maretina 27.08.04, 14:02 czy ktoras z Was bierze to w drugiej fazie? w poprzednim cyklu bralam luteine 2x2 dziennie, a od tego cyklu gin mowi o utrogestanie 3x1 dziennie. jaka jest roznica miedzy luteina dopochwowa a utrogestanem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marta Re: utrogestan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 19:59 utragestan jest o wiele leprzy od luteiny lepiej sie wchłania.Ja osobiscie wybrała bym własnie utragestan jedyny defekt to to ze podczas miesiaczki pedziesz mi tzw," skrzepy"to własnie zaobserwowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: utrogestan 27.08.04, 21:03 dzieki. cena mnie zszokowala, ale jesli lepszy to nie marudze. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: utrogestan 27.08.04, 21:20 kolezanka ostatnio placila ok 60zl za 30 tabletek. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwe Re: utrogestan 27.08.04, 21:24 zważywszy na to, że niektóre z nas muszą progesteron przyjmować miesiąc w miesiąc to spory wydatek. Ciekawe czy faktycznie lepiej się wchłania? Odpowiedz Link Zgłoś
rafal_md Re: utrogestan 28.08.04, 13:24 Czesc Maretinko. Utrogest ma w kapsulce 100mg progesteronu, czyli tyle co 2 luteiny. Jesli przeliczyc cene luteiny dopochwowej (tej drozszej) i utrogestu, to ten ostatni wychodzi taniej. Lepiej kupowac utrogest po 90 tabletek. Wychodzi ok. 130 zl za opakowanie. Jesli przeliczysz to na luteine, musialabys kupic 6 opakowan po 30 tabletek, czyli 6 x 33-34 zl - ok.200 zl. Nie bardzo wiem, w czym mogla pomoc luteina 2x2, ale to inna historia. Odpowiedz Link Zgłoś