Dodaj do ulubionych

Jakie badania?

27.04.05, 10:03
Jak wiecie,jestem po dwóch iui(nieudanych).Poradżcie,jakie badania
zrobić(hormonki,itd.).Mój gin.zbadał zaledwie nasienie męża,a to chyba zbyt
mało?Chcę się przygotować do wizyty i wymusić na nim większe zainteresowanie
moją osobą.Liczę na Was.Pa!
Obserwuj wątek
    • kwiatek-21 Re: Jakie badania? 27.04.05, 10:41
      przdewszystkim musisz postawic na monitorowanie czyklu USG i zrobić wszystkie
      potrzebne badania hormonów, toksoplazmoze, i inne a przedewszystkim test na
      śluż czy jest odpowiedni jeżeli twój gin za mało poświęca ci uwagi i wszystko
      robi na odpie..to chyba czas zmienić gina i udac sie do takiego który ci
      pomoże bo w ten sposób jak bedziesz u niego siedziała a on nie bedzie wam
      pomagał to troszke mozes sie pogubić pozdrawiam serdecznie Magda
    • jam_30 Re: Jakie badania? 27.04.05, 10:42
      przeklejam ci mego posta ( bo nie chce mi się pisać od nowa)smile dodam,że mąż
      miał oprócz tego robiony pełen spermiogram, a ja HSG. Pozdrawiam i życze
      powodzenia:wygląda to tak: mieliśmy już sporo badań probionych, ale akurat nie
      te jakie są
      potrzenbne do iuismileWięc teraz mąż musi zrobić przeciwciała przeciwplemnikowe w
      nasieniu( 90zł)Oboje musimy zrobić HIV( 2x25zł), HBs(2x 18 zł)HCV(2x35zł)WR
      (2x10zł). Oprócz tego są badania fakultatywne dla kobiety ( ok.200zł)- ale na
      razie nie będę ich robićsmileCzyli same badania to niemały wydatek. Pierwsza
      wizyta 80 zł. W piątek idę zrobić USG( monitoring cyklu) i u niego cytologię,
      posiew z szyjki,badanie w kierunku chlamydii. W piątek ci powiem ile to
      kosztowałosmileNie wiem ile razy będzie monitoring, ale na pewno kilka. A w
      czerwcu , jak wszystko będzie ok, to wtedy IUI( 600zł). No, także trzeba
      trzymać się za kieszeń. Ale nie jest to koszt, którego nie mogę przeskoczyć(
      kosztem wyrzeczeń), więc biorę się za robotę. Mój M był obrażony( ale już mu
      przeszło), że znów badanko wiadomo czego( a był w zeszłym tyg.).Pozdrawiamsmile.
      Mam nadzieję że ci pomogłam. i powiem ci szczerze, że Polak powiedział, że
      TRZEBA porobić badania, bo inaczej to by było "naciąganie" na IUI.
      • bestiaaa Re: Jakie badania? 27.04.05, 21:34
        Dziękuję Wam,wszystko sobie poukładam i...już ja mu pokażę!Pa
    • pepsi18 witaj bestiaaaaa!!!!!!!!! 27.04.05, 22:21
      Ja miałam wszystkie badania jakie sa mozliwe! Wszystkie wyniki kasiażkowe!!!!
      I co ? 4 IUI - NIEUDANE !
      Pozdrawiam cieplutko
      pepsi
      • bestiaaa Re: Pepsi!!! 28.04.05, 09:08
        No nareszcie!Gdzieś Ty była?Ale co do wyników-zrobię.Zawsze to krok naprzód(mam
        taką nadzieję).Przynajmniej będę mogła powiedzieć,że się starałam.A teraz
        powtórzę pytanietongue_outepsi,a Ty kiedy?????.Pozdr.
        • pepsi18 Re: Pepsi!!! 28.04.05, 21:14
          wITAJ,
          MIAŁAM KROTKA PRZERWE- NAWAŁ PRACY ! ALE ZAWSZE PAMIETAM O NASZYM FORUM. jA
          JADE PO WEEKENDZIE DO DOKTORKA ZAPYTAC O TO HAS . MUSZE SIE ZDECYDOWAC I
          DOPIERO PODEJDE DO IUI. A TAK POZA TYM TO OK, NA PEWNO ODEZWE SIE JAK COS BEDE
          WIEDZIAŁA. TRZYMAJ SIE MOCNO ! BEDZIEMY W KONTAKCIE
          PAPAP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka