Dodaj do ulubionych

TYLLLEEE bdan do inv

11.01.05, 22:34
Jestem w szoku, dziś oddałam 7 probówek krwi do badan przygotowujacych di inv
i to dopiero początek.w novum sa bardzo szczegółowe badania do zrobienia,nie
jestem z warszawy więc robiłam je u siebiepędząc do wielu Labo. uważam ,ze to
dobrze ale kosztuje sporo.
Obserwuj wątek
    • piegoosek Re: TYLLLEEE bdan do inv 11.01.05, 23:42
      ja juz na koncu sama pogubilam sie, co robilam, z czego nie smile tez jestem
      zdania, ze te wszystkie badania sa potrzebne smile
      pozdrawiam i powodzenia!!
      • nalo Re: TYLLLEEE bdan do inv 12.01.05, 12:04
        Tak, na same badania wydałam ponad tysiąc, ale co zrobić... czuję się
        bezpieczniej podchodząc do ivf ze świadomością, że tyle rzeczy u mnie
        sprawdzono i wszystko wyszło ok! smile Piegoosku, na jakim jesteś etapie? Wyrobisz
        się przed lutową przerwą w nOvum? Jeśli wszystko pójdzie dobrze, za trzy
        tygodnie będę po punkcji...
        • piegoosek Re: TYLLLEEE bdan do inv 12.01.05, 13:33
          czesc Nalo! nawet nie mialam pojecia o jakiejs przerwie!! ale ufff... chyba sie
          wyrobie wink tzn. punkcja i transferek bedzie na koniec stycznia! ale jak oni to
          wtedy wszystko planuja, jesli wyszloby juz w lutym? zostawiaja pacjentke? po
          zazyciu prawie wszystkich lekow??? wink o matko... mam nadzieje, ze sie zalapie...
          wiesz Nalku, jak to wyglada? ja teraz jestem 13 dzien na decapeptylu, w piatek
          jedziemy do dra L. na wizje lokalna i dopiero okaze sie jak dalej...
          pozdrowionka!!
          • inga30 Re: TYLLLEEE bdan do inv 12.01.05, 13:48
            Badań rzeczywiście masa, ale część z nich nie traci na aktualności nigdy (
            kariotyp, mukowiscydoza), a reszta daje obraz czy nic się nie dzieje takiego do
            wyleczenia. Nalo, Piegoosek ja też nie wiem o przerwie sad , ale myśle że u mnie
            conajmniej punkacja w przyszłym tygodniu, a może i transferek, dziś 4 dzien
            gonalu i menopuru , jutro idę sprawdzić co wysiedziałam.
            • nalo Re: TYLLLEEE bdan do inv 12.01.05, 15:54
              Z tego co wiem, dr Lewandowski i Kozioł wybierają się na urlop jakoś od połowy
              lutego. Ja na szczęście się wyrobię (i widzę że Wy też), bo punkcja i transfer
              wypadną mi pewnie w perwszych dniach lutego. O ile nie będzie jakiejś obsuwy,
              oczywiście. Myślę, że te pacjentki, które nie zdążą z całą procedurą przed
              przerwą, pzedłużą po prostu antykoncepcję...
              Piegoosku, to idziemy prawie łeb w łeb, bo ja dziś jestem 8 dzień na
              decapeptylu, a wizytę u dr L. mam we wtorek smile Jak się czujesz? Bo ja nie mam
              żadnych objawów menopauzy, martwię się więc, czy aby na pewno dostatecznie się
              wyciszę. Człowiek to zawsze sobie wymyśli jakiś problem... sad Trzymam za Was
              kciuki dziewczyny!
              • inga30 Re: TYLLLEEE bdan do inv 12.01.05, 16:13
                Nalo, tym razem mam krótki protokół, ale poprzednio sie wyciszałam diphareliną
                i dopiero pod sam koniec jej brania miałam ze 3 razy takie uderzenia gorąca że
                się rozbierałam z czego mogłam i podkręcałam klimę w pracy. Potrzymajcie za
                mnie kciuki jutro bo ja już panikuję że mam po 20 komórek w każdym jajniku,
                albo że za mało - tak w ramach wymyślania problemu smile. ściskam Inga
                • nalo Re: TYLLLEEE bdan do inv 12.01.05, 18:09
                  Ingo, no to witam w klubie tych, co zawsze mają się czym martwić... wink Kciuki
                  będę trzymać z całej siły! smile
                  • jolak10 Re: TYLLLEEE bdan do inv 14.01.05, 20:43
                    Witajcie dziewczyny, dzięki za informacje.Mam do was troszke pytań, jestem u
                    Wojewódzkiego w novum, powiedział mi,że z badaniami mam przyjechac na
                    antykoncepcji.Wy też cos bierzecie?Jak wygląda to dawanie zastrzyków, długi
                    protokół i w ogóle jak to terminowo sie rozkłada.Idę do novum w marcu na
                    antykoncepcji i co dalej...jak długo będe czekac do punkcji?
                    Pozdrawiam i Ściskam za was kciuki!UDA SIę!!!!!
                    • inga30 Re: TYLLLEEE bdan do inv 14.01.05, 22:52
                      cześć joak10, w długim protokole od 21 dnia cyklu przez 2 tygodnie bierzesz
                      leki które wyciszają jajniki (sztuczna menopauza). Zastrzyki z diphareliny albo
                      decapeptylu robisz sobie sama w brzuch ( brzmi fatalnie ale jest nietrudne i
                      nie boli), potem po wizycie u gina przez ok 2 tygodnie bierzesz leki
                      stymulujące pracę jajników i powstawanie kom. jajowych( też możesz sama, chyba
                      że jakieś domięśniowe - wtedy lepiej pielęgniarkasmile, po tych 2 tygodniach
                      punkcja , a za 3 dni transfer. Czyli wychodzi około miesiąca. W krótkim
                      protokóle - krócej bo bez menopauzy - około 2 tygodni. Dięki za kciuki, no
                      wielką mam nadzieję że się tym razem udasmile. Powodzenia. Inga
                      • jolak10 Re: TYLLLEEE bdan do inv 16.01.05, 19:05
                        dziekuję bardzo za odpowiedzi.Ale co decyduje o wyborze przygotowań,a więc o
                        długim lub krótkim protokole?Też bym chciała krócej, a lekarz na pierwszej
                        wizycie zadecydował,ze będę miała długi p.Pozdrawiam.
                        • inga30 Re: TYLLLEEE bdan do inv 16.01.05, 19:25
                          Właściwie to nie wiem, ale decyduje lekarz, ja za pierwszym razem miałam długi
                          protokół, a teraz mam krótki, bo coś trzeba zmienić,chyba przy pierwszym
                          podejściu cześciej stosują długi.
                          • ma_inka Re: TYLLLEEE bdan do inv 16.01.05, 22:20
                            Ja chyba jestem wyjątkiem bo pierwsze podejście i krótki protokół. A tak wogóle
                            to nie robiłam zbyt wielu badań, a jakie robicie?
                          • jolak10 Re: TYLLLEEE bdan do inv 18.01.05, 22:37
                            Hej, jak sie uda dajcie znać!!!KONIECZNIE!!!
                            • inga30 Re: TYLLLEEE bdan do inv 19.01.05, 10:42
                              jolak10, zagladaj na wątek ICSI styczeń - tam piszemy na bieżąco. Sciskam. Inga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka