Dodaj do ulubionych

zapalenie przydatków

25.01.05, 19:02
czy może ktoś mi poradzić jak zapobiegać nawracającym zapaleniom przydatków?
nie mam pojęcia jak tego uniknąć, po ostatniej kuracji antybiotykowej nie
zdąrzyłam nawet się zaszczepić (podobno jest taka szczepionka, która działa
na infekcje dróg rodnych) a już zapalenie wróciło, może ma ktoś jakiś domowy
albo naturalny sposób jak tego unikać?? help...
Obserwuj wątek
    • owocowa2 Re: zapalenie przydatków 26.01.05, 12:53
      Drogi asiulku31.
      Z naturalnych metod polecam co kąpiela borowinowe. Są do nabycia na stoiskach
      TOłPA najczęściej w supermarketach. Trzeba kupić tę o nazwie "Fizjoaktywna
      kąpiel w chorobach narządu ruchu". Nie przejmuj się tą nazwą to jest koncentrat
      borowiny ona doskonale leczy torbielowatość i stany zapalne jajników. Sposób
      przygotowania kąpieli znajdziesz na butelce. Koszt 1 butelk 34.90. Ja jedną
      butelkę rozlewam na 3 kąpiele i przestały mi się po tym twożyć torbielki na
      jajnikach( wiem bo robiłam usg). Kiedyś też miałam zapalenie jajników jako 14
      letnia dziewczynka. Borowina łagodzi bóle kręgosłupa oraz jest bardzo pomocna
      na wszelkiego rodzaju stany zapalne w okolicach narządu rodnego. A do picie
      proponuję zestaw ziół ojca Klimuszki na zapalenie jajników. Nie mam przy sobie
      książki ale jutro sprawdze w domu i Ci napiszę jeśli będziesz chciała.
      Pozdrawiam gorąco i zyczę powodzenia.
      • adzienia Re: zapalenie przydatków 26.01.05, 13:25
        Zapalenie przydatków - z ksiażki Wróćmy do ziół, Klimuszki

Stan zapalny występuje najczęściej w jajowodch, a niekiedy rónocześnie w
        jajowaodach i jajnikch. Zapalenie przydatkó może byćostrei przewlekłe. Leczenie
        stanó zapalncyh powinno sięzacząć jak najwczesniej. Równocześnie z podawaniem
        chorej leków farmaceutycznych trzeba stosowaćzioła
        po 50 g>
        lisć rozmarynu, mącznicy, kwiat stokrotki, jasnoty białej, tarniany, lisć
        pokrzywy, ziele rdestu ptasiego, przywrotnika, drapacza, korzeń mniszka
        lekarskiego, owoc róży.
        Pić3 razy dziennie przed posiłkiem.
        Zióła do irygacji
        po 50 g:
        Kora dębu, lisć pokrzywy, szałwii, koszyczki rumianku, arniki, ziele
        macierzanki, skrzypu polnego.
        Zióła zmieszać. Na każdy brać 3 łyżki mieszanki, zalać litrme wody, gotować 5
        minut, odstawic pod przykryciem na 30 minut, przecedzić. Wieczorem
        robićirygacjępochwy w pierwszym tygodniu codziennie, w drugim i trsecim co
        drugi dzień. W sumie tylko przez 3 tygodnie.
        Pozdrawaim
      • asiulek31 Re: zapalenie przydatków 26.01.05, 13:56
        Dziękuję wam dziewczynki, jesteście super, wypróbuję te metody i napiszę jakie
        są rezultaty. Pozdrawiam!!
    • ulab7 Re: zapalenie przydatków 31.01.05, 13:00
      czesc,
      chce dodać,że miałam problemy z zapaleniem przydatków po łyżeczkowaniu martwego
      płodu, faszerowano mnie antybiotykami i koleżanka poleciła mi senatorium. Byłąm
      więc na własny koszt w senatoruim w Krynicy Górskiej, tylko 2 tyg. Miałam
      kąpiele borowinowe i jeszcze jakieś wkłady borowinowe dopochwowe i dopiero te
      zabiegi mi pomogły. Polecam! Pszesympatyczny starszy Pan ginekolog przy tym
      senatorium. On twierdzi i moim zdaniem ma racje, że troche te zabiegi są
      niedoceniane obecnie przez lekarzy. Takie zabiegi Ci polecam, bo siedzi sie
      odpowiednio dużo zanużonym w tych borowinach, w warunkach domowych trudno to
      tak zorganizować. A te zabiegi nie śa wcale takie drogie. Mi zależało na
      czasie, dlatego zamiast na nartach, siedziałąm w borowinach.
      Pozdrawiam serdecznie, życze zdrowia
      Ula
      • kkkkk4 Re: SZCZEPIONKA 03.02.05, 10:01
        Ta szczepionka to Solcotrihovac (mogłam zrobić błąd - ale tak sie czyta) firmy
        SOLCO - obecnie dystr. ICN Polfa Rzeszów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka