Dodaj do ulubionych

ODLICZANIE DO IN VITRO

05.05.05, 14:17
Właściwie nie mam nic zbyt konstruktywnego do powiedzenia. W najbliższy
poniedziałek zaczynam zastrzyki do in vitro - diphereline. Do tego czasu
siedzę jak na szpilkach - nie mogę się doczekać. Trzymam kciuki w
szczególności za wszystkie dziewczyny które teraz podchodzą do in vitro -
przede mną i pewnie będą już w ciąży jak ja dopiero będę miała transfer
(nimiec maja/ przełom czerwca).

W tym cyklu miałam piękną owulację - książkową, piękne endo, piękny pęcherzyk
w lewym, który pękł. I co z tego ........... Gin zakazał kontaktów z mężem
przed in vitro.

Teraz jestem 6 d.p.o. i mam powiększone, opuchnięte piersi i kreskę na
brzuchu od pępka w dół - takie same "objawy " jak w poprzednim cyklu, tylko
że teraz już wiem że to poowulacyjne a nie ciąża - w tym cyklu nie było
przytulanka. Cudów aż takich nie ma.

Czekam na niusy od dziewczyn w trakcie in vitro.
s
Obserwuj wątek
    • laura771 Re: ODLICZANIE DO IN VITRO 05.05.05, 14:31
      Ja też od poniedziałku zacznę kłucie. Ale decapeptylem. menogony wejdą później.
      Teoretycznie invitro mnie czeka za około 4,5 tygodnia. czyli początek czerwca.
      Sandro, ale kto wie, a może jesteś wiatropylna smile))? Oczywiście żartuje.
      • inga30 Re: ODLICZANIE DO IN VITRO 05.05.05, 14:40
        dziewczyny będę trzymać kciuki, wy tez potrzymajcie, jutro rozmrażanie moich
        mrozaków (wieczorem) jeśli się uda to w sobote transfer. Mam tylko 2 mrozaki i
        bardzo się o nie boje, ale jestem dobrej myśli. Inga
        • laura771 Re: ODLICZANIE DO IN VITRO 05.05.05, 14:43
          No to trzymamy kciuki za mrozaczki, żeby się ładnie podzieliły i dobrze u
          Ciebie poczuły zamieszkując przez 9 miesięcy.
      • sandra123 Re: ODLICZANIE DO IN VITRO 05.05.05, 14:46
        Lauro - chciałabym.... Ale jak napisałam - aż takich cudów nie ma.

Pisz co u Ciebie - wynika z tego co piszesz że będziemy szły prawie łeb w łeb -
        tylko inne leki. Ja diphereline i potem Gonal F.

buziaczki,
        s
      • sandra123 Re: ODLICZANIE DO IN VITRO 05.05.05, 14:47
        Ingo - trzymam kciuki !!!!!!!!

Będzie dobrze !!!!!
        s
        • magdamajewski Re: ODLICZANIE DO IN VITRO 05.05.05, 15:24
          ja dzis biore ostatnio tabletke any. dale robie sobie zastrzyki z lupronu. Mam
          nadzieje,ze jutro dostaten okres albo w najblizszych dniach (lekrz mowi ze od
          osataniej tabletki najpozniej 10 dni) i zaczynam zastrzyki z follistyn-u/gonal-
          u. No a od tych zastrzykow to tylko 10-16 dni i punkcja, a potem zobaczymy co
          dalej. Nigdy jeszcze tak bardzo nie czekalam na ta cholerna @. Oby przyszla jak
          najszybciej.
          Trzymam za nas wszysktich kciuki.
          Magda
    • cesaria2 Re: ODLICZANIE DO IN VITRO 05.05.05, 17:23
      Ja będę miała w przyszłym tygodniu pierwszy transfer i jestem strasznie
      podekscytowana.Boję się, że może się nie udać, ale po trzech latach walki
      jestem przygotowana na wszystko.W zeszłym miesiącu miałam histeroskopię,
      usunięto mi któregoś już z rzędu polipa i mam teraz dużo miejsca na przyjęcie
      maluszków. Cieszę się że nie jestem sama z takim problemem i wszystkie
      dziewczyny na tym forum wzajemnie się wspierają..To bardzo pomaga
      psychicznie.Trzymam kciuki za Sandrę, Ingę i WSZYSTKIE dziewczyny które w maju
      będą miały transfery.. Pozdrawiam
      • marta.merl Re: ODLICZANIE DO IN VITRO 05.05.05, 20:50
        cesaria2 napisała:

> Ja będę miała w przyszłym tygodniu pierwszy transfer i jestem strasznie
        > podekscytowana.Boję się, że może się nie udać, ale po trzech latach walki
        > jestem przygotowana na wszystko.W zeszłym miesiącu miałam histeroskopię,
        > usunięto mi któregoś już z rzędu polipa i mam teraz dużo miejsca na przyjęcie
        > maluszków. Cieszę się że nie jestem sama z takim problemem i wszystkie
        > dziewczyny na tym forum wzajemnie się wspierają..To bardzo pomaga
        > psychicznie.Trzymam kciuki za Sandrę, Ingę i WSZYSTKIE dziewczyny które w
        maju
        > będą miały transfery.. Pozdrawiam

czesc dziewczyny,
        potrzebuje informacje na temat sztucznego zaplodnienia.wlasnie zaczelam kuracje
        zwiazana z in vitro.biore teraz anti baby pile,za 3 tyg.dostane okres i zaczne
        brac hormony.jakie hormony bierzecie?ile one kosztuja w polsce?nie robie in
        vitro w polsce tylko w turcji,mieszkam tu od 2lat.ciekawa jestem jakie sa
        koszty in vitro w polsce i ile kosztuja hormony?swietnie ze was znalazlam,bo
        nie wiem z kim moge na ten temat pogadac?
        • inga30 Re: ODLICZANIE DO IN VITRO 05.05.05, 21:22
          koszt in vitro wraz z lekami to około 10 -12 tys PLN, dokładny koszt zależy od
          tego ile leków potrzeba, a to zależy od organizmu.
          • marta.merl Re: ODLICZANIE DO IN VITRO 11.05.05, 18:13
            czesc ingo, czytalam na forum pare twoich wypowiedzi, przeprowadzilas juz pare
            transferow.czy w trakcie zabiegow,kuracji dostawalas tez antybiotyki i kortizon?
            • inga30 Re: ODLICZANIE DO IN VITRO 11.05.05, 18:25
              antybiotyki dostawałam przy 1 transferze z uwagi na niezaleczone bakterie i
              przy 3 transferze z uwagi na nacinanie otoczki, w pozostałych 2 podejściach
              nie, a kortizonu nie, ale nie wiem czy nie jest to przypadkiem inna nazwa
              encortonu - encorton dostaję za każdym razem.pozdrawiam. I
              • marta.merl Re: ODLICZANIE DO IN VITRO 12.05.05, 20:49
                hej Ingo trzymam za ciebie kciuki.ten kortizon nazywa sie inaczej, ale chyba
                robie blad, bo zbieram wiadomosci z Niemiec i Polski a tam nazwy sa inne, tutaj
                w Turcji leki maja znowu inne nazwy.W sobote wstrzykna mi Lucrin a za ok.tydz.
                dostane @ i zaczne Puregon.We wszystkich tych nazwach lekow mam zero
                orientacji.Pomozcie....
                Pozdrawiam
    • sandra123 Re: ODLICZANIE DO IN VITRO 06.05.05, 07:59
      Marto !

Jak pisałam wcześniej od poniedziałku będę brać diphereline a potem za 14 dni
      dojdzie Gonal F. Tak się moje leki nazywają w Polsce. Koszt w Łodzi gdzie się
      leczę jest trochę niższy niż w Warszawie czy Poznaniu - z tego co wynika z
      inforamacjiz forum, bo ja się tam nie leczyłam. Cieszę się że jestem z Łodzi -
      nie muszę brać dnia wolnego z pracy na dojazd. W klinice w której się leczę
      jest dużo dziewczyn spoza Łodzi które właśnie muszą brać dzień wolny za każdym
      razem.

Mam pytanie do Ciebie ? Czy w Turcji jest in vitro refundowane ?

Trzymam kciuki
      s
      • marta.merl Re: ODLICZANIE DO IN VITRO 06.05.05, 22:54
        hej,ja tez trzymam kciuki za was.niestety tutaj nic nie jest
        refundowane.poczatkowo myslalam aby przeprowadzic in vitro w Polsce,ale tam
        gdzie mieszkaja moi rodzice nie ma kliniki,musialabym za kazdym razem jezdzic
        do Poznania.Koszty przelotu do Polski i pobyt w Poznaniu byly by jeszcze
        drozsze.mam tutaj w Antalyi prywatna klinike i do domu blisko,zdecydowalam sie
        na Antalye.
        • magdamajewski Re: ODLICZANIE DO IN VITRO 07.05.05, 00:55
          ja juz skonczylam anytkoncepcje i czekam na ta cholerna @, ktora jak na zlosc
          nie przychodzi. Lekarz mowil, ze od ostatniej tableki do 10 dni musi przyjsc.
          Jak jej nie chece to przychodzi a jak trzeba zeby przyszla to jej nie ma. Caly
          czas biore lutene jak tylko przyjedze @ to zaczynam follistin/glonal. A potem
          to juz z gorki.
          Pozdrowienia
          magda
          • inga30 już!! 07.05.05, 13:56
            maleństwa się rozmroziły i dziś miałam transfer, zaczynam odliczanie do wyniku.
            Pozdrawiam. Inga
            • magdamajewski Re: już!! 07.05.05, 14:27
              Inga trzymam kciuki i bardzo Ci zazdroszcze to ja to czekam na to cholerna @ i
              wtedy zaczynam stymulacjue gonalem i mam nadzieje ze sie zalapie jeszcze w maju
              na trasfer, a @ jak na zlosc nie przychodzi (wedlug lekarza ma jeszcze 8 dni
              zeby przyjsc).
              Teraz to odpoczywaj, nie panikuj, chodz sobie z mezulkiem na spacerki, poczytaj
              ksiazek odwiedz znajomych, rob wszystko zeby tylko o tym nie myslec. 10 dni
              zleci szybciutko i bedziesz sie cieszyla wyskoa beta. Jeszce jedno - zadnych
              testow!!! Po co masz sie denerwowac. he,he, he, ale madra przemawia, zobaczymy
              czy ja tak bede.
              Pozdrawiam i trzymam kciuki.
              Magda
              • inga30 Re: już!! 07.05.05, 15:04
                Magdo, testów na pewno robic nie będę - przy pierwszym ICSI zrobiłam w 7 dniu,
                a potem udało mi się zawsze wytrzymać do bety. Zaopatrzyłam się w kilka książek
                i stos gazet i będe trochę polegiwać przez kilka dni , po poprzednich
                transferach od razu chodziłam do pracy teraz chcę coś wreszcie zmienić- przez
                kilka dni zostanę w domu. Pozdrawiam. Trzymam kciuki również.
                • niunia90 Re: już!! 07.05.05, 15:20
                  Inga, trzymam kciuki za towje maleństwa. Zeby zostały z tobą na całe 9
                  miesięcy!!!!
                  Już jesteś po transferze?
                  Odpoczywaj i nie martw się. Wszystko będzie ok.
                  Ja dowiem się za tydzień czy się udało!
                  Pozdrawiam smile
                • laura771 Re: już!! 07.05.05, 15:26
                  Ingo,
                  fajnie, że jesteś już po transferze. No i dobrze, że zamierzasz polegiwać, to
                  ponoć pomaga. I picie dużo wody, też jest ponoć dobre. Trzymam kciuki.
                  Ja jeszcze nie zaczęłam stymulacji, ale od poniedziałku decapeptyl.
                  Punkcja i transfer przewidziany za około 4 tygodnie.
                  Boję się punkcji, mimo, iż wiem, że mnie uśpią. Ale lęk jest.
                  I też będę leżeć po transferze.
                  A wzięłaś zwolnienie od gina? A jesli tak, to co na nim wypisał?
                  Ja pogadam ze swoim, że jesli musi wypisywać znak choroby, to może np zapalenie
                  przydatków czy cóś. Zeby w pracy sie nie domyslili.
                  Pozdrawiam
                  Trzymam za Was kciuki. I Ingo miłego wylegiwania.
                  • inga30 Re: już!! 07.05.05, 15:40
                    lauro wzięłam zwolnienie od gina i w dodatku z kliniki niepłodności, nie ma na
                    nim znaku choroby więc chyba nie musi być, zakładam że w pracy nikomu się nie
                    będzie chciało studiować szczegółowo tego zwolnienia, a jak tak to trudno, to
                    mój 4 transfer i zawsze wcześniej wydawało mi się że firma beze mnie się zawali
                    i muszę być w pracy, a potem zawsze trochę załowałam bo choć moja praca nie
                    wymaga wysiłku fizycznego to jest odpowiedzialna i stresująca, tym razem mam to
                    gdzieś. Punkcji się nie bój , naprawdę będziesz spała i nie wiedziała o niczymsmile
                    • gg24 Re: już!! 08.05.05, 10:38
                      Pozdrawiam Was wszystkiesmile
                      Ja jestem już 8 dzień na Diphereline. Czuję się dobrze, w przyszłą sobotę może
                      dostanę pierwszy Gonal. Myślałam, że te zastrzyki to coś strasznego, a tu
                      okazało się, że to bułka z masłem. Oby tak dalejsmile
                      Nie boję się punkcji. Miałam już dwie (z zupełnie innego powodu niż in vitro),
                      jedną bez narkozy, a drugą z narkozą. Myślę, że przy in vitro jak jest dużo
                      pęcherzyków lepsza jest narkoza, po co ma tak boleć.
    • magdamajewski Re: ODLICZANIE DO IN VITRO 11.05.05, 18:48
      ja jutro zaczynam pierwszy zastrzyk z fillistynu (odpowiednik gonalu) i tak mam
      nadzieje, ze moja pukcja bedzie gdzies pod koniec maja a transferek zaraz po
      niej (jesli wszystko, tfu, tfu, tfu, bedzie dobrze).Pozdrawiam wszystkich
      Magda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka