Dodaj do ulubionych

Adopcja zarodka

24.04.19, 16:16
Myślałam, że pogodzę się z brakiem dziecka, jednak mimo upływającego czasu moje pragnienie nie mija. Jestem po 40, po kilku nieudanych próbach in vitro, obumarciu ciąży, walce z depresją. Nie ma dnia, abym nie myślała o tym braku w naszym małżeństwie. To wszystko sprawia, że zaczęłam myśleć o adopcji zarodka. Myślę, że to absolutnie ostatnia szansa, ale szczerze mówiąc nie wiem gdzie się udać i jak do tego zabrać. Emocje związane z klinikami w trzech wiodących ośrodkach mam ciągle żywe. Czy któraś z Was ma za sobą takie doświadczenia i mogła by się nimi podzielić.?
Obserwuj wątek
    • lunanana Re: Adopcja zarodka 13.05.19, 13:08
      W każdej klinice, tam gdzie już na pewno byłaś w związku z in vitro.Zgłaszasz się do lekarza, mówisz że chcesz adoptować.Wypełniasz dokumenty adopcyjne ty i maż.Wciągają Cie na listę oczekujących.Ja w Poznaniu na Polnej jestem w kolejce od 2 lat.W InviMedzie miałam już po 2 miesiącach czekania, 2 zarodki.Niestety u mnie się nie udało.
      • dot101 Re: Adopcja zarodka 13.05.19, 16:26
        Ja zapisałam się w Gamecie w Gdyni, ale planuję jeszcze dowiedzieć się w innych klinikach. Czy przed decyzją konsultowalas się z psychologiem z kliniki?
        • lunanana Re: Adopcja zarodka 15.05.19, 15:34
          Nie nie konsultowałam się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka