rotkaeppchen1 Re: :- 10.04.05, 17:42 ech, szkoda gadac. Mam okres. Za wczesnie mi sie wyslalo, zalozylam nowywatek. Odpowiedz Link Zgłoś
elutka_111 Re: :- 10.04.05, 17:46 Przykro mi bardzo Trzymam kciuki, zobaczysz, będzie dobrze Nadzieje umiera ostatnia - pamiętaj o tym Odpowiedz Link Zgłoś
rotkaeppchen1 Re: :- 10.04.05, 17:49 No wiem, wiem jeszcze nie dramatyzuje ale sie martwie i czuje sie zawiedziona. Dzieki Elutka za pocieszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
elutka_111 Re: :- 10.04.05, 17:55 Nie ma a co Zobaczysz ... za jakiś czas Ty mnie będziesz pocieszać Musimy trzymać się razem Odpowiedz Link Zgłoś
rotkaeppchen1 Re: :- 10.04.05, 17:59 Pewnie, ze musimy... wiesz co? Ja Ciebie nie znam, bo dopiero od jakiegos czasu jestem na forum, moze napiszesz mi krotko jak to jest u Ciebie? (jezeli masz ochote). Masz bardzo sympatyczny nick, czy jak to sie nazywa, poza tym bardzo mi milo ze odpowiedzialas na moj watek. PS odpowiedz w sprawie duphastonu jest w poprzednim watku. Odpowiedz Link Zgłoś
elutka_111 Re: :- 10.04.05, 18:10 A więc u mnie jest tak Byłam u doktorka, bo od zawsze (około 6 lat) mam bardzo nieregularne cykle, czyli miesiączkę mam z 3-4 razy do roku Na to ginek stwierdził, że prawdopodobnie nie mam owulacji, a więc mogę mieć kłopoty z zajściem w ciążę((( Robił mi kilkakrotnie USG i niby był pęcherzyk, ale nie jestem pewna, czy była owulacja Byłam też u endokrynologa z tym, miałam badaną tarczycę i hormony, ale wszystko z tym jest w największym pożądku, moje hormonu są niemal książkowe Więc ginek zapisał mi luteinę, na wywołanie okresy, niestety powinna zadziałać, a nie zadziałała, więc zrobił mi kolejne USG i powiedział, że śluzówka ma około 10 mm i powinna się już złuszczyć. Więc przepisał mi nowy lek na wywołanie - właśnie orgametril, mam go brać przez 10 dni po 2 tabletki dziennie, już biorę 5 dni i nic A okres powinien się pojawić a trakcie brania, ponieważ jest to silniejsza tabletka niż luteina A ja poza bólem piersi i ogólnym złym samopoczuciem nie czuję nic A piersi bolą mnie jak na okres, tyle że już ok kilkunastu dni może od 10, podejżewam, że przyczyną jest zażywanie hormonów. Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
rotkaeppchen1 Re: :- 10.04.05, 18:29 A na pewno nie jestes w ciazy? Tak tylko pytam, dla pewnosci. Dzieki za odpowiedz. Ja tez mialam praktycznie od zawsze nieregularne miesiaczki, tez zdarzalo sie, ze ze trzy rocznie. Niestety mialam pecha, poniewaz wszyscy lekarze u ktorych bylam bagatelizowali ten problem. Jedna pani doktor nawet powiedziala, ze jak zajde w ciaze, to mi sie hormony ureguluja. Ciekawe jak mialam zajsc, nie majac w ogole okresu? Poza tym wtedy nie mialam meza, wiec bardzo mnie zezloscilo, ze proponuje mi takie "leczenie". Do mojej obecnej lekarki poszlam po raz pierwszy prawie dwa lata temu. Jest naprawde swietna, nie tylko ginekolog, ale tez endokrynolog i chirurg miekki w jednym A poniewaz jest matka mojego kolegi z dziecinstwa, zajela sie mna nie tylko fachowo ale tez z sercem. (Wczesniej do niej nie poszlam bo sie wstydzilam "cioci" O JA GLUPIA!) Tak jak Ci pisalam w innym poscie, dostalam luteine, potem rugevidon. W sierpniu ubieglego roku zaszlam w ciaze, ale niestety w osmm miesiacu poronilam. Bardzo to przezylam, o ciazy wiedzialam 3 tygodnie, czulam sie chyba jak najprawdziwsza szczesliwa matka. Ale nie wyszlo. Od pazdziernika biore duphaston, a od miesiaca bromergon i jodid, poniewaz mialam za duzo prolaktyny i lekka niedoczynnosc tarczycy. No a dzis znowu okres... A pod koniec maja mam sprawdzic tarczyce i prolaktyne (z ta chyba juz lepiej). I tak to wyglada u mnie. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
rotkaeppchen1 pomylilam sie 10.04.05, 18:30 Jej, pomylilam sie. Poronilam w osmym TYGODNIU!! Odpowiedz Link Zgłoś
elutka_111 :( 10.04.05, 18:38 Nie, nie jestem w ciąży, bo to fizycznie nie możliwe (nie mając owulacji byłoby mi ciężko zajść) Pierwsza pani gin dała mi na uregulowanie ... Diane 35 rozumiesz??? To są tabletki anty i na cere, a jak tylko bym odstawila, to znów byłby okres nieregularny!!! Już do niej nie poszłam A skąd jesteś??? Ja również szukam gina-endo ale cięzko mi idzie Odpowiedz Link Zgłoś
rotkaeppchen1 Re: :( 10.04.05, 18:41 Tak tylko zapytalam, bo i badania bywaja czasem mylne, wiec zawsze warto taki cód wykluczyc. Niestety, sa lekarze, ktorym nie zalezy na pacjentach. Ciekawe co by bylo, gdyby ich dzieci mialy takie problemy, ktorymi oni zajmuja sie na codzien. Czy tez byliby tacy nieodpowiedzialni? Jestem z Warszawy, ale jakby co, jak bede u swojej lekarki moge zapytac czy zna kogos z Twojego miasta, skad jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
elutka_111 Re: :( 10.04.05, 18:43 estem z okolic Kalisza i Ostrowa wielkopolskiego, bywam we Wrocławiu także Dzięki za fatyge Ps. ale mamy swoje małe prywatne forum, żeby tylko admin nas nie wykurzył Odpowiedz Link Zgłoś
rotkaeppchen1 Re: :( 10.04.05, 18:47 A dlaczego ma nasz wykurzyc? Poza tym jezeli ktos chce cos dopisac, to nie mam nic przeciwko! Wrecz przeciwnie Bede u lekarki dopiero pod koniec maja. Moze szybciej znajdziesz cos w internecie? Odpowiedz Link Zgłoś
elutka_111 Re: :( 10.04.05, 18:50 Poszukam Jest jakaś tam zasada, że nie powinno się poruszać wątków osobistych na forum, bo od tego mamy maile Odpowiedz Link Zgłoś
rotkaeppchen1 ZAPRASZAM WSZYSTKICH 10.04.05, 18:53 hmmm...chyba wszystkie tu watki sa jak najbardziej osobiste? Jakby co, zewsze mozemy sie zalogowac, jako kto inny A poza tym, przeciez kazdy sie moze wlaczyc jezeli chce Odpowiedz Link Zgłoś
elutka_111 Re: ZAPRASZAM WSZYSTKICH 10.04.05, 18:56 No też fakt, aczkolwiek niekiedy usówają wątki, gdzie rozmawiają 2 osoby Pozdrawiam, ja będe około 9-10 na necie, teraz muszę iść się pouczyć Trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
rotkaeppchen1 Re: ZAPRASZAM WSZYSTKICH 10.04.05, 19:01 Nie wiem czy bede, bo moj maz sie obudzi i pewnie zajmie komputer... ale moze i nie. Do nastepnego Odpowiedz Link Zgłoś
elutka_111 Re: ZAPRASZAM WSZYSTKICH 10.04.05, 22:11 Hahaha Siłą go weg od komputera Trzeba się dopchać, jak nie po dobroci, to groźbą lub siłą Trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
rotkaeppchen1 Re: ZAPRASZAM WSZYSTKICH 10.04.05, 22:13 Wyobraz sobie, jszcze spi!!! A ja dzieki temu oblecialam juz pare forow i jestem nawet zaspokojona, przynajmniej na dzis! Odpowiedz Link Zgłoś
elutka_111 Dobry wieczór :) 11.04.05, 19:58 He he jestem dziś w niebo wzięta powiem Ci Nie, nie nastąpił żaden przełom w moim leczeniu 9niestety) ale za to dostałam prace Jestem bardzo szczęsliwa A już wątpiłam, prepraszam, że się chwale Odpowiedz Link Zgłoś
rotkaeppchen1 Dzien dobry:-) 12.04.05, 15:03 Jak to sie moglo stac, ze nie zauwazylalam wczoraj twojego postu?? Ciesze sie z pracy, ja na razie szukam, ale bezskutecznie, latam dziury korepetycjami. A jaka prace znalazlas? I kiedy zaczynasz? mam nadzieje, ze bedziesz zadowolona! Odpowiedz Link Zgłoś
elutka_111 Re: Dzien dobry:-) 12.04.05, 20:12 Już jestem po jestem sekretarką, ale lepiej brzmi referent do spraw reklamy w naszej regionalnej gazecie cisza...spokój...nawet się będę tam chyba uczyć Życzę Ci powodzenia w poszukiwaniu pracy, ja dziury łatałam dorabiając na promocjach Trzymam kciuki papa Odpowiedz Link Zgłoś
rotkaeppchen1 Re: Dzien dobry:-) 12.04.05, 22:26 No prosze... ja skonczylam szkole sekretarska, ale jakos do tego typu pracy sie nie palilam. Dlugo zajmowalam sie dziecmi, ale szczerze mowiac wolalabym sie zaangazowac we wlasne, a ze wzgledu na pewne trudnosci natury wiadomej, coraz mniej entuzjazmu budzi we mnie poswiecanie calej energii cudzym dzieciom... Teraz szukam wlasnie czegos odmiennego i mysle, ze tez poszukam jakiegos biurowego zajecia. Zycze ci powodzenia w nowej pracy, nie tylko satysfakcji, ale tez fajnej atmosfery w pracy, bo to bardzo wazne Odpowiedz Link Zgłoś
elutka_111 Re: Dzien dobry:-) 13.04.05, 21:16 Hmmm atmosfera ... no nie wiem zef ma pie..a małego i jak dzwoni to sprawdza mnie czy się przedstawiam albo cały cZas robie mu kawke "Pani Elu - 2 kawki prosze///" "Pani Elu ... nie przyniosła nam pani łyżeczek..." "Pani Elu, czy cukier można prosić?" Wrrrr..... ale generalnie fakturki i paragony za reklamy są ok i ekipa dziennikarska teź ok Pozdrawiam i życzę powodzenia jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
rotkaeppchen1 Re: Dzien dobry:-) 14.04.05, 00:23 Pamietam jak mialam praktyki w biurze, akurat w Biurze Powiatu Warszawskiego. Mialam watpliwa "przyjemnosc" poznac niektorych, pozal sie Boze, politykow. brrrr. oczywiscie im wyzszy stolek, tym wieksze traktowanie "z góry" i mniejsza kultura. Oczywiscie do dzis pamietam, ze PANI przewodniczaca pije liptona bez cukru w wysokiej szklance na malym spodeczku, Dyrektor Tetley'a w wysokiej szklance na duzym spodeczku, bez cukru, za to z lyzeczka, Pani dyrektor Tetley'a z cytryna w okraglej szklance z uszkiem, z cukrem, bez lyzeczki itd itp. Poza tym nie zapomne, jak uczylam (ja! na praktykach) sekretarke, jak sie pisze w Wordzie. Pomijam ciekawy fakt pisania trzystronicowego pisma w imieniu SZEFA. Oryginal stylistycznie, ortograficznie i co gorsza merytorycznie beznadziejny!!! Takie to kwiatki "u nasz w biurze" byly...)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś