Dodaj do ulubionych

11 dc -pęcherzyk i endometrium

29.04.05, 20:41
Dziewczyny- czy pęcherzyk 17mm i endometrium 8 mm to ok? Czy któraś z was ma
pokręcone jajowody( bo ja mamsad)
Obserwuj wątek
    • martyna35 Re: 11 dc -pęcherzyk i endometrium 29.04.05, 20:53
      i endo i pęcherzyk są ok.Ja miałam w 13dc endo 8mm,teraz czekam aż pęcherzyki
      popękają.
      • jam_30 Re: 11 dc -pęcherzyk i endometrium 29.04.05, 21:14
        dzięki serdeczne, gin mi teraz kazał przyjść 10 maja, to chyba chce sprawdzić
        czy pękł, nie?
        • martyna35 Re: 11 dc -pęcherzyk i endometrium 29.04.05, 21:24
          trochę późno,ale chyba wie co robi,moje powinny pęknąć jutro.A brałaś Clo?Czy
          poprostu jest to cykl naturalny?
          • jam_30 Re: 11 dc -pęcherzyk i endometrium 29.04.05, 21:28
            naturalny cykl, a lekarz chce zobaczyć czy pękł i nie zrobiła się torbiel
            Powiedział, że w następnym cyklu ( przed IUI) będzie obserwował częściej.Ale
            martwią mnie te pokręcone jajowody> Są idealnie drożne , bo robiłam HSG, ale
            jakoś tą minę lekarz miał niewyraźną, sblo już jestem przewrażliwionasmile
            • martyna35 Re: 11 dc -pęcherzyk i endometrium 29.04.05, 21:32
              skoro lekarz mówił,że są drożne to tak jest,będzie dobrze ,zobaczysz.Masz
              bardzo ładny pęcherzyk jak na naturalnym cyklu,oby teraz ładnie dojrzał i
              pękł.A mierzysz temperaturkę?To wtedy byś wiedziała,kiedy owu i kiedy się
              poprzytulać.Alekarz na usg Ci potwierdzi.
              • jam_30 Re: 11 dc -pęcherzyk i endometrium 29.04.05, 21:36
                ja to już 6 lat się przytulam, ale mąż ma plemniki do banisad i zostaje nam IUI.
                Ale lekarz powiedział, ze ponieważ te jajowody takie pokręcone, to trzeba dużo
                plemników dobrej jakości. Pytanioe skąd je wziąć?smile
                • martyna35 Re: 11 dc -pęcherzyk i endometrium 29.04.05, 21:45
                  cynk jest dobry na poprawę plemników,podobno.Ja o pierwsza ciążę starałam się 5
                  lat,nie robiono mi dużych nadziei,a jednak.Teraz może nie mam już takiej
                  presji,bo jedno dziecko mam,ale lata lecą co nie jest korzystne i to mnie
                  trochę dołuje.Dla Ciebie też zaświeci słoneczko!
                  • jam_30 Re: 11 dc -pęcherzyk i endometrium 29.04.05, 21:46
                    dzięki bardzo- i zaszłaś naturalnie?( o ile mogę zapytać)
                    • martyna35 Re: 11 dc -pęcherzyk i endometrium 29.04.05, 21:59
                      właściwie tak.Zaczęłam leczenie w Łodzi,było HSG,laparo/po laparo werdykt,że
                      nie powstają pęcherzyki-całkowita załamka/,lekarz dał bardzo silne zastrzyki i
                      stwierdził,że te jajniki i tak nie będą pracować.A jednak wysoka dawka hormonu
                      pobudziła je do pracy.Potem mieliśmy przerwę parę miesięcy,w międzyczasie
                      pojechaliśmy do bioenergoterapeutki/4x/,to był koniec 1997r,ta pani powiedziała
                      mi,że widzi u mnie ciążę w przyszłym roku.w lutym 1998 poszłam na kurs,mąż nie
                      miał pracy,więc odpuściliśmy i wtedy się udało,bez leków.Acha plemniczki mojego
                      męża też nie były rewelacyjne/2xmieliśmy IUI/
                      • jam_30 do Martyny 30.04.05, 09:11
                        dzięki, to naprawdę budujące. Jak ta nasza natura jest nieodgadnionasmile. My też
                        ostatnio piliśmy ziółka od zakonnicy i mężowi polepszyły się plemniczki.
                        Zobaczymysmile Naprawdę dziękuję.
    • wiktoria33 Re: 11 dc -pęcherzyk i endometrium 04.05.05, 16:22
      Dziewczyny wiecej takich takich słów otuchy a moze uwierze ze i mnie sie kiedys
      uda... Jam30 twoj pecherzyk jest / byl super bo podobno pecherzyk rosnie 2-3mm
      na dobe a peka jak ma ok 20 -24 mm wiec pieknie. Zastrzezenia mam tylko do
      terminu nastepnej wizyty bo zeby zobaczyc czy pękł musi dostrzec płyn w zatoce
      Graffa a on sie wchłania po ok 12godz wiec matematycznie biorac : twoj
      pecherzyk mial ok 21 mm w 13dc lub ok 23 w 14 i jesli pękł to po tylu dniach tj
      (do 10go maja !!)lekarz i tak zobaczy tylko ciałko zólte (pecherzyk czy peknie
      czy nie peknie i tak zamienia sie w cialko zólte). Mysle ze powinnas zmienic
      lakarza.
      Ja mialam podejrzenie LUF tzn własnie "niepekajace pecherzyki" i latałam co
      chwile na monitorowanie - raz pekaly raz nie.
      zeby stwierdzic czy jest owulacja musisz od chwili kiedy osiagnie on ok17 mm
      muisz isc na montorowanie minimum co dwa dni zeby uchwycic płyn w zatoce.
      pozdrawiam
      • wiktoria33 Re: 11 dc -pęcherzyk i endometrium 04.05.05, 16:23
        Zatoka oczywiscie Dauglasa nie graffa - tak sie spieszylam ze przekreciłam.smile
        • jam_30 do wiktoria 05.05.05, 08:16
          dzięki wiktorio. Gin mi powiedział, że sprawdzi, czy nie zrobiła się torbiel. A
          monitoring mam mieć szczegółowy po @, bo od przyszłego m-ca zaczynam stymulację
          do IUI. Może to i lepiej, że nie teraz tak częste obserwacje, bo bym
          zbanktutowałasmile. U mnie jest problem z żołnierzykami( i to niemały), ale
          zobaczymy. Podejdę do IUI, a jak nic nie wyjdzie, to będę dalej myśleć. Na
          razie sama się nakręcam tym IUI jak wariatka, mam świadomość, że źle robię, ale
          to silniejsze ode mniesmile. Pozdrawiam
          • wiktoria33 do Jam30 05.05.05, 10:44
            witajsmile
            aha ok , jesli o torbiel chodzi to oczywiscie badanie takie ma sens, ale nie
            rozumiem jednego -dlaczego nie wiedzac nawet czy jest owulacja od razu robi ci
            iui?
            a propos monitoring nie jest az taki drogi : ja płacę 1-wsze bad 35 zl a potem
            po 25 a trzeba to zrobic ok 3 razy wiec srednio wyjdzie zmieszcze sie w 100zl,
            pierwsze zawsze robie ok 10 dc bo ostatnio robilam w 11dc i pecherzyk mial juz
            19mm. Rozumiem cie ze sie nakręcasz to normalne, ja jestem nakrecona aktualnie
            nawet dobrą (wyzszą temperaturą)smile
            pozdrawiam
            • niunia90 Re: do Jam30 05.05.05, 12:24
              Jam, ja cię doskonale rozumię. W sobotę miałam IUI, ale co ja przeżyłam przed,
              to szkoda gadać. We wtorek byłam na USG i pani doktor widziała olbrzymią
              torbiel. Załamałam się, bo tak byłam nastawiona na IUI, że nie dałam sobie nic
              powiedziać. Dobrze że postanowiłam sprawdzić to za dwa dni w innym gabinecie.
              Okazało się ,że nie ma torbieli ale jest jeden pęcherzyk a wg lekarki z Novum
              powiny być co najmniej dwa. I znów dzień niepewności, bo w piątek dopiero
              dzwoniłam do W-wy. I wtedy usłyszłam że mam przyjezdzać. Dopiero wtedy opadły
              nerwy i mogłam się cieszyć. Teraz czekam na efekt. Testowanie w przyszłym
              tygodniu (w sobotę). Mimo, że wiem jak małe są szanse to wierzę ,że mi się
              udało.
              Pozdrawiam i życzę powodzenia.
              • jam_30 Re: do Jam30 05.05.05, 14:03
                dzięki dziewczyny. ja za monitoring we Wrocławiu płacę każdorazowo po 60 zł.,
                więc drogo(ale co zrobić). Jutro odbieram przecieciała antyplemnikowe męża(
                zobaczymy). Pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka