Dodaj do ulubionych

ICSI - PAŹDZIERNIK

IP: 80.72.34.* 21.09.04, 15:13
Dziewczyny ,przygotowujące się , co słychać ?
Jak tam samopoczucie przed ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kamilla Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: 217.153.54.* 21.09.04, 15:23
      Mam pytanko, jak długo trwa przygotowanie do ICSI/Invitro?
      • Gość: Kama Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: 80.72.34.* 21.09.04, 15:30
        Trzeba zrobić wszystkie badania z listy,kobieta i mężczyzna,zostać potem
        zakwalifikowanym i to chyba tyle, potem w zależności od protokołu, przyjmuje
        się 3 tyg tabletki antykoncepcyjne lub nie, stymulacja hormonalna ok.2
        tyg.potem punkcja i transfer(jeśli komórki się zapłodnią),a potem wielkie
        oczekiwanie...to tak w wielkim skrócie.
        Ciekawe ile dziewczyn będzie podchodzić w październiku, było by raźniej smile
        • Gość: vikas Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.09.04, 16:57
          Już zacieram raczki za pomyslny tok przygotowań,
          za obfitość jajeczek(oby nie tyle co u mnie!)i oczywiście
          dobrą jakość.Czekamy na relacje z kolejnych etapów!
          Wszystko ruszyło,czy jeszcze chwilkę?
          • Gość: Kama Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 17:10
            jeśli chodzi o mnie to, 11 dzień cilest, potem @ i mam nadzieję rozpocząć
            właściwą stymulację.
            Proszę o kciuki.
            Czy ktoś jest jeszcze na podobnym etapie ?
            • Gość: mopat Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: *.idea.pl 21.09.04, 17:39
              Hej, u mnie 19 d.c. W czwartek rozpoczynam długi protokół. Nareszcie! Trzymam
              kciuki za nas wszystkie. PA.
            • fiszerowa Re: ICSI - PAŹDZIERNIK 21.09.04, 23:48
              Czesc Kama wink
              Trzymam kciuki! Szkoda, ze iui sie nie udaly...
              Bedzie dobrze! Powodzenia!

Fiszerowa
    • Gość: Kama Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: 80.72.34.* 22.09.04, 10:24
      fiszerowa, dzięki za kciuki , napewno się przydadzą wink), mopat a ja tuż tuż za
      Tobą(12dc.). W poniedziałek idę do ginka , dowiem się co dalej.
      Pozdrowionka Kama.
    • Gość: mopat Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: *.idea.pl 23.09.04, 17:03
      Cześć dziewczyny. Dostałam dzisiaj w dupsko dużą dawkę Diphereliny i zaczęłam
      długi protokół. Czekam teraz na @, jak tylko dostanę to mam się pojawić w
      Intermedice. Zrobią mi badania hormonów i jak wszystko będzie OK, to od 3 d.c.
      zaczynam stymulację Menogonem. Czekam na wieści od Was. Pozdro - Monika.
      • Gość: Kama Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: 80.72.34.* 24.09.04, 13:44
        cieszę się ,że się odezwałaś mopat,
        ja mam wizytę w poniedziałek i tak naprawdę wszystko się wyjaśni ( a tak
        naprawdę zależy wszystko od wyników moich posiewów ),ale chyba jak wyjdą nie
        tak (tfu,tfu), to porozmawiam z lekarzem o punkcji z osłona antybiotykową, bo
        ile można czekać ? już nie chcę tracić więcej cykli .
        Dziś mój 14 dc. na cileście smile))
        mam nadzieję ,ze wszystko pójdzie zgodnie z planem.
        Pozdrawiam Kama.
        TRZYMAJMY ZA SIEBIE KCIUKI !!!

• Gość: Kama Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 21:56
          Hej Dziewczynki,
          a ja właśnie po wizycie u gina.
          Dwie wiadomości , jedna dobra druga trochę gorsza .
          Pierwsza to :
          Wygrałam z bakteriami - hurrra !!
          Druga to :
          pomimo brania cilestu,wyhodowałam 1 pęcherzyk, który zamienił się w torbiel;-((
          I albo pęknie sam podczas @, albo będę miała punkcję w znieczuleniu i mi go
          wyssą (mam nadzieje ,że wyjdzie jednak ta pierwsza opcja).
          Poza tym wszystko ok. możemy działać dalej wink)))))))))
          Od I-go pażdziernika zaczynam "dziabanko" diphereliną !
          Pozdrawiam Was i Piszcie co u Was Październikóweczki smile))

• Gość: mopat Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: *.idea.pl 27.09.04, 22:25
            Trzymam kciuki, żeby ta torbielka się wchłonęła!
            Ja narazie czeka na @ i niestety nie bardzo wiem kiedy przyjedzie.
            Pozdro - Monika.
            • Gość: Kama Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: 80.72.34.* 01.10.04, 09:45
              Dzisiaj zaczęła się moja przygoda z ICSI smile)))))))))
              Właśnie wzięłam pierwszy zastrzyk z diphereliny .
              A jak u Was Dziewczynki ?
              • ewaline Re: ICSI - PAŹDZIERNIK do Kamy 09.10.04, 13:51
                czesc, ja tez zaczelam brac 1go zastrzyki z gonalem F. To jest juz moja 3cia
                proba ICSI i baaardzo pragnelabym, zeby wreszcie sie udalo. W poniedzialek mam
                kontrole i najprawdopodobniej w tym tez tyg. bede miala punkcje i transfer.
                Jestem troche podenerwowana, ale zawsze mam nadzieje...
                Tyle sie slyszy, ze pazdziernik jest "magicznie" plodny, wiec musi nam sie
                udac. Wszystkie dziewczyny laczmy sie i trzymajmy za siebie nawzajem
                kciuki !!! Pozdr. Ewa
          • Gość: Sasi. Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: 80.51.74.* 08.10.04, 20:54
            Kama, czy to znaczy, ze "normalnie" mialabys punkcje BEZ
            ZNIECZULENIA????????!!!!!!!
    • Gość: Kama Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: 80.72.34.* 01.10.04, 09:48
      P.S.
      Druga dobra wiadomość to :
      chłopaki męża się poprawiły .
      Pzdr. Kama.
      • Gość: mopat Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: *.idea.pl 01.10.04, 21:28
        Trzymam kciuki, żeby wszystko wyszło książkowo, a przede wszystkim za wynik! Ja
        nadal czekam na @, a Ty w którym jesteś dniu cyklu? Ciekawa też jestem kto Ci
        robi zastrzyki i kiedy zaczynasz stymulację? Pozdrawiam i przesyłam uściski.
        • Gość: Kama Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 23:42
          Mopat, czy tylko my dwie w październiku na tym etapie ?
          Ja dziś 21 dc. (ostatnia tab. cilestu), teraz też powinna pojawić się @.
          Ale ja mam dawkę Diphereliny 0,1mg i 21 ampułek !
          Dzisiaj na pierwszym kłuciu byłam w klinice, ale jutro zamierzam sama się
          kujnąć.... ale mam trochę opory.
          Jutro rano powiem jak się spisałam.
          Pozdr. K.
          • Gość: mopat Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: *.idea.pl 02.10.04, 09:38
            Faktycznie, chyba tylko my dwie jesteśmy na polu walki.
            Oj, z tym kłuciem to nie różowo, ale na pewno dasz sobie radę. Po kilku razach,
            to już się chyba robi jak łykanie tabletek. Mi dzisiaj spadła tempka więc chyba
            @ tuż, tuż. Tak sobie myślę, że przyjdzie w poniedziałek lub wtorek.
            Życzę udanego weekendu, papa.
            • Gość: Kama Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 22:07
              Cześć,
              okazało się ,że robienie tego zastrzyku jest banalnie proste, igiełka wchodzi
              jak w masełko smile))))
              Myślę, że dalej pójdzie z górki.
              (jeszcze 19, a w międzyczasie, też powinna pojawić się choćby skromna @)
              Pozdrawiam Kama.
              • Gość: Kama Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 20:34
                hej,
                co słychać ?
                u mnie 8-my dzień diphereliny i nadeszła wreszcie upragniona @ , co za ironia ,
                ale mam nadzieję ,że to ostatnia przed.......ale ciiii, żeby nie zapeszyć
                smile)). Po za tym dalej robię sobie zastrzyczki, to już rutynka .
                Pozdrawiam . Może jeszcze ktoś robi IVF w październiku ?
                Mopat,a co u ciebie ?

• Gość: Sasi. Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: 80.51.74.* 08.10.04, 20:52
      wlasnie dzis wzielam zastrzyk z Diphereliny 3,75. Czekam na @ i w 3 dniu
      kolejnego cyklu zaczynam stymulacje Gonal F + Menogon.

Jestem dziwnie spokojna i na razie psychicznie czuje sie zaskakujaco
      komfortowo wink))
      • Gość: mopat Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: *.idea.pl 08.10.04, 21:08
        Witaj Kamuś. Ja dzisiaj załapałam trochę doła. Przyszła @, ale okazało się, że
        mam dwie torbiele. Jak do środy nie znikną, to w tym cyklu nici z in vitro.
        Wtedy znowu 21 dnia Dipherelina i znowy czekanie. Ciągle coś nie tak, najpierw
        ten mój estradiol był za wysoki, a teraz te cholerne torbiele. Marzyliśmy sobie
        z mężem, że gdyby się teraz wszystko ładnie udało, to przy wigilijnym stole
        obwieścilibyśmy, że rodzina nam się powiększy. Ale teraz to nie wiem czy mogę
        marzyć o Wielkanocy.
        Cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku. Trzymam kciuki za końcowy
        rezultat. Pozdrawiam - Monika.
        • Gość: Kama Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 23:58
          No hejka.
          Mopat, no u mnie też nie do końca w porządku, bo tak jak u Ciebie też mam tą
          chol... torbiel ! Jedną co prawda, ale jest . I modlę się, że właśnie z @
          zleci. A jak nie , to cykl mi nie przepada, będą mi wtedy ją nakłuwać(punkcja w
          narkozie) i chyba będziemy działać dalej. Mimo wszystko jednak chciałabym
          bardzo się jej pozbyć w sposób naturalny , bo to byłby dodatkowy koszt 700 zł,
          ta punkcja ! sad((
          Także u mnie tak to wygląda, może i u Was coś takiego praktykują, podpytaj
          Mopacik. I jednak nie martw się aż tym tak bardzo, bo one w końcu pójdą sobie,
          może właśnie podczas @ i na pewno nie będziesz czekać do wiosny !
          A propos , tych Świąt, to Wiesz, że ja też zawsze tak chciałam w ten sposób
          powiedzieć rodzinie ? Może wreszcie....się uda , ale nie ciągnę tego tematu, bo
          mi oczy odrazu wilgotnieją...
          Sassy, no chociaż Ty do nas dołączyłaś,
          dziewczyny,skoro w październiku najwięcej kobiet zachodzi w ciąże, no to kiedy
          ma nam się udać jak nie teraz, prawda Kochane ?

Trzymajcie się cieplutko. Kama. I piszcie, dalej co słychać.

• Gość: Kama Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.04, 23:19
            Sassy, Broń Boże, jeśli chodzi o punkcję torbiela , to oczywiście byłaby w
            znieczuleniu (narkoza), ale to sters i wydatek 700zł. dlatego modlę sie żeby
            razem z @ wypłynął .
            Ewo , cieszę się bardzo ,że dołączyłaś, bo jakoś nas tu nie dużo, a gdzie
            podchodzisz ? czy ten 3 raz to w tym samym miejscu ?

Pozdr. Kama.
            • ewaline Re: ICSI - PAŹDZIERNIK 09.10.04, 23:33
              Tak w tym samym miejscu, ale chyba troche daleko od Polski, bo w Niemczech w
              klinice w Tübingen niedaleko Stuttgartu, gdzie od paru lat mieszkam. Ale lacze
              sie z Wami i trzymam mocno kciuki !!!
              • Gość: Kama Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 23:13
                Ja dziś po wizycie u gina.
                Wszystko w porządku, tylko torbiel nie znikneła wraz z @ (a tak na to
                liczyłam ). Jutro czeka mnie punkcja w narkozie.
                Mam nadzieję,że dalej już wszystko pójdzie gładko.
                Kolejna wizyta w piątek, pewnie zacznę gonal.
                Dobrze,że chociaż możemy działać dalej.
                Trzymajcie kciuki za jutro, bo trochę mam stracha i piszcie Dziewczyki ,co u
                was.
                Pozdr. Kama.

• Gość: mopat Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: *.idea.pl 13.10.04, 17:33
                  Cześć Kama, będę trzymała jutro kciuki!!!!
                  U mnie niestety torbiele dalej są i ten cykl sobie odpuszczamy. Mój Lekarz nie
                  chciał obciążać mojego organizmu dodatkową punkcją torbieli, dlatego od 28-go
                  znów rozpoczynam długi protokół. Mam nadzieję, że wreszcie będzie wszystko w
                  porządku.
                  Teraz będę trzymała kciuki za Twoje fasolki. Pozdrawiam - Monika.
                • vikas Re: ICSI - PAŹDZIERNIK 13.10.04, 21:21
                  KAMA BĘDZIE DOBRZE,MYŚL ŻE TERAZ TO JUŻ Z GÓRKI
                  WIEM CO MÓWIĘ-WIERZYŁAM OD POCZĄTKU I MAM SWÓJ CUD!!
    • Gość: Gosiak Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: 217.153.97.* 14.10.04, 14:56
      Witam Wszystkich !

Jestem po raz pierwszy na tym forum. Też wybieram się na ICSI. To już 3 raz.
      Zaczyna brakować nadziei. O pieniądzach nie wspominam nawet.
      • ewaline Re: ICSI - PAŹDZIERNIK do Gosiak 14.10.04, 16:44
        u mnie tez jest teraz trzeci-moze tym razem sie uda...? Wlasnie dzis mialam
        punkcje a w poniedzialek mam miec transfer. 3maj sie !
        • Gość: Kama Re: ICSI - PAŹDZIERNIK do Gosiak IP: 80.72.34.* 15.10.04, 09:48
          Hej Dziewczynki,
          jestem znowu. Już po punkcji torbiela. Zabieg spoko, tylko potem wymioty i ból
          głowy cały dzień.
          Ale już po wszystkim i teraz mam nadzieję ,że będzie z górki.
          Dziś wizyta u gina, dowiem sie co dalej , już powinna rozpocząć się właściwa
          stymulacja.

Ewaline, kciuki za Twój transfer !!!!!!!
          Vikas , super ,że Jesteś z powrotem razem ze Swoim SZCZĘŚCIEM smile)))))
          Mopat, miesiąc szybko zleci, a jesień jest nasza !
          Sassy co u Ciebie?
          Cześć Gosiak. Gdzie podchodzisz do ICSI ?

• Gość: Gosiak Re: ICSI - PAŹDZIERNIK do Kama IP: 217.153.97.* 15.10.04, 15:53
            Novum. I mam nadzieję że wiedzą tam co robią. Poprzednie razy też u nich. A jak
            u Ciebie ?
            • Gość: Kama Re: ICSI - PAŹDZIERNIK do Kama IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 00:39
              Ja też Novum, podawali Ci przyczyny dlaczego sie nie udało do tej pory ?
              Kurcze, mam nadzieje, że się uda za pierwszym , a to mnie nie napawa
              optymizmem. Gosia, napisz coś więcej o swoich doswiadczeniach w Novum.
              Na jakim jesteś teraz etapie ?

Ja dziś po wizycie u dr. L. Jajniki po punkcji torbiela wygladają dobrze i
              jutro zaczynam gonal. 7 dni 2 amp. dziennie. Do tego jeszcze dipherelina , i
              encorton + folik.
              Kolejna wizyta i pierwsze podgladanko w piątek.

Pozdrawiam Wszystkie Dziewczyny z tego wątku, Piszcie .
              Kama.

• Gość: vikas Re: ICSI - PAŹDZIERNIK do Kama IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.10.04, 16:02
                Pozostaje zatem trzymać kciuki Nam,a Tobie
                być pozytywnej myśli!!!
                Życzę dużo dobrych jajeczek i oczywiście informuj
                jak sprawa się przedstawia!Pozdrawiam
                • ewaline Re: ICSI - PAŹDZIERNIK - juz po transferze 18.10.04, 15:11
                  no czesc,to znowu ja-juz po transferze(ICSI). Balam sie jak bedzie z
                  jajeczkami, czy sie dobrze zaplodnia, ale okazalo sie, ze wszystko dobrze. Przy
                  ostatnich dwoch probach w ostcznosci udalo sie zapl. 2, tym razem az 7, z czego
                  trzy dostalam i reszte zamrozono. Moze ten pazdziernik faktycznie jest
                  miesiacem plodnosci??? Dziewczyny-trzymajcie za mnie kciuki! Zycze wam
                  wszystkim, oby sie udalo !!! Ewa
                  • Gość: Megi Re: ICSI - PAŹDZIERNIK - juz po transferze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.10.04, 20:31
                    cześć - ja dzis miałam transfer, a jutro rano mam poprawkę. Lekarz powiedział,
                    że to nie zaszkodzi a że jest w cenie jednej inseminacji, przystałam na to.
                    Tak więc jutro powtórka i potem czekanie. Może i do mnie uśmiechnie się
                    szczęście w październiku?

Magda
    • Gość: Kama Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: 80.72.34.* 19.10.04, 11:13
      Ewaline i Megi !
      Trzymam mocno kciuki za Wasze transfery smile)))))))
      Oby nasz Wątek okazał się SZCZĘŚLIWY !

P.S.
      U mnie 4 dzień stymulacji gonalem.
      Nic nie czuję, w piątek na wizycie zobaczę ile wysiedziałam jajek smile)))))

Pozdrówka dla Wszystkich.
      Kama.
      • ewaline Re: ICSI - PAŹDZIERNIK -do Kamy 19.10.04, 15:25
        Droga Kamo!!!
        Na pewno pojdzie wszystko dobrze( ja po gonalu tez nic szczegolnego nie czulam
        i dobrze go znosilam). Zycze owocnych jajeczek, daj znac w piatek !
        Ewa
        • Gość: Kama Re: ICSI - PAŹDZIERNIK -do Kamy IP: 80.72.34.* 19.10.04, 15:59
          Jasne ,że dam znać smile)))))))))0
          i pozdrawiam jeszcze raz.
          Kama.
          • Gość: Megi Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.10.04, 19:25
            Dziewczyny słuchajcie, ja miałam pierwszą w życiu inseminacje wczoraj i dzisiaj
            rano powtórzoną. Po wczorajszej lekarz mi dzisiaj rano zrobił usg i powiedział,
            ze jajeczko jeszcze nie pękło. Dzisiaj owtórzylismy transfer ze świeżych
            plemniczków. Czy jesli dzisiaj jajeczko też jeszcze nie pękło, to szansa na
            zapłodnienie się rozwiała - czy mogę liczyć na ciążę?
            Pytam, bo troszkę się już w tym wszystkim gubię.

Magda
            • Gość: Kama. Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.04, 22:56
              Wszystko zależy od nasienia i czy nie było jeszcze innych problemów (np. wrogi
              śluz). Bądź dobrej myśli , teraz tylko spokój i będzie dobrze smile))))))
              P.S.
              Ja zdecydowałam się tylko na jedną IUI, własnie ze względu na b.słabe plemniki,
              nie udało się i dlatego teraz robimy in vitro.
              pozdr. Kama.
    • Gość: Kama Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 19:41
      To znowu ja.
      Jestem po piątkowym podglądaniu jajeczek. Nie jest ich dużo, bo tylko 7 , w tym
      3 dojrzałe, ale się już nie martwię, bo wiem, że liczy się jakość a nie ilośc
      smile)) Mam też zwiększoną dawkę gonalu do 3 amp. dziennie i juro kolejna
      wizyta . Punkcja odbędzie się prawdopodobnie w środę smile))
      I to tyle , a co u Was Dziewczyny ?????
      • Gość: Kama Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 10:16
        Hop , hop jest tu kto ?
        U mnie jutro punkcja smile))

pzdr. kama.
        • Gość: mopat Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 27.10.04, 10:56
          Kamuś, mocno, mocno trzymam kciuki, żeby się wszystko udało.
          • Gość: Kama Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 19:10
            Mopat, a co u Ciebie ?
            A inne Kobietki , co tak cicho ?

Ps.
            Kciuki na pewno się przydadzą smile)))
            • Gość: mopat Re: ICSI - PAŹDZIERNIK IP: *.idea.pl 28.10.04, 12:11
              Cześć Kama, u mnie dzisiaj 21 d.c., dostałam Dipherelinę, chociaż jedna torbiel
              nadal jest. Jeżeli w 3 d.c. nadal będzie, to będę mi ją nakłuwać. Trochę się
              boję, napisz mi proszę jak się to odbywa. Czy nakłuwają przez przez pochwę i
              czy pod narkozą? Chciałabym, żeby okazało się w trakcie @, że już nie ma tej
              torbieli, ale myślę, że jak do tej pory się nie wchłonęła, to już się jej nie
              pozbędę naturalnie.
              TRZYMAM MOOOOOCNO KCIUKI ZA CIEBIE I JAJECZKA!!!!
              • kam_a Re: ICSI - PAŹDZIERNIK 29.10.04, 09:43
                O matko, co to dzisiaj ?? nagle trzeba się logować ?
                W dodatku nie mogłam swoim starym nickiem uncertain/
                No ale do rzeczy.
                Mopat cieszę się ,że już zaczynasz smile)))
                A więc sprawa z torbielami wygląda tak, że jak nie zniknie podczas @ (czego ci
                bardzo życzę), to dipherelina niestety powoduje jeszcze dodatkową ich
                stymulację. Ja miałam punkcję i choć to zabieg zupełnie nie bolesny, co
                najwyżej dla mojej kieszeni był ( w Novum - 750 zł).
                Oczywiście dają narkozę. Nam lekarz powiedział,że mozemy zrobić np.w szpitalu
                na Czerniakowskiej, bez znieczulenia za ok. 200 zł. Ale zrezygnowaliśmy.
                A obecnie jestem po punkcji jajeczek (wczoraj była)i jest ok.
                Pobrano mi 4 komórki i wszystkie dojrzałe. Ok. południa bedę dzwonić ,żeby
                dowiedzieć się jak się dzielą i umówić się na sobotę na transfer.
                pozdr. Cię mocno i do usłyszenia .
                Kama.

• kam_a Re: ICSI - PAŹDZIERNIK 29.10.04, 19:38
                  No i jeszcze dodam ,że moje 4 komórki wszystkie się zapłodniły i jutro
                  transfer smile))

Hop, hop,
                  znowu jestem sama ?
                  • vikas Re: KAMA TAK SIĘ CIESZĘ!!!!!! 29.10.04, 21:37
                    mówiłam,że będzie dobrze!świetnie,że się zapłodniły!
                    zobacz jak szybciutko czas mija.sama dopiero co przechodzilam to wszystko.
                    myśl pozytywnie i wierz,że się uda od pierwszych sekund
                    po przetransferowaniu Maluchów do macicy,żadnych wątpliwości
                    mi się to opłacało.mój CUD skończył 6 tygodni i ma się dobrze.
                    Tobie zyczę takiego samego CUDU!!!!!!
                    TRZYMAM KCIUKI I PRZESYŁAM CIĄŻOWE FLUIDKI
                    BYŚ NIEDŁUGO PRZESYŁAŁA JE SAMA
                    <><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
                    <><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
                    <><><><><><><><><><><><><<><><><><><><><><><><><>
                    • ewaline Re: KAMA TAK SIĘ CIESZĘ!!!!!! 29.10.04, 21:50
                      fajnie, ze sie udalo z jajeczkami, trzymam kciuki, oby jutro wszystko gladko
                      poszlo. Ja odliczam juz dni do testu we wtorek... Pozdr.Ewa
                      • kam_a Re: KAMA TAK SIĘ CIESZĘ!!!!!! 31.10.04, 23:29
                        Hejka nareszcie się Odezwałyście Kobietki smile))))
                        Vikas, za Ciebie kciuki i ukłon, za to ,że Jesteś bardzo dzielna . Za wiruski
                        dzięki na pewno się przydadzą smile)
                        ewaline,
                        to już we wtorek, jak to zleciało.
                        Trzymam mocno piąstki za Ciebie i czekam na wiadomosci poranne wink)
                        Mopat jak tam ?

Ja już po transferze i odliczanie się zaczęło.
                        Dziewczynki czy Wy dużo leżałyście po tr. ?

pZDR. Kama.

• vikas Re: KAMA TAK SIĘ CIESZĘ!!!!!! 01.11.04, 21:41
                          Fajnie,że już po!Teraz musisz Ty być dzielna
                          i bedziesz prawda?Ja leżałam jakieś 3 godziny
                          bo już miałam dość i w drogę.
                          Lekarz powiedział,że długość leżenia nie ma znaczenia.
                          Najważniejsza jest pierwsza godzina bo ta decyduje
                          czy organizm przyjmie zarodki,czy nie.
                          Musisz wierzyć,że zostaną z Tobą na 9 miesięcy!!!
                          Wyobrażałam sobie jak sie lokują,mówiłam do brzuszka,
                          głaskałam go i wygłaskałam.
                          Będzie dobrze!!!
                          Ewaline za Ciebie również trzymam kciuki i zyczę dwóch pięknych kreseczek!!!
    • ala_z_lodzi Re: ICSI - PAŹDZIERNIK 01.11.04, 16:25
      Kama jeszcze raz wysyłam ciążowe fluidki i wierzę, że za 14 dni napiszesz nam o
      dwóch najcudowniejszych kreseczkach.
      Życzę tego wszystkim starającym się.
      Ps. Nie udzielam się na forum ale zaglądam tu codziennie.
      Pozdrowienia Ala i 13-tygodniowy dzidziuś.
      • kam_a Re: ICSI - PAŹDZIERNIK 02.11.04, 09:42
        Dzięki Wam Kochane Ciężaróweczki.
        Ja dziś 3 dpt i nie wiem co ze sobą robić. Leżeć za bardzo mi się nie chce,ale
        chyba będę trochę musiała wink))Jeszcze tydzień w domku i w następny
        poniedziałek muszę iść do pracy. Mam nadzieję, ze do tego czasu dzidziuś się
        już zagnieździ.

pozdr. Kama.
        • ewaline Re: ICSI - PAŹDZIERNIK - test 02.11.04, 15:04
          witam was dziewczynki! Jestem juz po tescie... I cale szczescie jest pozytywny.
          Jestem troche podenerwowana, poniewaz ( same wiecie jak to jest) z jedenej
          strony b. sie ciesze a z drugiej mam wiele obaw, czy tym razem wreszcie bedzie
          dobrze wszystko przebiegalo. Codziennie rozmawiam z moimi malenstwami( bo nie
          wiem jeszcze ile babisiow bedzie-mialam transfer trzech komorek)i mam nadzieje
          ze tym razem sie powiedzie.
          Droga Kamo-jestem z Toba i przesylam Ci troszke moich fluidkuw!!!
          Pozdr. dla calej reszty oczekujacych i ciezarowek !!! Ewa
          • tekla12 Re: ICSI - PAŹDZIERNIK - test 02.11.04, 16:06
            Ewo, gratulacje i pozdrowienia dla maluszka(ów). Takie wątki śledzę wstrzymując
            oddech i cieszę się ogromnie pozytywnym wynikiem. Życzę spokojnych dziewięciu
            miesięcy tobie i wszystkim dziewczynom, które tu zaglądają T.
            • vikas Re: ICSI - PAŹDZIERNIK - test 02.11.04, 20:23
              fantastyczna wiadomość!!!
              gratulacje i mam nadzieję,że to bedą bliżniaki
              najwcześniej wiadomo 7-8 tydzień
              odpoczywaj i dbaj o siebie i Maleństwa!!!!!
              • ewaline Re: ICSI - PAŹDZIERNIK - test 02.11.04, 21:35
                wielkie dzieki dziewczyny za wsparcie!!!
                Vikas- a u Ciebie to ktory tydzien i czy tez mialas ICSI?
                Pozdr.
        • mopat Re: ICSI - PAŹDZIERNIK 02.11.04, 23:40
          Witaj Kama, bardzo się cieszę, że u Ciebie wszystko się ładnie udało, teraz
          trzymam kciuki za wynik, a najlepiej za podwójny. Ja na razie czekam na @, jak
          przyjdzie, to czeka mnie punkcja torbieli, a później nareszcie stymulacja do
          ICSI. Jeśli możesz, to napisz mi po ilu dniach stymulacji miałaś robioną
          punkcję, bo próbuję sobie jakoś zaplanować wolne w pracy, a nie mam pojęcia ile
          to może potrwać.
          Pozdrawiam Ciebie i Maluszki - Monika.
        • fiszerowa Re: ICSI - PAŹDZIERNIK 03.11.04, 00:29
          Witaj Kama,

widze, ze wszystko swietnie sie uklada wink. Oby tak dalej!
          Trzymam kciuki za zagniezdzenie.
          Z tym lezeniem to nie przesadzaj. Lepiej troche sie ruszac, zeby macica byla
          dobrze ukrwiona. Ja po dwoch transferach lezalam i nic. Po trzecim pracowalam i
          udalo sie.

Trzymaj sie cieplo
          Fiszerowa
          • kam_a Re: ICSI - PAŹDZIERNIK 03.11.04, 09:12
            Cześć Dziewczynki,
            na początek :
            EWA SERDECZNE GRATULACJE !!! smile)))))))))))))))))
            wink))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
            I POZDROWIENIA DLA CIEBIE I SKARBA/ÓW !!!

U mnie kryzys, fiszerowa, trochę mnie podniosłaś na duchu z tym nie leżeniem.
            Ale widocznie co ma być to będzie. Dzisiaj 4 dpt i im dalej w głąb tym mniej
            objawów, właściwie oprócz czasami zakłucia brzucha, to ich nie ma wcale
            sad(((
            Nie wiem , mam dzisiaj dołek, myślałam ,że już będę się jakoś czuła inaczej ??
            Miałam nadzieję,że będzie dobrze, więcej szans nie będzie, nie ma kasy....
            W związku z tym, mam pytanie,Dziewczynki, które są po, od kiedy po transferze
            miałyście już jakieś pierwsze oznaki ?

Mopat, ja licząc od 1 dnia diphereliny miałam 28 dnia punkcję.

pzdr. Was Kama.

• fiszerowa Re: ICSI - PAŹDZIERNIK 03.11.04, 22:23
              Kama!

nie ma zadnych oznak!!! u mnie oznaki oznaczaly niepowodzenie - mialam wzdety
              obolaly brzuch. Za trzecim razem NIC. Kompletnie NIC. I wtedy wiedzialam, ze
              sie udalo.
              Czytaj ksiazki, idz na spacer, poserfuj a najlepiej jesli umiesz robic na
              drutach, szydelku lub haftowac - bardzo wciaga i czas szybko leci.
              Bedzie dobrze! Musi wink))

pozdrawiam
              Fiszerowa
              • tekla12 Re: ICSI - PAŹDZIERNIK 04.11.04, 12:15
                Kamo, a u mnie było dokładnie odwrotnie niż u Fiszerowej zero oznak to brak
                ciąży. Wzdęty i obolały brzuch został ze mną na 9 miesięcy ciąży, od razu
                wyglądałąm na dobry trzeci miesiąć. Nie ma reguł. Trzymam kciuki T.
                • kam_a Re: ICSI - PAŹDZIERNIK 04.11.04, 13:15
                  No tak a u mie tak do wczoraj trochę pobolewał brzuch i wzdęty też jest, ale to
                  z obżarstwa raczej bo apetyt mi dopisuje, a jakże. A dziś już spokój. No ale
                  widzę, ze na dwoje babaka wróżyła, co za los, oby dotrwać do 15 listpada, wtedy
                  to się okaże naprawdę.
                  Dziękuję za każde słowo, wiadomości nigdy za dużo.
                  Pozdrawiam Bardzo,bardzo serdecznie.
                  Kama.
                  • tekla12 Re: ICSI - PAŹDZIERNIK 04.11.04, 14:21
                    Trzymaj się dzielnie. Dla mnie z całej procedury te 10 dni czekania na betę
                    były najstraszniejsze. A jeśli apetyt dopisuje to bardzo dobrze (przynajmniej u
                    mnie to dobry znak).
                    • vikas Re: ICSI - PAŹDZIERNIK 04.11.04, 20:46
                      Kama brak objawów to dobry objaw!Ja nie miałam żadnych
                      prócz intuicji,że Fasolka rośnie. Potwierdzeniem tego
                      był różowawy sluz 3-4 dnia i wiedziałam,że to zagnieżdzenie!
                      w 5 dobie po transferze beta wynosiła 4.43.Tydzień po zrobiłam test
                      ( ten od Ewy)pokazał słabiutką kreseczkę,ale mi to wystarczyło.
                      Kama bedzie dobrze nie denerwuj się!!!Będzie co ma być
                      i nie zmienisz tego ja tak właśnie myslałam,a z drugiej strony
                      wierzyłam w swoje szczęście.
                      Twoje jest już bardzo blisko!!!!!!
                      • kam_a Re: ICSI - PAŹDZIERNIK 05.11.04, 09:07
                        Dzięki Dziewczyny, narazie jest bez zmian, żadnych szczególnych znaków,aż
                        trudno myślec pozytywnie...
                        Czas tak wolno płynie...no ale cóż trzeba czekać.
                        Wszystkiego dobrego dla Was i Waszych Dzieciątek.
                        Oraz Tych, które mają IVF przed sobą smile))

Podrawiam
                        Kama (6 dpt).
                        • ewaline Re: ICSI - PAŹDZIERNIK - pytanie 05.11.04, 10:34
                          Mam pytanie- jak sie wlasciwie liczy wiek ciazy po transferze, czy od
                          zaplodnienia, czy daty transferu??? U mnie beta 2 tyg. po transferze wynosila
                          pond 630. Powiedziano mi, ze to dobry wynik. Z objawow to czuje narazie
                          zmeczenie i czesto chodze do toalety. Od czasu do czasu jakies ciagniecie w
                          dole brzucha, ale rzadko. Poza tym mialam b. bolace i ciezkie piersi, ale to
                          jakby mi zyczynalo przechodzic( brodawki sa nadal wrazliwe). Czy wy tez tak
                          macie, czy to ma jakies znaczenie? Pozdr. Ewa
                          • kam_a Re: ICSI - PAŹDZIERNIK - pytanie 05.11.04, 13:13
                            dołączam się do pytanka smile))
                            • ewaline Re: ICSI - PAŹDZIERNIK - pytanie 05.11.04, 20:28
                              co tam dziewczynki- czy nikt nie umie odp na moje pyt ???
                          • fiszerowa Re: ICSI - PAŹDZIERNIK - pytanie 05.11.04, 20:37
                            Witaj,

przede wszystkim gratulacje!!!

Wiek ciazy liczy sie zawsze tak samo wink, tzn. od pierwszego dnia ostatniej
                            miesiaczki. Pozniej u poloznika ma to duze znaczenie, bo jesli podawalabys
                            tygodnie liczone od ICSI to zanizalabys wiek ciazy o 2 tygodnie, no i moglabys
                            urodzic 2 tyg. przed terminem wink))
                            Jesli chodzi o Twoje pytanie to pojecia nie mam, ale czy te dwa dni maja jakies
                            znaczenie? Na moj rozum to od daty zaplodnienia, no bo dzidzie juz byly.
                            Normalnie zanim sie zagniezdza to tez przez kilka dni tez lewituja sobie w
                            jajowodzie i macicy.

pozdrawiam
                            Fiszerowa
                            • ewaline Re: ICSI - PAŹDZIERNIK - usg 09.11.04, 14:13
                              Czesc wszystkim !!! Jakos tak ostatnio tu cicho,wiec postanowilam troszke
                              odswiezyc nasz watek. A mianowicie, bylam dziesiaj na usg( 4 tydzien ) i bylo
                              widac pecherzyk zolciowy. Beta hcg tez ladnie rosnie jak narazie(
                              11.100 ).Modle sie, oby szlo tak dalej ! Nastepny termin mam za tydzien i
                              prawdopodobnie powinno dac sie juz malucha(szki) zobaczyc.
                              No to to by bylo na tyle.
                              Kamo i inne dziewczyny-co u Was ? Dajcie znac. Pozdr. Ewa
                              • kam_a Re: ICSI - PAŹDZIERNIK - usg 09.11.04, 15:56
                                Cześć ewalinko, chyba widziałaś pęcherzyk ciążowy, a nie żółciowy ? smile)))
                                U mnie 10 dpt. Czyli totalne czekanie i wariowanie, ale już w ten zblizający
                                się weekend, wszystko się wyjaśni, więc proszę o mocne kciuki smile)

Pozdrawiam Wszystkie Dziewczynki, które zaglądają na ten wątek .
                                Kama.
    • kam_a Re: ICSI - PAŹDZIERNIK 11.11.04, 10:10
      No i muszę rownież tu zaznaczyć, że jednak się udało, mimo wielkich obaw jest.
      Dziś 12 dzień po transferze, mam nadzieję, że wszystko dalej będzie również
      o.k.
      Pozdrawiam
      Kama.
      • mopat Re: ICSI - PAŹDZIERNIK 11.11.04, 10:24
        Kamuś gratulowałam Ci już na wątku "Udało się", ale robię to jeszcze raz tutaj.
        Trzymałam cały czas kciuki za Ciebie i fasolki. Ciekawe ile ich jest? Jeśli
        możesz napisz ile podano Ci zarodków? Ja właśnie zaczęłam stymulację. Torbiel
        się wchłonęła i hormony OK więc wczoraj wzięłam pierwszy Menogon. Proszę
        trzymaj kciuki, żeby i mnie się udało. Pozdrawiam Ciebie i Maluszki - Monika.
        • kam_a Re: ICSI - PAŹDZIERNIK 11.11.04, 10:49
          Moniś, pięknie zaczęłaś, jak torbiela nie ma.
          Będzie dobrze, Zobaczysz, będę mocno trzymała za Ciebie, a Ty Pisz na
          bierząco , co słychać.
          Jeśli chodzi o mnie to podano mi dwa zarodki, jeden 4, a drugi 5-cio
          komórkowe . Ten cztero z AH. Nie wiem ile będzie dzidziusiów, bo jak robiłam
          wczoraj test z kri, to był dopiero 12dpt, a wynik HCG=38, więc to tak mi
          wyglada, na jednego bejbika, ale nie wiem w jakim to tempie dalej sie potoczy,
          w sobotę robię powtórne badanie, więc pewnie bedzie już wiadomo ile.
          pzdr. Kama.
          • mopat Re: ICSI - PAŹDZIERNIK 11.11.04, 12:29
            Dzięki Kama, tylko co to znaczy, że zarodek był z AH? Kurcze, chyba jestem
            niedoinformowana. Twoje powodzenie i moje ostatnie wyniki napawają mnie
            optymizmem. Mam nadzieję, że się nie rozczaruje. Ciekawa jestem ile dni będę
            stymulowana, po siedmiu idę podglądać pęcherzyki. A jak było u Ciebie?
            • ewaline Re: ICSI - PAŹDZIERNIK 11.11.04, 13:23
              Ciesze sie Kamo, ze jest wszystko w porzadku. U mnie narazie chyba tez jest ok.
              Nastepne usg mam we wtorek i juz powinno cos byc widac( ile maluszkow itp.)
              Zycze Ci powodzenia i wszystkim innym starajacym sie tez.Pa, Ewa
              • kam_a Re: ICSI - PAŹDZIERNIK 11.11.04, 17:19
                Mopat, AH oznacza nacięcie otoczki zarodka w celu jego lepszego zagnieżdżenia.
                Ewaline,Trzymaj się, daj znać po USG.
                Pozdrowionka Kama.
                • ewaline Re: ICSI - PAŹDZIERNIK -usg 16.11.04, 10:40
                  Witajcie !!!
                  Jestem juz po USG i nie moge uwierzyc, ale widzialam juz bijace serduszko !!!
                  Narazie nic nie wskzywalo na to, zeby mialo byc wiecej maluszkow. Nastepne usg
                  mam znowu za tydzien, wiec teraz nie pozostaje mi nic innego, jak tylko sie
                  modlic, aby wszystko bylo w porzadku.
                  A co u Was dziewczynki??? Dajcie znac!
                  Ewa
                  • kam_a Re: ICSI - PAŹDZIERNIK -usg 16.11.04, 16:25
                    Ewa to cudowne, sama nie mogę się juz tego doczekać, a który to był Twój dzień
                    po transferze ? Ja mam I-sze USG 24dpt i zastanawiem się czy już będzie widać
                    serduszko .
                    Pzdr. Kama.
                    • ewaline Re: ICSI - PAŹDZIERNIK -usg 17.11.04, 11:33
                      Kamo! Ja mialam pierwsze usg 22 dpt i bylo widac pecherzyk ciazowy. Przydrugim
                      usg, tzn. 29 dpt bylo juz widac maluszka i bijace serduszko. 24 dpt to tak
                      pomiedzy-moze juz cos da sie zobaczyc-zycze ci tego z calego serca,
                      powodzenia,Ewa
                      • kam_a Re: ICSI - PAŹDZIERNIK -usg 18.11.04, 08:43
                        Ewunia , ja też mam nadzieję, że już zobaczę serduszko, policzyłam dokładnie i
                        bedzie to juz 26 dzień liczac z dniem zapłodnienia wink)))))))))
                        Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i Maluszka wink)))))
                        Cudowny okres dla nas prawda ?
                        • mala00 Re: ICSI - PAŹDZIERNIK -usg 18.11.04, 10:18
                          Kama ,to kiedy idziesz na to usg,czekam z tobą oczywiście.
                          • kam_a Re: ICSI - PAŹDZIERNIK -usg 18.11.04, 10:23
                            Mala w jajbliższy wtorek 23.XI smile)))
                            Trzymaj kciuki.
                            • mala00 Re: ICSI - PAŹDZIERNIK -usg 18.11.04, 10:43
                              Już trzymam baaaaaaaaardzo mocno.Ja też idę w najbliższy wtorek do novum,na
                              pierwszą wizytę do Lewanowskiego.Ale ważny ten wtorek.
                              • ewaline Re: ICSI - PAŹDZIERNIK -usg 18.11.04, 13:20
                                Ja tez mam usg we wtorek
                                23go listopada. No wiec modlmy sie, oby ten wtorek byl dla nas szczesliwy !
                                Kamo-trzymam kciuki !!! Pozdr.
                                • kam_a Re: ICSI - PAŹDZIERNIK -usg 18.11.04, 15:07
                                  Tak Dziewczynki, trzymajmy kciuki za nasze wtorki smile))))))
                  • eliczek Re: ICSI - PAŹDZIERNIK -usg 18.11.04, 15:47
                    Ewus! Weszlam na chwile na forum gazetowe. Jestem z Toba i trzymam za Ciebie i
                    za Waszego Maluszka! Modle sie zeby wszystko ułozyło się pomyslnie! U mnie
                    nadal cisza (40 tydz. + 4 dni), widać Malenstwu nie spieszy się na swiat!
                    Przygotowała nam Spryciula długą lekcję cierpliwości smile
                    Jutro jedziemy do szpitala na kolejny zapis KTG. Potem mamy wizyte u lekarza
                    ordynatora, który podejmie decyzje co z nami będzie, czy zostaje w szpitalu,
                    czy czekamy nadal (wysle ci sms-a jak bedzie sie cos dzialo). Martwi mnie
                    troche, że dzieciątko jest ostatnio mniej ruchliwe. Mam nadzieje, ze dobrze sie
                    czuje i ze ten spokoj spowodowany jest bliską godziną zero. Trzymaj za mnie i
                    za pomyślne rozwiązanie smile
                    Pozdrawiam Was serdecznie! Ela
                    • ewaline Re: ICSI - PAŹDZIERNIK -usg 23.11.04, 11:53
                      Jestem juz po usg. Strasznie sie balam, ze moze cos nie tak, ale okazalo sie,
                      ze wszystko w najlepszym porzadkusmileJestem podekscytowana tym wszystkim, bo
                      jeszcze niedawno nie wierzylam, ze kiedys zobacze moje malenstwo.
                      A co u Was dziewczyny? Mam nadzieje Kamo, ze zobaczylas juz serduszko. Daj
                      znac ! Ewa
                      • mopat Re: ICSI - PAŹDZIERNIK -usg 23.11.04, 20:26
                        Kama, jak tam USG ?????
                        Bardzo się denerwuję, napisz co tam słychać???
                        Ja mam punkcję w piątek i nie mogę się już doczekać. Mam na razie 7
                        pęcherzyków, ale tylko 3 duże, a 4 średnie, ale mam nadzieję, że do piątku
                        jeszcze urosną.
                        Pozdrawiam Monika.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka