Dodaj do ulubionych

17 listopad-test. kto ze mna czeka?

06.11.04, 20:12
inseminacja 3 listopada a teraz 2 tyg. czekania. bardzo dluuuugie tygodnie.
caly czas mysle o tym czy sie udalo.
pozdrawiam
Honorata
Obserwuj wątek
    • jamile Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 06.11.04, 20:54
      No jasmile
      Za mną pierwsza IUI, testuję parę dni przed Tobą, 11 listopada.
      Zastanawiam się, czy po prostu nie poczekać do dnia spodziewanej @ tj. 14. 11.
      choć pewnie nie wytrzymam...
      Kciuki za Ciebie i za siebie!

• 17lipiec1976 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 06.11.04, 20:59
        ja tez mialam pierwszą IUI
        oby nam sie udalosmile)
    • jamile Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 06.11.04, 22:10
      Jeszcze trochę ... jeszcze trochę... Jakie miałaś wskazania do IUI?
      Ja usiłuję się nie wsłuchiwać w siebie i nie doszukiwać oznak ale codziennego
      mierzenia teperatury nie mogę sobie odpuścić heh
      Pozdrawiamsmile
      • 17lipiec1976 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 06.11.04, 22:29
        ja nie mam owu i mam wrogi sluz. jedyna pociecha ze plemniczki super.
        a jak jest u ciebie? gdzie mialas IUI? ja w invimedzie.
        • jamile Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 06.11.04, 23:08
          No to u nas odwrotnie - plemniki do kitu a owu książkowasmile

IUI robiłam w prywatnym gabinecie, a jeśli przyjdzie pora na IVF lub ICSI
          pewnie pomyślę o klinice
          Najpierw sobie założyłam, 3-4 podejścia do IUI i jeśli nie wyjdzie, to IVF. No
          ale w miarę upływu czasu optymizm ze mnie uchodzi bo trzeba umieć znieść te 3-4
          porażki .... jak widać, nie zarażam optymizmemsmile
          Ale nadzieję mam a jakże
        • aneczka5001 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 08.11.04, 08:30
          Ja też się dołączam, 3 listopada była moja trzecia inseminacja i też w
          Invimedzie.
    • aneczka5001 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 09.11.04, 11:34
      JAk się czujez?? Masz już jakieś objawy?/ JA na razie nic,kompletnie żadnych
      objawów, biorę luteinkę i czekam cierpliwie na 17 listopada..
      • 17lipiec1976 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 10.11.04, 14:35
        ja tez w ogole nie mam zadnych objawow. mysle ze to za wczesnie.
        jeszcze 7 dni i sie wszystko wyjasnismile
        • aneczka5001 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 10.11.04, 14:55
          łaśnie zauważyłąm jakiś biały śluz na wkładce,nie wiem co to jest, przy
          wcześniejszych inseminacjach czegoś takiego nie było, no i zaczął mnie
          pobolewac dół brzucha...Nie wiem co o tym myśleć, czekam spokojnie do
          17,Pozdrawiam
    • asiaku Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 10.11.04, 17:37
      Ja dzisiaj też dołączam do czekającychsmile
      Dziś miałam drugą IUI, testuję 24.11
      Dłuuugie dwa tygodnie. A im bliżej terminu tym bardziej się wydłużająsmile
      Pozdrawiam i trzymam kciuki!
    • magdulka26 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 10.11.04, 23:04
      Ja też czekam na 17/18 litopada z tą róznicą że ja nie miałam UIU.Nerwy są jak
      zawsze i ta niepewność.To juz nie pierwszy cykl moich starań i pewnie nie
      ostatni.U mnie też zero objawów nawet cycki nie bolą.Jedynie co zauważyłam to 6
      dni po owulacji silny ból podbrzusza ale nie taki jak @-wy.To się zdarzyło
      pierwszy raz.Brzuch czasem zaboli jak na @ i to mnie zbija z tropu sad(
      Cóż moje drogie nie pozostaje nam nic innego jak czekać cierpliwie.A czy Wy
      robicie test czy czekacie na termin @.Ja chyba nie będę testować ,widok jednej
      kreski doprowadza mnie do szału.Trzymam kciuki za Was i za siebie.Jak sie nie
      uda to zaczynam 7 cykl i robię posiew a mąż bada nasionka.POwodzenia.
