jam_30 29.04.05, 20:41 Dziewczyny- czy pęcherzyk 17mm i endometrium 8 mm to ok? Czy któraś z was ma pokręcone jajowody( bo ja mam) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martyna35 Re: 11 dc -pęcherzyk i endometrium 29.04.05, 20:53 i endo i pęcherzyk są ok.Ja miałam w 13dc endo 8mm,teraz czekam aż pęcherzyki popękają. Odpowiedz Link Zgłoś
jam_30 Re: 11 dc -pęcherzyk i endometrium 29.04.05, 21:14 dzięki serdeczne, gin mi teraz kazał przyjść 10 maja, to chyba chce sprawdzić czy pękł, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
martyna35 Re: 11 dc -pęcherzyk i endometrium 29.04.05, 21:24 trochę późno,ale chyba wie co robi,moje powinny pęknąć jutro.A brałaś Clo?Czy poprostu jest to cykl naturalny? Odpowiedz Link Zgłoś
jam_30 Re: 11 dc -pęcherzyk i endometrium 29.04.05, 21:28 naturalny cykl, a lekarz chce zobaczyć czy pękł i nie zrobiła się torbiel Powiedział, że w następnym cyklu ( przed IUI) będzie obserwował częściej.Ale martwią mnie te pokręcone jajowody> Są idealnie drożne , bo robiłam HSG, ale jakoś tą minę lekarz miał niewyraźną, sblo już jestem przewrażliwiona Odpowiedz Link Zgłoś
martyna35 Re: 11 dc -pęcherzyk i endometrium 29.04.05, 21:32 skoro lekarz mówił,że są drożne to tak jest,będzie dobrze ,zobaczysz.Masz bardzo ładny pęcherzyk jak na naturalnym cyklu,oby teraz ładnie dojrzał i pękł.A mierzysz temperaturkę?To wtedy byś wiedziała,kiedy owu i kiedy się poprzytulać.Alekarz na usg Ci potwierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jam_30 Re: 11 dc -pęcherzyk i endometrium 29.04.05, 21:36 ja to już 6 lat się przytulam, ale mąż ma plemniki do bani i zostaje nam IUI. Ale lekarz powiedział, ze ponieważ te jajowody takie pokręcone, to trzeba dużo plemników dobrej jakości. Pytanioe skąd je wziąć? Odpowiedz Link Zgłoś
martyna35 Re: 11 dc -pęcherzyk i endometrium 29.04.05, 21:45 cynk jest dobry na poprawę plemników,podobno.Ja o pierwsza ciążę starałam się 5 lat,nie robiono mi dużych nadziei,a jednak.Teraz może nie mam już takiej presji,bo jedno dziecko mam,ale lata lecą co nie jest korzystne i to mnie trochę dołuje.Dla Ciebie też zaświeci słoneczko! Odpowiedz Link Zgłoś
jam_30 Re: 11 dc -pęcherzyk i endometrium 29.04.05, 21:46 dzięki bardzo- i zaszłaś naturalnie?( o ile mogę zapytać) Odpowiedz Link Zgłoś
martyna35 Re: 11 dc -pęcherzyk i endometrium 29.04.05, 21:59 właściwie tak.Zaczęłam leczenie w Łodzi,było HSG,laparo/po laparo werdykt,że nie powstają pęcherzyki-całkowita załamka/,lekarz dał bardzo silne zastrzyki i stwierdził,że te jajniki i tak nie będą pracować.A jednak wysoka dawka hormonu pobudziła je do pracy.Potem mieliśmy przerwę parę miesięcy,w międzyczasie pojechaliśmy do bioenergoterapeutki/4x/,to był koniec 1997r,ta pani powiedziała mi,że widzi u mnie ciążę w przyszłym roku.w lutym 1998 poszłam na kurs,mąż nie miał pracy,więc odpuściliśmy i wtedy się udało,bez leków.Acha plemniczki mojego męża też nie były rewelacyjne/2xmieliśmy IUI/ Odpowiedz Link Zgłoś
jam_30 do Martyny 30.04.05, 09:11 dzięki, to naprawdę budujące. Jak ta nasza natura jest nieodgadniona. My też ostatnio piliśmy ziółka od zakonnicy i mężowi polepszyły się plemniczki. Zobaczymy Naprawdę dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria33 Re: 11 dc -pęcherzyk i endometrium 04.05.05, 16:22 Dziewczyny wiecej takich takich słów otuchy a moze uwierze ze i mnie sie kiedys uda... Jam30 twoj pecherzyk jest / byl super bo podobno pecherzyk rosnie 2-3mm na dobe a peka jak ma ok 20 -24 mm wiec pieknie. Zastrzezenia mam tylko do terminu nastepnej wizyty bo zeby zobaczyc czy pękł musi dostrzec płyn w zatoce Graffa a on sie wchłania po ok 12godz wiec matematycznie biorac : twoj pecherzyk mial ok 21 mm w 13dc lub ok 23 w 14 i jesli pękł to po tylu dniach tj (do 10go maja !!)lekarz i tak zobaczy tylko ciałko zólte (pecherzyk czy peknie czy nie peknie i tak zamienia sie w cialko zólte). Mysle ze powinnas zmienic lakarza. Ja mialam podejrzenie LUF tzn własnie "niepekajace pecherzyki" i latałam co chwile na monitorowanie - raz pekaly raz nie. zeby stwierdzic czy jest owulacja musisz od chwili kiedy osiagnie on ok17 mm muisz isc na montorowanie minimum co dwa dni zeby uchwycic płyn w zatoce. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria33 Re: 11 dc -pęcherzyk i endometrium 04.05.05, 16:23 Zatoka oczywiscie Dauglasa nie graffa - tak sie spieszylam ze przekreciłam. Odpowiedz Link Zgłoś
jam_30 do wiktoria 05.05.05, 08:16 dzięki wiktorio. Gin mi powiedział, że sprawdzi, czy nie zrobiła się torbiel. A monitoring mam mieć szczegółowy po @, bo od przyszłego m-ca zaczynam stymulację do IUI. Może to i lepiej, że nie teraz tak częste obserwacje, bo bym zbanktutowała. U mnie jest problem z żołnierzykami( i to niemały), ale zobaczymy. Podejdę do IUI, a jak nic nie wyjdzie, to będę dalej myśleć. Na razie sama się nakręcam tym IUI jak wariatka, mam świadomość, że źle robię, ale to silniejsze ode mnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria33 do Jam30 05.05.05, 10:44 witaj aha ok , jesli o torbiel chodzi to oczywiscie badanie takie ma sens, ale nie rozumiem jednego -dlaczego nie wiedzac nawet czy jest owulacja od razu robi ci iui? a propos monitoring nie jest az taki drogi : ja płacę 1-wsze bad 35 zl a potem po 25 a trzeba to zrobic ok 3 razy wiec srednio wyjdzie zmieszcze sie w 100zl, pierwsze zawsze robie ok 10 dc bo ostatnio robilam w 11dc i pecherzyk mial juz 19mm. Rozumiem cie ze sie nakręcasz to normalne, ja jestem nakrecona aktualnie nawet dobrą (wyzszą temperaturą) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niunia90 Re: do Jam30 05.05.05, 12:24 Jam, ja cię doskonale rozumię. W sobotę miałam IUI, ale co ja przeżyłam przed, to szkoda gadać. We wtorek byłam na USG i pani doktor widziała olbrzymią torbiel. Załamałam się, bo tak byłam nastawiona na IUI, że nie dałam sobie nic powiedziać. Dobrze że postanowiłam sprawdzić to za dwa dni w innym gabinecie. Okazało się ,że nie ma torbieli ale jest jeden pęcherzyk a wg lekarki z Novum powiny być co najmniej dwa. I znów dzień niepewności, bo w piątek dopiero dzwoniłam do W-wy. I wtedy usłyszłam że mam przyjezdzać. Dopiero wtedy opadły nerwy i mogłam się cieszyć. Teraz czekam na efekt. Testowanie w przyszłym tygodniu (w sobotę). Mimo, że wiem jak małe są szanse to wierzę ,że mi się udało. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
jam_30 Re: do Jam30 05.05.05, 14:03 dzięki dziewczyny. ja za monitoring we Wrocławiu płacę każdorazowo po 60 zł., więc drogo(ale co zrobić). Jutro odbieram przecieciała antyplemnikowe męża( zobaczymy). Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś