Dodaj do ulubionych

jaka strzykawa do pregnylu?

24.05.05, 10:28
o jaką mam poprosić w aptece?
aha: trzymacie pregnyl w lodówce?
Obserwuj wątek
    • katarina011 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 10:34
      Pregnyl nalezy trzymac w lodowce, a co do strzykawki to ja pojechalam na
      pogotowie (sama nie umie robic zastrzykow) i tam za 6zl pielegniarka zrobila mi
      zastrzyk
    • dawida_24 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 11:04
      ja kupuję zawsze piątkę strzykawke i siódemkę igłęsmile
      • invicta1 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 11:09
        o dzięki!
        mam mieć ten zastrzyk w Boże Ciało i w razie czego wolę mieć strzykawę przy
        sobie, zeby nie latać jak oparzona jakby cosmile
        • dawida_24 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 11:13
          nawet gdybyś miała dostać 10 tys jednostek to piątka ci wystarczysmile ja chyba
          niedługo będę mieć rabat na te strzykawki
          • invicta1 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 11:28
            wypisał mi receptę na 5 tys, ale 2 sztuki:/?
            • marmon29 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 11:59
              hej
              dziewczyny napiszcie jak robicie dokładnie ten zastrzyk? jak przygotować i jak
              zrobić.
              ostatnio wypadło mi w niedzielę i pojechałam na izbe przyjęć na czerniakowską a
              pielęgniarka mnie odesłała do przychodni na Nałęczowską, gdzie musiałam
              zapłacić 15 zł ! a tak to bym zaoszczędziła na czasie pieniądzach i benzynie,
              Choć sama trochę nie jestem pewna swoich umiejętności, ale odwagę mam i jak
              będzie potrzeba to wolę sobie sama zrobić tylko napiszcie proszę jak?
              • invicta1 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 12:00
                ja jeszcze nie wiem-będę miała 1 raz podany pregnyl
    • dawida_24 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 12:11
      to jest tak maluckie że wystarczy ci jedna
    • dawida_24 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 12:23
      ja mam to szczęscie, że moja przyjaciółka jest położnąsmile robi mi w pośladek
      (wybieram ten, po której stronie jest owusmile))) troszkę później pieszcze
      mięsień, ale przechodzi szybko
      • invicta1 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 12:31
        właśnie się połapałam, że gin już praktycznie całą widział mnie na golasasmile
        co więcej widział jak wyglądam w środku-to więcej niż Mążsmile
        też sobie tym kluczem wybiorę posladeksmile
    • dawida_24 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 13:27
      Ja w srodę czułam się jak lesbijka.....nie powiem było nawet przyjemniesmile)))
      nie ma to jak HSG z kobietą
      • invicta1 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 13:46
        Jezu! pierwszy raz od początku cyklu jestem zdołowana-czuję, że nic to nie dasad
    • niunia90 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 14:29
      A ja w poprzednim cyklu musiałam poprosić mojego tatę żeby mi zrobił zastrzyk.
      A nie ma nic wspólnego ze służbą zdrowia. po prostu nie miałam zlecenia na
      zastrzyk i nikt nie chciał mi zrobić. No i zrobił mi tato, i też wybrałam
      pośladek po tej stronie gdzie był pęcherzyk. Zawsze to bliżej!!!!
      tym razem czekam na receptę - mieli mi przysłać. Jak będzie bez zlecenia, to
      znowu mi tato zrobi.
      Pozdrawiam.
      • inga30 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 14:34
        Ja zrobilam sobie ostatnio sama, a mąż powiedział" Śliczna, mądra i jaka
        wygimnastykowana"
        • invicta1 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 14:35
          to trzeba tak głęboko kujnąć w tyłek?
          • inga30 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 14:41
            Podobno zasada jest taka: dzielisz posladek na 4 ( w myślach) i w środek
            zewnętrznej , górnej ćwiartki ładujesz. No to załadowałamsmile Powodzenia
            • invicta1 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 14:43
              w myślachsmilesłabo mi idzie-chyba sobie naszkicujęsmile
              a trzeba odprysnąć powietrze ze strzykawy?
              pytam jakby był problem z zastrzykiem u lekarza
              • inga30 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 14:46
                machnij sobie długopisem te ćwiartki. Ja sie pozbyłam powietrza, ale nie wiem
                czy trzeba, po prostu zwykle przy zastrzykach w brzuch przy in vitro tak
                robilam to i teraz też.
                Generalnie jednak zastrzyk z pregnylu jest nieprzyjemny i bolacy i wole jak
                robi go pielegniarka, a ja leżę przy tym na brzuchu na leżance.
                • invicta1 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 14:47
                  no to narysuję sobie tarczę z 10 na górnej prawej ćwiartcesmile
                  dzięki już wszystko wiem
              • neja Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 14:48
                Mnie na przykład zdziwiło jak wolno podawała mi położna ten zastrzyk. Trwało
                baaardzo długo a ona wstrzykiwała powoli nie wiem czemu. Diostałam w pośladek
                owulacyjny ale chyba przez przypadek bardziej niż celowo. Sama nie zrobię sobie
                bo boję się że spieprzę sparwę. Ja to w ogóle boję się że coś będzie nie tak i
                dlatego nie wychodzi sad Jedź niech Ci zrobi ktoś tak to sobie będziesz głupio
                wyrzucała że nie w to miejsce zrobiłaś za płytko za szybko za wolno....tongue_out
                Lepiej się potem nie zadręczać jeszcze tym.
                • 17lipiec1976 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 15:19
                  witam
                  jestem pielegniarka. mieszkam w wawie. jesli chcecie to moge wam polecic moje
                  uslugi. za darmo oczywisciesmile
                  • invicta1 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 15:23
                    ale masz fajniesmile
                    dojazd do 3miasta gratis?smile
                    • 17lipiec1976 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 15:25
                      niestety niesad(
                      • invicta1 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 24.05.05, 15:28
                        buuuu!sad
                        dzieki za dobre chęci!
                      • aaaallllaaaa Re: jaka strzykawa do pregnylu? 25.05.05, 12:28
                        Jeśli jesteś pielęgniarką , to napisz plizka jak najlepiej zrobić sobie zastrzyk
                        domięśniowy ( w pośladek). Ja chodzę do przychodni , a to kosztuje , pozatym w
                        niedzielę nieczynne. Dlatego w sytuacji awaryjnej mozna zrobić samemu , albo
                        poprosić swojego faceta. Jeśli możesz , to opisz to dokładnie i najlepiej w
                        punktach - może kiedyś się ktorejś z nas przydać . dzięki smile
                        • invicta1 Re: jaka strzykawa do pregnylu? 25.05.05, 12:29
                          aaaallllaaaa skąd wiesz kiedy sobie zrobić zastrzyk?
                          mam teraz problem z usg i nie wiem czy samej sobie bez tego zrobić
    • martyna35 Re: do invicty 24.05.05, 16:06
      lepiej jednak.żeby ktoś Ci zrobił fachowo,bo nieumiejętne podanie może
      spowodować uszkodzenie nerwu kulszowego.Ja jestem pielęgniarką i robiłam sobie
      sama,ale przed pierwszym miałam straszny opór,kolejne poszły gładko,nie
      bolało.Poza tym igła musi wejść głęboko,bo to jest zastrzyk domięśniowy.Jak
      ktoś Ci pokaże to potem możesz robić sama,a powietrze trzeba wystrzyknąć,możesz
      dla wprawy spróbować najpierw z wodą.Ja niestety mieszkam w centralnej
      Polsce ,więc do Trójmiasta mam daleko.Pozdrawiam i życzę owocnego jajeczkowania!
      • invicta1 Re: do invicty 24.05.05, 16:07
        dziękuję mam nadzieję, że lekarz nie zawiedzie mimo Bożego Ciałasmile
        • urbanchaos Re: do invicty 25.05.05, 22:28
          jestem z W-wy jak chcesz mogę ci zrobić wink
          mam praktykę od 2 lat na sobie Pregnyl,menogon,Gonal w brzuch,po laparo.w brzuch też
          wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka