qadeira 02.02.15, 19:20 Która z Was robiła badanie kariotypów przed wejściem do programu refundowanego?Badania są kosztowne ok 1200zł ale czy konieczne do in vitro? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martka35 Re: Badania kariotypów 02.02.15, 20:05 Ja robiłam badanie kariotypów ale do kwalifikacji nie są potrzebne. Jeżeli pierwsza procedura nie wyjdzie sami Was wyślą w ramach kolejnej procedury. Moim zdaniem jeżeli obecnie nie nasz przesłanek do wykonania tego badania to nie ma sensu wydawać takich pieniędzy. Poza tym możesz pójść do lekarza rodzinnego po skierowanie do poradni genetycznej i tam zrobić na nfz takie badania bezpłatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
qadeira Re: Badania kariotypów 02.02.15, 20:12 Wielkie dzięki!Czytałam wskazania do tego badania i u mnie takowych nie ma więc nie wiem skąd ten pomysł.Nie wiesz ile czeka się na takie badanie na NFZ? Odpowiedz Link Zgłoś
martka35 Re: Badania kariotypów 02.02.15, 20:42 Tyle samo co wszędzie około 6 tygodni. Tylko jeszcze kwestia numerku do poradni hahahaha to w końcu nfz Jeżeli będą wskazania podczas invitro do kariotypu to zrobisz w klinice w ramach procedury. Może rzeczywiście szybciej będzie jak zaczniesz juz to załatwiać. To badanie jest na całe życie może się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
martka35 Re: Badania kariotypów 02.02.15, 20:45 A pomysł jest stąd ze klienika chce zarobić Odpowiedz Link Zgłoś
cordelia23 Re: Badania kariotypów 24.02.15, 11:54 Badania kariotypów są refundowane z NFZ ale po drugim poronieniu. Jeżeli chcecie wiedzieć, że wasze geny są ok i np. nie urodzisz niepełnosprawnego dziecka zróbcie te badania. My jesteśmy po dwóch nieudanych in vitro, z tym, że jedno to poronienie. Odpowiedz Link Zgłoś
qadeira Re: Badania kariotypów 24.02.15, 19:12 Mi udało się dzisiaj wbić w kolejkę na badania refundowane bo ktoś nie przyszedł.Ucieszyliśmy się ale pani doktor sprowadziła mnie na ziemię, kiedy powiedziała,że wyniki będą za 5 miesięcy.Mało tego, pozostałe zlecone badania mutacji nie zostały wykonane, na te musimy iść gdzie indziej ale nie wiadomo gdzie..Jestem po kwalifikacji do programu.Wybór czekać czy płacić, jak zwykle.Nie wiem po co płacimy składki.. Odpowiedz Link Zgłoś
cordelia23 Re: Badania kariotypów 02.03.15, 23:33 My na wyniki mamy czekać 8 tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
cordelia23 Re: Badania kariotypów 02.03.15, 23:33 Acha i badania kosztowały 900 zł za dwie osoby Odpowiedz Link Zgłoś
mireleczka17 Re: Badania kariotypów 06.03.15, 16:46 cordelia23 napisała: > Acha i badania kosztowały 900 zł za dwie osoby ja mam zlecone badanie kariotypów po 3 nieudanych ivf, lekarz zalecił nam abyśmy zrobili to badanie w Krakowie, kosztuje to 370 zł za jedną osobę. Na NFZ też można zrobić,ale trzeba mieć skierowanie z poradni leczenia niepłodności, te nasze z prywatnych Klinik są nie ważne, a żeby dostać takie skierowanie z poradni leczenia niepłodności najpierw trzeba iść do ogólnego aby w ogóle do takiej poradni dał skierowanie. Na samą wizytę w poradni czeka się ze 3 miesiące.....dziękuję ale wole zapłacić, życia mi nie starczy na załatwianie tego wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
izak31 Re: Badania kariotypów 22.04.15, 15:08 skąd Wy macie takie ceny? Dziś mieliśmy z mężem pobieraną krew do badania kariotypu...670 PLN, centrum Warszawy...prywatna klinika. Odpowiedz Link Zgłoś
mireleczka17 Re: Badania kariotypów 22.04.15, 15:25 izak31 napisała: > skąd Wy macie takie ceny? Dziś mieliśmy z mężem pobieraną krew do badania kario > typu...670 PLN, centrum Warszawy...prywatna klinika. > ja zapłaciłam za badania swoje i męża 740 zł ale tylko za kariotypy Odpowiedz Link Zgłoś
anna.p35 Re: Badania kariotypów 22.04.15, 18:06 izak 670 za dwa? Jaka wawska klinika? Odpowiedz Link Zgłoś
izak31 Re: Badania kariotypów 23.04.15, 14:52 Tak, za dwie osoby. Klinika Invimed. Klinika sama sugeruje badeanie kariotypu przed kwalifikacją do programu rządowego. Nie jest ono niezbędne ale ja jestem po poronieniu więc wolałam zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś