Dodaj do ulubionych

Interpretacja wyników

26.08.16, 18:23
Miałam zrobione badania w 5dc tak miałam zlecone ( 2-5dc)
FSH 6,91
LH 4,69
i Estriol wolny < 0,07 to tosamo co Estriadol bo miałam zlecony a wynik tak zapisany
i co ten wynik oznacza? nie ma przy nim wartości referencyjnych.
Obserwuj wątek
    • dziewczynarabina Re: Interpretacja wyników 27.08.16, 03:37
      Fsh i LH w normach, ok.
    • dziewczynarabina Re: Interpretacja wyników 27.08.16, 03:39
      A po co badałas Estriol? Z tego, co kojarzę, to jest badanie przesiewowe robione w ciąży jako badanie prenatalne.
      Na pewno nie miałaś zbadać Estradiolu?
      • wiki1976 Re: Interpretacja wyników 28.08.16, 21:02
        No właśnie miałam zrobić Estriadol a na wynikach miałam Estriol i sie zastanawiałam czy to moze inna nazwa ale teraz juz wiem ,że to co innego sad
        i teraz pytanie czy to FSH i LH może zostac a za miesiąc zrobić Estriadol na nowo???i takim sposobem przez laboratorium jestem miesiac w plecy sad
        • dziewczynarabina Re: Interpretacja wyników 29.08.16, 17:45
          Tak naprawdę to powinnaś mieć komplet wyników z jednego cyklu uncertain to znaczy, że laboratorium się pomyliło? Może zadzwoń do nich i zapytaj, czy mają jeszcze Twoją próbkę krwi i moga dorobić badanie Estradiolu. A jeśli nie, to powtórzyłabym wszystkie trzy za miesiąc, skoro i tak Cię będą kłuć, ale oczywiście na koszt laboratorium. Robiłaś w Salve?
          • wiki1976 Re: Interpretacja wyników 29.08.16, 20:09
            Już dziś załatwiłam wszystko w laboratorium na szczeście mieli jeszcze próbkę i na jutro bede miec wynik smile robiłam u siebie ale Salve korzysta z tego samego laboratorium jezeli się nie mylę CDL
            • dziewczynarabina Re: Interpretacja wyników 30.08.16, 12:02
              No to super smile daj znac jaki wynik.
              • wiki1976 Re: Interpretacja wyników 31.08.16, 15:45
                Estradiol 41
                na resztę wyników czekam, jak mi sie uda to na nastepna sobotę chce sie umówić ,oczywiście jak mąż zdąży zrobić swoje tzn nasienia dodatkowe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka