invicta1 24.05.05, 10:28 o jaką mam poprosić w aptece? aha: trzymacie pregnyl w lodówce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarina011 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 10:34 Pregnyl nalezy trzymac w lodowce, a co do strzykawki to ja pojechalam na pogotowie (sama nie umie robic zastrzykow) i tam za 6zl pielegniarka zrobila mi zastrzyk Odpowiedz Link Zgłoś
dawida_24 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 11:04 ja kupuję zawsze piątkę strzykawke i siódemkę igłę Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 11:09 o dzięki! mam mieć ten zastrzyk w Boże Ciało i w razie czego wolę mieć strzykawę przy sobie, zeby nie latać jak oparzona jakby co Odpowiedz Link Zgłoś
dawida_24 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 11:13 nawet gdybyś miała dostać 10 tys jednostek to piątka ci wystarczy ja chyba niedługo będę mieć rabat na te strzykawki Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 11:28 wypisał mi receptę na 5 tys, ale 2 sztuki:/? Odpowiedz Link Zgłoś
marmon29 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 11:59 hej dziewczyny napiszcie jak robicie dokładnie ten zastrzyk? jak przygotować i jak zrobić. ostatnio wypadło mi w niedzielę i pojechałam na izbe przyjęć na czerniakowską a pielęgniarka mnie odesłała do przychodni na Nałęczowską, gdzie musiałam zapłacić 15 zł ! a tak to bym zaoszczędziła na czasie pieniądzach i benzynie, Choć sama trochę nie jestem pewna swoich umiejętności, ale odwagę mam i jak będzie potrzeba to wolę sobie sama zrobić tylko napiszcie proszę jak? Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 12:00 ja jeszcze nie wiem-będę miała 1 raz podany pregnyl Odpowiedz Link Zgłoś
dawida_24 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 12:11 to jest tak maluckie że wystarczy ci jedna Odpowiedz Link Zgłoś
dawida_24 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 12:23 ja mam to szczęscie, że moja przyjaciółka jest położną robi mi w pośladek (wybieram ten, po której stronie jest owu))) troszkę później pieszcze mięsień, ale przechodzi szybko Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 12:31 właśnie się połapałam, że gin już praktycznie całą widział mnie na golasa co więcej widział jak wyglądam w środku-to więcej niż Mąż też sobie tym kluczem wybiorę posladek Odpowiedz Link Zgłoś
dawida_24 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 13:27 Ja w srodę czułam się jak lesbijka.....nie powiem było nawet przyjemnie))) nie ma to jak HSG z kobietą Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 13:46 Jezu! pierwszy raz od początku cyklu jestem zdołowana-czuję, że nic to nie da Odpowiedz Link Zgłoś
niunia90 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 14:29 A ja w poprzednim cyklu musiałam poprosić mojego tatę żeby mi zrobił zastrzyk. A nie ma nic wspólnego ze służbą zdrowia. po prostu nie miałam zlecenia na zastrzyk i nikt nie chciał mi zrobić. No i zrobił mi tato, i też wybrałam pośladek po tej stronie gdzie był pęcherzyk. Zawsze to bliżej!!!! tym razem czekam na receptę - mieli mi przysłać. Jak będzie bez zlecenia, to znowu mi tato zrobi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
inga30 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 14:34 Ja zrobilam sobie ostatnio sama, a mąż powiedział" Śliczna, mądra i jaka wygimnastykowana" Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 14:35 to trzeba tak głęboko kujnąć w tyłek? Odpowiedz Link Zgłoś
inga30 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 14:41 Podobno zasada jest taka: dzielisz posladek na 4 ( w myślach) i w środek zewnętrznej , górnej ćwiartki ładujesz. No to załadowałam Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 14:43 w myślachsłabo mi idzie-chyba sobie naszkicuję a trzeba odprysnąć powietrze ze strzykawy? pytam jakby był problem z zastrzykiem u lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
inga30 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 14:46 machnij sobie długopisem te ćwiartki. Ja sie pozbyłam powietrza, ale nie wiem czy trzeba, po prostu zwykle przy zastrzykach w brzuch przy in vitro tak robilam to i teraz też. Generalnie jednak zastrzyk z pregnylu jest nieprzyjemny i bolacy i wole jak robi go pielegniarka, a ja leżę przy tym na brzuchu na leżance. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 14:47 no to narysuję sobie tarczę z 10 na górnej prawej ćwiartce dzięki już wszystko wiem Odpowiedz Link Zgłoś
neja Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 14:48 Mnie na przykład zdziwiło jak wolno podawała mi położna ten zastrzyk. Trwało baaardzo długo a ona wstrzykiwała powoli nie wiem czemu. Diostałam w pośladek owulacyjny ale chyba przez przypadek bardziej niż celowo. Sama nie zrobię sobie bo boję się że spieprzę sparwę. Ja to w ogóle boję się że coś będzie nie tak i dlatego nie wychodzi Jedź niech Ci zrobi ktoś tak to sobie będziesz głupio wyrzucała że nie w to miejsce zrobiłaś za płytko za szybko za wolno.... Lepiej się potem nie zadręczać jeszcze tym. Odpowiedz Link Zgłoś
17lipiec1976 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 15:19 witam jestem pielegniarka. mieszkam w wawie. jesli chcecie to moge wam polecic moje uslugi. za darmo oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 15:23 ale masz fajnie dojazd do 3miasta gratis? Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 15:28 buuuu! dzieki za dobre chęci! Odpowiedz Link Zgłoś
aaaallllaaaa Re: jaka strzykawa do pregnylu? 25.05.05, 12:28 Jeśli jesteś pielęgniarką , to napisz plizka jak najlepiej zrobić sobie zastrzyk domięśniowy ( w pośladek). Ja chodzę do przychodni , a to kosztuje , pozatym w niedzielę nieczynne. Dlatego w sytuacji awaryjnej mozna zrobić samemu , albo poprosić swojego faceta. Jeśli możesz , to opisz to dokładnie i najlepiej w punktach - może kiedyś się ktorejś z nas przydać . dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 25.05.05, 12:29 aaaallllaaaa skąd wiesz kiedy sobie zrobić zastrzyk? mam teraz problem z usg i nie wiem czy samej sobie bez tego zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
martyna35 Re: do invicty 24.05.05, 16:06 lepiej jednak.żeby ktoś Ci zrobił fachowo,bo nieumiejętne podanie może spowodować uszkodzenie nerwu kulszowego.Ja jestem pielęgniarką i robiłam sobie sama,ale przed pierwszym miałam straszny opór,kolejne poszły gładko,nie bolało.Poza tym igła musi wejść głęboko,bo to jest zastrzyk domięśniowy.Jak ktoś Ci pokaże to potem możesz robić sama,a powietrze trzeba wystrzyknąć,możesz dla wprawy spróbować najpierw z wodą.Ja niestety mieszkam w centralnej Polsce ,więc do Trójmiasta mam daleko.Pozdrawiam i życzę owocnego jajeczkowania! Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: do invicty 24.05.05, 16:07 dziękuję mam nadzieję, że lekarz nie zawiedzie mimo Bożego Ciała Odpowiedz Link Zgłoś
urbanchaos Re: do invicty 25.05.05, 22:28 jestem z W-wy jak chcesz mogę ci zrobić mam praktykę od 2 lat na sobie Pregnyl,menogon,Gonal w brzuch,po laparo.w brzuch też Odpowiedz Link Zgłoś