      • aga_lub_marcin Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 10.11.04, 23:15
        17 listopada moje urodziny -mam życzenie na urodziny .... zamykam oczy i
        zdmuchuje wirtualne świeczki...
        smile)
        • 17lipiec1976 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 11.11.04, 13:19
          ja bede robic test z krwi. nie chce robic testu z moczu i znowu zobaczyc jednej
          kreski. zreszta z krwi jest dokladniejszy. nie nastawiam sie pozytywnie ani
          negatywnie, mam tylko cichutka nadzieje...
          17.11 to bedzie moj 28dc czyli przeddzien spodziewanej @
          • magdulka26 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 11.11.04, 16:46
            U mnie zaczęło sie dzis plamienie 21 dc wrr.W poprzednim było to samo też
            zaczęło sie w 21 dc.Szlak mnie trafia ,już wiem że sie nie udało i następny
            cykl przedemną .Biorę bromek ,duphaston i skąd to plamienie.Brzuch boli sad(.I
            tak będę plamić aż do 27 dc.Mam juz tego dość !!!!!!!!!!!!!!!
          • jamile Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 11.11.04, 17:53
            Ja już jestem po testowaniu - jedna kreska, teraz czekam na @ ...
            Powodzenia dziewczyny!
            • aneczka5001 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 12.11.04, 08:34
              Nie załamuj się, nastepnym raze się uda, na peno, musi się udać,Ja musze
              wytrzymac jeszcze 6 dni, ale strasznie boli mnie brzuch, nie wiem czy @ nie
              przyjdzie wcześniej.....Pozdrawiam
              • 17lipiec1976 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 14.11.04, 18:01
                ja dzis zauwazylam na bieliznie odrobine brazowego sluzu. ciekawe co to moze
                oznaczac? moze to zblizajaca sie @?
                • aneczka5001 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 14.11.04, 19:50
                  A u mnie cały czas ból podbrzusza, a na bieliznie biały śluz....nie wiem co mam
                  myśleć, denerwuję się i bardzo boje.Aby do środy wtedy wsyzstko się
                  wyjaśni.Pozdrawiam
                  Ania
    • magdulka26 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 14.11.04, 21:45
      Ja tez czekam ,ale jakośc nie mam przekonania że sie udało.To jest chyba za
      duża abstrakcja dla mnie .Bo jak to ,ja i ciąża to jest chyba nie mozliwe.Ale
      trzymam za Was kciuki.Pozdrawiam.
      Ps .wcale nie czuje sie ciążowo sad((
      • aneczka5001 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 16.11.04, 08:09
        To już jutro.........................strasznie się boję
        • aga_lub_marcin Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 16.11.04, 11:48
          Trzymam kciukismile
        • samanta25 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 16.11.04, 15:49
          Wszystkim testującym jutro życzę powodzenia i oczywiście II krech smile)
          -------------
          czekam na cud 34 cykl
          www2.fertilityfriend.com/home/samanta
    • agat78 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 16.11.04, 08:28
      Dołączam się, chociaż też nie miałam IUI. To mój 16 cykl starań. Dziś 32 dc i
      cisza. Test jeden robiłam 29 dc i wyszedł negatywny. Ostatnie 2 cykle miałam 27
      dniowe a przedostatnie 2 31 dniowe. Czekam cierpliwie. Nie mam żadnych objawów.
      Nawet piersi się niewiele zmieniły przez cały cykl. Wogóle mnie nie bolą jak
      zawsze. Albo może poczekam jeszcze ze 3 dni bo mój najdłuższy cykl w życiu
      wynosił 34 dni.
    • asja8 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 16.11.04, 17:51
      Życzę jutro powodzenia, trzymam kciuki mnie nisetety się nie udało po pierwszej
      inseminacji teraz mam podejść do IVF
      pozdrowionka
      • 17lipiec1976 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 16.11.04, 21:11
        ja nie wytrzymalam i zrobilam test z krwi dzisiaj czyli 13 dni od owu. wynik to
        23. norma dla nieciezarnych to ponizej 6,15. chyba jestem w ciazysmile
        jutro rano zrobie test sikany
        pozdr i trzymam kciuki za was
        • mala00 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 16.11.04, 21:59
          To cudownie.Udalo się.Ja też nie wytrzymalam po pierwszej inseminacji i
          zrobilam test dzien przed terminem też mialam dwie piękne krechy.Znam to
          uczucie.To jest niesamowite doznanie.Dbaj o siebie i informuj o dalszych
          dzialaniach.Wszystko będzie dobrze.Jestem z tobą.
        • aga_lub_marcin Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 16.11.04, 22:58
          ja pierdzielę!! 23 to faktycznie wygląda na ciążę, koniecznie napisz o
          jutrzejszym wyniku sikanego...i wiesz co ci powiem.... według moich
          nieścisłych wyliczeń będziesz rodzic 17 lipca hehehehehhehehehehe. Gratuluję
          serdeczniesmile)))))))))))))
    • hogata1605 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 16.11.04, 22:04
      Gratulacje.
      Jestem troche zielona czy możecie wyjaśnić mi co to ta inseminacja ???smile
      hogata1605
      • mala00 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 16.11.04, 22:58
        Hogatko.Mówiąc w bardzo wielkim skrócie to wstrzyknięcie bezpośrednio do
        macicy plemniczków.
        • 17lipiec1976 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 17.11.04, 05:14
          test sikany nie wyszedlsad( jedna krecha. ciekawe co to znaczy? dzis zobacze sie
          z ginem, moze on cos mi rozjasni.
          jutro powtórze hcg. sprawdze czy przyrasta. zaczynam sie bac, chociaz wiem ze
          test z krwi jest dokladniejszy.
          pozdrawiam
          • 17lipiec1976 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 17.11.04, 05:22
            wlasnie przyjrzalam sie testowi jeszcze raz. jest kreska, ale bardzo, bardzo
            blada. to jest test od Ewy, a one sa b. czułe. juz nie wiem co o tym myslec.
            zycze Wam dzisiaj powodzenia.
            niestety musze juz zaraz zmykac do pracy.
            miłego dniasmile)
            • aneczka5001 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 17.11.04, 07:37
              Spokojnie, na pewno się udało, bądź dobrej myśli, ja jeszcze nie testowałam ,
              zrobie to wieczorem ..Pozdrowienia
              • mala00 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 17.11.04, 09:26
                Teraz musisz sprawdzić czy hcg rośnie,to że jest hcg ciążowe to już wiesz ,jest
                malutkie.Zrob sobie dziś kolejne.Będziesz przynajmniej wiedzieć czy rośnie.Myśl
                pozytywnie.Bede myślec o tobie.
            • kasia120 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 17.11.04, 09:42
              Trzymam kciuki napewno się uda.

Ja robię test około 26.
            • ewa.analityk1 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 17.11.04, 09:59
              krecha jest a HCG jest jeszcze nisko dla pewności powtórz badanie z krwi po 48
              godzinach
    • asiek15 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 17.11.04, 11:11
      ja też czekam.
      Od dawna.
    • magdulka26 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 17.11.04, 12:58
      Niestety mi się nie udało,dziś przyszła @@@@@@@.Następny cykl do bani.
      • aneczka5001 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 17.11.04, 17:34
        Udało się, jestem w ciązy,,jestem szczęśliwa,bardzo szczęśliwa,jeszcze nie mogę
        ochłonąć.Przesyłam Wam fluidki ciążowe,Całuski
        • aga_lub_marcin Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 17.11.04, 18:52
          gratuluję serdeczniesmile plodny ten wątek, mogłam się zapisać kurczesmile) lapie
          fluidy na ten cyklsmile))
          • 17lipiec1976 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 17.11.04, 20:21
            aneczka wielkie gratulacje!!!
            ja hcg powtorze w sobote, tak zalecil mi ginsmile
            • 17lipiec1976 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 17.11.04, 20:34
              to niesamowite: obie mialysmy inseminacje w invimedzie 3 listopada i obie mamy
              pozytywny testsmile)

dziekuje wszystkim za cieple slowa i zycze dwoch kresek na tescie.
              na forum jestem od ponad roku. dzieki wam dziewczyny dowiedzialam sie tylu
              madrych rzeczy i nie stracilam czasu na chodzeniu do niekompetentnych lekarzy,
              ktorzy nie mogli czy nie chcieli mi pomoc mowiac ze po duphastonie w ciagu
              trzech miesiecy zajde w ciaze, podczas gdy ja mialam pco, brak naturalnej
              owulacji,bardzo nieregularne cykle, kiepskie hormony i wrogi sluz.
              jestesmy wszystkie sobie bardzo potrzebne..
              pozdrawiam Honorata
              • jessi76 Re: 17 listopad-test./29 listopada - kto czeka? 17.11.04, 20:55
                super!!! dziewczyny gratuluję!! cudownie - trzymajcie się dzielnie.
                ja mialam inseminacje 15.11, tez w invimedzie, czekam pozytywnie nastawiona,
                (chyba), a tak naprawdę staram się o tym nie myslec.
                Będzie dobrze. Czy ktoś czeka ze mną na 29 listopada???
    • agat78 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 17.11.04, 21:00
      GRATULACJE DLA WSZYSTKICH ZACIĄŻONYCH!!!!!
      A ja dostałam @ dziś z lekkim opóźnieniem. Nie musiałam nawet testu robić.
      Pozdrawiam
      • michalinnaa Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 17.11.04, 23:00
        Witajcie moje drogie. Zawsze biję się przyłączyć do tedo typu oczekiwań, boję
        się, że się "nakręcę" a potem rozczarowanie będzie wielkie i bolesne. Ten
        miesiąc jest dla mnie szczególny, obchodzę 27 urodziny, myślałam, miałam
        nadzieję, taką malutką, cichutką, nawet bałam się pisać. Wczoraj wieczorem się
        ugiełam, zrobiłam test i odziwo przyjęłam rozczarowanie spokonie z pokorą.
        Teraz czekam na @ i chcę zaczynać i próbować od nowa. Zastanawiam się czy może
        weszłam w fazę wszystko mi jedno kiedy będzie a by tylko było i czekam
        cierpliwie. Sama siebie nierozumiem. Kiedyś płakałam po zrobieniu testu, potem
        przestałam je robić a teraz spkój, cisz i pustka ......... Dziś miała przyjść
        terminowo, czekam bez nadzieji, gotowa do wali za ok. 10-13 dni. Niech tylko
        wkońcu przyjdzie by nie tracić darmo czasu.

Ps. Mój mąż powtórzył badanie i o dziwo wszystko jest w normie (to pierwsze
        było beznadziejne). Będziemy szukać dalej przyczyny.
    • jancyk Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 18.11.04, 07:47
      A ja mam nadzieję,że @ nie przyjdzie i że też mi się udało.Jestem tylko na CLO
      drugi cykl,ale...Nadzieję mamsmilePoza tym wnigdy nie bolały mnie piersi,w zeszłym
      cyklu sutki mnie bolały,a teraz CAŁE piersi są jakieś spuchnięte i żyłki
      widać.Wiem,że tak też może być przed @,ale jestem pełan nadzieji.Może ciążowe
      fluidki które tu krążą,też "zarażą"winkByłoby cudownie!
      Nadzieja matką głupich ! Ale każdam matka dba o swoje dzieci-prawda?smile
      • aneczka5001 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 18.11.04, 08:00
        Witam.Dziś już jestem spokojniejsza ochłąnęłam troszkę, ale nie wiem czy to do
        mnie dotarło,chyba jeszcze nie. Wczoraj podzieliliśmy się dobrą wiadomośćią z
        rodzicami,wszyscy się spłakaliśmy , ale tym razem były to łzy szczęścia.
        Pozdrawiam Was bardzo,bardzo serdecznie i ciepło i życzę powodzenia.To takie
        piękne uczucie .....
      • 17lipiec1976 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 18.11.04, 08:02
        zawsze trzeba miec nadzieje i zawsze trzeba miec marzenia. to czlowieka
        mobilizuje do dzialania, powoduje ze lepiej sie czujemy, ze przeciez zawsze mamy
        szanse.
        moja rodzona siostra 10 lat starala sie o dziecko, ale nie zrobila wszystkiego
        aby ten cel osiagnac( ze wzgledow religijnych) ma teraz prawie 37 lat. nie chce
        nawet adoptowac dziecka. nie oceniam jej.kazdy postepuje wedlug swoich
        przekonan. ale gdybym ja nastawila sie tak, ze skoro ona nie moze to na pewno i
        ja tez, to nie podjelabym tak szybko walki, nie byloby inseminacji, ani rozmow o
        in vitro.
        ja zawsze mowilam mamie, ze bede miec dzieci bez wzgledu na wszystko. tylko nie
        mowilam jej czy to beda dzieci poczete przeze mnie czy adoptowane.
        pozdrawiam slonecznie w ten pochmurny dzien
        • 17lipiec1976 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 18.11.04, 08:07
          aneczka czy masz jakies objawy? troche bola mnie piersi i sa jakies takie inne
          tzn.twarde, czuje ze skora na nich jest napieta.
          poza tym jestem jeszcze w lekkim szoku, ciesze sie z umiarem, jak zobacze ze hcg
          rosnie to zacznebyc szczesliwa na calego
          • nusia_135 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 18.11.04, 08:46
            Honoratko - serdeczne gratulacje!!!!!!
            Na Forum jestem od pół roku i udzielam się niewiele - ale dziś muszę napisać,
            bo dałaś mi trochę nadziei. Też mam pco, dotychczas byłam na pigułkach
            hormonalnych, po których miałam zajść w ciążę, niestety sad
            Teraz mam brac clo. Zobaczymy co po tym. Teraz mam jeszcze nadzieję na
            listopadowy cykl. @ ma przyjść 21, cały czas modlę się aby nie przyszła.....
            Napisz mi proszę jak przebiegało Twoje leczenie, może powinnam jeszcze coś
            zrobić aby tez być szczęśliwą?
            Pozdrawiam Cie cieplutko - Ciebie i Fasolkę. Trzymam kciuki. Ania
          • aneczka5001 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 18.11.04, 09:00
            Mam objawy od kilku dni, ból brzucha,kłucie jajników, piersi mnie nie bolą
            prawie wcale, są jakieś takie jakby pełniejsze, i sutki sciemniały. A no i
            sikanie po kilkanaście razy dziennie.To chyba tyle jak na razie, Kiedy masz
            wizyte u lekarza?/ Ja w następną sobotę 27 listopada ,oczywiście w Invimedzie.
            • 17lipiec1976 do musi_135 18.11.04, 09:44
              witaj musiu
              ja zawsze mialam nieregularne cykle, miesiaczki bardzo bolesne. jakies 7 lat
              temu przeszlam zapalenie przydatkow po prawej stronie.
              dostawalam zastrzyki na wywolanie @, ktora potrafila nie przyjsc nawet 50 kilka
              dni. w lutym 2002r zrobila mi sie olbrzymia torbiel na lewym jajniku i aby sie
              wchlonela lekarz zalecil mi branie tab. anty. wtedy tez stwierdzil pco. po 3
              miesiacach torbiel znikla, ale ja dalej bralam tabl. wreszcie mialam regularne
              cykle, mniej bolesne @. w pazdzierniku 2002 wyszlam za maz, a w sierpniu 2003
              przestalam brac tabl.
              i znowu sie zaczelo: brak miesiaczki, brak owulacji. trafilam przypadkiem na
              forum i wzielam sie za siebie.
              od stycznia 2004 zaczely sie starania o dziecko. ja juz wiedzialam ze beda
              problemy. lekarz dal mi duphaston mowiac, ze to mi pomoze i szybko zajde w ciaze.
              ale ja juz bylam przeszkolona przez was dziewczyny i wiedzialam ze ten lek nie
              wywola u mnie owulacji. zbadalam hormony: ko kitu.
              zmienilam szybko lekarza. i ruszyla machina:
              clo, monitoring, pregnyl-kilka cykli bez efektu
              maz- super nasienie
              lipiec- laparoskopia-jajowody drozne, uwolnienie zrostow
              test po stosunku- wrogi sluz
              wyrok- inseminacja
              na szczescie dobrze reaguje na clo, pecherzyki pieknie rosna i pekaja po
              pregnylu, ominelismy bariere sluzu i STALO SIEsmile)
              mam wspanialego gina, ktoremu moge zaufac, zadzwonic w razie kazdej watpliwosci,
              zawsze mnie wyslucha i pomoze.to dzieki niemu wszystko potoczylo sie tak szybko
              i nie tracilismy czasu na zbedne ceregiele.
              wielkim oparcie jest dal mnie moj maz, ktory jest niepoprawnym optymista.
              pozdrawiam
              Honorata
              p.s nie wiem kiedy pojde do gina. w sobote powtorze hcg i zadzwonie do niego i
              wtedy sie umowimy.
              ja mam abonament w lux-medzie i tam pracuje moj gin(pracuje tez w invimedzie i
              wlasnie to on mi zrobil IUI) wiec na wizyty bede chodzic do lux-medu
              • misia100 Do 11lipiec1976 18.11.04, 11:23
                Chciałam zapytać ile kosztuje IUI , bo jak nam się nie uda przez 3 cykle to
                lekarz chcem mnie wysłać . Jaki jest całkowity koszt z lekarstwami i zabieg,
                kiedy się go robi , co z nasonkami męźa , jak to przebiega.
                • 17lipiec1976 do misia100 18.11.04, 14:26
                  w invimedzie 700 zl. ja bylam stymulowana clo + pregnyl na pekniecie
                  pecherzykow. leki to byl koszt ok.30 zl.
    • aneczka5001 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 18.11.04, 10:58
      Napisz jutro koniecznie jak wynik.Będe trzymała kciuki.Trzymaj się ciepło, Buźka
      • aneczka5001 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 20.11.04, 10:34
        Honoratko i jak Twoj wynik hcg?? Napisz koniecznie,bo czekam i denerwuję się
        Ania
        • 17lipiec1976 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 20.11.04, 12:09
          wynik bede miala dzis po 18-tej. od razu dam znac. a co u Ciebie?
          pozdrawiam
          • aneczka5001 Re: 17 listopad-test. kto ze mna czeka? 20.11.04, 12:28
            U mnie wsyztsko w porządeczku, nie moge się doczekać wizyty u lakarza,jeszcze
            do dziś nie moge uwierzyć ze to prawda, ze jestem w ciąży. Ale patrze po kilka
            razy na dzień na test...chyba już wariuje ze szczęścia.Pozdrawiam Cie gorąco
            Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka