Dodaj do ulubionych

MUTANTOWA JAK TWOJE MALENSTWA???

17.04.05, 17:49
Jak sie czujesz? Trzymam kciuki, zeby oba zarodeczki z Wami zostaly przez
nastepne 9 miesiecy!!!
Ja juz odliczm dni do mojego stymulowania. Dzis 3 dzien na tablekach any.
Pozdrawiam
Magda
Obserwuj wątek
    • mutantowa Re: MUTANTOWA JAK TWOJE MALENSTWA??? 17.04.05, 22:07
      smile
      Och musze powiedzieć, że czuję się rewelacyjnie wink mam w brzuszku 5 i 3
      komórkowca oba naciete (AH), jestem 4 dni po transferku i na razie jest ok, nie
      szaleje, nie szukam objawów. Choć mam strasznie wzdęty i obolały dół brzuszka???
      ciekawe czy to normalne podczas transferu mrozaczkowego?? to moje pierwsze
      podejście i szczerze mówiąc za wiele to ja nie wiem co i jak, a może to i lepiej.
      No to zostało ci jeszcze kilka dni, czas szybko leci zobaczysz, ja nim sie
      obejrzałam juz byłam po stymulacji smile

pozdrawiam cieplutko Magda
      • inga30 Re: MUTANTOWA JAK TWOJE MALENSTWA??? 18.04.05, 10:13
        Magdo, trzymam za ciebie kciuki, ból brzuszka normalny, mam nadzieję że za parę
        dni będziemy swiętować Twój sukces.
        Buziaki.
        Inga
        PS: Moje mrozaki powinnam dostac za jakieś 3 tygodnie - w pierwszej polowie
        maja.
        • mutantowa Re: MUTANTOWA JAK TWOJE MALENSTWA??? 18.04.05, 10:40
          Inga30 super smile trzymam kciukaski smile
          magda
    • piegoosek Re: MUTANTOWA JAK TWOJE MALENSTWA??? 18.04.05, 12:52
      czesc dziewczynki!!
      coraz lepiej nam idzie wink ja rowniez niedlugo odbieram swoje mrozaczki Ingo smile
      jakis tydzien przed Toba, ale to sie dopiero okaze smile
      trzymam kciuki za obie Magdy i za nas!!
      pozdrawiam cieplutko!!
      • tekla12 Re: MUTANTOWA JAK TWOJE MALENSTWA??? 18.04.05, 12:56
        Kciuków do trzymania zaczyna mi brakować. Dobrze się składa, że będą potrzebne
        w nieco innych terminach.
        • pimpek_sadelko Re: MUTANTOWA JAK TWOJE MALENSTWA??? 18.04.05, 13:17
          tekla12 napisała:

> Kciuków do trzymania zaczyna mi brakować. Dobrze się składa, że będą
          potrzebne
          > w nieco innych terminach.

big_grinDDD lepiej w ogole nie puszczac, bo nie ma kiedysmile
    • magdamajewski Re: MUTANTOWA JAK TWOJE MALENSTWA??? 18.04.05, 15:40
      ja to juz etatowo trzymam kciuki, az mi sie sine zrobily smile. Mam nadzieje, ze
      ja sie swojego transferku doczekam gdzies w polowie Maja.
      Oby wiosna byla nasza!!!

Magda
      4 dzien tabletek any.
      • vikas Re: MUTANTOWA JAK TWOJE MALENSTWA??? 18.04.05, 16:16
        Dołączam swoje kciukaski i swoich Maluszków również.
        Teraz będę zaglądać częściej i kibicować Wam dziewczyny!!!
        Musi się udać bądzcie dzielne!
        • mutantowa Re: MUTANTOWA JAK TWOJE MALENSTWA??? 18.04.05, 16:40
          smilefajnie wiedzieć ze tyle osób kibicuje smile
          Ja zaczynam szaleć, dziś 5dpt i chciałam sobie juz testa kupić, ale sie
          powstrzymała, pewnie bym nie wyrobiła i w 7 dniu go zrobiła wink jak nie jutro smilehihi
          Oczywiście objawy są piękne, wzdety brzuch, swedzące sutki, zgaga, senność taka,
          że w pracy nad fakturą opadła mi głowa i apetyt wilczy, właśnie arbuza zagryzłam
          ogórkiem małosolnym, ale to akurat robię codziennie wink

pozdrawiaczki magda
          • mela00 Re: MUTANTOWA JAK TWOJE MALENSTWA??? 18.04.05, 17:18
            Magdo, wytrzymaj jeszcze trochę z testowaniem, po 10 dniu od ET może powinno
            być już widać (pod światło i po pół godzinie, hihihi, to własne doświadczenie
            przemawia i wiedza od innych zaciążonych po ivf i po mrozaczkach), nieustająco
            trzymam kciuki za Ciebie i zaraz potem za Piegooska i za Ingę, och dziewczyny,
            ale będzie fajnie z Maluchami w brzuchu, nie mogę się już Was doczekać smile))
            sypię fluidkami ciążowymi odśnieżynkowymi jak z rękawa!!!
            Magdao, objawy masz całkiem niezłe, korelacja między arbuzem i małosolnym nie
            sprawiła mi szczególnej przyjemności, ale za to rozbawiła smile))
            mela
            • niunia90 Re: MUTANTOWA JAK TWOJE MALENSTWA??? 18.04.05, 18:22
              Dziewczyny, za wszystkie trzymam mocno kciuki i tym razem muszą być same dobre
              mowinki!!! Dziś 3 dc, od wczoraj CLO i pierwsza IUI ok. 29-30 kwietnia. Bardzo
              się boj, ale nie samej IUI tylko rozczarowania, jeśli się nie uda. Choć staram
              się tak nie myśleć, nawet książkę "Potęga podświadomości" czytam. Wiem też, że
              będziecie trzymać kciuki za mnie i od razu cieplej koło serducha mi się robi.
              Pozdrawiam Was i czekam na DOBRE wiadomości.
              • mela00 Re: MUTANTOWA JAK TWOJE MALENSTWA??? 21.04.05, 20:38
                Niunia, trzymamy kciuki, myśl pozytywnie a nie o rozczarowaniu smile)
              • magdamajewski CO SIE DZIEJE Z MUTANTOWA? 22.04.05, 00:21
                nie odzywa sie, ktos wie co u niej? Moze ze szczescia szaleje i juz nie ma dla
                nas czasu smile
                Magda
                • mutantowa Re: CO SIE DZIEJE Z MUTANTOWA? 22.04.05, 09:43
                  tak, z jakiego szczęścia sad mam na razie doła giganta i wysiadam powoli nerwowo sad
                  Dzis 8dpt, albo 9dpt, zalezy jak kto liczy, czy od dnia transferu czy dnia
                  nastepnego, oczywiscie rano zrobiłam testa i jedna wielka krecha sad więc na bete
                  nie ide bo nie ma po cosad moze w poniedziałek, objawy poszły w las, plamienia
                  też już nie ma , ogólnie chyba kiepsko sad

No nic miłego WAm kochane nie jestem w stanie napisać, no może tylko tyle, że
                  gdzieś tam głęboko mam jeszcze odrobinke nadzieji, bo ja pewnie za szybko bym
                  wszystko chciała, ale tak raz ten jeden raz chciałabym coś dostac bez łaski
                  odrazu wink
                  magda
                  • inga30 Re: CO SIE DZIEJE Z MUTANTOWA? 22.04.05, 10:24
                    Magda, licząc od dnia następnego to 8dpt, za wcześnie na test sikany, ale w
                    ogóle mnie nie dziwi że go zrobiłaś. Ja przy 1 transferze zrobiłam w 7dpt!!
                    Zamiast się denerwowac leć może na betę bo ona będzie wiarygodna. Nadal trzymam
                    kciuki. Inga
                    PS:masz zdaje się jeszcze zapas maluszków???
                    • ewa778 Re: CO SIE DZIEJE Z MUTANTOWA? 22.04.05, 10:37
                      laski,
                      mam dwa pytanka co to jet "beta" i co ta sa "mrozaczki". nie za bardzo potrafie
                      operowac tymi zwrotami po pl. dzisiaj mialam usg. mam podobno duzo pieknych
                      pecherzykow. we wetorek pobiora mi je, no i we srode transferek. ojej, to juz 3
                      raz. mam nadzieje, ze sie w koncu uda.
                      za wszystkie was trzymam kciuki. badzmy dzielne i nie dajmy sie zwariowac!!!
                      ps. robicie przytulanka po transferku? ja sie do tej pory balm, ale moze to byl
                      moj bladsmile
                      pa
                      • inga30 Re: CO SIE DZIEJE Z MUTANTOWA? 22.04.05, 11:06
                        beta to betaHCG - hormon który w okreslonym stężeniu we krwi wskazuje ciaże,
                        najszybsza metoda i najpewniejsza , aby sprawdzić czy jesteś w ciąży.
                        Z pięknych pęcherzyków powstana piękne zarodki - do Twojej macicy trafia 2 lub
                        3 reszta zostanie zamrozona i to wlaśnie będą mrozaczki, gdyby sie nie udało
                        mozna je odmrażać i podawac w nastepnyh cyklach. Przytulanka po transferku
                        lekarze pozwalają.
                        • magdamajewski Re: CO SIE DZIEJE Z MUTANTOWA? 22.04.05, 15:14
                          Madzia,

Spokojnie (wiem, latwo mowic)odczekaj do 10 dnia i wal na beta. Testy sikany na
                          pewnow byl bledny.

Buzka
                          Magda
                        • magdamajewski MUTANTOWA 22.04.05, 15:15
                          Madzia,

Spokojnie (wiem, latwo mowic)odczekaj do 10 dnia i wal na beta. Testy sikany na
                          pewnow byl bledny.

Buzka
                          Magda
                          • mutantowa Re: MUTANTOWA 22.04.05, 15:43
                            smile dzięki dziewczynki :x) buziaczek dla WAs.

Jakoś chwilowo jestem spokojna, w domu tyle pracy, więc robię wiosenne wywalanie
                            z szaf, rany czyłowiek to straszny zbieracz wink

W poniedziałek zrobię badanko z krwi, testy sobie daruje, no chyba ze po
                            pozytywnej becie, bo to tak miło jak II kreseczki się zobaczy wink

Ja za WAs tez trzymam kciukaski i jak bedzie z czego to masę wirusków ciążowych
                            przeslę wink
                            magda
                            • magdamajewski Re: MUTANTOWA 23.04.05, 16:13
                              tylko daj zanc jaknajszybciej. Ja jak tylko zajade z rana do pracy to szukma
                              wiadomosci od Ciebie w postaci "bede mama" albo cos podobnego. Ja przadki to
                              zrobilam 3 tygodnie temu. Mezulek tylko latal ze smieciami caly dzien, az nie
                              moglam uwierzyc ze tyle zlomu mielismy w domu.
                              Magda
                            • piegoosek Re: MUTANTOWA 23.04.05, 20:23
                              Magda! czekamy na dobre wiesci!!! piesci z kciukami mam cale pobielale!! tak
                              bardzo bym chciala, aby nam wszystkim w koncu sie udalo!!!!!!!!!!!!!
                              sciskam Cie mooocno!!
                              • mutantowa Re: MUTANTOWA 23.04.05, 21:05
                                normalnie się wzruszyłam wink kochane jesteście smile och ja też bym chciała aby nam
                                wszystkim się udało smile
                                Oczywiście jak teścik wyjdzie zaraz dam znać, choć dla mnie II kreseczki to
                                bedzie początek kolejnej długiej drogi, której bardzo się boję a o którą tak
                                wakczę.
                                buziaki magda
                                • piegoosek Magda! 24.04.05, 20:15
                                  tylko daj jutro znac!! smile my tu czekamy na te super wiesci!! nie zawiedz nas wink)
                                  • mutantowa Re: Magda! 25.04.05, 16:06
                                    bhcg - 0.28 sad sadsadsadsad
                                    • pimpek_sadelko Re: Magda! 25.04.05, 16:17
                                      mutantowa napisała:

> bhcg - 0.28 sad sadsadsadsad

qrwa mac!sad(((((((((((((((((
                                    • nitkanitka Re: Magda! 25.04.05, 16:17
                                      Magduś, może powtórz badanie!!!!
                                      • magdamajewski No i nastepna dopchala sie do poczatku kolejki!! 25.04.05, 16:39
                                        Gratulacje!!!!!!
                                        Mam nadzieje, ze za miesiac tez tak bede sie cieszyla. Wszystkich trzymajacych
                                        kciuki za Magde prosze to trzymanie teraz kciukow za druga Magda

Pozdrowienia
                                        Magda
                                        • inga30 Re: No i nastepna dopchala sie do poczatku kolejk 25.04.05, 16:44
                                          mutantowa , baaaaardzo mi przykro, napisz czy masz mrozaki i ile, nadal trzymam
                                          kciuki za Ciebie, pamiętaj że to loteria na której jest max 30% szans, spróbuj
                                          się za bardzo nie dołowac. ściskam
                                          Inga
                                      • magdamajewski bardzo przepraszam- pomylilam sie 25.04.05, 17:21
                                        zle spojrzalam na twoj bete myslalam ze to bedzie dzidzia. Dziewczyny maja raca-
                                        powtorz bete.
                                    • thintalle_lalaith Re: Magda! 25.04.05, 16:59
                                      mutantowa napisała:

> bhcg - 0.28 sad sadsadsadsad

oooohsad((((((((
                                    • piegoosek :((((((((((((((((((((((((((( 26.04.05, 12:23
                                      strasznie mi przykro!!!!!!!
                                      trzymaj sie!! moze ten nastepny raz bedzie lepszy... widocznie jeszcze nie czas
                                      na nas... wiem, ze to przykre, ale ja wierze, ze i nam sie w koncu uda!!
                                      zobaczysz!! jeszcze i my bedziemy kiedys szczesliwe!!
                                      sciskam mooocniusio!!
                                      • mutantowa Re: :((((((((((((((((((((((((((( 26.04.05, 15:58
                                        Dzięki kochane smile to że jesteście i myślicie jest bardzo pocieszające, bo
                                        rozumiecie wszystko doskonale i nic tłumaczyć nie trzeba smile

Ja zbieram siły teraz na nowe starania, jutro jeszcze raz zrobie badanie ale tak
                                        tylko aby spokojnie leki odstawić, posiew będzie już w czwartek, mam nadzieję,
                                        że nic nie wyskoczy wstrętnego, co trzeba bedzie długo leczyć.
                                        Teraz czekam na @ i zaczynam nowy cykl z nowa nadzieją, ale chyba na bardzoej
                                        spokojnie niż teraz, bo nerwy mi czasami puszczały.

Mam tylko nadzieję, ze mogę spokojnie po kolejne mrozaczki pojechać, bez jakiś
                                        dziwnych przerw, cykl mam na progynowie więc o owu nie musze się martwić tylko
                                        endo ładnie podchodować bo teraz nie było za piękne tylko 7.5mm.

Trzymam za was kciukaski smile magda
                                        • magdamajewski Magda- na pewno sie uda 26.04.05, 16:16
                                          Statystyki mowia, ze drugie ivf jest trafne!
                                          • inga30 Re: Magda- na pewno sie uda 26.04.05, 16:18
                                            magdzie się uda pierwsze! liczy sie do ostatniego transferu!
                                            • mutantowa Re: Magda- na pewno sie uda 26.04.05, 17:05
                                              smilesmilesmilesmilesmile
    • inga30 Re: MUTANTOWA JAK TWOJE MALENSTWA??? 04.05.05, 23:04
      magda, co u ciebie, kiedy przyjmujesz następne maluchy?
      • mutantowa Re: MUTANTOWA JAK TWOJE MALENSTWA??? 05.05.05, 16:03
        A u mnie dobrze wszystko , dzieki Inguś za pamięć smile czekam sobię dzielnie,
        relaksuje sie , odpoczywam, bo kolejne podejście do mrozaczków będzie spokojne i
        opanowane, a nie tak jak teraz szał ciał i testy od 5dpt wink wcinam orzechy
        popijam winkiem i grzecznie czekam na moje majowe kruszynki smilesmilesmile

Oczywiście jak zaciążę to pierwsze się kochane o tym dowiecie, bo dopiero wtedy
        będą mi potrzebne Wasze ciepłe słowa i kciukaski smile
        buziaki magda
        • inga30 Re: MUTANTOWA JAK TWOJE MALENSTWA??? 05.05.05, 16:14
          magda jesteś rekordzistkąsmile smile smile ja za pierwszym transferem zrobiłam test w 7
          dniusmile, potem 2 transfery na spokojnie i bez testowania , a teraz sama nie wiem
          co by tu jeszcze dodac za element żeby w końcu się udało. Chyba będę leżeć, bo
          tego mi się jeszcze nie udało zrobićsmile. Pozdrawiam. Inga
          • mutantowa Re: MUTANTOWA JAK TWOJE MALENSTWA??? 05.05.05, 17:26
            hihi ja jeste w goracej wodzie kąpana smile dosłownie smile ale mnie jakoś to robienie
            testów odstresowywało wink dziwne ale prawdziwe. Och ja też leżeć nie mogłam,
            nosiło mnie po wszystkich scianach, a po transferku bach do samochodu i do domu,
            ale po kolejnym transferku zostaniemy jeden dzień w Wawie, tak dla świętego
            spokoju.
            Inguś a ty na jakim jesteś teraz etapie??
            magda
            • inga30 Re: MUTANTOWA JAK TWOJE MALENSTWA??? 05.05.05, 17:55
              gorącymsmile jutro wieczorem rozmrażanie, w sobote telefon czy się udało i
              transer. Mam tylko 2 mrozaki więc posyłam wich stronę wiele ciepłych mysli zeby
              przetrwały powrót z bieguna, poprzednie się rozmrozily ladnie więc mam nadzieję
              ze te tezsmile.trzymaj kciuki smile
              • mutantowa Re: MUTANTOWA JAK TWOJE MALENSTWA??? 05.05.05, 18:06
                och pewnie że trzymam kciukaski mocno smile z całych sił smile

A czy twoje mrozaczki po rozmrozeniu zaczynają sie dzielić? bo ja ostatnio
                dostałam dwa ale zaden sie nie podzielił na szkiełku sad a 4 rozmrożone kilka
                godzin wcześniej sie rozpadłysad buuu
                Teraz chcę poprosić abyśmy poczekali z transferkiem tak długo jak się da, aż
                któryś pokaze ze sie dzieli, bo pewności szczerze mówiąc to ja nie mam ,że te
                dwa które dostałam sie zaczęły dzielić, zdaje mi się że się rozpadły tylko w
                brzuszku, bo były zbyt krótko na szkiełku. To chyba wydaje się logiczne?? hmmmmm

magda
                • inga30 Re: MUTANTOWA JAK TWOJE MALENSTWA??? 05.05.05, 18:14
                  w ubiegłym roku po I ICSI zostały mi 2 i ładnie sie dzieliły, teraz tez mam
                  tylko 2 i zobaczymy - rozmrazanie wieczorem - co znich rano będzie. Jak je
                  ostatnio widziałam ( w styczniu) miały 8 i 6 komórek smile. Podobno jak sądobre to
                  najlepiej jak jak najszybciej trafią do brzuszka tam mają optymalne warunki,
                  nie wiadomo przecież czy się nie dzielily dalej czy nie bylo zagnieżdżenia.
                  • mutantowa Re: MUTANTOWA JAK TWOJE MALENSTWA??? 05.05.05, 18:57
                    no nie wiadomo sad jak one dalej działały, miałam krwawienie ok 7dpt ponoć to
                    implantacyjne, ale guzik nic nie wyszło sad były 5 i 3 komórkowe oba z AH sad
                    och szkoda ze to taka wielka niewiadoma, niczego nie można być pewnym sad

Trzymam kciukaski, niech Twoje maleństwa ślicznie sie rozmrożą, a ja depcze ci
                    po piętach i poszalejemy razem smile
                    buziaki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka