Dodaj do ulubionych

ICSI-poczatek lutego

20.01.05, 10:45
Czesc dziewczyny, postanowilam nawiazac nowy watek, na poczatku lutego bede
podchodzic do zabiegu ICSI,jesli ktores z Was rowniez, wpiszcie sie ,
bedziemy sie wspolnie wspierac i podzielac nowymi doswiadczeniami....
Obserwuj wątek
    • inga30 Re: ICSI-poczatek lutego 20.01.05, 10:48
      agness30, zajrzyj na ICSI styczeń, jest tam sporo dziewczyn które biora
      menogony, albo jeszcze nie biorą , tak że wypadnie im pewnie na przełomie
      styczeń/luty, póki co potrzymaj za nas kciuki. Ja mam punkcję jutro. Sciskam.
      Inga
      • nalo Re: ICSI-poczatek lutego 20.01.05, 12:45
        Inga, trzymam kciuki! smile Ja będę miała ICSI właśnie najprawdopodobniej w
        pierwszych dniach lutego. Podchodzę w nOvum. Pierwszy raz...
        • trzykrotka Re: ICSI-poczatek lutego 20.01.05, 12:56
          powiedzcie mi ile to kosztuje??
          • nalo Re: ICSI-poczatek lutego 20.01.05, 13:14
            Zależy od tego gdzie robisz, ile i jakich leków musisz przyjąć. Generalnie
            między 8 a 12 tys. PLN Czasem udaje się taniej, ale też zdarza się, że kobieta
            się słabo stymuluje, a wtedy może wyjść drożej... sad
            • trzykrotka Re: ICSI-poczatek lutego 20.01.05, 14:12
              a Ty gdzie robiłaś? Bo ja jeśli nic się nie zmini to zamierzam w Łodzi w Gamecie
              • agness30 Re: ICSI-poczatek lutego 20.01.05, 14:49
                hej dziewczyny... ja lecze sie w Intermedice w Poznaniu, leki kosztowaly mnie
                1200 zl , a za zabieg bede placic 5600,00, coprawda 20 ampulek menogonu
                sprowadzalam z Grecji , gdyz tam za jedna ampulke placilam 46,00 zl
                • trzykrotka Re: ICSI-poczatek lutego 20.01.05, 14:51
                  długo czekałaś na ten monogon. ja go zazywalam jakies 3 lata temu i za 6
                  ampułek płaciłam wtedy 312 zł
                  • agness30 Re: ICSI-poczatek lutego 20.01.05, 14:57
                    mialam to zaltawione przypadkowo, gdyz kuzynki przyjaciolka mieszka w Grecji i
                    jechala na swieta , stad udalo mi sie taniej.... ale z tego co slyszalam , to
                    menogon-zostal zastapiony od grudnia lekiem o nazwie menopur ktory kosztuje
                    ponad 120 zl.
              • veracrus Re: ICSI-poczatek lutego 23.01.05, 15:39
                Najlepiej jest w Gamecie w Lodzi u Radwana - Goraco polecam. Nie zdziera tak jak
                w Novum. Na stronie maja cennik. Radwan moze i nie pamieta swoich pacjentow i
                zadaje im wciaz te same pytania (to przez to ze ma tyle 'przyszywanych' dzieci),
                ale jest kochany, wspanialy czlowiek. Ja mialm trzy inseminacje i jedno in
                vitro, za pierwszym razem sie udalo. Sciskam was. Bedzie dobrze.
        • agness30 Re: ICSI-poczatek lutego 20.01.05, 14:59
          nalo cos mi sie zdaje ze bedziemy wspolnie wlaczyc w tych samych dniach, jak
          Inga z Inka..... -smile)
          • nalo Re: ICSI-poczatek lutego 20.01.05, 17:56
            No to agness trzymam kciuki! Zaczęłaś już stymulację? Ja od wczoraj jestem na
            Gonalu smile
            • agness30 Re: ICSI-poczatek lutego 20.01.05, 21:07
              zaczynam najprawdopodobniej w poniedzialek, czekam na @, a potem beda szpryce....
              • krewetka3 Re: ICSI-poczatek lutego 20.01.05, 21:57
                Dziewczyny, czy w novum można zacząć stymulację do ICSI jeżeli nie posiadam
                wników bad. cytogenetycznych?? Wyniki będę miała dopiero za 4 tyg. Jutro mam
                wizytę u lekarza tj. 17dc i nie wiem czy będę musiała przedłużyć antykoncepcję i
                dopiero w następnym cyklu podejdę do zabiegu czy będzie to możliwe już w tym cyklu.
                Jak to było u Was?
                Pozdrawiam-k
            • agness30 Re: ICSI-poczatek lutego 21.01.05, 10:13
              hm.... nalo , ja zaczynam dzisiaj stymulacje, wiec punkcje, bedziemy mialy
              prawie rowno... trzymaj sie
              Caly czas obserwuje starania Ingi i Inki , trzymam za nie kciuki , by bylo ok.
              • nalo Re: ICSI-poczatek lutego 21.01.05, 10:19
                agness, dzięki! smile Kto wie, może spotkamy się w sali po punkcji?...

Jeśli chodzi o badania cytogenetyczne - ktoś kiedyś pisał na Bocianie, że
                podchodził nie mając jeszcze wyników. Poszukaj... Zazwyczaj wymagają jednak
                tych badań. Mnie lekarz uprzedził, żebym zaczęła robienie badań do ivf właśnie
                od cytogenetycznych, bo na nie się najdłużej czeka.
                • krewetka3 Re: ICSI-poczatek lutego 21.01.05, 11:04
                  nalo dziękuje za odpowiedź, ja już jednak zadecydowałam, że przesunę starania o
                  1 miesiąc. Chcę aby te przygotowanie przebiegały w miarę możliwości spokojnie,
                  nie chcę się stresować co będzie jeżeli....
                  Za Was trzymam mocno kciuki i kibicuje.
                  • agness30 Re: ICSI-poczatek lutego 21.01.05, 11:11
                    wiecie dziewczyny, ja rowniez jestem zaskoczona , bo nie mialam robic takich
                    badan, jeszcze przedwczoraj zadzwonilam do mojego lekarza i spytalam sie , czy
                    przytpadkiem nie zapomnial o tych badaniach, powiedzial mi , ze nie musze ich
                    robic... nie mam pojecia od czego to zalezy? coprawda wyniki hormonalne mam
                    idealne....
                    • krewetka3 Re: ICSI-poczatek lutego 21.01.05, 11:46
                      agness podaje Ci 1 link na bocianie na ten temat:
                      www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1964&highlight=cytogenetycznych
                      Prócz tego możesz wpisać do wyszukiwarki hasło i napewno znajdziesz wiele wątków
                      na ten temat. Novum wymaga te badania tylko, że nie wiedziałam ze tak długo
                      trzeba czekać na wynik
                      • nalo Re: ICSI-poczatek lutego 21.01.05, 14:35
                        Ja raz poroniłam i lekarka powiedziała mi, że w takim wypadku nie odpuszczą mi
                        tych badań... sad
              • agness30 Re: ICSI-poczatek lutego 31.01.05, 08:31
                Nalo, jak u Ciebie z stymulacja? Na kiedy punkcja? Mnie jutro mija 7 dzien
                stymulacji i ide na usg, mam nadzieje , ze jakies fasolki ujrze.
                pozdrawiam
                • inga30 Re: ICSI-poczatek lutego 31.01.05, 09:36
                  agness30, to już ? ale zleciało. Zycze Ci dziś wielu obiecujacych pecherzyków,
                  trzymam kciuki. pozdrawiam. Inga
                  PS: pisałam Ci na skrzynkę, dostałaś?
    • inga30 badaniacytogenetyczne 21.01.05, 15:45
      Novum wymaga badań cytogenetycznych, inne kliniki różnie. Dobre hormony nie
      mają związku z genetyką. Ewidentnym wskazaniem są oczywiście poronienia, zły
      wywiad genetyczny(choroby w rodzinie), ale równiez słabe plemniki mogą
      sygnalizować jakiś problem u meza. Dlatego badania cytogenetyczne robi się
      obojgu małżonkom. pozdrawiam. Inga.
      PS: dzieki za kciuki i kibicowaniesmile)
    • agness30 Re: ICSI-poczatek lutego 31.01.05, 10:03
      Dostalam Ingo, dziekuje za odp. wlasnie dzwonilam do lekarki mam przyjsc w
      srode w 8 dniu , dziewczyny powiedzcie mi, czy Wy rowniez zle sie czulyscie
      podczas stymulacji, biore menogon 2ampulki dziennie domiesniowo, i czesto mam
      bole glowy, nie wiem czy to normalne? jestem taka gapa , ze z tego wszystkiego
      zapomnialam sie spytac lekarza.
      • ma_inka Re: ICSI-poczatek lutego 01.02.05, 19:26
        Trzymam za was kciuki dziewczyny i oby wam się lepiej udało niż mnie sad Inga to
        nasza nadzieja...
        Ja brałam 2x gonal i nie czułam żadnych efektów ubocznych stymulacji oprócz
        rozdrażnienia 4-5 dzień stymulacji, dopiero ok 8-9 dnia napęczniał mi brzuch,
        ale to ponoć normalne.pozdrawiam Inka
        • agness30 Re: ICSI-poczatek lutego 02.02.05, 09:01
          Ja rowniez pokladam w Indze nadzieje... Inka , bedziesz jeszcze raz probowac ,
          w tej samej klinice? Wiesz czytam troszke forum Bociana i jakos zbyt
          rewelacyjnie o Twojej klinice nie wypowiadaja sie dziewczyny, o Intermedice
          (tam gdzie podchodze rowniez), dzisiaj usg pecherzykow.... sama jestem ciekawa
          coz ujze na monitorku....
          • ma_inka Re: ICSI-poczatek lutego 03.02.05, 20:11
            Tak mam zamiar podchodzic tam jeszcze raz. Myślę że najlepsza klinika jest tam
            gdzie się uda. Póki co nie narzekam na "obsługę" nawet mnie zaskoczyli, dzwonią
            sami, dopytują się, rezerwują lekarstwa w aptece i do tego są naprawdę
            przesympatyczni i mili. Ja podchodziłam do INF i to był błąd (ale niestety tego
            nikt nie mógł przewidzieć) dlatego jeszcze raz tu startuję do ICSI. Szczerze
            mówiąc przerażają mnie dojazdy do innej, a która klinika jest najlepsza?
            Jeszcze ten raz tutaj, gdyby było 3 podejście to myślę że Novum.
            A pęcherzyków masz ładnie smile trzymam kciuki aby były dojrzałe i ładnie się
            rozwijały pozdrawiam Inka
        • agness30 Re: ICSI-poczatek lutego 02.02.05, 23:12
          witam... dzisiaj bylam u gina w 8dniu stymulacji, endo- 9mm, w prawym jajniku 10
          pecherzykow po 10mm, w lewym rowniez 10 po 10mm, jakos tak wydaje mnie sie ich
          duzo.... przewidywana punkcja na wtorek, srode.....
          caluski, trzymam kciukasy za wszystkie starajace sie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka