Dodaj do ulubionych

dr Juchnicka z Warszawy

31.05.05, 14:10
Czy ktoras z was ma jakies zdanie o tej lekarce? Jezeli tak to bede wdzieczna
za opinie. Ja staram sie od roku, od pol roku lecze sie- na razie mialam
badania hormonalne- wyszla hiperprolaktynemia i hipoglikemia, no i wolalabym
sie leczyc u sprawdzonego lekarza zeby nie tracic czasu. Dzieki za informacje
Obserwuj wątek
    • thintalle_lalaith Re: dr Juchnicka z Warszawy 31.05.05, 14:13
      a dlaczego masz hipoglikemie?
      • anmaja1 Re: dr Juchnicka z Warszawy 31.05.05, 14:27
        chyba dlatego, ze mam za wysoki wyrzut insuliny po obciazeniu, wiec generalnie
        nie rosnie mi glukoza powyzej 80, co podobno powoduje degeneracje przydatkowsad((
        podobno na szczescie odwracalna
        • thintalle_lalaith Re: dr Juchnicka z Warszawy 31.05.05, 14:42
          czy masz juz diagnoze dlaczego tak jest?? tzn. wiedza jak to leczyc?? bo nie
          istnieje cos takiego jak hipoglikemia "bez przyczyny", a przyczyn (zwiazanych z
          plodnoscia) jest wiele..

nie martw sie. ja mialam bardzo dlugo hypoglikemie (z tarczyca zwiazane) i
          teraz wszystko jest ok.

pozdrawiamsmile)
          • anmaja1 Re: dr Juchnicka z Warszawy 31.05.05, 14:58
            Dzieki, na razie przyczyny nie znam, tarczyca u mnie jest ok. Na razie mam
            stosowac diete dla cukrzykow- zero cukru i totalne ograniczenie weglowodanow,
            jezeli nie bedzie poprawy to mam brac Metformin-troche mnie to niepokoi bo to
            jest lek przeciwcukrzycowy, Stad tez moje pytania o lekarza
            • thintalle_lalaith Re: dr Juchnicka z Warszawy 31.05.05, 15:18
              nie znam lekarza w warszawie, tego leku rowniez. u mnie dieta dla cukrzykow
              podzialala i cukier utrzymywal mi sie konstant w okolicach 80. zreszta to jest
              jak najbardziej norma i bylam zadowolona z takiego wyniku. jaki mialas
              najnizszy wynik??
              • anmaja1 Re: dr Juchnicka z Warszawy 31.05.05, 15:34
                U mnie oscyluje pomiedzy 75-80, takze po obciazeniu glukoza,( problem natomiast
                jest z insulina- na czczo o wiele za malo, po glukozie o wiele za duzo, no i
                lekarz mi powiedzial ze to za malo)- to teraz juz nie wiem co myslec skoro u
                Ciebie 80 jest ok. Prolaktyne zbijam parlodelem 1/2 tabl/dzien i taz mi sie
                wydaje ze to za mala dawka??
                Najbardziej sie boje tego ze zaczne sie leczyc w zlym kierunku i duzo czasu mi
                umkniesad((
                • thintalle_lalaith Re: dr Juchnicka z Warszawy 31.05.05, 16:02
                  a czy wykluczyli ci insulinoma???
                  poza tym hiperprolaktynomia tez moze powodowac hipoglikemie. nastepnie msuza
                  cie przebadac na addisona. to byly pierwsze badania, ktore robili u mnie. z
                  tym, ze ja mialam poziom cukru 27 i nie trzymalam sie na nogach..

poszperalam w sieci, bo mi to 80 nie dawalo spokoju i o hipoglikemii mozna
                  mowic, gdy poziom jest ponizej 45. chyba, ze to jakies calkiem inne jednostki.
                  jak juz wspomnialam bylam szczesliwa, gdy mialam cukier 80...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka