24.05.05, 16:33
Cześć - dziś mija 6dc. Nie krwawię, a boli jak podczas @ (mam endometriozę-
więc boli jak diabli). 2-4dc byłam na CLO. Czy może któraś z was miała kiedyś
podobne objawy? Do gina idę dopiero w piątek. On podejrzewa, że wcześniej niż
w 13-15dc dojrzewają mi pęcherzyki, bo nie pękają mi po Choragonie i
Depaceptylu. Odpiszcie proszę...
Obserwuj wątek
    • beatrice73 Re: BOLI 24.05.05, 17:27
      dlaczego piszesz ze boli bo masz endometrioze?czy to ma cos wspolnego jedno z
      drugim? czy bolesne @ to znak endometriozy?? sorki za ty pytanka ale pierwszy
      raz sie z tym zetknelam
      pozdrawiam
    • monisia81 Re: BOLI 24.05.05, 18:51
      mnie po clo tez bolalo ,a zwlaszcza jajnik.jadnak gin powiedzal ze wszystko
      jest ok.bolalo mnie bardzo mocno,ale tylko przez kilka dni wiec bralam tabletki
      przeciwbolowe.pozdrawiam
      • siedzibabanaulu Re: BOLI 25.05.05, 12:02
        Beatrice - obfite i bolesne @ to jedna z oznak endometriozy i wielu innych
        schorzeń. "Dzięki" endometriozie wiem też doskonale, kiedy mam owu - bo boli, a
        pęcherzyki chcą a nie mogą pęknąć.
        monisia -dzięki za troszkę spokoju. Pa
        • naka1 Re: BOLI 25.05.05, 12:05
          mnie po CLO nie tylko jajniki bolały: chodziłam z wielkim brzuchem, bolało cale
          podbrzusze, miałam mdłosci i nudnosci, zawroty głowy, a @ - lepiej niewspominać
          wcale. no i się nie udało - czego oczywiscie Tobie nie życzę... trzymaj się mocno
    • monisia81 Re: BOLI 25.05.05, 18:12
      ja tez mam bolesne miesiaczki juz od kilku dobrych lat.lekarze jadnak nic w tym
      zlego nie widza,a ja zwijam sie z bolu co miesiac.biore ketanol forte to
      pomaga,bo inne leki nie dzialajasad
      pozdrawiam monia
      • siedzibabanaulu Re: BOLI 25.05.05, 18:33
        monisia - zmień lekarza!!!Odkąd mam @ - zawsze b. bolesne, obfite. Aplikowano mi
        antybaby, by mniej bolało. Moja siostra (młodsza o 8 lat) też brała, ale
        stwierdziła, że to bezsensu i woli futrować się ketonalem. Ja w związku ze
        staraniami trafiłam do INVICTY i po 3 wizytach miałam już skierowanie na
        laparoskopię - potwierdziła ona endometriozę. 2 lata temu podczas, jak się
        później okazało, owu-nie mogłam wejść na fotel gina (dr Krystosiak-nigdy w życiu
        do niej nie pójdę) właśnie z bólu - ona nic nie widziała - napisałam o tym na
        czarnej liście ginekologów. Ten ból to była pierwsza oznaka, że coś jest nie
        tak. I nadal boli - ale już wiem dlaczego. No i jeszcze te niepękające
        pęcherzyki!!!!! Oby się wkońcu udało!!!! Dzięki dzeiwczyny za podciągnięcie
        wątku. Do zobaczenia - nie mam internetu w domku - długi weekend -może teraz??? Pa.
        • siedzibabanaulu Re: BOLI 25.05.05, 19:14
          Naka - to mój 7 cykl z CLO - 11 miesiąc leczenia niepłodności metodą prób i
          błędów, badań, zastrzyków, dowcipnych USG i czekania na kolejną @ lub nadzieję,
          że może teraz... Może faktycznie mam wcześniej dojrzałe pęcherzyki i dlatego
          boli po ustaniu krwawienia?
          I kolejne pytanie:
          Czy któraś z Was miała złuszczaną otoczkę pęcherzyka? - mój gin coś takiego
          strzelił, a ja nie wiem z czym to sie je
        • monisia81 Re: BOLI 25.05.05, 20:15
          juz zmienialam 4razy gina.w koncu poszlam do prof.sajdaka w poznaniu.odrazu
          kazal mi isc do szpitala zrobic lapro i inne badania hormonow,a zwlaszcza
          tarczycy.mam isc pod koniec czerwca,ale musze zrezygnowac poniewaz jestem poza
          krajem i bede mogla dopiero pod koniec sierpniasadteraz jade do polski,ale tylko
          na tydzien(wychodze za mazsmileoczywiscie odwiedze gina bo mam teraz zapalenie
          jajnika i ostatnie leczenie nic nie dalosad
          co do lekarzy to mam pechasadkazdy tylko mowi ze jest dobrze ze wszystko mam
          ok,a w ciaze nie zachodzesadmam nadzieje ze w szpitalu zrobia porzadek ze mnasmile
          pozdrawiam i zycze milego wekendu.monia
          • niunia90 Re: BOLI 25.05.05, 21:21
            Ja jestem drugi cykl na CLO. Wczoraj skończyłam brać a w nocy tak mnie bolały
            jajniki, że nie mogłam spać. Ból był do wytrzymania, ale nigdy wcześniej tak
            nie miałam. Jutro idę na USG to będę wiedziała, czy tak rosną pęcherzyki czy to
            co innego.I dzisiaj cały dzień boli lekko dół brzucha, jak na @.
            Pozdrawiamsmile)))))))
            • siedzibabanaulu Re: BOLI 26.05.05, 16:10
              Hej - jednak udało mi się dostać do internetu - już po rodzinnej imprezie.
              Monisia - a wiesz, że oczekiwanie państwowe na laparo to ok. 3 m-ce. Jeśli
              pójdziesz prywatnie do lekarza, który leczy w danym szpitalu to czekasz 2 tyg. a
              nawet szybciej. Robiłaś już szczepienie na żółtaczkę? Inaczej cie nie przyjmą do
              żadnego szpitala, chyba, że na ostry. Miałam laparo "inwazyjną" w październiku w
              Gdańsku na Klinicznej.
              Niunia - dziś 8dc i dalej boli, ale już konkretne jajeczko. Jutro wizyta...
              Trzymam za cie kciuki - oby pęcherzyki duże i dorodne!!! I pękające. Pa
              • monisia81 Re: BOLI 26.05.05, 19:50
                nie ma zadnych szczepien,a gin mi nic o tym nie mowil.powiedzal tylko ze mam
                dac mu znac kiedy moge przyjsc do spzitala,nic innego nie mowil.moze najpierw
                zrobi mi badania,a puzniej zrobi lapro.nich robi co chce,zeby tylko bylo
                dobrzesmilepozdrawiam monia
                a swoja dorga to mam nadzieje ze nie bede musiala znowu zmieniac lekarzasad
                daj znac jak wrucisz od gina-powodzenia oby wszystko bylo dobrze!!!
                • niunia90 Re: BOLI 27.05.05, 11:51
                  siedzibabo, dzięki za kciuki! Jest jeden pęcherzyk (11dc) 19,5mm, endo 9,4mm.
                  Dzisiaj po 12 dzwonię do lekarki i ustalę termin!
                  A ty kiedy masz zabieg?
                  Pozdrawiamsmile
                  • siedzibabanaulu Re: BOLI 28.05.05, 16:39
                    dziś 10dc: zastrzyki z choragonu i decapeptylu - jeden był dominujący 23mm w 9dc
                    (miałam wczoraj za małe LH na zastrzyki), a jednak wcześniej mi dojrzewają, oby
                    któryś w końcu pękł. Krótko, bo muszę stąd znikać. Powodzenia. Ja nie mam
                    zabiegu, bo nie pękają mi pęcherzyki i nie mam wskazań (na razie do insem. i
                    INV). Pa dziewczyny.
                    • invicta1 Re: BOLI 28.05.05, 16:51
                      babonabalu mogłyśmy się wczoraj widzieć w Invicciesmile niech zgadnę, ze byłaś u
                      doktora Piatkowskiegosmile
                      • siedzibabanaulu Re: BOLI 31.05.05, 12:03
                        Invicto - dobrze zgadłaś - byłam ok. 14.30 i jeszcze później z wynikiem badania
                        o 16.30. Która to Ty??? Bo ja to ta, co pomyliła drzwi - do dziś się z tego
                        śmieję: hehehe. Pa.
                        • invicta1 Re: BOLI 31.05.05, 12:07
                          a to nie-jednak się nie widziałyśmy-ja tylko ok 10tej z tyłkiem wypiętym do
                          zastrzyku
                          w piatek to tam kiblowałam od 10 do 16 prawie, doktor sam mnie zawołał do
                          gabinetu poza kolejką-chyba dziewczyny czekajace się wnerwiłysad bo i tak była
                          już obsuwa
                          pozdrawiam
                          • invicta1 Re: BOLI 31.05.05, 12:08
                            kurde mieszam o piatku mowa czyli się chyba widziałyśmy-ja się snułam w
                            dżinsowej spódnicy i butach z czerwonym noskiem-taka bruneta z cyckamismile
                            • siedzibabanaulu Re: BOLI 31.05.05, 16:02
                              Z cyckami to tam parę było - jeszcze pędzonych hormonami, hehehe. Nie widziałam
                              Cię. Mnie też doktorek poza kolejką wziął, ale tylko na moment, by odczytać
                              wynik. Byłam na czerwono, blondyna, rozrośnięta hormonalnie, hehehe - ale cyc
                              naturalny.
                              Pęcherzyk mi chyba nie pękł. Nadal lekko pobolewa strona gdzie on był/jest?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka