michalinapiorun Re: InVitro Warszawa Invimed 19.10.15, 19:20 Rudetoto to prawie jak moja 245mialam ciesze się razem z Tobą Odpowiedz Link Zgłoś
karzur81 Re: InVitro Warszawa Invimed 19.10.15, 19:47 Rudeto gratuluję! !!! Widzisz tym razem Ty stalaś pierwsza w dobrej kolejce Jak samopoczucie? Odpowiedz Link Zgłoś
michalinapiorun Re: InVitro Warszawa Invimed 19.10.15, 20:10 Karzur jak u Ciebie? Dobrze wszystko już? Kiedy miałaś transfer. ? bo ja jakoś chyba tydzień po Tobie Odpowiedz Link Zgłoś
karzur81 Re: InVitro Warszawa Invimed 19.10.15, 20:18 U mnie przeciętnie. Po sobotniej wyprawie nad ranem do szpitala nie ma śladu, ale ponieważ mam nadciśnienie to w szpitalu zmienili mi leki na takie dla ciężarnych i po nich fatalnie się czuję. Masakrycznie nie mam siły. Normalnie wszystko odczuwam jakbym maraton pokonywala No i mam już spory brzuszek. Moja siostra taki miała w 6msc . Prawdopodobnie to przez to, że mam osłabione mięśnie po wielu operacjach. Ja miałam transfer 7.09 wiec jutro będzie 8t1d A jak Ty się czujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
michalinapiorun Re: InVitro Warszawa Invimed 19.10.15, 22:55 Ja dziś pierwszy raz miałam tak długo nudności od rana do 13 tej. Ból brzucha mam praktycznie codziennie . dosyć często mocno boli - biorę 1-2no spy dziennie i często musze dołożyć luteine.mysle ze mam za małe dawki luteiny bo jak spóźnie się o godzinę z przyjęciem lutinusa to mnie zaczyna boleć brzuch.moj transfer 16 go był Odpowiedz Link Zgłoś
karzur81 Re: InVitro Warszawa Invimed 20.10.15, 09:29 Zbadaj sobie progesteron. Ja czuję się dobrze i nie mam żadnych objawów. Ale poprzednimi razy nie miałam lutinusa i kiepsko było z progesteronem a teraz jak zbadalam to mam wynik ponad 500! Jest baaardzo wysoki, więc musi się bardzo dobrze wchlaniac. Moja siostra czuła ból brzucha przez całą ciążę i nie potrafili tego wyjaśnić więc się nie martw. Odpowiedz Link Zgłoś
michalinapiorun Re: InVitro Warszawa Invimed 21.10.15, 21:04 Dziewczyny dziś było usg - widziałam serduszko141/min bije.zarodeczek ma 9 mm a pęcherzyk ponad 17 Ale lekarz sugeruje mi odstawienie bromergonu. ....brałam kilka lat bo za wysoka prolaktyna.I pytał mnie do kiedy invimed mi zleca branie estrofem. ...w piątek mam myślę ostatnią wizytę w inv.mam nadzieję że kończę z tymi lekami i zostanie mi tylko luteina.nadal biorę lutinus ale podpieram sie luteina 100 bo też mam z wcześniejszych prób.Pytalam dzisiaj czy badać progesteron -powiedział mi lekarz ze jest b.trudna interpretacja wyniku i on do niczego nie służy.bole mam już mniejsze odkąd w pracy więcej siadam i im więcej biorę magne b6 tym mam to rzadziej Odpowiedz Link Zgłoś
evaedyta2015 Re: InVitro Warszawa Invimed 21.10.15, 22:05 Jestem dzis 6 dzien po transferze 2 zarodkow i robilam beta i mi wyszlo 2,7 w poniedzialek zrobie ponownie bete ale chyba nic z tego... mamy jeszcze 8 zarodkow prowadzi mnie dr rokicki Odpowiedz Link Zgłoś
lili.80 Re: InVitro Warszawa Invimed 21.10.15, 23:08 Eyaedyta po co robilas bete w 6dpt? Odpowiedz Link Zgłoś
rudetoto Re: InVitro Warszawa Invimed 21.10.15, 23:17 Moja beta dziś wynosi 670 😃 170 % przyrostu. Chyba całkiem niezły przyrost. Michalina a Ty jak miałaś? Bo chyba pisałaś że miałyśmy podobną bete początkową. Edyta 6dpt robić betę? Ilodniowy zarodek? Kto ci kazał tak wcześnie? Lili jak sytuacja u ciebie? Chyba odpoczywasz teraz? Dzi33 jak miło że nas obserwujesz 😉 jak dzidzia? Jak Ty się czujesz? Karzur w porzadku? Odpowiedz Link Zgłoś
lili.80 Re: InVitro Warszawa Invimed 22.10.15, 07:57 Rudetoto cudownie! Mialas jednego kropka? Bo przyrost jak ma dwojke Ja czekam do Nowego Roku. Jeszcze nie dostalam @ po poronieniu a invimed w grudniu nie robi w ramach programu wiec musze czekac albo zaplacic Odpowiedz Link Zgłoś
lili.80 Re: InVitro Warszawa Invimed 22.10.15, 10:35 Edytaeva należy CI się ochrzan za tak wczesną bete ale powiem Ci, że z moją córa w 6 dpt miałam 2,6 Także nadzieja zawsze jest. Trzymam kciuki i powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
evaedyta2015 Re: InVitro Warszawa Invimed 21.10.15, 22:09 No i nie wiem co yeraz jak od listopada mozna miec 6 zarodkow a ja mam 8? A ile razy dziennie bierzesz lutinus ja mam brac 3x dziennie dopochwowo Odpowiedz Link Zgłoś
michalinapiorun Re: InVitro Warszawa Invimed 22.10.15, 08:11 Rudetoto mój przyrost był ładny ale nie tyle 103% i faktycznie jest jeden zarodeczek.u ciebie to jakby 2 może nie odganiaj myśli ze będą bliźniaki )) gratuluję jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
rudetoto Re: InVitro Warszawa Invimed 22.10.15, 10:09 Miałam jednego kropka podanego ale w sumie bliźniaki w rodzinie mojego męża są z pokolenia na pokolenie po stronie obydwojga rodziców. Zresztą mój mąż z bliźniaków ale by było wesoło hehehhe. Ale nie sądzę, żeby blastka się jeszcze podzieliła.. W sumie to nic nie wiadomo A może taka silna dzidzia Lili Nowy rok za pasem odpocznij, skup uwagę na swojej małej gwiazdeczce Odpowiedz Link Zgłoś
rudetoto Re: InVitro Warszawa Invimed 22.10.15, 10:10 Michalina gratuluję serducha ?? Odpowiedz Link Zgłoś
alex_261 Re: InVitro Warszawa Invimed 22.10.15, 13:49 Przetrwałam 3 tygodnie i dotrwałam do pierwszego po pozytywnej becie badania USG. Tak więc wczoraj miałam okazje zobaczyć moje maleństwo. Jest to 6t5d, maleństwo mierzy 8,5mm a serduszko uderza 130 razy na minutę. Michalino u mnie również zagnieździł się 1 zarodek. Od poniedziałku dostanę L4 aby się nie stresować tylko w pełni cieszyć się ciążą, którą znoszę rewelacyjnie. Żadnych nudności, wymiotów bóli - nic poza nabrzmiałymi i obolałymi piersiami. Trzymam za Was wszystkie kciuki a do "wciąż starających się" wysyłam ciążowe wiruski Odpowiedz Link Zgłoś
karzur81 Re: InVitro Warszawa Invimed 22.10.15, 14:24 Rudeto, a jak Ty się w ogóle czujesz? Ja jeszcze nie potrafię się cieszyć. Już nawet powiedziałammojemu M, zże chciałbym miećw ddomu usg to dopiero byłabym spokojna dziś 8t3d i obym wytrzymała tydzień do kolejnego usg żebys sprawdzić czy z dzidzią wszystko dobrze. A w międzyczasie czeka mnie poradnia kardiologiczna. Oczywiście nie mam żadnych objawów więc nie wiem czy nadal wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
michalinapiorun Re: InVitro Warszawa Invimed 22.10.15, 18:23 Ja to zazdroszczę tym co objawów nie mają -ja też mam dobrze ale jednak te lekkie nudności mam.a w sobotę wesele i dosyć kozhnkretny apetyt Mam - boje się ze pol stołu zjem Odpowiedz Link Zgłoś
rudetoto Re: InVitro Warszawa Invimed 22.10.15, 18:50 Karzur czuję się bardzo dobrze. To że czasami brzuch pobolewa to nic takiego. Piersi czuje jak puchną hehe. Dziś byłam bardzo śpiąca 😴 właśnie sobie odpoczywam po ciężkim dniu... Alex moje gratulacje piękne wieści. Jeśli tylko możesz to idź na L4. Michalina najedz się kochana stół nie jest chyba smaczny więc nadrabiaj ciastem Odpowiedz Link Zgłoś
sisi.89 Re: InVitro Warszawa Invimed 22.10.15, 19:07 Cieszę się, że trafiłam na ten wątek. Dopiero zaczynamy z mężem leczenie w Invimed i w sumie trafiliśmy tam przypadkiem... Na początku nastawiłam się na na Novum i myślałam, że tam w razie potrzeby będziemy się leczyć i sama nie wiem co robić, czy zostać już w Invimed czy może faktycznie jeszcze zawczasu przenieść się do Novum... tzn chodzi mi to, że chcę dać nam jak największą szansę i wybrać najlepszą klinikę w naszym mieście i mam mętlik w głowie, bo zawsze dużo słyszałam o Novum a o Invimed już nie i nie wiem czy to dobry wybór. Możecie mi pomóc i wyrazić swoją opinię? Będę bardzo wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
mari89wawa Re: InVitro Warszawa Invimed 22.10.15, 19:40 sisi89 mąż 0% praiwdlowego nasienia typu A, typu B czyli ostatecznie do zaplodnienia sie nadajace ale slabe tylko 1%. ja niedrozne jajowody. z 6 komorek zaplodnionych jedna przezyl zarodek do 6 doby i zamrozili go. drugi zarodek jest w moim brzuszku i ma 8 tygodni od zaplodnienia))))))))))))) wizyty szybkie bardzo, ale konkretnie. ja czytalam o dworniaku i faktycznie sprawdzilo sie. jestem po rzadowce ICSI za pierwszym podejściem. wiec uwazam ze to dobra decyzja. Odpowiedz Link Zgłoś
sisi.89 Re: InVitro Warszawa Invimed 22.10.15, 19:59 od samego początku chodziłaś do tego samego lekarza i on przeprowadzał procedurę in vitro? W sumie zapisałam się na wizytę do innego lekarza, ale chyba nie ma tam problemu żeby w trakcie leczenia jakby co zmienić lekarza? Jeju mam mętlik w głowie... Czytałam, że od invitro najlepszy Rokicki, ale trochę zniechęciły mnie opinie i zapisałam się do Kaczyńskiego. Ehhh coś czuję, że u nas skończy się na in vitro bo męża wyniki delikatnie mówiąc są złe... A na rządówkę chyba już nie mamy co liczyć... dlatego jak mam tyle pieniędzy wydać chcę mieć pewność że wybrałam najlepszą opcję. Odpowiedz Link Zgłoś
karzur81 Re: InVitro Warszawa Invimed 22.10.15, 20:28 Sisi, przerobilam 4 kliniki i z mojego doświadczenia invimed najlepiej wypada i to nie tylko dlatego, że dopiero tu się udało. W novum czułam się jak w sterylnym laboratorium, tak mało przytulnie, ale to może być tylko moje odczucie. Tu udało się dopiero dr. Rokickiemu. Mój siostrzeniec przyszedł na świat dzięki niemu, tak jak i niedługo powita na świecie córkę koleżanka. Nie przeszkadzają mi opinie na jego temat. Ważne, że wie co robi. Szanuję też, go za to, że jak nie ma szans na powodzenie to o tym mówi, co zrobił w przypadku jednej z koleżanek. Odpowiedz Link Zgłoś
sisi.89 Re: InVitro Warszawa Invimed 22.10.15, 20:37 Dziewczyny ale jakby co nie ma problemu aby na kolejną wizytę zapisać się już do innego lekarza, jak to wygląda? I czy któraś z Was podchodziła do in vitro komercyjnie? Na jaki koszt trzeba się nastawić? bo ten cennik na ich stronie nie zawiera wszystkich kosztów i jeszcze leki dochodzą itp... Odpowiedz Link Zgłoś
mari89wawa Re: InVitro Warszawa Invimed 22.10.15, 20:47 sisi leki sa refundowane po części sporej. moja stymulacja z refundowanymi lekami to ok 1500 zl. mozna sie przepisac do innego. wyniki mojego M tez byly bardzo złe. jeden lekarz kiljanczyk ktorego odradzam powiedzial nam ze absolutnie nie mamy szans na dziecko wiec zdenerwowana przepisalam sie do dworniaka bo sporo o nim slyszalam dobrego i ten powiedzial ze tamten lekarz mogl nas zakwalifikowac na pierwszej wizycie. i jak pisalam po pierwszym fakt skomplikowanym invitro bo ICSI jestem ogólnie w 10 tyg. ciazy. moj maz ma we wszytskich plemnikach uszkodzony akrosom czyli czesc ktora przebija sie przez oslonke kom.jajowej. dlatego icsi. ma tez cos tam ze wstawka w prawie kazdym plemniku. embriologow jak widac tez maja dobrych. jest tam milo ogolnie tylko wizyty czesto ale nie zawsze sie opozniaja. podoba mi sie miejsce do oddawania nasienia choc mogloby byc bardziej ukryte choc kazdy tam zna ze swojego doswiadczenia i wie co po co tam sie idzie. w ovum w lublinie to bylo w jeszczew gorszym miejscu. dla nas to niekomfortowe. moze uda wam sie na rzadowke jednak? podpisali przeciez kontynuacje in vitro w sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
sisi.89 Re: InVitro Warszawa Invimed 22.10.15, 20:53 Mari dzięki za odpowiedź... A nie jest tak, że żeby na rządówkę się załapać to trzeba mieć przynajmniej rok leczenia za sobą? Jak to jest? A i czy któraś z Was miała do czynienia z dr Kaczyńskim? Odpowiedz Link Zgłoś
sisi.89 Re: InVitro Warszawa Invimed 22.10.15, 21:08 A i przepraszam że tak się tutaj rozpisałam... ale trochę się podłamałam tym wszystkim, od kilku dni szukałam jakichś aktualnych informacji na temat tej kliniki i trafiłam tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
sisi.89 Re: InVitro Warszawa Invimed 22.10.15, 21:31 Mari89 a Wy z mężem wcześniej leczyliście się w innym miejscu czy leczenie rozpoczęliście w Invimed? Długo trwa ten proces od pierwszej wizyty do kwalifikacji do in vitro? Najpierw próbują leczyć żeby jakoś naturalnie się udało czy raczej skłaniają się ku in vitro d samego początku? Jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
karzur81 Re: InVitro Warszawa Invimed 22.10.15, 21:53 Sisi ja podchodzilam wszystkie próby komercyjnie. Ostatnia z refundowanymi lekami wyszła ok.9tys za całość. Jeśli jest jasne co jest przyczyną to od razu można zacząć przygotowanie a jeśli nie to robi się jeszcze badania. Jeśli znana jest przyczyna niepłodności to z tego co pamiętam potrzeba udokumentować rok leczenia do refundacjia jak nieznana to 2 lata sstarań. Tak było wcześniej. Co do Kilianczyka to miałamwwątpliwą przyjemność za pierwszym podejściem w invimedzie bo robił mi w zastępstwie za Karwacką punkcje i przebiłmi torbiel co sskończyło się szpitalem i bólem. Nie ma problemu z przepisaniem do innego lekarza bo j ja zmieniłam na Rokickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiator13 Re: InVitro Warszawa Invimed 22.10.15, 22:20 karzur81 moglabys powiedzieć cos więcej ? wlasnie się zapisałam czekam na 1 wizyte i dostałam się do Rokickiego wlasnie... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lili.80 Re: InVitro Warszawa Invimed 23.10.15, 07:39 Dziewczyny Ci lekarze to nie cudotworcy ze jak sie zapiszesz to zajdziesz. Mysle ze kazdy ma kompetencje na podobnym poziomie. Znam dziecki "kazdego" lekarza. Ja mam dziecko po ivf u ziołtkowskiej. Ostatnie ivf u rokickiego uwazam za beznadziejnie poprowadzone. 3 podejscie wezme u kogo innego. Odpowiedz Link Zgłoś