Dodaj do ulubionych

Po analogach (Dipherelina i inne)...

25.02.05, 19:21
Dziewczyny, czy mozecie napisac w jakim czasie dstlyscie miesiaczke po
analogach. Ja jestem juz "na wylocie" tzn. koncze ostatni zastrzyk
Diphereliny i czekam na miesiaczke. Czy myslicie, ze powinnam od razu
zalozyc, ze beda trudnosci i udac sie do specjalistycznej kliniki, czy
poprobowac naturalnie? Czy przebadac partnera? (naseinie, posiew itp).
Napiszcie jak to bylo u Was, ja postapilyscie, jak teraz byscie postapily?
Dodam, ze u mnie endo. zostala wykrya przypadkowo i nie byla zwiazana z
nieplodnoscia, i wczesniej nie leczylam sie nigdy na nieplodnosc, mialam po
prostu wykryta torbiel i laparo.
Pozdrawiam i czekam na Wasze doswiadczenia
Ania
Obserwuj wątek
    • agat78 Re: Po analogach (Dipherelina i inne)... 26.02.05, 17:07
      Witam,
      ja jestem w trakcie brania diphereliny. Jestem juz po pierwszym zastrzyku, za
      tydzień czeka mnie drugi a za miesiąc trzeci i ostatni. Słyszałam od dziewczyn,
      że @ przychodziła sama w ciągu 70 dni od podania ostatniego zastrzyku. Ale może
      zdarzyć się tak, że jeśli nie przyjdzie to będzie trzeba ją wywoływać. Może
      zdarzyć sie też tak, że zajdzie się w ciążę czekając na @.
      Powiedz jak ją torleujesz? Czy masz jakieś działania nieporządane typu:
      uderzenia gorąca, suchość pochwy itp.

Czy wogóle staraliście się już o dzidzię i mieliście jakieś problemy czy
      jeszcze nie? Bo nie wiem co Ci doradzić w sprawie badań. Jeśli dopiero
      zaczniecie się starać to warto popróbowac naturalnie. A co na to Twój lekarz
      prowadzący? Rozmawiałaś z nim o starańiach? Jak on to widzi?

Pozdrawiam
      • am_par Re: Po analogach (Dipherelina i inne)... 01.03.05, 10:07
        Witam, ja brałam diphereline przez 3 miesiące i powiem szczerze ze czułam się
        niespecjalnie. Miałam straszne uderzenia gorąca i o ile w dzień jakoś sobie z
        tym radziłam to noce były mniej przyjemne. sad( Pociłam się jak mysz i przez to
        prawie codziennie musiałam myc włosy, ale teraz juz jestem po i własnie
        dokładnie po 60 dniach dostałam okres.
        Nie ukrywam, że pomimo tych wszystkich niedogodności związanych z efektami
        ubocznymi leku to te 5 m-cy bez @( i bez towarzyszących jej bólom) było super. A
        teraz pora znowu wrócić do szarej rzeczywistości, chociaz licze że może coś się
        jednak wydarzy...
        Czego serdecznie życze i sobie i Wam wink
        • ap77 Re: Po analogach (Dipherelina i inne)... 01.03.05, 22:28
          drogie Dziewczyny!
          Dzieki za odp. Co do Diphereliny, to ja pierwsze 4 zastzryki znosialm ok,tzn,
          udereznia byly mniej uciazliwe, za to 2 ostatnie a zwl. ostatnim, szosty daje
          mi niezle w kosc. Dzis nawet spoznilam sie do pracy,bo musialam odczekac az
          minie uderzenie-lalo sie ze mnie strozkami i myslalam, ze zemdleje w windzie!
          Koszmar!

Ja jeszcze nie wiem czy jestem plodna, czy nie. bo endometrioza zostala wykryta
          zupelnie przypadkiem 9bole brzucha), a nie w zwiazku ze staraniami. No, ale
          teraz to juz bardzo chce zajsc, zeby potem nie bylo za pozno. Moze pol roku
          postaram sie naturalnie? A nasionak zbadam na wlsna reke.
          Pozdrawiam
          Ania

Ps. Duzo o Dipherelinie i endo. jest na bocianie...www.nasz-bocian.pl
          • agat78 Re: Po analogach (Dipherelina i inne)... 02.03.05, 07:49
            Ja Cię znam z bociana. Masz tam nick lewana big_grin Czytam Twoje posty.

Dziewczyny, ile my musimy znosić i wytrzymywać, żeby mieć dzieciątko?? crying Ja za
            3 dni biorę następny zastrzyk i już się boję skutków :o

Pozdrawiam
            • jasko_mama Re: Po analogach (Dipherelina i inne)... 02.03.05, 22:45
              Ja brałam Zoladex - 6 zastrzyków. 10 tyg po ostatnim zastrzyku dostałam okres
              (4 tyg działanie leku+2tyg przejściowe +4tyg normalny cykl). No i w pierwszym
              cyklu po miesiączce zaszłam w ciążę smile Mnie nie proponowano żadnego leczenia,
              ani wspomagania tylko było zalecenie: jeżeli ciąża nie pojawi sie w ciągu pół
              roku po zoladexie to trzeba sie tym zająć-powiedziano. Teraz mój cud ma już 1,5
              roku, a ja mysle o następnym smile Zycze Wam takiego samego rozwiązania!
              pozdrawiam basia
              • agat78 Do jasko_mama 03.03.05, 08:18
                Gratuluję maluszka big_grin
                Ale mnie pocieszyłaś. Ja wprawdzie biore dipherelinę, ale mam nadzieję, że po
                nim szybko zajdę.

Pozdrawiam cieplutko
                • ap77 Re: Hej 03.03.05, 17:45

• ap77 Re: Hej 03.03.05, 17:49
                  Agat, milo mi, ze skoajarzylas, tak lewana (to jedna z bohaterek Caldwella) to
                  ja!

Jasko_Mama mam nadzieje, ze my rowniez "skonczymy" jak TYsmile
                  Pozdro
                  Ania
                  • agat78 Do ap77 04.03.05, 08:04
                    Sie ma tą spostrzegawczość wink hihihi
                    A ten nick ap77 to skąd wymyśliłaś? Czyżby z inicjałó imienia i nazwiska i
                    rocznika urodzenia?

Ja jutro biorę drugi zastrzyk diphereliny. Ciekawe jak się będe czułą. Ten cykl
                    zleciał mi ładnie bez większych dolegliwości.
                    Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka