agness30 20.01.05, 10:45 Czesc dziewczyny, postanowilam nawiazac nowy watek, na poczatku lutego bede podchodzic do zabiegu ICSI,jesli ktores z Was rowniez, wpiszcie sie , bedziemy sie wspolnie wspierac i podzielac nowymi doswiadczeniami.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inga30 Re: ICSI-poczatek lutego 20.01.05, 10:48 agness30, zajrzyj na ICSI styczeń, jest tam sporo dziewczyn które biora menogony, albo jeszcze nie biorą , tak że wypadnie im pewnie na przełomie styczeń/luty, póki co potrzymaj za nas kciuki. Ja mam punkcję jutro. Sciskam. Inga Odpowiedz Link Zgłoś
nalo Re: ICSI-poczatek lutego 20.01.05, 12:45 Inga, trzymam kciuki! Ja będę miała ICSI właśnie najprawdopodobniej w pierwszych dniach lutego. Podchodzę w nOvum. Pierwszy raz... Odpowiedz Link Zgłoś
trzykrotka Re: ICSI-poczatek lutego 20.01.05, 12:56 powiedzcie mi ile to kosztuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
nalo Re: ICSI-poczatek lutego 20.01.05, 13:14 Zależy od tego gdzie robisz, ile i jakich leków musisz przyjąć. Generalnie między 8 a 12 tys. PLN Czasem udaje się taniej, ale też zdarza się, że kobieta się słabo stymuluje, a wtedy może wyjść drożej... Odpowiedz Link Zgłoś
trzykrotka Re: ICSI-poczatek lutego 20.01.05, 14:12 a Ty gdzie robiłaś? Bo ja jeśli nic się nie zmini to zamierzam w Łodzi w Gamecie Odpowiedz Link Zgłoś
agness30 Re: ICSI-poczatek lutego 20.01.05, 14:49 hej dziewczyny... ja lecze sie w Intermedice w Poznaniu, leki kosztowaly mnie 1200 zl , a za zabieg bede placic 5600,00, coprawda 20 ampulek menogonu sprowadzalam z Grecji , gdyz tam za jedna ampulke placilam 46,00 zl Odpowiedz Link Zgłoś
trzykrotka Re: ICSI-poczatek lutego 20.01.05, 14:51 długo czekałaś na ten monogon. ja go zazywalam jakies 3 lata temu i za 6 ampułek płaciłam wtedy 312 zł Odpowiedz Link Zgłoś
agness30 Re: ICSI-poczatek lutego 20.01.05, 14:57 mialam to zaltawione przypadkowo, gdyz kuzynki przyjaciolka mieszka w Grecji i jechala na swieta , stad udalo mi sie taniej.... ale z tego co slyszalam , to menogon-zostal zastapiony od grudnia lekiem o nazwie menopur ktory kosztuje ponad 120 zl. Odpowiedz Link Zgłoś
veracrus Re: ICSI-poczatek lutego 23.01.05, 15:39 Najlepiej jest w Gamecie w Lodzi u Radwana - Goraco polecam. Nie zdziera tak jak w Novum. Na stronie maja cennik. Radwan moze i nie pamieta swoich pacjentow i zadaje im wciaz te same pytania (to przez to ze ma tyle 'przyszywanych' dzieci), ale jest kochany, wspanialy czlowiek. Ja mialm trzy inseminacje i jedno in vitro, za pierwszym razem sie udalo. Sciskam was. Bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
agness30 Re: ICSI-poczatek lutego 20.01.05, 14:59 nalo cos mi sie zdaje ze bedziemy wspolnie wlaczyc w tych samych dniach, jak Inga z Inka..... -) Odpowiedz Link Zgłoś
nalo Re: ICSI-poczatek lutego 20.01.05, 17:56 No to agness trzymam kciuki! Zaczęłaś już stymulację? Ja od wczoraj jestem na Gonalu Odpowiedz Link Zgłoś
agness30 Re: ICSI-poczatek lutego 20.01.05, 21:07 zaczynam najprawdopodobniej w poniedzialek, czekam na @, a potem beda szpryce.... Odpowiedz Link Zgłoś
krewetka3 Re: ICSI-poczatek lutego 20.01.05, 21:57 Dziewczyny, czy w novum można zacząć stymulację do ICSI jeżeli nie posiadam wników bad. cytogenetycznych?? Wyniki będę miała dopiero za 4 tyg. Jutro mam wizytę u lekarza tj. 17dc i nie wiem czy będę musiała przedłużyć antykoncepcję i dopiero w następnym cyklu podejdę do zabiegu czy będzie to możliwe już w tym cyklu. Jak to było u Was? Pozdrawiam-k Odpowiedz Link Zgłoś
agness30 Re: ICSI-poczatek lutego 21.01.05, 10:13 hm.... nalo , ja zaczynam dzisiaj stymulacje, wiec punkcje, bedziemy mialy prawie rowno... trzymaj sie Caly czas obserwuje starania Ingi i Inki , trzymam za nie kciuki , by bylo ok. Odpowiedz Link Zgłoś
nalo Re: ICSI-poczatek lutego 21.01.05, 10:19 agness, dzięki! Kto wie, może spotkamy się w sali po punkcji?... Jeśli chodzi o badania cytogenetyczne - ktoś kiedyś pisał na Bocianie, że podchodził nie mając jeszcze wyników. Poszukaj... Zazwyczaj wymagają jednak tych badań. Mnie lekarz uprzedził, żebym zaczęła robienie badań do ivf właśnie od cytogenetycznych, bo na nie się najdłużej czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
krewetka3 Re: ICSI-poczatek lutego 21.01.05, 11:04 nalo dziękuje za odpowiedź, ja już jednak zadecydowałam, że przesunę starania o 1 miesiąc. Chcę aby te przygotowanie przebiegały w miarę możliwości spokojnie, nie chcę się stresować co będzie jeżeli.... Za Was trzymam mocno kciuki i kibicuje. Odpowiedz Link Zgłoś
agness30 Re: ICSI-poczatek lutego 21.01.05, 11:11 wiecie dziewczyny, ja rowniez jestem zaskoczona , bo nie mialam robic takich badan, jeszcze przedwczoraj zadzwonilam do mojego lekarza i spytalam sie , czy przytpadkiem nie zapomnial o tych badaniach, powiedzial mi , ze nie musze ich robic... nie mam pojecia od czego to zalezy? coprawda wyniki hormonalne mam idealne.... Odpowiedz Link Zgłoś
krewetka3 Re: ICSI-poczatek lutego 21.01.05, 11:46 agness podaje Ci 1 link na bocianie na ten temat: www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1964&highlight=cytogenetycznych Prócz tego możesz wpisać do wyszukiwarki hasło i napewno znajdziesz wiele wątków na ten temat. Novum wymaga te badania tylko, że nie wiedziałam ze tak długo trzeba czekać na wynik Odpowiedz Link Zgłoś
nalo Re: ICSI-poczatek lutego 21.01.05, 14:35 Ja raz poroniłam i lekarka powiedziała mi, że w takim wypadku nie odpuszczą mi tych badań... Odpowiedz Link Zgłoś
agness30 Re: ICSI-poczatek lutego 31.01.05, 08:31 Nalo, jak u Ciebie z stymulacja? Na kiedy punkcja? Mnie jutro mija 7 dzien stymulacji i ide na usg, mam nadzieje , ze jakies fasolki ujrze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
inga30 Re: ICSI-poczatek lutego 31.01.05, 09:36 agness30, to już ? ale zleciało. Zycze Ci dziś wielu obiecujacych pecherzyków, trzymam kciuki. pozdrawiam. Inga PS: pisałam Ci na skrzynkę, dostałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
inga30 badaniacytogenetyczne 21.01.05, 15:45 Novum wymaga badań cytogenetycznych, inne kliniki różnie. Dobre hormony nie mają związku z genetyką. Ewidentnym wskazaniem są oczywiście poronienia, zły wywiad genetyczny(choroby w rodzinie), ale równiez słabe plemniki mogą sygnalizować jakiś problem u meza. Dlatego badania cytogenetyczne robi się obojgu małżonkom. pozdrawiam. Inga. PS: dzieki za kciuki i kibicowanie) Odpowiedz Link Zgłoś
agness30 Re: ICSI-poczatek lutego 31.01.05, 10:03 Dostalam Ingo, dziekuje za odp. wlasnie dzwonilam do lekarki mam przyjsc w srode w 8 dniu , dziewczyny powiedzcie mi, czy Wy rowniez zle sie czulyscie podczas stymulacji, biore menogon 2ampulki dziennie domiesniowo, i czesto mam bole glowy, nie wiem czy to normalne? jestem taka gapa , ze z tego wszystkiego zapomnialam sie spytac lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_inka Re: ICSI-poczatek lutego 01.02.05, 19:26 Trzymam za was kciuki dziewczyny i oby wam się lepiej udało niż mnie Inga to nasza nadzieja... Ja brałam 2x gonal i nie czułam żadnych efektów ubocznych stymulacji oprócz rozdrażnienia 4-5 dzień stymulacji, dopiero ok 8-9 dnia napęczniał mi brzuch, ale to ponoć normalne.pozdrawiam Inka Odpowiedz Link Zgłoś
agness30 Re: ICSI-poczatek lutego 02.02.05, 09:01 Ja rowniez pokladam w Indze nadzieje... Inka , bedziesz jeszcze raz probowac , w tej samej klinice? Wiesz czytam troszke forum Bociana i jakos zbyt rewelacyjnie o Twojej klinice nie wypowiadaja sie dziewczyny, o Intermedice (tam gdzie podchodze rowniez), dzisiaj usg pecherzykow.... sama jestem ciekawa coz ujze na monitorku.... Odpowiedz Link Zgłoś
ma_inka Re: ICSI-poczatek lutego 03.02.05, 20:11 Tak mam zamiar podchodzic tam jeszcze raz. Myślę że najlepsza klinika jest tam gdzie się uda. Póki co nie narzekam na "obsługę" nawet mnie zaskoczyli, dzwonią sami, dopytują się, rezerwują lekarstwa w aptece i do tego są naprawdę przesympatyczni i mili. Ja podchodziłam do INF i to był błąd (ale niestety tego nikt nie mógł przewidzieć) dlatego jeszcze raz tu startuję do ICSI. Szczerze mówiąc przerażają mnie dojazdy do innej, a która klinika jest najlepsza? Jeszcze ten raz tutaj, gdyby było 3 podejście to myślę że Novum. A pęcherzyków masz ładnie trzymam kciuki aby były dojrzałe i ładnie się rozwijały pozdrawiam Inka Odpowiedz Link Zgłoś
agness30 Re: ICSI-poczatek lutego 02.02.05, 23:12 witam... dzisiaj bylam u gina w 8dniu stymulacji, endo- 9mm, w prawym jajniku 10 pecherzykow po 10mm, w lewym rowniez 10 po 10mm, jakos tak wydaje mnie sie ich duzo.... przewidywana punkcja na wtorek, srode..... caluski, trzymam kciukasy za wszystkie starajace sie... Odpowiedz Link Zgłoś