Gość: Aga IP: 217.153.4.* 27.10.04, 16:19 Hej! Troszkę off topic - czy mogę się napić piwka w weekend, biorąc bromergon? Czy też jest to absolutnie wykluczone? Dzięki z góry. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdulka26 Re: piwko przy bromergonie?;-) 27.10.04, 16:24 Ja piję i nic mi nie jest,spokojnie pij na zdrowie )))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: piwko przy bromergonie?;-) IP: 217.153.4.* 27.10.04, 16:31 ))) A od samego Bromergonu masz jakieś przykre objawy? Bo ja na razie nie (ale dopiero zwiększyłam dawkę do pół tabletki), a przeczytałam na forum, że dziewczyny maja jakieś straszliwe dolegliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cetka Re: piwko przy bromergonie?;-) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.10.04, 17:20 w I fazie cyklu chyba tak, ale jesli moglas zajsc w ciaze, to nie - ostatnio naukowcy mowia, ze nawet niewielkie ilosci alkoholu b. zle dzialaja na dziecko, a wiadomo, jak wazne sa pierwsze 3 mce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: piwko przy bromergonie?;-) IP: 217.153.4.* 27.10.04, 17:38 Hmmm święta racja, tego nie wzięłam pod uwagę. Ach jaka to przyjemna wizja, bum i zaszłam w ciążę) Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: piwko przy bromergonie?;-) 28.10.04, 09:01 Gość portalu: cetka napisał(a): > w I fazie cyklu chyba tak, ale jesli moglas zajsc w ciaze, to nie - ostatnio > naukowcy mowia, ze nawet niewielkie ilosci alkoholu b. zle dzialaja na dziecko, > > a wiadomo, jak wazne sa pierwsze 3 mce... a moj gin mowi, ze jak mialabym w poczatkowej ciazy lekkie bole podbrzusza to najlepiej wypic malutka lampke czerwonego wina zamiast lykac nospe. u mnie ta opcja odpada, bo biore sterydy i rozwalilabym sobie zoldek dodajac do nich alkohol. Odpowiedz Link Zgłoś
cetka Re: piwko przy bromergonie?;-) 28.10.04, 18:17 maretino - moze masz lekarza starej daty? przez wiele lat pisano, ze zalecane wrecz jest czerwone wino w malej ilosci. poszukaj w wyborczej - teraz stanowisko lekarzy (i tych krajowych i tych zagranicznych) po jakis nowych badaniach sie zmienilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: piwko przy bromergonie?;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 08:59 Nie radzę.W prawdzie biorę PARLODEL,a nie BROMERGON.Też postanowiłam zaryzykować z niewielką ilością alkoholu.Po pierwsze,alkohol działa o wiele szybciej,po drugie - silniej.Wolę zrezygnować ze smaku piwka,niż potem się bać konsekwencji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ampar Re: piwko przy bromergonie?;-) IP: *.geobis / *.acn.waw.pl 28.10.04, 09:23 Ja generalnie po Bromergonie czuje się bardzo dobrze. Jeśli nie liczyć niewielkich problemów z zaśnięciem (a podobno powoduje senność he he..) Natomiast ostatnio wypiłam 2 lampki wina i po uroczo spędzonej nocy w WC do zakończenia kuracji nie wezmę do ust alkoholu. Niewykluczone, że była to jednorazowa reakcja mojego organizmu (jakieś zatrucie?)ale wolę nie ryzykować, bo czułam się jakbym wypiła całą flaszkę. A NIGDY nie wymiotowałam po alkoholu. Natomiast moja koleżanka podczas łykania bromka normalnie chodziła na imprezy, piła i czuła się doskonale. Więc jak widzisz nie ma reguły - każdy reaguje inaczej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś