Dodaj do ulubionych

InVitro Warszawa Invimed

• mari89wawa Re: InVitro Warszawa Invimed 12.10.15, 23:09
      michalina to chyba u mnie jest zle bo ani brzuch ani piersi w ogóle mnie nie bolą. toja jedynie mam głód często...jeśćććććććććććććć. zgaga raz na jakis czas. piersi nic mi sie nie powiekszyly i nie mam żadnych żyłek na nich. jedynie te żyły które miałam sa bardziej widoczne i jakby większe...może. choc ja mam miseczke c to może dlatego mi się nie powiększyły...zero totalnie zero po stanikach widzę. ja za to biegunek czesto dostaje zamiast zaparć. niby w piatek na usg bylo wszytsko ok oprocz tego jajnika z torbielami.
    • michalinapiorun Re: InVitro Warszawa Invimed 13.10.15, 07:49
      Mari co to za czarnowidztwo ciążowe. ? smile masz wszystko super.usg pokazuje że dzieciątko rośnie -nic nie wymyslaj.ciesz się się nie masz palety objawów -jesteś szczesciara.mam osobę w rodzinie która dosłownie nic poza spaniem.checia na słodycze i wzrostem piersi nie ma - naturalna ciąża bez problemów.bez nudności bez tych nieprzyjemnych kwestii.kazdy człowiek inaczej przechodzi.nawet moja mama która urodziła 7 dzieci nie pamięta silnych bóli jakie ja odczuwam od kilku dni.
    • michalinapiorun Re: InVitro Warszawa Invimed 13.10.15, 07:51
      Rudetoto jak nastrój i samopoczucie? Pozytywy widzisz mimo aury? smile przesyłam dobrą energię
    • michalinapiorun Re: InVitro Warszawa Invimed 13.10.15, 07:52
      I jeszcze jednosmilepopraw misie na półce dla dzieckawink
    • michalinapiorun Re: InVitro Warszawa Invimed 13.10.15, 19:11
      Dziewczyny mój supełek ma 3mmsmile nie wiem jaki pęcherzyk bo na pytanie o niego usłyszałam "nieważne jaki".oczywiście serduszkowe usg za tydzień w piątek.
    • mari89wawa Re: InVitro Warszawa Invimed 13.10.15, 22:36
      michalina ooo to już nie długo serduszko bedzie widac. fajniesmile a wiesz dziwią mnie te cycki nie rosnace. ale za to bede gruba na pewno... juz sie w ubrania nie mieszcze...ciagle bym jadla inaczej mnie mdli. nawet w nocy sie budze z mdlosciami z glodusad
      Rudetoto kochana co się nic nie odzywasz ostatnio?
    • michalinapiorun Re: InVitro Warszawa Invimed 13.10.15, 22:43
      Mari wazysz się. ? smileja raczej nie mam wielkiego apetytu a lekkie nudności odczuwam wieczorami w domu.moze mi się wydaje tez trochę.nie ciągnie mnie do kawy a piłam po 3 dziennie - od transferu ani jednej.
      Rudetoto gdzie jesteś. ?
      Alex?
    • mari89wawa Re: InVitro Warszawa Invimed 14.10.15, 19:16
      A ja nigdy nie pije kawy a dzien i dwa przed pozytywnym testem pisalam dziewczynom ze na pewno nie jestem w ciazy bo chce mi sie kawy i piwkasmile a wiadomo ze w ciazy organizm odrzuca takie rzeczy. a tu jednak ciąża. a co do ważenia to waże się dzień w dzień od 3 lat. bo za bardzo przybieram na wadze. w jakies 4 lata z 50 na 59 kg. takze ogolnie tragedia bedzie wieksza teraz bo przytyje i będę gruba.sad((((((((((((( a juz nie raz sie odchudzalam i zero rezultatow prawie i efekt jojo np. 1 kg schudlam pozniej 2 kg zlapalamsad((((
    • michalinapiorun Re: InVitro Warszawa Invimed 15.10.15, 10:50
      Dziewczyny mam pytanie -na ilu płatnych wizytach bylyscie w invimedzie będąc w ciąży? Pytanie może dziwne ale nasuwa mi się bo mnie lekarz wyznaczył kolejną wizytę z usg.to będzie 3juz a ostatnia trwała 5minut bo mega mega opóźnienia były. Czy serduszkowe usg to ostatnie spotkanie w inv? smile
    • lili.80 Re: InVitro Warszawa Invimed 15.10.15, 11:26
      Michalina, ja na jednej. Potem dostalam wizytowke do prywatnego gabinetu. Serduszko juz tam zobaczylam. Zrezygnowalam po 4 wizytach bo kosz 250zl za wizyte to dla mnie za duzo.
    • michalinapiorun Re: InVitro Warszawa Invimed 15.10.15, 15:55
      Ok dziękuję.ja mam pakiet opłacany i bez sensu jeszcze jeździć do invimedu tym bardziej ze takie tam opóźnienia sa
      • lili.80 Re: InVitro Warszawa Invimed 15.10.15, 17:35
        Gdzie masz pakiet?
      • martynika41 Re: InVitro Warszawa Invimed 16.10.15, 17:18
        O jakich opóźnieniach piszesz? Nie zauważyłam takich, może to jakaś jednorazowa akcja była? Anolade spokojnie, pamiętaj że stres to najgorszy wróg przyszłych mamusiek J

Wszystko będzie dobrze!!! Rokicki na pewno Ci wszystko wyjaśni na wizycie. Trzymam kciuki kochana!!! big_grin
    • michalinapiorun Re: InVitro Warszawa Invimed 15.10.15, 19:51
      Mam kartę inter polska czyli wszędzie z wyjątkiem chyba medicover
    • lili.80 Re: InVitro Warszawa Invimed 16.10.15, 08:13
      Sprawdz czy w zakresie nie ma obostrzenia że ciaża tylko fizjologiczna. Lux med ma tak na pewno nie wiem jak jest skonstruowana polisa inter polski.
      • michalinapiorun Re: InVitro Warszawa Invimed 16.10.15, 15:02
        Lili ja raczej omijam luxmed bo mają strasznie kiepskich ginow wg opinii - korzystam z innych placówek w Warszawie jak boramed -tam mi się wszystko podoba . profesjonalne podejście -kiedyś tam lekarz pomógł mi ze skierowaniami badań żeby do rzadowki mieć komplet.honoruja każde skierowanie bo luxmed to nie wykona takiego jak dostałam z invimedu
        • lili.80 Re: InVitro Warszawa Invimed 16.10.15, 15:21
          Anolade miałam na naturalnym lekko stymulowanym clo.
          Z tego co pamiętam to @ miałam standardową.

Michalina ostatnio korzystałam z bora-medu na Gocławiu. Też tam chodzisz? Jakiego lekarza polecasz?
          • michalinapiorun Re: InVitro Warszawa Invimed 16.10.15, 18:18
            Ja bywałam wcześniej u dr Konecznego. Teraz też wybrałam go na prowadzenie ciąży. Bardzo mi odpowiada smiletak.na Goclawiu
            • lili.80 Re: InVitro Warszawa Invimed 16.10.15, 20:07
              Ja miałam stycznosc z dr. Kozłowskim i Kosinska (obydwoje ze starynkiewicza). Tez dosc dobrze ich wspominam, pokierowalh mnie do szpitala po poronieniu i dzieki temu chociaz o tyle bylo mi łatwiej. Pierwsza ciaże prowadziłam u lekarzy z Madalinskiego (i tez tam rodziłam) i tez moge polecic.
    • anolade Re: InVitro Warszawa Invimed 16.10.15, 10:57
      Lili.80 czy ty w cyklu naturalnym miałaś podawany mrozaczek? Ja zaraz następnego dnia po odstawieniu globulek dostała okres, bardzo bolesny i obfity, Dzisiaj jest 10 dzień i ciągle plamię, już się martwię czy wszystko jest ok. W poniedziałek jadę do dr Rokickiego, powiedział ze możemy w miarę szybko podchodzić kolejny raz do in vitro. Ale te plamienie mnie niepokoją.. czemu tak długo....
    • karzur81 Re: InVitro Warszawa Invimed 17.10.15, 18:15
      Rudeto, co u Ciebie?
      Powiedzcie mi czemu my mamy zawsze pod górę? Najpierw tyle starań aby się udało a teraz ciągły strach. Dziś mam 7t 5d i o 5.50 wyladowalam w szpitalu z krwawieniem. Tym razem to nie było plamienie tylko poleciała jasna krew. Oczywiście myślałam, że umrę ze strachu. Zrobili mi badania i na szczęście wszystko jest dobrze, ale nie wiadomo co się stało bo nie widać żadnych nieprawidłowości. Jeśli tak to będzie wyglądało to ja w końcuwwyląduję w psychiatryku.
      • rudetoto Re: InVitro Warszawa Invimed 17.10.15, 19:45
        Witajcie dziewczynki smile przepraszam, że ucichłam ale odciełam się od myślenia o fasolce... Zajęłam się pracą a sporo jej ostatnio mam.. Nie miałam czasu na nic.. Zaopatrzona w stos testów nie wytrzymałam 5dpt i zrobiłam sikańca.. Coś tam się pokazało ale raczej obstawiałam, że to zwidy.. Ale dziś kreseczka piękna smile niech to będzie prawda.... W poniedziałek beta więc zobaczymy czy zaczynamy się trząść przez kilka miesięcy czy walczymy dalej....
        • lili.80 Re: InVitro Warszawa Invimed 19.10.15, 07:22
          Rudetoto właśnie doczytałam. Gratuluje kochana! Bardzo bardzo sie ciesze. Trzymam mocno kciuki za piekna bete.
    • poka34 Re: InVitro Warszawa Invimed 17.10.15, 19:10
      Witam wszystkich!

Mam 35 lat i chciałabym się leczyć in vitro. Razem z mężem od dwóch lat staramy się o potomstwo jednak bez oczekiwanego skutku.

Po przebyciu wielu badań okazało się, że głębsza przyczyna nie jest znana, a może mieć to związek z nieregularnością cyklu miesiączkowania.

Zdecydowaliśmy się na leczenie in vitro. Czytałam wiele na temat klinik invimed. Słyszałam, że warto. Co myślicie?
      • lili.80 Re: InVitro Warszawa Invimed 19.10.15, 07:26
        Witaj poka. Podchodzicie rzadowo czy prywatnie?
        Myśle, że warszawskie kliniki sa porownywalne. Ja w invimedzie od 2011. Jedno ivf udane (15mczna corcia) druga ciaza dwa mce temtu poroniona w 8tc.
    • michalinapiorun Re: InVitro Warszawa Invimed 17.10.15, 20:23
      Karzur przykro mi ze stres masz taki.powiedz czy coś zapowiadało to poranne krwawienie? Ja też niestety często drze o to co przyniesie kolejny dzień - czasem boje się zaglądać na wkładkę :--(
      Rudetoto nie zapeszamy - czekamy.cierpliwie.trzymam kciuki
    • michalinapiorun Re: InVitro Warszawa Invimed 17.10.15, 20:27
      A ten czas się tak strasznie dluzy
    • karzur81 Re: InVitro Warszawa Invimed 17.10.15, 21:28
      Zupełnie nic go nie zapowiadało. Nawet brzuch mnie nie bolał. Poszłam do toalety i trysnęło. Boję się teraz każdego pójścia do toalety sad niby wiem, że na usg jest dobrze i nie ma śladu odklejania się maluszka od macicy, ale strach jest ogromny. 9 lat starań, wiele operacji z powodu endo, która ostatecznie wykończyła mi nerkę a przez to jeszcze nadciśnienie. Poprzednie 4 in vitro nieudane i dopiero teraz, pierwszy raz zarodek został ze mną. Jak tu wytrzymać i cieszyć się z tego jak ciągle coś idzie nie taksad
    • mari89wawa Re: InVitro Warszawa Invimed 18.10.15, 00:13
      karzur rozumiem cie kochana...wiem co to znaczy. ja wczoraj tez lekko zaplamilam, zero bólu ani nic. ale strach jest. ja mialam takie wymieszane z luteina i malo bylo ale bylo. lekarz mi mowil wczesniej ze takie lekkie mam olewac. to moje juz 3 takie leciutkie plamienie.no i niesprawiedliwe jest to ze musimy przez tro przechodzic a jakies patologie zachodza w ciaze...pija wino za 3 zl a ciaza przebiega prawidlowo....
      rudetoto kochana mam nadzieje ze beta bedzie przyrastala ok...trzymam kciuki.
    • michalinapiorun Re: InVitro Warszawa Invimed 18.10.15, 11:31
      Ja tez pocieszam -ze 2dni temu po nocy miałam plamienie w kolorze łososiowym ale tym razem było więcej niż kropki - mam spory kaszel i ogólnie przeziębienie i juz strach ze to koniec.Lekarz mnie uspokoił ze takie plamienie to może być z podrażnienia po luteinie. I chyba faktycznie tym nie ma się co wiele martwić bo mam tak już chyba 3 raz.
    • mari89wawa Re: InVitro Warszawa Invimed 18.10.15, 21:54
      Dziewczyny ja już chyba wiem skad te lekkie plamienia u mnie...z odbytu...bo od dluzszego czasu co mi sie zagoi to peka. ja przed ciaza mialam problemy z hemoroidami i chyba skore mam tam slaba bo mi peka. a teraz zlapalam na goracym uczynku tą skórę. znow bym myslala ze zaplamilam
    • karzur81 Re: InVitro Warszawa Invimed 19.10.15, 15:14
      Dobrze,że odkryłaś miejsce krwawienia. Podpytaj lekarza co byś mogła wziąć aby wygoić to miejsce. Lepiej nie złapać żadnej infekcji przez taką"głupotę".
    • mari89wawa Re: InVitro Warszawa Invimed 19.10.15, 18:13
      karzur Mam maść od tego i czytałam ze w ciąży moze byc stosowana bezproblemu bo taka jakby naturalna z kasztana itp. także ok. no ale sie martwilam o palmienie ze to z powodu ciązy.
      • rudetoto Re: InVitro Warszawa Invimed 19.10.15, 18:34
        Dziewczynki beta 242 😀
        • mari89wawa Re: InVitro Warszawa Invimed 19.10.15, 20:48
          rudetoto gratulacje kochana! teraz tylko oby ladnie przyrastalo. jak tam samopoczucie?
          • rudetoto Re: InVitro Warszawa Invimed 19.10.15, 22:13
            A dziękuję i nie dziękuję 😉 nie chcę zapeszać.. Generalnie czuję się OK. W sumie to nijak 😉 jak przed @ hehe bolą piersi i lewy jajnik, który o dziwo siedział cicho przez ostatnie miesiące. Poza tym staram się żyć normalnie bo jeszcze nie wierzę. Zresztą tyle razy po dupie dostałam.. Nadal mam lajtowe podejście 😉
            Karzur dopchałam się 😀 hehe
            Ta betka to taka sporawa co?
            • dzi33 Re: InVitro Warszawa Invimed 20.10.15, 16:38
              Gratuluję kochana, teraz będę trzymać kciuki jak najbardziej się a smile
      • michalinapiorun Re: InVitro Warszawa Invimed 19.10.15, 19:22
        Mari nie znam żadnej maści z kasztanowcem która można w ciąży - wolno posterisan i avenoc homeopatyczna i tylko te
        • mari89wawa Re: InVitro Warszawa Invimed 19.10.15, 20:47
          michalina
          dobrze ze tylko leciutko raz sobie posmarowalam wczoraj. na moje bylo napisane ze mozna stoswac po konsultacji lekarskiej...czyli stwierdzialam ze lekko można. ale w takim razie juz dzis jej nie zastosuje...aesculan sie nazywa ta ktora mam. dobrze ze napisalas to juz wiem ze nie za bardzo ze stosowaniem jej. w kwestii ostroznosci wczoraj uzylam ale tylko cieniutko jej na zewnatrz.
    • lili.80 Re: InVitro Warszawa Invimed 19.10.15, 18:38
      Super! Gratuluje Kochana!
      • asia261 Re: InVitro Warszawa Invimed 19.10.15, 18:56
        Rudetoto no to pięknie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka