Dodaj do ulubionych

CLO i ziółka!!

23.02.05, 12:52
Mam pytanie - czy można łączyć CLO i ziółka (mieszankę płodności). W
poprzednim cyklu brałam CLO i nic, w następnym też mam brać zmniejszoną
ilość, by lepiej rosło endometrium. Ziółka chciałam zacząć pić sama z siebie,
nie pytałam lekarza, ale pytam Was. Nie zaszkodzą, pomogą ?
Obserwuj wątek
    • ariana1 Re: CLO i ziółka!! 24.02.05, 14:49
      Ja biorę jedno i drugie. Ziółka mają na celu to samo co clo: pobudzić jajniki
      do pracy. Uważam ,że jeżeli nawet nie pomogą to na pewno nie zaszkodzą.
      • grazyna73 Re: CLO i ziółka!! 24.02.05, 20:22
        dzięki ariana1. Własnie od dziś zaczełam pić to świństwo, na razie ochydne, ale
        pewnie da się przyzwyczaić, chłodniejsze nieco lepsze choć składnik rdest ptasi
        jakoś źle mi się kojarzy w smaku i zapachu smile))).
        Jakie są u Ciebie efekty? Jak tam z CLO?
        Ja biorę 2x1/2 od 5-9 dc.
        • pom Re: CLO i ziółka!! 24.02.05, 21:40
          Cześć, Dziewczyny. Pije mieszankę ziołową na pobudzenie pracy jajników od
          4.02.05, a obecnie jestem w 6dc i na clo. Powiem tak: NIE WIEM, czy to dobrze,
          czy to źle. Macie rację - i jedno, i drugie ma na celu wspomóc prace jajników.
          Ale nie zgodzę się z tym, że ziółka jak nie pomogą, to nie zaszkodzą. NIE WIEM,
          czy robię dobrze (gin. oczywiście jest nieświadom niczym niewinna lelija) ale
          bardziej CZUJĘ, że tak bedzie lepiej. Po tej mieszance zdecydowanie poprawił mi
          się śluz i czuję, że coś na dole brzucha się dzieje. Mam w 10 dc USG i się
          okaze. Jestem PCOwiczką i wcale nie wykluczone, że clo nie zadziała, za to
          ziółka i owszem, na co gin stwierdzi, że clo pieknie wpłynęło na wzrost
          pęcherzyków.smile))
    • ariana1 Re: CLO i ziółka!! 24.02.05, 22:19
      U mnie są takie efekty,że urósł mi duży pęcherzyk ( sprawdzałam na USG), ładne
      endo i mam 20 dc. Czekam co dalej smile Natomiast a'propos ziółek: one poprawiają
      ogólnie stan organizmu, każde z tych ziół wspmaga coś innego: wydalanie,
      trawienie, apetyt itp. A wiadomo ,że jak organizm zdrowszy to zwiększa się
      szansa na ciążę.
      • grazyna73 Re: CLO i ziółka!! 25.02.05, 10:33
        Ładne te Twije wyniki. Będę pić ziółka, na USG idę w przyszłym tygodniu
        czwartek-piątek (9-10 dc), zobaczymy efekty. Dodatkowo piję czerwone wino, bo
        lubię i poprawia ukrwienie narządów wewnetrznych.
    • martyna35 Re: CLO i ziółka!! 24.02.05, 22:20
      cześć!zioła niby nie są tak silne jak leki,mają tylko wspomóc,ale ja jednak
      boję się nadmiaru stymulacji.W ogóle lekarz zalecił mi CLO 1x1/2 tabl.,czy to
      nie za mało?
      • pom Re: CLO i ziółka!! 24.02.05, 23:15
        Podszedł do sprawy bardzo ostrożnie, to prawda. Być może miał swoje powody, tego
        nie wiemy. Jeśli nie zadziała, to pewnie w następnym cyklu dawkę Ci zwiększy.
        • martyna35 Re: CLO i ziółka!! 24.02.05, 23:34
          ja już kiedyś brałam CLO i był problem z niepękaniem pęcherzyków,wiec to moze
          dlatego
          • pom Re: CLO i ziółka!! 24.02.05, 23:36
            Clo nie działa w każdym przypadku. Jesli już kiedyś brałaś clo i teraz nic z
            tego nie wyjdzie, to może czas pomyśleć o innym leku. Zapytaj swoją ginkę.
            • martyna35 Re: CLO i ziółka!! 24.02.05, 23:50
              tak ,ale to było7,8 lat temu kiedy miałam problemy z pierwsza ciążą.Teraz
              staramy się o drugie dziecko.Zobaczę,mam leki na 3 cykle.a potem zobaczę.
    • dorota992 Re: CLO i ziółka!! 25.02.05, 13:25
      Dużo czytałam na ten temat, również pytałam lekarza. Z jednego jak i drugiego
      źródła dowiedziałam się, że nie wolno łączyć ziół z lekami hormonalnymi. Efekt
      jest odwrotny. Dlatego ja , biorąc CLO nie łykam ziół!
      • ariana1 Re: CLO i ziółka!! 25.02.05, 16:25
        A dlaczego? Jestem ciekawska i lubię wiedzieć coś co można wytłumaczyć " na
        chłopski rozum". Zatem ciekawi mnie jak ziółka + clo mają wywołać odwrotny
        efekt.
        • pom Re: CLO i ziółka!! 28.02.05, 17:50
          Własnie wróciłam od gina - zapytałam o ziółka, oczywiście. Ucieszył się wręcz,
          że je piję, stwierdził, że leczenie farmakologiczne nie wyklucza stosowania ziół.
          Leczę się w związku z PCO.
    • ariana1 Re: CLO i ziółka!! 28.02.05, 17:56
      A nie mówiłam smile)
      • grazyna73 Re: CLO i ziółka!! 01.03.05, 09:24
        ...piję i nie wiem, czy coś to pomoże...dziewczyny ile razy dziennie pijecie te
        ziółka, ja 1-2 razy.
        • sandra1001 Re: CLO i ziółka!! 01.03.05, 10:22
          Witam. Ja piję ziółka dwa razy dziennie: rano i wieczorem po szklaneczce.
          Oprócz tego w tym cyklu brałam duphaston i teraz czekam na @. A od następnego
          cyklu mam zamiar jeszcze brać wiesiołek. Idę do gin i zobaczę jakie tabletki mi
          zapisze. Poprzednio bralam dwa cykle Clo x 1 tabl, dwa cykle Clo x 2 tabl. I
          teraz tak wyszło, że dwa cykle będę miała puste tj bez Clo, więc testuję ziółka
          Ojca Grzegorza Sroki. Zobaczymy co z tego będzie. Pozdrawiam.
          • ariana1 Re: CLO i ziółka!! 01.03.05, 14:36
            Ja piję 2x dziennie, rano i wieczorkiem. Nie są takie złe, można się w każdym
            razie przyzwyczaić. Obym się tylko za bardzo nie przyzwyczaiła smile bo
            chciałabym je jak najszybiciej zajść w ciążę i je odstawić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka