wiki1976 26.08.16, 18:23 Miałam zrobione badania w 5dc tak miałam zlecone ( 2-5dc) FSH 6,91 LH 4,69 i Estriol wolny < 0,07 to tosamo co Estriadol bo miałam zlecony a wynik tak zapisany i co ten wynik oznacza? nie ma przy nim wartości referencyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziewczynarabina Re: Interpretacja wyników 27.08.16, 03:37 Fsh i LH w normach, ok. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynarabina Re: Interpretacja wyników 27.08.16, 03:39 A po co badałas Estriol? Z tego, co kojarzę, to jest badanie przesiewowe robione w ciąży jako badanie prenatalne. Na pewno nie miałaś zbadać Estradiolu? Odpowiedz Link Zgłoś
wiki1976 Re: Interpretacja wyników 28.08.16, 21:02 No właśnie miałam zrobić Estriadol a na wynikach miałam Estriol i sie zastanawiałam czy to moze inna nazwa ale teraz juz wiem ,że to co innego i teraz pytanie czy to FSH i LH może zostac a za miesiąc zrobić Estriadol na nowo???i takim sposobem przez laboratorium jestem miesiac w plecy Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynarabina Re: Interpretacja wyników 29.08.16, 17:45 Tak naprawdę to powinnaś mieć komplet wyników z jednego cyklu to znaczy, że laboratorium się pomyliło? Może zadzwoń do nich i zapytaj, czy mają jeszcze Twoją próbkę krwi i moga dorobić badanie Estradiolu. A jeśli nie, to powtórzyłabym wszystkie trzy za miesiąc, skoro i tak Cię będą kłuć, ale oczywiście na koszt laboratorium. Robiłaś w Salve? Odpowiedz Link Zgłoś
wiki1976 Re: Interpretacja wyników 29.08.16, 20:09 Już dziś załatwiłam wszystko w laboratorium na szczeście mieli jeszcze próbkę i na jutro bede miec wynik robiłam u siebie ale Salve korzysta z tego samego laboratorium jezeli się nie mylę CDL Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynarabina Re: Interpretacja wyników 30.08.16, 12:02 No to super daj znac jaki wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
wiki1976 Re: Interpretacja wyników 31.08.16, 15:45 Estradiol 41 na resztę wyników czekam, jak mi sie uda to na nastepna sobotę chce sie umówić ,oczywiście jak mąż zdąży zrobić swoje tzn nasienia dodatkowe Odpowiedz Link Zgłoś