i spełniała kryteria wieku.. bodajże 18-32 lata, musisz się mieścić w tym przedziale Odpowiedz Link Zgłoś
mar-mag76 Re: invicta wrocław 01.05.16, 21:03 Dziewczyny, jestem z Zielonej Góry jestem po pick up i po transferze teraz oczekuje, jednakże nie w tym rzecz czy którakolwiek nie potrzebuje Menopur pozostało mi 525 ml? Zakupiłam z refundacją w razie pytań proszę pisać na priv madziarka-mail@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś