10.04.05, 17:28
Obserwuj wątek
    • elutka_111 Re: :- 10.04.05, 17:33
      A cóż to za minka???
      • rotkaeppchen1 Re: :- 10.04.05, 17:42
        ech, szkoda gadac. Mam okres. Za wczesnie mi sie wyslalo, zalozylam nowywatek.
    • elutka_111 Re: :- 10.04.05, 17:46
      Przykro mi bardzosad Trzymam kciuki, zobaczysz, będzie dobrzewink Nadzieje umiera
      ostatnia - pamiętaj o tymsmile
      • rotkaeppchen1 Re: :- 10.04.05, 17:49
        No wiem, wiem jeszcze nie dramatyzuje ale sie martwie i czuje sie zawiedziona.
        Dzieki Elutka za pocieszenie.
        • elutka_111 Re: :- 10.04.05, 17:55
          Nie ma a cowink Zobaczysz ... za jakiś czas Ty mnie będziesz pocieszaćwink Musimy
          trzymać się razemwink
          • rotkaeppchen1 Re: :- 10.04.05, 17:59
            Pewnie, ze musimy... wiesz co? Ja Ciebie nie znam, bo dopiero od jakiegos czasu
            jestem na forum, moze napiszesz mi krotko jak to jest u Ciebie? (jezeli masz
            ochote). Masz bardzo sympatyczny nick, czy jak to sie nazywa, poza tym bardzo mi
            milo ze odpowiedzialas na moj watek.
            PS odpowiedz w sprawie duphastonu jest w poprzednim watku.
            • elutka_111 Re: :- 10.04.05, 18:10
              A więc u mnie jest taksmile Byłam u doktorka, bo od zawsze (około 6 lat) mam
              bardzo nieregularne cykle, czyli miesiączkę mam z 3-4 razy do rokusad Na to
              ginek stwierdził, że prawdopodobnie nie mam owulacji, a więc mogę mieć kłopoty
              z zajściem w ciążęsad((( Robił mi kilkakrotnie USG i niby był pęcherzyk, ale nie
              jestem pewna, czy była owulacjasad Byłam też u endokrynologa z tym, miałam
              badaną tarczycę i hormony, ale wszystko z tym jest w największym pożądku, moje
              hormonu są niemal książkowesmile Więc ginek zapisał mi luteinę, na wywołanie
              okresy, niestety powinna zadziałać, a nie zadziałała, więc zrobił mi kolejne
              USG i powiedział, że śluzówka ma około 10 mm i powinna się już złuszczyć. Więc
              przepisał mi nowy lek na wywołanie - właśnie orgametril, mam go brać przez 10
              dni po 2 tabletki dziennie, już biorę 5 dni i nicsad A okres powinien się
              pojawić a trakcie brania, ponieważ jest to silniejsza tabletka niż luteinasad A
              ja poza bólem piersi i ogólnym złym samopoczuciem nie czuję nicsad A piersi bolą
              mnie jak na okres, tyle że już ok kilkunastu dnisad może od 10sad, podejżewam, że
              przyczyną jest zażywanie hormonów.
              Pozdrawiam cieplutkosmile
              • rotkaeppchen1 Re: :- 10.04.05, 18:29
                A na pewno nie jestes w ciazy? Tak tylko pytam, dla pewnosci.
                Dzieki za odpowiedz. Ja tez mialam praktycznie od zawsze nieregularne
                miesiaczki, tez zdarzalo sie, ze ze trzy rocznie. Niestety mialam pecha,
                poniewaz wszyscy lekarze u ktorych bylam bagatelizowali ten problem. Jedna pani
                doktor nawet powiedziala, ze jak zajde w ciaze, to mi sie hormony ureguluja.
                Ciekawe jak mialam zajsc, nie majac w ogole okresu? Poza tym wtedy nie mialam
                meza, wiec bardzo mnie zezloscilo, ze proponuje mi takie "leczenie". Do mojej
                obecnej lekarki poszlam po raz pierwszy prawie dwa lata temu. Jest naprawde
                swietna, nie tylko ginekolog, ale tez endokrynolog i chirurg miekki w jednymsmile
                A poniewaz jest matka mojego kolegi z dziecinstwa, zajela sie mna nie tylko
                fachowo ale tez z sercem. (Wczesniej do niej nie poszlam bo sie wstydzilam
                "cioci" O JA GLUPIA!) Tak jak Ci pisalam w innym poscie, dostalam luteine, potem
                rugevidon. W sierpniu ubieglego roku zaszlam w ciaze, ale niestety w osmm
                miesiacu poronilam. Bardzo to przezylam, o ciazy wiedzialam 3 tygodnie, czulam
                sie chyba jak najprawdziwsza szczesliwa matka. Ale nie wyszlo. Od pazdziernika
                biore duphaston, a od miesiaca bromergon i jodid, poniewaz mialam za duzo
                prolaktyny i lekka niedoczynnosc tarczycy. No a dzis znowu okres... A pod
                koniec maja mam sprawdzic tarczyce i prolaktyne (z ta chyba juz lepiej). I tak
                to wyglada u mnie. Pozdrawiam serdeczniesmile
                • rotkaeppchen1 pomylilam sie 10.04.05, 18:30
                  Jej, pomylilam sie. Poronilam w osmym TYGODNIU!!
                  • elutka_111 :( 10.04.05, 18:38
                    Nie, nie jestem w ciąży, bo to fizycznie nie możliwe (nie mając owulacji byłoby
                    mi ciężko zajśćsmile) Pierwsza pani gin dała mi na uregulowanie ... Diane 35
                    rozumiesz??? To są tabletki anty i na cere, a jak tylko bym odstawila, to znów
                    byłby okres nieregularny!!! Już do niej nie poszłamsmile A skąd jesteś??? Ja
                    również szukam gina-endo ale cięzko mi idziesad
                    • rotkaeppchen1 Re: :( 10.04.05, 18:41
                      Tak tylko zapytalam, bo i badania bywaja czasem mylne, wiec zawsze warto taki
                      cód wykluczyc.
                      Niestety, sa lekarze, ktorym nie zalezy na pacjentach. Ciekawe co by bylo, gdyby
                      ich dzieci mialy takie problemy, ktorymi oni zajmuja sie na codzien. Czy tez
                      byliby tacy nieodpowiedzialni?
                      Jestem z Warszawy, ale jakby co, jak bede u swojej lekarki moge zapytac czy zna
                      kogos z Twojego miasta, skad jestes?
                      • elutka_111 Re: :( 10.04.05, 18:43
                        estem z okolic Kalisza i Ostrowa wielkopolskiego, bywam we Wrocławiu takżewink
                        Dzięki za fatygewink Ps. ale mamy swoje małe prywatne forum, żeby tylko admin nas
                        nie wykurzyłwink
                        • rotkaeppchen1 Re: :( 10.04.05, 18:47
                          A dlaczego ma nasz wykurzyc? Poza tym jezeli ktos chce cos dopisac, to nie mam
                          nic przeciwko! Wrecz przeciwniesmile
                          Bede u lekarki dopiero pod koniec maja. Moze szybciej znajdziesz cos w internecie?
                          • elutka_111 Re: :( 10.04.05, 18:50
                            Poszukamwink Jest jakaś tam zasada, że nie powinno się poruszać wątków osobistych
                            na forum, bo od tego mamy mailewink
                            • rotkaeppchen1 ZAPRASZAM WSZYSTKICH 10.04.05, 18:53
                              hmmm...chyba wszystkie tu watki sa jak najbardziej osobiste?smile
                              Jakby co, zewsze mozemy sie zalogowac, jako kto innywink A poza tym, przeciez
                              kazdy sie moze wlaczyc jezeli chcesmile
                              • elutka_111 Re: ZAPRASZAM WSZYSTKICH 10.04.05, 18:56
                                No też fakt, aczkolwiek niekiedy usówają wątki, gdzie rozmawiają 2 osobyuncertain
                                Pozdrawiam, ja będe około 9-10 na necie, teraz muszę iść się pouczyćsad
                                Trzymaj sięwink
                                • rotkaeppchen1 Re: ZAPRASZAM WSZYSTKICH 10.04.05, 19:01
                                  Nie wiem czy bede, bo moj maz sie obudzi i pewnie zajmie komputer... ale moze i
                                  nie. Do nastepnegosmile
                                  • elutka_111 Re: ZAPRASZAM WSZYSTKICH 10.04.05, 22:11
                                    Hahahawink Siłą go weg od komputerawink Trzeba się dopchać, jak nie po dobroci, to
                                    groźbą lub siłąwink Trzymaj sięwink
                                    • rotkaeppchen1 Re: ZAPRASZAM WSZYSTKICH 10.04.05, 22:13
                                      Wyobraz sobie, jszcze spi!!! A ja dzieki temu oblecialam juz pare forow i jestem
                                      nawet zaspokojona, przynajmniej na dzis!
                                      • elutka_111 Dobry wieczór :) 11.04.05, 19:58
                                        He he jestem dziś w niebo wzięta powiem Ciwink Nie, nie nastąpił żaden przełom w
                                        moim leczeniu 9niestetysad) ale za to dostałam pracesmile Jestem bardzo
                                        szczęsliwasmile A już wątpiłam, prepraszam, że się chwalesmile
                                        • rotkaeppchen1 Dzien dobry:-) 12.04.05, 15:03
                                          Jak to sie moglo stac, ze nie zauwazylalam wczoraj twojego postu?? Ciesze sie z
                                          pracy, ja na razie szukam, ale bezskutecznie, latam dziury korepetycjami. A jaka
                                          prace znalazlas? I kiedy zaczynasz? mam nadzieje, ze bedziesz zadowolona!
                                          • elutka_111 Re: Dzien dobry:-) 12.04.05, 20:12
                                            Już jestem po wink jestem sekretarką, ale lepiej brzmi referent do spraw
                                            reklamysmile w naszej regionalnej gazeciesmile cisza...spokój...nawet się będę tam
                                            chyba uczyćwink Życzę Ci powodzenia w poszukiwaniu pracy, ja dziury łatałam
                                            dorabiając na promocjachsmilesmilesmile Trzymam kciuki papa
                                            • rotkaeppchen1 Re: Dzien dobry:-) 12.04.05, 22:26
                                              No prosze... ja skonczylam szkole sekretarska, ale jakos do tego typu pracy sie
                                              nie palilam. Dlugo zajmowalam sie dziecmi, ale szczerze mowiac wolalabym sie
                                              zaangazowac we wlasne, a ze wzgledu na pewne trudnosci natury wiadomej, coraz
                                              mniej entuzjazmu budzi we mnie poswiecanie calej energii cudzym dzieciom...
                                              Teraz szukam wlasnie czegos odmiennego i mysle, ze tez poszukam jakiegos
                                              biurowego zajecia.
                                              Zycze ci powodzenia w nowej pracy, nie tylko satysfakcji, ale tez fajnej
                                              atmosfery w pracy, bo to bardzo waznewink
                                              • elutka_111 Re: Dzien dobry:-) 13.04.05, 21:16
                                                Hmmm atmosfera ... no nie wiemsad zef ma pie..a małego i jak dzwoni to
                                                sprawdza mnie czy się przedstawiamuncertain albo cały cZas robie mu kawkesmile "Pani Elu -
                                                2 kawki prosze///" "Pani Elu ... nie przyniosła nam pani łyżeczek..." "Pani
                                                Elu, czy cukier można prosić?" Wrrrr..... ale generalnie fakturki i paragony za
                                                reklamy są okwink i ekipa dziennikarska teź okwink Pozdrawiam i życzę powodzenia
                                                jeszcze razwink
                                                • rotkaeppchen1 Re: Dzien dobry:-) 14.04.05, 00:23
                                                  Pamietam jak mialam praktyki w biurze, akurat w Biurze Powiatu Warszawskiego.
                                                  Mialam watpliwa "przyjemnosc" poznac niektorych, pozal sie Boze, politykow.
                                                  brrrr. oczywiscie im wyzszy stolek, tym wieksze traktowanie "z góry" i mniejsza
                                                  kultura. Oczywiscie do dzis pamietam, ze PANI przewodniczaca pije liptona bez
                                                  cukru w wysokiej szklance na malym spodeczku, Dyrektor Tetley'a w wysokiej
                                                  szklance na duzym spodeczku, bez cukru, za to z lyzeczka, Pani dyrektor Tetley'a
                                                  z cytryna w okraglej szklance z uszkiem, z cukrem, bez lyzeczki itd itp. Poza
                                                  tym nie zapomne, jak uczylam (ja! na praktykach) sekretarke, jak sie pisze w
                                                  Wordzie. Pomijam ciekawy fakt pisania trzystronicowego pisma w imieniu SZEFA.
                                                  Oryginal stylistycznie, ortograficznie i co gorsza merytorycznie beznadziejny!!!
                                                  Takie to kwiatki "u nasz w biurze" byly...smile)) Pozdrawiamsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka