Dodaj do ulubionych

Testy i zastrzyk z hcg

23.05.15, 08:45
Dziewczyny, może któraś mi pomoże rozwiać wątpliwości?
We wtorek 12 maja miałam transfer zarodków (4 i 2 komórki).
W tym samym dniu dostalam Choriomon 2000 j. Taki sam zastrzyk dostałam 15 i 18 maja.
Dziś jestem 11 dni po transferze i 5 dni po ostatnim zastrzyku.

W czwartek,, wczoraj i dzisiaj zrobiłam test. W czwartek z ciekawości, co wyjdzie, pozostałe żeby zobaczyć co się dzieje z hcg. I na wszystkich kreska ciążowa jest identyczna. Czy to normalne? Czy ona z dnia na dzień nie powinna blednac?
Obserwuj wątek
    • kalina_lin Re: Testy i zastrzyk z hcg 23.05.15, 12:55
      Kolor kreski testowej jest mało miarodajnym wyznacznikiem. Czasem już przy wysokiej becie z krwi kreska na teście jest jaśniutka. Testy sikane, to testy jakościowe, one mają za zadanie wykryć obecność beta hcg w moczu, ale nie mówią NIC o ilości tego hormonu.
    • swoja_wlasna Re: Testy i zastrzyk z hcg 25.05.15, 17:57
      Wczoraj i dzisiaj (14 i 15 dpo, 7 dni po ostatnim zastrzyku z hcg) zrobiłam test (inny). Kreska ledwo widoczna.
      Bardzo się boję, że się nie udało...
      Jutro beta.
      • kalina_lin Re: Testy i zastrzyk z hcg 25.05.15, 19:13
        Skoro jest kreska na teście, to i beta z krwi powinna wyjść. Tylko niestety cały czas nie będziesz wiedzieć, czy to beta po zastrzyku, czy ciążowa. Dopiero drugie badanie rozstrzygnie. Możesz je zrobić nawet następnego dnia. Jeśli beta hcg będzie malejąca, wtedy najprawdopodobniej będzie pozostałością po zastrzyku. Dynamicznie rosnąca będzie dobrym znakiem. Zgodnie z informacjami producenta iniekcje z preparatów beta hcg (Pregnyl, Ovitrelle itp) mogą fałszować wyniki testów ciążowych do 10 dni od podania.
        • swoja_wlasna Re: Testy i zastrzyk z hcg 25.05.15, 19:29
          Dzięki. Czyli wygląda na to, że jeszcze kilka dni się będę stresowala.
          • kalina_lin Re: Testy i zastrzyk z hcg 26.05.15, 09:23
            I jak wynik?
            • swoja_wlasna Re: Testy i zastrzyk z hcg 26.05.15, 09:44
              Mam dzwonić między 15, a 16, ale lekarka jest "pełna nadziei, bo nie było i nie ma żadnego krwawienia, a zarodki były genialne".
              • swoja_wlasna Re: Testy i zastrzyk z hcg 26.05.15, 14:31
                Negatywny
                • kalina_lin Re: Testy i zastrzyk z hcg 26.05.15, 18:31
                  Przykro mi. Masz zamrożone zarodki?
                  • swoja_wlasna Re: Testy i zastrzyk z hcg 26.05.15, 19:11
                    Te były zamrożone.
                    Idę na jeszcze jedną procedurę i kończę imprezę...
                    Jak tylko dostanę okres, idę na wizytę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka