Dodaj do ulubionych

kiedy testy?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 18:54
mam pytanie, kiedy można zrobić test ciążowy, czy warto zrobić go szybciej
(tzn. 4-5 dni przed @ -wiecie jaka to ciekawość...)Czytałam w instrukcji, że
pregnyl może powodować zafałszowanioe wyniku, jeśli tak to w którą stronę?
Obserwuj wątek
    • magdulka26 Re: kiedy testy? 30.08.04, 21:21
      Najlepiej zrobić test w terminie @albo dzień po.Zbyt wcześnie nie ma co bo i
      tak test nie wykarze ciąży.
      Co do pregnylu to nie wiem w którą stronę fałszuje.Może wskazuje ciąże której
      nie ma?.Może ktoś doświadczony sie wypowie.Pozdrawiam.

Chcę zajść tak jak słoneczko
    • lidek0 Re: kiedy testy? 30.08.04, 22:22
      Normalnie robisz test betaHCG z krwi 10 dni po przytulaniu, po pregnylunie
      wiem, o ile nie zawiera gonadotropiny komowki to nie. Szkoda, że nie zapytałaś
      lekarza.
      • Gość: magda Re: kiedy testy? IP: *.ny5030.east.verizon.net 31.08.04, 01:35
        on czest wykazuje ciaze, kotrej nie ma. Ja po ostatniej inseminacji bylam tak
        niecierpliwa, ze zrobilam test jakies 6-7 dni po inseminacji i wyszedl
        pozytywnie. Potem przyszla @i okazalo sie ze nie bylam w ciazy. Nie rob sobie
        nadziei poczekaj do terminu @ i idz do lekarza na badanie krwi. Ja strasznie
        przezylam rozczarowanie, po prostu nie robo sobie przykrosci.
    • ewa.analityk1 Re: kiedy testy? 31.08.04, 10:34
      dziewczyny testowaly to test po pregnylu 10000 jeszcze 8 dnia był pozytywny,
      dlatego najwcześniej możesz testować 10 dni po podaniu, a według mnie 12-14
      dzień po podaniu będzie ok
    • Gość: Aneczka_28 Re: kiedy testy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 15:52
      lecze sie w invikcie w gdansku i w tamtejszej klinice po podaniu pregnylu
      zawsze jest wizyta w celu oceny owulacji i gdy jest potwierdzona to od tego
      dnia (gdy byla owu) 14dni musi minac aby moc zrobic test ciazowy.

w ten sposob postepuje kolejny raz - 6 wrzesnia robie wlasnie bete - zycze
      tobie powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka