04.05.05, 12:15
dziewczyny, czy któraś z Was miała doświadczenia z Gonalem?
Obserwuj wątek
    • nicol.lublin Re: gonal 04.05.05, 21:31
      ja, jestem na świeżo, pytaj
    • ma_inka Re: gonal 04.05.05, 22:19
      a co chciałabyś wiedzieć?
      • anija10 Re: gonal 05.05.05, 07:58
        hej...w końcu ktoś się znalazł kto to aplikował...smile chciałabym wiedzieć czy to
        jest mniej więcej to samo co puregon i menopur czy ma jakiś inny skład
        hormonów..bo u mnie po menopurze nic się nie działo a po puregonie torbielki
        się robiły...więc obawiam się trochę że gonal jest podobny....to zapewne ta
        sama grupa leków tylko o innym stężeniu hormonów..ale do końca nie jestem
        pewna...a jakie ilości brałaś? ja mam 75 przez 7 dni codziennie....czy jakieś
        efekty w postaci owulacji wystąpiły u Ciebie? daj znać jak
        samopoczucie....pozdrawiamsmile
        • nicol.lublin Re: gonal 05.05.05, 22:35
          hej! to nie jest to samo, tylko podobnie smile ja brałam 3x3amp Gonalu F (czyli
          225) przez 7 dni, a potem stopniowo zamian Gonalu na Menopur (2Gonale+1Menopur,
          2Menopury+1Gonal, a w końcu sam Menopur). miałam 12 komórek, z czego 9 było
          dojrzałych i udało się je pobrać. nie miałam problemu z hiperstymulacją jak
          niektóre dziewczyny, no ale ja mam endometriozę, a nie PCO.
          tylko nie wiem czemu u nas ten cholerny Gonal drogi taki jest? ja płaciłam o
          150 zł, a w aptekach jest nawet droższy.
          • rusalka192 Re: gonal 11.09.13, 21:45
            Najtańsze leki tego typu, mam na myśli gonal, ovitrelle, menopur, choragon, dipherelina czy gonapeptyl daily można znaleźć w aptece Magnolii przy Ruskiej 15C w Lublinie. Apteka ta specjalizuje się w preparatach wspomagających zapłodnienie i wszystko można dostać u nich na miejscu. jeśli czegoś nie mają to jest możliwość zamówienia. dodatkowo Panie mgr zawsze z uprzejmością nawet kilka razy wyjaśnią, jak wykonuje się zastrzyki.
            • ivonme Re: gonal 23.11.13, 11:12
              Faktycznie ta apteka specjalizuje się w lekach wspomagających zapłodnienie i można większość leków dostać od ręki.
              Jednak Profesor u którego się leczę podpowiedział mi jeszcze jedną aptekę w której jest szeroka oferta leków stosowanych w leczeniu niepłodności i okazało się, że dodatkowo mają bardzo korzystne ceny. Ja stosowałam w swojej terapi menopur, gonal f, lutinus, diphereline i naprawdę warto było sprawdzić ceny w obydwu aptekach.
              Uważam, że najlepszym rozwiązaniem przed wykupieniem leków będzie wykonanie telefonu do obydwu aptek i sprawdzenie cen. Lublin nie jest duży miastem, więc można szybko podjechać do jednej lub drugiej apteki samochodem, lub taksówką.

Apteka Magnolia ul. Ruska 15c tel. 81-748-18-88

Apteka Natura ul. Tatarakowa 28 tel. 81-527-82-72
              • eclipse83 Re: gonal 25.11.13, 22:31
                ja równiez stosowałam gonal. dawka 137,5 przez 5 dni + 2 dni x 125. Pozniej pobrano 34 komórki, z czego mam 6 zarodków. Jeden rosnie we mnie a 5 zamrożonych smile

Ja po leku czułam się dobrze, nie mialam aregii ani zadnych skutków ubocznych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka