Dodaj do ulubionych

poczatki in-vitro

14.01.15, 20:15
Witam wszystkich czekam na miesiaczke i wybieram sie do kliniki Bocian w Białymstoku jestem calkiem zielona nie wiem jakie badania trzeba ze soba miec i ogolnie sie stresuje jesli ktos chce ze mna podzielic informacjami bylabym wdzieczna
Obserwuj wątek
    • rkkrakow Re: poczatki in-vitro 15.01.15, 00:20
      hmm ale to idziesz z mezem na pierwsza wizyte w klinice zeby zobaczyc czy sie kwalifikujecie czy juz na wlasciwa kwalifikacje? bo jak na te pierwsza to trzeba miec wszystkosmile cala dokumentacje jaka do tej pory zgromadzilas. jesli na kwalifikacje to lekarz sprawdzi co masz a reszte Ci wypisze, na pewno AMH, cytologia, USG piersi, morfologia z glukoza, ALAT, ASPAT itd, badanie ogolne moczu, przeciwciala HIV, toksomplazma, cytomegalia, HBV, grupa krwi, posiew z kanalu szyjki. No i maz tez musial miec posiew z ejakulatu, badania nasienia, przeciwciala HIV, HBV i morfologia. Pewnie moglam cos pominac i ronze kliniki roznych wymagaja, ale to chyba te must to have.. nie martw sie bedzie dobrze. jak juz jest kwalifikacja to idzie piorunem - od 3 dnia o ile pamietam dostajesz leki stymulujace (duzo klucia Cie czeka, co tu ukrywac), potem punkcja (w znieczuleniu, szybciutenko to idzie), potem transfer (o ile wszystko gra), znowu kupa lekow ale jesli masz szczescie tym razem bez zastrzykow i potem juz tylko czekasz na wyniksmile lekarz cie poprowadzi, nie ma sie czego bac
      • zalamana26 Re: poczatki in-vitro 15.01.15, 09:13
        rkkrakow dzieki to musze zrobic te wszystkie badania bo mam ale wszystko z tamtego roku z marca wiec nie aktualne
        • zalamana26 Re: poczatki in-vitro 15.01.15, 10:02
          ale ja ide prywatnie za pieniadze a rzadowy nie chce
          • zalamana26 Re: poczatki in-vitro 15.01.15, 10:05
            dziewczyny mam fsh 7,6 a progesteron0,61 to dobrze czy zle
            • hela2212345 Re: poczatki in-vitro 15.01.15, 10:10
              zalamana26
              To są aktualne wyniki?
              • zalamana26 Re: poczatki in-vitro 15.01.15, 10:45
                te akurat tak
                • hela2212345 Re: poczatki in-vitro 15.01.15, 14:10
                  A AMH?
                  • zalamana26 Re: poczatki in-vitro 15.01.15, 14:58
                    dopiero jutro bede robila
                    • lili.80 Re: poczatki in-vitro 15.01.15, 17:31
                      Jak idziesz prywatnie to nie rób sama tych wszystkich badań tylko poczekaj na co Cie lekarz skieruje. Po co wydawać kasęsmile
                      • zalamana26 Re: poczatki in-vitro 15.01.15, 19:50
                        lili.80 no w sumie i racja to nie bede robila
                        • hela2212345 Re: poczatki in-vitro 15.01.15, 19:52
                          zalamana26
                          czego nie będziesz robiła? Jak ka zaczynalam to amh było jednym z najważniejszych badań... Drogie ale ważne...
                          • lili.80 Re: poczatki in-vitro 15.01.15, 20:15
                            hela ja robiłam prywatnie ifv i nikt mi nie kazał robić amh.
                            • hela2212345 Re: poczatki in-vitro 15.01.15, 20:18
                              lili.80
                              Jak widać są różne podejscia...
                              • zalamana26 Re: poczatki in-vitro 15.01.15, 20:20
                                lili.80 i jak udalo ci sie ?
                                • zalamana26 Re: poczatki in-vitro 15.01.15, 20:21
                                  aj juz nie wiem jutro zapytam ginekologa
                              • lili.80 Re: poczatki in-vitro 15.01.15, 20:21
                                dokładnie smile
                                dlatego niech lepiej poczeka bo szkoda kasy na badanie które być może nie będą potrzebne. I tak za prv ivf płaci kilkanaście tysięcy...
                                • lili.80 Re: poczatki in-vitro 15.01.15, 20:21
                                  załamana tak, pierwsza procedura, 2 transfer (crio), córa ma teraz 6 mcy smile
                                  • zalamana26 Re: poczatki in-vitro 15.01.15, 20:29
                                    o super gratulacje a w jakiej klinice robilas in-vitro i ile cie to wynioslo
                                    • lili.80 Re: poczatki in-vitro 15.01.15, 20:32
                                      dzięki smile w warszawskim invimedzie. Leki i in vitro zamknęło się w 12 tysiącach. Teraz masz refundowane leki więc powinno Cię to mniej kosztować smile A Ty gdzie się leczysz?
                                      • zalamana26 Re: poczatki in-vitro 15.01.15, 20:59
                                        ja zamierzam do Białegostoku do Bociana sie wybrac ale musze brac tabletki na wywolanie miesiaczki i dopiero moge sie zglosic jak ta miesiaczka bedzie
                                        • lili.80 Re: poczatki in-vitro 15.01.15, 21:07
                                          Powodzenia smile
                                          • zalamana26 Re: poczatki in-vitro 15.01.15, 21:21
                                            dziekuje
    • qadeira Re: poczatki in-vitro 02.02.15, 19:11
      Lekarz zlecił nam badanie kariotypów przed kwalifikacją.Czy któraś z Was robiła to badanie na NFZ?Czy jest szansa na sfinansowanie tego badania po kwalifikacji?
      • rkkrakow Re: poczatki in-vitro 02.02.15, 21:13
        niestety sadze ze NFZ tego nie sfinansuje w zadnym wypadku....ale pewna nie jestem
        • qadeira Re: poczatki in-vitro 27.04.15, 20:13
          Zaczęłam brać pigułki antykoncepcyjne - długi protokół, wizytę mam za trzy dni (15dc ), co się dzieje dalej i jak długo to trwa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka